Budget Make-up Reviews

Review: Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation

Hoewel ik het merendeel van de nieuwe Catrice producten in het schap heb laten liggen, ging ik wel naar huis met de nieuwe Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation. Het was niet zo dat ik per definitie een nieuwe foundation nodig had, maar mijn interesse werd gewekt door het feit dat deze foundation in een extra lichte kleur was uitgebracht. En dat is goed nieuws, want vrijwel elke drogisterijfoundation is voor mijn huid te donker. Ik heb hem uitgebreid getest!

Catrice Even Skintone Foundation - 2 van 7

De Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation belooft pigmentvlekjes te vervagen na 8 weken gebruik. Dat is een flinke belofte! Daarnaast belooft deze foundation een medium tot volledige dekking, zodat ook andere oneffenheden minder zichtbaar zijn. De foundation bevat SPF 25, zit in een glazen flesje van 30 ml en kost €7,59. De Even Skin Tone Foundation is verkrijgbaar in 4 (vrij lichte) kleuren, waarvan ik 005 Even Ivory heb, de lichtste kleur.

Catrice Even Skintone Foundation - 3 van 7

Ingrediënten
AQUA (WATER), CYCLOPENTASILOXANE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, ISOHEXADECANE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, TALC, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, SILICA, HEXYL LAURATE, CYCLOHEXASILOXANE, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, PROPYLENE GLYCOL, GLYCERIN, ALUMINUM/MAGNESIUM HYDROXIDE STEARATE, SODIUM CHLORIDE, CERA ALBA (BEESWAX), XANTHAN GUM, DISODIUM EDTA, PPG-15 STEARYL ETHER, SALICYLIC ACID, ETHYLHEXYLGLYCERIN, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, PUNICA GRANATUM BARK EXTRACT, VACCINIUM MYRTILLUS LEAF EXTRACT, MALVA SYLVESTRIS (MALLOW) FLOWER/LEAF EXTRACT, DIACETYL BOLDINE, TOCOPHEROL, LECITHIN, BHT, ASCORBYL PALMITATE, CITRIC ACID, PHENOXYETHANOL, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, BENZYL ALCOHOL, PARFUM (FRAGRANCE), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

Voor de liefhebbers heb ik hierboven nog even de ingrediënten op een rijtje gezet. Mijn kennis over cosmetische ingrediënten gaat niet ver genoeg om te kunnen zeggen of deze foundation daadwerkelijk in staat is om op lange termijn pigmentvlekjes te verminderen, maar ik kan wel zien dat het aantal actieve ingredienten zeer beperkt is. De salicylzuur zal in dit product gebruikt zijn als conserveermiddel en dus niet als exfoliant. Ik kwam wel wat infromatie tegen over granaatappelextract, bessenextract en kaasjeskruidextract (allen in kleine hoeveelheden aanwezig in deze foundation) wel een positief effect hebben op hyperpigmentatie, maar ik betwijfel of het voldoende is, aangezien dit natuurlijk puur een make-upproduct is en niet zozeer een huidverbeterend product. Ach, alle beetjes hulp zijn met hyperpigementatie natuurlijk welkom! Daarnaast is de extra SPF 25 ook mooi meegenomen, al zou ik er wel nog een extra SPF product bij gebruiken om nieuwe pigmentvlekken zoveel mogelijk te voorkomen.

Catrice Even Skintone Foundation - 5 van 7

Toen ik de verpakking van de foundation zag en even later de substantie op mijn huid voelde, moest ik direct denken aan de Catrice Photo Finish Foundation. Het is eeuwig zonde dat Catrice die uit het assortiment heeft gehaald. Hij was zo fijn! De substantie van de Even Skin Tone Foundation is wel anders, maar ook aan de dikke kant. Ook qua finish op de huid zitten ze een beetje in dezelfde hoek, maar het is helaas geen echte dupe.

De ondertoon van 005 Even Ivory is vrij neutraal, al neigt hij iets naar de warme kant. Hij is niet extreem roze, maar wel warm genoeg om mijn ietwat rode tinten te neutraliseren.

Catrice Even Skintone Foundation - 6 van 7

mijn huid zonder foundation

Catrice Even Skintone Foundation - 7 van 7

mijn huid met Catrice Even Skin Tone Beautyifying Foundation SPF 25 in 005 Even Ivory

Zoals je kunt zien geeft deze foundation mijn huid een mooie dekking, maar hij is lang niet full coverage. Meer medium dan volledig dus! De kleur is trouwens voor mij ideaal. Hij is iets lichter en iets warmer van kleur dan de tinten in mijn gezicht, maar zoals je op de tweede foto kunt zien brengt hij mijn hals en gezicht heel mooi samen. En dat is de bedoeling!

