Nagellak Reviews

Review: Burt’s Bees Lemon Butter Cuticle Cream

Sterke nagels beginnen bij gezonde nagelriemen en ik blijf er dan ook telkens weer op hameren dat het belangrijk is om je nagelriemen goed te verzorgen. Overigens moet ik nodig mijn eigen raad weer opvolgen, want het is er de laatste tijd behoorlijk bij ingeschoten. Ik was altijd liefhebber van Lush Lemony Flutter, maar veel nagellakliefhebbers zijn minstens zo dol op de Burt’s Bees Lemon Butter Cuticle Cream. Ik was erg nieuwsgierig en besloot hem een tijdje geleden bij mijn bestelling van FeelUnique te doen. Is hij beter dan Lemony Flutter? Ik ga het jullie vertellen!

Burts Bees Lemon Butter - 4

De Burt’s Bees Lemon Butter Cuticle Cream zit in een klein blikje van 15 gram. Het lijkt misschien wat weinig, maar je hebt niet veel nodig, dus zo’n blikje zal verrassend lang meegaan. Burt’s Bees is sinds Sephora vertrokken is nauwelijks meer verkrijgbaar (al heeft De Tuinen wel wat producten, maar helaas niet deze nagelriemcrème), maar hij is wel makkelijk online te bestellen! Ik kocht hem zelf bij FeelUnique voor €7,15, maar ik zag dat ze hem ook in de webshops van Douglas en Vitamin Store hebben. Of ze hem ook in de fysieke winkels van deze ketens verkopen weet ik niet zeker.

Burts Bees Lemon Butter - 3Deze nagelriemcrème kan beter omschreven worden als een ‘balsem’, want hij heeft een vrij harde en stugge substantie. Hij zit bomvol goede oliën en herkenbare natuurlijke ingrediënten, zoals zoete amandelolie (altijd goed voor je nagels!), bijenwas, citroenschil-olie, cacaoboter, rozemarijnextract, vitamine e, zonnebloemolie, sojaolie en raapzaadolie. Het is dus duidelijk een product zonder al te veel poespas en al helemaal zonder gekke stoffen. Altijd goed natuurlijk! Overigens is dit wel een product voor citroenliefhebbers, aangezien hij een sterkte geur heeft.

Burts Bees Lemon Butter - 2

Toen ik hem voor het eerst gebruikte vond ik het maar een rare crème. Hij was stug en moeilijk uit het potje te krijgen. Na een paar keer gebruiken wordt hij wat zachter en smelt hij wanneer je over de bovenste laag wrijft, waardoor je hem makkelijker aan kunt brengen. Je hebt niet veel nodig en hij smeert vrij makkelijk uit. Bovendien trekt hij redelijk snel in, waardoor je snel weer aan de slag kunt.

Het is onvermijdelijk om hem met Lush Lemony Flutter te vergelijken, aangezien het een vergelijkbaar product is en ze zitten allebei bomvol citroen. Lemony Flutter is meer olie-achtig en lijkt wat intensiever te zijn. Daardoor heb ik het gevoel dat die toch wat meer geschikt is voor zeer droge nagelriemen. De Burt’s Bees Lemon Butter Cuticle Cream is daarentegen veel praktischer voor onderweg vanwege de kleine verpakking en trekt bovendien wat sneller in. Dat maakt hem een geschikte nagelriemcrème voor tussendoor, maar voor ’s avonds pak ik toch liever Lemony Flutter.

Burts Bees Lemon Butter - 1

Is het een must-have? Nee, dat denk ik niet. Als je dol bent op de rijke verzorging van Lemony Flutter, blijft dan vooral die gebruiken. Als je echter op zoek bent naar een compacte verpakking om onderweg je nagelriemen af en toe te verzorgen, dan is dit zeker een goede optie. Hij is niet voor niets zo geliefd onder nagellakliefhebbers! Van mij had hij nog wel iets meer verzorgend mogen zijn, maar dat is persoonlijk natuurlijk. En nu weer braaf m’n nagelriemen elke avond insmeren zodat ze snel weer de oude zijn….

Burt’s Bees Lemon Butter Cuticle Cream kost ongeveer €7,19 en is onder andere verkrijgbaar bij FeelUnique.com.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

31 reacties

 1. Dank je voor deze handige tip want nu het kouder buiten wordt en de nagelriemen droog zijn ga ik dit kopen.
  Ik ken de lipbalm hiervan.

 2. hij klinkt wel fijn 🙂

 3. Oh deze lijkt me erg lekker!

 4. Ongeveer anderhalf jaar geleden heb ik deze tijdens mijn vakantie in Canada gekocht. Echter, tot op de dag van vandaag heb ik ‘m nog niet gebruikt. Ik vergeet iedere keer mijn nagelriemen te verzorgen. Fijn dat ‘ie geen vettig laagje achterlaat. Eerlijk van je dat je aangeeft dat de nagelriemcrème van Lush voedender is.

 5. Klinkt goed, maar ik hou het toch maar op Lemony Flutter (en als meeneem-doosje heb ik bij de Lush winkel om zo’n klein potje dat je als sample mee kunt krijgen gevraagd en daar doe ik vanuit mijn grote pot steeds een beetje in zodat ik niet met die hele tub hoef te sjouwen maar toch iets bij me heb dat zo smerig smaakt dat ik wel van de velletjes af blijf 😉 ).

