Budget Make-up Reviews

Review: Catrice Absolute Nude Eyeshadow Palette

Toen Urban Decay ruim twee jaar geleden het Naked Palette uitbracht werden naturelle oogschaduws in één klap weer hip in beautyland. Even later volgde Urban Decay Naked 2 en inmiddels proberen allerlei merken in te spelen op deze trend. Catrice doet uiteraard ook mee en bracht bij de recente assortimentsvernieuwing het Absolute Nude Eyeshadow Palette uit. Een budgetversie met iets minder kleuren, maar wel met een veel fijner prijskaartje!

In het Absolute Nude Eyeshadow Palette zitten zes verschillende neutrale oogschaduws, variërend van licht tot vrij donker. Aldus Catrice zitten er zowel matte als glanzende kleuren in het palette, maar ik vind ze allemaal vrij shimmery. Elke oogschaduw bevat 1 gram product, een keurige hoeveelheid voor een oogschaduwpalette! Het palette kost €4,99.

Ik ben over het algemeen altijd erg tevreden over de kwaliteit van de oogschaduws van Catrice. Meestal is de pigmentatie goed in orde en is ook de substantie erg prettig. Ik was dus ook erg benieuwd naar de oogschaduws uit dit palette!

Bovenstaande swatches maakte ik droog zonder basis. Dit is dus echt hoe de kleuren zijn. Ik ben best tevreden! Wel vind ik de oogschaduws wat aan de poederige kant, maar ze brengen prima aan. Ook blijven ze goed zitten, al gebruik ik er zoals altijd wel een oogschaduwbasis onder.

Over de kwaliteit van het palette ben ik tevreden, maar de kleurkeuze had van mij nog wel iets beter gemogen. Ik mis een paar echte matte kleuren, bijvoorbeeld een matte highlighter en een matte donkerbruine tint. Daarnaast vind ik dat er nog iets meer kleurvariatie in het palette had gemogen, al is dat misschien wat lastig omdat het slechts 6 kleuren zijn. Ook heeft het palette een vrij goedkope uitstraling, doordat de pans van de oogschaduw niet helemaal goed gelijmd zijn, waardoor ze heel erg los zitten. Het is natuurlijk slechts een detail, maar ik vond het toch een beetje jammer.

Toen ik het palette had gekocht kon ik uiteraard niet wachten om  hem uit te proberen, dus ik heb er meteen een look mee gemaakt:

Op het bewegende ooglid gebruikte ik de vierde kleur uit het palette (medium goud). Vervolgens bracht ik de derde kleur (warm medium bruin) aan in de arcadeboog met een blendingkwast. Met een luchtige pencilbrush bracht ik de zesde kleur (donkerbruin) aan in de arcadeboog, wat ik vervolgens vervaagde met een blendingkwast. Beetje eyeliner, beetje mascara en klaar!

Ik ben al met al best tevreden over het palette en je kunt er mooie looks mee maken. De kleuren hadden wat mij betreft iets beter gekund, maar wie weet komt daar bij een volgende editie nog verandering in? Voor €4,99 is het in elk geval een goede koop en een leuk neutraal palette om in je stash te hebben.

Het Catrice Abolute Nude Eyeshadow Palette kost €4,99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. Mooie kleuren zeg!

 2. Evelien zegt:

  Wat een fijne review weer!

  Het is inderdaad erg jammer dat er geen matte kleuren in het palette zitten, juist omdat ze ook echt beloofd zijn door Catrice. Desondanks denk ik dat ik deze wel ga kopen, omdat er wel hele mooie tinten in zitten.

  Echt leuk dat er weer wat vaker nieuwe posts hier te vinden zijn! 🙂

 3. Ik vind het een leuk palletje, handig als je nog geen bruin hebt (of net begint ofzo). Zelf heb ik al zoveel bruin dus deze sla ik over.

 4. ziet er wel goed uit! ik ga het niet halen want deze kleuren zitten ook wel zo ongeveer in de nakes palettes!

 5. Ik heb hem hier ook liggen, maar ben niet echt heel erg enthousiast. Inderdaad missen er matte kleuren. Maar ja, wat kun je verwachten voor 5 euro he?