Qua finish zou ik hem semi-mat noemen. Ik poeder hem overigens wel af (niet op deze foto), maar zelfs dan zie je de ietwat gezonde gloed er nog doorheen schijnen. Dat vind ik wel mooi! Daardoor is hij overigens niet heel erg geschikt voor de wat vettere huid. Ik merk namelijk dat ik hem tijdens dit warmere weer wel in combinatie met een primer en poeder moet dragen, anders gaat hij snel aan de wandel. Ik denk dat deze voor het najaar veel meer geschikt is! Voor de zomermaanden pak ik toch liever deze foundation er weer even bij.

Door de dikke substantie vind ik het prettig om deze foundation met een BeautyBlender of mijn Real Techniques Sculpting Brush aan te brengen, maar je zou hem ook met je vingers uit kunnen werken. Als je hem achteraf even met je vingers inklopt geeft hij een heel mooi en natuurlijk effect aan de huid. Overigens vind ik deze foundation niet heel zuinig in gebruik, al is dat niet zo’n gigantisch probleem gezien de prima prijs.

Catrice Even Skintone Foundation - 1 van 7

Van het egaliserende effect heb ik de periode dat ik deze foundation heb getest weinig gemerkt. Dat was ook helemaal niet mijn intentie, de periode was te kort en daarvoor wissel ik te vaak van foundation. Echter zou ik je aanraden om bij hyperpigmentatie eerder je heil te zoeken in producten met hogere doses vitamine C, niacinamide en zoethoutwortel, aangezien deze ingrediënten vaak een stuk effectiever zijn om dit probleem aan te pakken.

Als je een zeer lichte huid hebt en tevens een normale of ietwat droge huid, dan is deze foundation zeer interessant om te gebruiken. De tint is goed licht, de dekking is prima en het effect op de huid is mooi. Daarnaast is hij prima betaalbaar, ook niet verkeerd. Dit belooft veel goeds, ik hoop dat Catrice deze trend met lichte foundations doorzet!

Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation – €7,59
Kruidvat

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Fijne review! Deze foundation doet me qua dikte en kleur denken aan de Oriflame perfect fusion foundation, maar die laatstgenoemde is (was?) wel meer dekkend zo te zien. Er zijn maar weinig foundations die én licht zijn én romig (voor de droge huid) én hoogdekkend en die van Oriflame was er zo eentje. Voor de winter vind ik de ouderwetse Max Factor miracle touch heel fijn. Maar die is zo snel op als je het met een sponsje aanbrengt. 🙁

 2. Alice zegt:

  Wel eens een foundation van oriflame geprobeerd?
  Zoals hierboven ook al genoemd zie ik toevallig.
  Zijn allemaal in porcelain te verkrijgen. En van de lijn giordani gold zijn er ook enkelen met bescherming en wel ingrediënten die effectief zijn bij pigmentvlekken en roodheid.

 3. Fijn! ik ben ook erg licht, dus mischien is dit iets.
  Liefs

 4. fijne review!
  het resultaat mag er wel wezen vind ik

  liefs
  Karlien

 5. Wat een fijne review! Deze foundation lijkt me wel fijn!

 6. Ik vind het zelf ook een fijne foundation.

 7. Wat een fijne uitgebreide review! Je geeft zoveel informatie! Ik ben benieuwd hoe deze foundation op mijn huid pakt, dikkere foundations werken vaak wat lastig…

 8. Ik had deze foundation liever nog iets meer dekkend gezien maar verder klinkt ie wel prima. Ik heb nog niet eerder gehoord van een foundation die op lange termijn pigmentvlekjes zou moeten vervagen, dat klinkt wel interessant. Ik ben op dit moment erg blij met mijn foundation van Smashbox dus ik denk dat ik deze van Catrice voorlopig nog niet zou aanschaffen. 🙂

 9. Michèle zegt:

  fijne review! ik koop normaal foundation van Bourjois omdat deze ook goede tinten hebben voor de lichte huid, maar ik denk dat ik deze toch ook eens ga bekijken 🙂 de kleur ziet er top uit!

 10. alena zegt:

  HI.
  Wat anders 🙂 Ik heb eindelijk eyeliner besteld die jij adviseerde. En je hebt zo gelijk. Wat een geweldige eyeliner!!!! Bedankt voor fijne reviews.

 11. Ik vind dat je roodheid nog vrij fel doorkomt…

 12. Hij klinkt echt goed. Ik ben zo benieuwd naar deze foundation!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.