Budget Make-up Reviews

Review: Catrice BB Allround Foundation Multi Benefit Make-Up SPF 30

De BB Creams zijn ons de afgelopen maanden om de oren gevlogen en zijn nog maar weinig merken die geen eigen versie van dit gehypte product in het assortiment hebben. Budgetmerken Essence en Catrice zijn wat laat met hun introducties, maar ze zeggen niet voor niets: “Beter laat dan nooit!”. De lichtste kleur van de Essence BB Cream was veel te donker van mijn lichte huid, maar met Catrice had ik meer geluk. Inmiddels heb ik de Catrice BB Allround Foundation een paar weken in gebruik en ik ben ontzettend enthousiast. Eindelijke een Westerste BB Cream die écht de moeite waard is!

De Catrice BB Allround Foundation Multi Benefit Make-Up SPF 30 (wat een lange naam, ik noem ‘m vanaf nu gewoon BB Cream!) is volgens Catrice een 6-in-1 product en belooft de volgende dingen voor je huid:
 • Balancing
 • Correcting
 • Protecting
 • Illuminating
 • Covering
 • Moisturizing
Dat zijn heel wat beloftes! Daarnaast bevat de BB Cream maar liefst een zonnebescherming van SPF30. Daar ben ik zo blij om! Dit is de allereerste Europese BB Cream die echt een hoge zonnefactor bevat. Natuurlijk handig voor in de zomer, maar ook als dagelijkse bescherming tegen huidverouding (tja, dat kan natuurlijk nooit kwaad!). De Catrice BB Cream is verkrijgbaar in een tube van 30ml en kost €5,99. Een keurige hoeveelheid en vooral een heel fijn prijsje. Volgens mij is dit één van de goedkopere BB Creams die op dit moment verkrijgbaar zijn.
Het eerste dat me opviel aan deze BB Cream is de verpakking. Ik vind ‘m er ontzettend goed uitzien! Het design is modern en ziet er helemaal niet goedkoop uit. Bovendien zit hij in een doosje, wat bijdraagt aan het luxe gevoel. De BB Cream mag dan wel goedkoop zijn, maar dat is zeker niet te zien.
Natuurlijk gaat het vooral om de werking; zou hij net zo prettig werken als dat hij eruit ziet? Ja, absoluut! Dat zal voor jullie geen verrassing meer zijn, aangezien ik al erg enthousiast was in mijn inleiding. Ik ben dol op deze BB Cream! Hij komt aardig wat van de beloftes na en hij laat mijn huid er heel goed uitzien. Hij geeft een medium dekking, geeft een mooie gloed en hij lijkt een soort ‘Photoshop’-laagje over mijn huid te leggen. Alles ziet er net even wat beter uit! Hij blijft de hele dag goed zitten (wel met een klein beetje poeder) en hij gaat perfect samen met mijn droge/gecombineerde huid.
Ik gebruik de BB Cream eigenlijk precies als een foundation. Ik breng ‘m aan na mijn dagcrème en gebruik een Flat Top Brush om ‘m uit te werken. Vervolgens breng ik nog wat concealer en poeder aan, en ben ik klaar voor de rest van mijn make-up.
Dat is allemaal ontzettend positief, maar zijn er ook nog nadelen? De substantie is wat aan de dikke kant, wat waarschijnlijk te wijten is aan de hoge SPF. Ik vind dat zelf geen probleem, maar het maakt ‘m wat stroef om met je handen uit te werken (vandaar dat ik liever een kwast gebruik). Ook vind ik dat de tube redelijk snel leeg gaat. Ik gebruik ‘m nu wat langer en ik merk dat de mijne al bijna voor de helft op is. Gezien de lage prijs is dat ook niet zo erg, maar het viel me toevallig op. Als laatste is de kleurkeuze vrij beperkt, aangezien er maar vier verschillende kleuren te koop zijn. Voor mijn lichte huid is 010 perfect, maar medium tot donkere huidskleuren zullen moeilijk een match kunnen vinden.
Al met al ben ik ontzettend tevreden over de Catrice BB Cream! Ik heb ‘m de afgelopen weken constant gebruikt en ik zal hem ook nog zeer regelmatig blijven gebruiken. Door de combinatie van de goede dekking, de mooie gloed en de SPF30 is het een ideaal product voor elke dag en heb ik alles wat ik nodig heb. Voor meiden met een donkere huid is deze helaas niet geschikt, maar in andere gevallen is dit echt een geweldige budget must-have!