 6. Fijne review! Ik heb nog een vol potje met Lemony Flutter. Dat is echt mijn favoriet <3

 7. Klinkt wel fijn!

 8. Ik zag deze laatst nog liggen, maar ik dacht: eerst maar de Lemony Flutter opmaken. 🙂

 9. Oh die klinkt ook wel handig. Ik heb nu lemony flutter, maar ik gebruik ook abricot cream van Dior. Die laatste is ook heerlijk voor onderweg!

 10. Ik gebruik deze bijna elke avond!
  Vind het zo´n fijn product, maar ga toch ook wel de lush lemony flutter aanschaffen! 🙂

 11. Ik was ook altijd al benieuwd naar deze nagelriemcreme maar ik houd het dan maar gewoon bij Lemony Flutter 🙂

 12. Slechte gewoonte van mij dat ik mijn nagelriemen nooit verzorg, als ik dat wel doe is het meestal gewoon met Niveacream. Misschien moet ik mezelf wel eens zoiets aanschaffen zodat ik er toch meer aan denk en het vaker zal doen 🙂

 13. Oeeh deze moet ik ook een keer bestellen! Ik gebruik nu de hand salve van Burt’s Bees voor mijn nagelriemen, maar dit zou wel een stuk beter moeten zijn! Fijn review 🙂

 14. Klinkt erg fijn! En ik ben hier stiekem ook wel erg benieuwd naar.

 15. Ik heb zowel deze als de Lemony Flutter gebruikt, maar van beide ben ik niet echt fan. Nu heb ik de nail&cuticle fortifying salve van Couvent des Minimes in gebruik. Die heb ik ooit gekocht naar aanleiding van een review van jou en ik vind hem erg fijn en handig in gebruik doordat die in een tubetje zit.

  1. Die is ook fijn ja! Die heb ik nog steeds altijd in mijn tas zitten. Ik heb alleen wel gehoord dat hij eruit gaat (of dat zo is weet ik absoluut niet zeker), maar laten we hopen dat hij nog eventjes blijft! Het is zo lastig om een goede nagelriemcrème in een tube te vinden…

 16. Ik ken het niet, maar klinkt goed! Ik vraag me alleen wel altijd af of je zoiets echt nodig hebt. Mooie nagellak trouwens!

  1. Bij mij maakt het echt een gigantisch verschil in de kwaliteit van mijn nagels als ik mijn nagelriemen regelmatig verzorg. Ze zijn stukken sterker, splijten minder snel en groeien veel sneller. Dus in veel gevallen zal zo’n product zeker nodig zijn 😉

 17. Wat een fijne review! Lemony Flutter blijft ook mijn favo. Maar deze is wel handig voor onderweg als je je handen weer voor de zoveelste keer wast.

 18. Joelle zegt:

  Burt’s Bees verkopen ze gewoon bij ‘mijn’ V&D in rotterdan zuidplein en ik zag hem daar ook in Dordrecht liggen dit weekend!

 19. Nathalie zegt:

  Hey Charlotte,
  De producten van Burt’s Bees zijn nu volgens mij ook verkrijgbaar bij V&D!

 20. Leuke review! Ik hou het maar bij Lemony Flutter. 🙂

 21. Ik was er altijd al benieuwd naar….
  Ik zag deze overigens laatst bij ons in de V&D te koop

 22. Grappig om te lezen hoe iedereen z’n voorkeur heeft! Ik walg letterlijk van flutter, het doet werkelijk niets voor mijn nagelriemen en doordat het zo gigantiscg vet is en niet intrekt, wordt altijd alles een zooitje.
  Bb’s is echter weer mijn holy grail! 😀

 23. Ik gebruik afwisselend Lemony Flutter en de Burt’s Bees Hand Salve voor mijn nagelriemen, maar zou toch erg graag ook wel deze eens proberen…

 24. Ik heb hier meer over gelezen! Als ik hem een keer tegen kom neem ik hem zeker mee!

 25. Hihi, vier jaar terug heb je ook over dit product geschreven, toen was je er iets stuk enthousiaster over! Grappig hoe meningen kunnen veranderen. Al was je het er wel over eens dat Lush voedender is. Ik hou niet van de geur citroen, dus ik zou het zelf niet snel aanschaffen. Ik heb nu de Essie Abricot Nail Oil, maar ik vind de geur van abrikozen ook niet bepaald fantastisch, dus ik ga denk ik maar terug naar mijn geliefde Essence olie. Ik heb namelijk hele droge nagelriemen, ze zien er niet uit!

  1. Ja dat klopt inderdaad! Toen had ik een keer een setje gekocht waar deze bij zat, maar ik heb hem nooit echt goed een kans gegeven. Toen had ik ook wat minder ervaring met zulke producten, dus het kan best zijn dat mijn mening daar tegenwoordig door beïnvloed is. Leuk dat je dat nog weet!

 26. Klinkt goed! ik zag hem met heel veel andere Burt’s Bees producten bij de V&D!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.