 6. Ik mis inderdaad matte kleuren, maar ook een goede highlighter in dit palette! Voor de prijs hoef je het natuurlijk niet te laten, maar ik sla hem alsnog over.

 7. Karin zegt:

  Deze heb ik toch maar gekocht ondanks het feit dat ik de UD Naked-2 heb en naked-eye van Too Faced. Vind het palette idiaal van formaat voor het reizen; UD is wat groot en de TF is erg kwetsbaar door de kartonnen verpakking.
  Vind de kleuren en pigment eigenlijk helemaal niet verkeerd voor dat geld.

  1. Karin zegt:

   *ideaal natuurlijk 🙁

 8. Leuke review! Ik vind dit palette heel fijn, maar jammer van het gemis van matte kleuren.

 9. Ik heb Naked 1 palette. Ik had gehoopt dat dit catrice palletje een mooie aanvulling hierop zou zijn, of om eventueel Naked 2 te vervangen die momenteel op mijn wishlist staat. Toch ben ik iets minder enthousiast over dit palletje. Veel kleuren komen toch overeen (of zijn bijna vergelijkbaar) en ik had graag wat matte kleuren gehad, omdat Naked 1 toch veel shimmer/glans bevat.

 10. Hij staat al sinds de persberichten op mijn to buy lijstje! Ik vind de kleurtjes echt erg mooi.

 11. Wauw, wat een mooie look heb je er mee gemaakt! 🙂
  X

 12. Ik sla deze over, ben meer van de matte oogschaduws. Als Catrice met een matte versie komt, koop ik die direct 😀

 13. Ik vind het opzich wel een mooi pallet.
  Maar alleen vind ik het jammer dat er geen matte kleuren in zitten…
  Leuk artikel!
  xxx Liefs

 14. Boontje zegt:

  Welke oogschaduwbasis gebruik jij?

  1. Meestal Urban Decay Primer Potion in de versie Eden, maar ik ben nu de nieuwe oogschaduwbasis van Catrice aan het uittesten 🙂

 15. Boontje zegt:

  Heeft Catrice nu een nieuwe versie? Ik heb ook die van Catrice, enkele maanden geleden gekocht. Kleine zwarte verpakking/stick. Heb pas van Essence ook eentje ontdekt, maar nog niet uitgeprobeerd.

  1. Ja, de nieuwe is anders, die zit in een potje.

 16. Ziet er mooi uit, goed om mee te beginnen. Ben zelf niet zo goed met oogschaduw (oftewel, ik draag het vrijwel nooit) dus ik ga eens kijken voor dit paletteje. 🙂 (Hoe schrijf je dat eigenlijk?)

 17. Ik heb hem toen hij uitkwam ook gelijk gekocht, alleen bij mij vlogen alle oogschaduw vakjes eruit. Heb ze er zelf opnieuw in moeten lijmen.

 18. hi,

  Ik zag je donderdag, maar ik was geloof ik een beetje starstruck :p. De volgende keer zal ik zeker hallo zeggen. Je bent mijn favoriete blogger en ik kijk altijd uit naar jou filmpjes. Het toeval wil ook dat ik net dit oogschaduwpaletje gekocht had. Ben al naar verschillende kruidvatten geweest, maar het was telkens uitverkocht. Gelukkig uiteindelijk eentje gevonden 🙂 Ben er zeer benieuwd naar en ik kan niet wachten om het te testen.

  Doe zo voort!!!!!

  1. Volgende keer gewoon hoi zeggen hoor, vind ik hartstikke leuk! Veel plezier met het uitproberen van het palette 😀

 19. Ik ben echt helemaal weg van deze kleuren. ik wacht er echt al bijna een maand op, want zoals altijd is mijn kruidvat weeral eens later. en toen ik de laatste keer ben geweest zeiden ze dat het nog tot 3 weken kon duren voor ze het binnen zullen hebben. dat heb ik weer ;(

 20. Leuk palette !! ik heb hem ook gekocht, alleen nog niet gebruikt.
  Ben erg benieuwd !!

 21. shania zegt:

  ik heb hem gister gekocht. ik ben eigenlijk wel van de shimmers, maar er mochten inderdaad wel wat matte kleuren bij zitten. maar voor de rest vind ik hem wel handig en mooi! en die look die je hebt gemaakt is heel mooi! xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.