De Catrice BB Allround Foundation Multi Benefit Make-Up SPF 30 kost €5,99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

61 Comments

 • Reply
  Sofie
  19 maart 2013 at 06:35

  Mooie dekking! Ziet er goed uit 🙂

 • Reply
  Ashleey
  19 maart 2013 at 06:47

  Super goede dekking en ja een paar nadelen mag het hebben, want het klinkt wel heel positief!

 • Reply
  Anne Solveig
  19 maart 2013 at 06:57

  Ziet er fijn uit 🙂

 • Reply
  Tessa
  19 maart 2013 at 07:09

  ik heb al heel veel positief verhalen gehoordt ben nu nog benieuwder.

  XXX Tessa

 • Reply
  Charile
  19 maart 2013 at 07:19

  Ziet er goed uit 😀

 • Reply
  beautybysandra
  19 maart 2013 at 07:41

  Hij lijkt me best fijn!

 • Reply
  Yara
  19 maart 2013 at 08:02

  Ziet er best uit als een fijne BB!

 • Reply
  Martina
  19 maart 2013 at 08:04

  Ik heb deze ook en ik vind m fijn!

 • Reply
  Kimberly
  19 maart 2013 at 08:05

  Ik vind het vooral heel fijn dat er SPF in zit, dat mis ik bij sommige producten vaak en dan vooral de budget producten. Het klinkt en ziet er heel fijn uit! 🙂

 • Reply
  Esther
  19 maart 2013 at 08:36

  Ik ga hem ook binnenkort kopen, zeker voor de zomer vind ik een bbcream fijn.

 • Reply
  Kimmetje
  19 maart 2013 at 09:00

  Ik ben ook super tevreden. Heb nu mijn moeder zo ver gekregen dat ze er ook eentje gaat kopen, haha. Hij geeft een mooie dekking, kan goed opgebouwd worden. Alleen… heel soms krijg ik er een beetje jeuk van… Maar nu ben ik wel overgevoelig met dat soort dingen. Maar dat kan dus een minpunt zijn.

 • Reply
  Amanda
  19 maart 2013 at 09:14

  Het klinkt allemaal erg goed! Ik wil m ook nog een keer gaan aanschaffen 😀

 • Reply
  Sevgi
  19 maart 2013 at 09:17

  Ik ga het vandaag halen, kben benieuwd…

 • Reply
  Esmay
  19 maart 2013 at 09:27

  Wauw, dat ziet er echt ontzettend goed uit zeg! Mooi resultaat!

 • Reply
  Esther - Mango Sorbetto
  19 maart 2013 at 10:29

  Ik gebruik deze ook nu een tijdje ben er heel blij mee! Ik had eerst alleen de kleur 020 maar die was wat te licht en te roze voor mijn huid. Toen heb ik de 030 erbij gekocht, die is wat geler en donkerder. Gemengd met 020 heb ik de perfecte tint voor mijn huid. Dus er staan twee van deze tubes op mijn toilettafel, zo gaan ze ook niet zo snel leeg haha

 • Reply
  Mademoiselle Sophistiqué
  19 maart 2013 at 10:30

  Dat klinkt niet slecht, staat je erg mooi ook!

 • Reply
  Nena - whatevergivesjoy
  19 maart 2013 at 10:40

  straks toch eens gaan kijken!
  ik vraag me alleen af hoe ik weer moet uitzoeken welke kleur voor mij is.altijd zo’n gedoe 🙁

 • Reply
  Linda
  19 maart 2013 at 10:52

  Super fijn dat er zo een hoge factor in deze BB cream zit. Hij ziet er bij jou ook heel mooi uit. Ik wil hem al een tijdje, maar heb hem nog steeds niet gekocht. Moet alleen nog even kijken welke kleur goed is voor mij, maar ik denk dat ik ook de 010 nodig heb.

 • Reply
  Joanne
  19 maart 2013 at 10:54

  Ik vind hem ook erg mooi, maar helaas helaas ik krijg er puistjes van. 🙁
  Ik wil infinite matte terug!!

  • Reply
   Charlotte
   20 maart 2013 at 13:03

   Oooh, wat balen! Ik snap er ook helemaal niks van dat ze die eruit hebben gehaald…. 🙁

 • Reply
  femketje
  19 maart 2013 at 10:55

  deze lijkt me wel fijn 😀

 • Reply
  Marie Beauty
  19 maart 2013 at 10:58

  hij is echt heel erg mooi ! 🙂

 • Reply
  Nicole
  19 maart 2013 at 11:05

  Klinkt ontzettend goed. Fijn dat er eindelijk een goede BB cream is die ook nog eens budget is!

 • Reply
  BeautyByTS
  19 maart 2013 at 11:12

  Sinds ik hem heb gebruik ik hem elke dag, ik vind hem zo fijn!!

 • Reply
  Stacey
  19 maart 2013 at 11:13

  dit is ook mijn favoriete bb cream geworden – ik gebruik het echt elke dag 🙂

 • Reply
  Charlotte
  19 maart 2013 at 11:16

  Ziet er eigenlijk wel heel goed uit. Ben blij verrast.

 • Reply
  Edith
  19 maart 2013 at 11:19

  Lijkt me een fijne BB cream!

 • Reply
  Lin
  19 maart 2013 at 11:45

  Ik vind hem ook best fijn! Kan alleen voor mij idd niet helemaal de juiste kleur vinden. Ik gok dat ik er 2 moet mengen.

 • Reply
  Moniek
  19 maart 2013 at 11:47

  Dat ziet er goed uit!

 • Reply
  Kim
  19 maart 2013 at 11:57

  Ziet er goed uit, hij dekt prima!

 • Reply
  Sofie
  19 maart 2013 at 13:05

  Dat geeft best een mooie dekking voor een BB Cream! T’is maar dat er momenteel zoveel producten open zijn, anders kocht ik deze onmiddellijk!

 • Reply
  Merel
  19 maart 2013 at 15:46

  klinkt goed! ben wel bang dat ‘ie nog steeds wat te oranje is voor mijn huid…

 • Reply
  Caro
  19 maart 2013 at 15:54

  Ik heb ‘m nu ook een tijdje in gebruik en ik vind ‘m ook echt ontzettend fijn! Ben vooral blij met de dekking en de hoge spf erin! 🙂

 • Reply
  Suzanne
  19 maart 2013 at 16:41

  Hij ziet er goed uit.

 • Reply
  Kiss & Make-up
  19 maart 2013 at 17:05

  Mooi resultaat! Meestal ben ik niet zo te vinden voor BB crèmes maar deze ziet er toch goed uit.

 • Reply
  roos
  19 maart 2013 at 17:31

  Ik vind hem er erg mooi uit zien, ik ben alleen wel bang dat hij te donker voor mij zal zijn. Misschien iets voor in de zomer 🙂

 • Reply
  Miss Sentinelli
  19 maart 2013 at 18:13

  Ziet er goed uit! 🙂

 • Reply
  Sterre
  19 maart 2013 at 18:45

  Super mooi:)

 • Reply
  lot
  19 maart 2013 at 19:16

  Ziet er heel mooi uit. Ik denk dat ik hem ook ga halen. Alleen vind het wel jammer dat Catrice telkens duurder aan het worden is. Ik vind 6 euro voor catrice best duur. En ook helemaal niet echt budget meer, komt meer bij de drogist merken in de buurt.

  • Reply
   Charlotte
   20 maart 2013 at 13:02

   Het wordt inderdaad steeds iets duurder (al vind ik €6,- voor echt een goede foundation/BB Cream erg meevallen), maar de kwaliteit gaat ook steeds vooruit. Inderdaad iets duurder dan vroeger, maar gelukkig ook een stuk beter 🙂

 • Reply
  Melanie
  19 maart 2013 at 19:18

  Lijkt me een fijne BB cream! Ik hoop dat ze een matchende kleur voor mij hebben.

 • Reply
  Emma
  19 maart 2013 at 20:49

  Hoe verhoudt deze kleur 010 zich tot de 010 van Photo Finish? Ik heb het gevoel dat de 010 van Photo Finish donker opdroogt, doet deze dat ook?

  • Reply
   Charlotte
   20 maart 2013 at 13:01

   Ik vind deze BB Cream iets lichter uitvallen dan Photo Finish, en hij lijkt iets minder grijs te zijn!

 • Reply
  areyoulookingclosely
  19 maart 2013 at 21:50

  Deze wil ik nog echt graag gaan halen…Wanneer ik de stad in kan is ie van mij!

 • Reply
  Angelique
  20 maart 2013 at 01:32

  Ziet er goed uit! het is dat ik nog zoveel heb liggen anders had ik het zeker overwogen om te kopen

 • Reply
  MiriamH
  20 maart 2013 at 11:33

  Ik heb hem vandaag meteen gehaald. Heb hem net een uurtje open ben tot nu toe erg enthousiast! Ik vind hem alleen juist wel prettiger aanbrengen met mijn vingers. De ingredienten zijn ook top, geen alcohol en geen parfum! Ik ben benieuwd of ie me blijft bevallen, dus of hij vanavond nog steeds mooi zit!

 • Reply
  Sarah | Belgianology
  20 maart 2013 at 12:56

  Het lijkt me een zeer goede BB cream maar buiten het feit dat het goed camufleert, heeft het ook echt de bestandsdelen van een BB cream?

  • Reply
   Charlotte
   20 maart 2013 at 13:00

   Ik durf de specifieke bestanddelen van een ‘echte’ BB Cream niet echt te benoemen, omdat het in mijn ogen niet veel meer van een dekkende foundation met SPF is. Wat dat betreft voldoet hij daar zeker aan! Verder maken merken graag allerlei claims (zoals hydraterend, beschermend, egaliserend, verhelderend etc.), maar daar geloof ik niet zo sterk in…

 • Reply
  Charlotte
  20 maart 2013 at 16:19

  Fijn dat hij zo goed & budgetproof is! Ik heb inderdaad een hogere SPF nodig in de zomer, mijn huidige BB cream heeft SPF 50+, dus dat is perfect haha. Wel jammer dat er niet echt verzorgende ingrediënten inzitten, maar ja daarvoor moet je echt naar de Aziatische bb creams gaan.

 • Reply
  Saartje
  20 maart 2013 at 17:47

  Wat leuk om je in de The body shop tegen te komen! Al ging het een beetje vreemd, aangezien ik niet zo snel wist waar ik je nou van ‘ kende’

 • Reply
  Leontien
  20 maart 2013 at 23:33

  Ik stond er vandaag nog mee in mijn handen, hij lijkt mij wel fijn.
  Ik hoop dat de lichtste kleur ook bij mijn lichte huid past, meestal is de lichtste kleur nog veel te donker.
  En dat er SPF 30 in zit is echt top!!

 • Reply
  Patricia
  22 maart 2013 at 10:56

  Yay! Ik heb hem eindelijk gevonden.. elke keer was 01 uitverkocht! Ik ben helemaal fan!

 • Reply
  annekuhhh
  22 maart 2013 at 17:40

  zeker de moeite waard om eens uit te proberen, zelf hou ik niet zo van foundation

 • Reply
  Romy
  23 maart 2013 at 10:30

  Mooie look! Wil je daar een filmpje van maken? En welke mascara gebruik je? Die valt me namelijk altijd op en ziet er heel mooi uit! Liefs Romy

 • Reply
  Amanda
  26 maart 2013 at 14:53

  Ziet er goed uit! Dat is er wel eentje om te proberen 😀

 • Reply
  Asmae
  26 maart 2013 at 22:53

  Ziet er goed uit! Deze ga ik binnenkort uittesten!

 • Reply
  Econowiser
  27 maart 2013 at 17:51

  Ik heb ‘m gekocht en ben razend enthousiast! Thanks! I love beauty on a budget!

 • Reply
  LadyLaura06
  1 april 2013 at 10:18

  Ik heb hem aangeschaft na jou artikel en ik ben ook erg tevreden. Ik ben de 040 nodig en die past perfect bij mijn teint! De SPF30 is idd ideaal…dus voor de zomer: bye bye foundation, hello BB creme met SPF! Ideaal!

  Dank je wel voor de goede tip!

 • Reply
  xx_Patries_xx
  7 april 2013 at 10:30

  ziet er goed uit hoor, heb er ook bij staan twijfelen maar twijfel een beetje aan de kleur, op mn hand komt hij erg licht over maar op mn pols weer niet

 • Reply
  Amalia
  17 april 2013 at 13:19

  Ziet er goed uit, en heel fijn dat het een budgetproduct is! Maar hoe goed is deze BB cream in verhouding met andere, die misschien een paar euro duurder zijn?
  Bijvoorbeeld de Vitamin E cool BB cream of All-in-one van The Body Shop of zelfs Barely There Sheer Matte Tint SPF 30 van Paula’s choiche? Ik vind het niet erg om iets meer uit te geven als het dan ook net dat beetje extra doet voor mijn huid! Ben benieuwd naar je reactie!

  • Reply
   Charlotte
   17 april 2013 at 18:34

   Ik heb alleen de BB cream van TBS, maar die zijn in vergelijking met deze van Catrice een heel stuk minder dekkend. Voor mij is BB cream (ongeacht de verzorgende claims) eigenlijk niet veel meer dan een foundation met SPF, dus ik gebruik ze niet vanwege de verzorgende bestanddelen. Dat zoek ik liever in mijn huidverzorging. Ik kan me voorstellen dat de Sheer Matte Tint van Paula’s Choice wel veel verzorgende bestanddelen bevat (haar producten en visie kennende), maar daar heb ik geen ervaring mee.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.