Budget Make-up Reviews

Review: Catrice Eye Aquarelle Duo Chalks (feMALE)

Toen ik onlangs aanwezig was bij een event van Kruidvat kreeg ik al even een snelle sneak preview van de Catrice feMALE-collectie. Ik had het persbericht wel voorbij zien komen en was niet echt onder de indruk, maar toen ik daar het display zag viel mijn oog direct op de Eye Aquarelle Duo Chalks. Dit zijn de oogschaduws uit de collectie en ze zijn zo ontzettend mooi! Bovendien lijken ze ook nog eens heel erg op populaire oogschaduws van een ander merk. Afgelopen maandag kwam ik het display ook in de winkel tegen en ik besloot meteen maar alle oogschaduws mee te nemen. Guess what? Ik ben fan!

De Eye Aquarelle Duo Chalks zijn een volledig nieuw product van Catrice. Het zijn setjes die bestaan uit twee blokjes oogschaduw en zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleurencombinaties. Voor de Catrice Eye Aquarelle Duo Chalks betaal je €2,99.

De reden dat mijn oog direct op deze oogschaduws viel was omdat ze me wel heel erg deden denken aan de populaire Shimmer Cubes van The Body Shop! Moet je nou eens kijken, op bovenstaande foto’s heb ik de blokjes even vergeleken. Aan de linkerkant zie je één van de Eye Aquarelle Duo Chalks en aan de rechterkant een blokje uit één van m’n TBS Shimmer Cubes. Wow! Die lijken wel heel erg op elkaar.

De Eye Aquarelle Duo Chalks zijn verkrijgbaar in drie verschillende combinaties en ik kon het niet laten om ze gewoon maar allemaal mee te nemen. Ze zijn allemaal zo mooi! De oogschaduws zijn zowel droog als vochtig te gebruiken. Op onderstaande foto’s heb ik ze eerst droog (zonder primer!) aangebracht en vervolgens licht vochtig.

Love Me Gender

Tomboy

Boys Are Back

Oh, wauw! Wat zijn ze mooi! Eigenlijk geven alle kleuren mooi pigment af, al worden sommigen iets intenser wanneer je ze nat aanbrengt. Boys Are Back is mijn favoriete combinatie, aangezien dat ook de tinten zijn die ik vaak gebruik voor een dagelijkse look. Ook de andere combinaties vind ik ontzettend mooi. De kwaliteit is echt goed, ze voelen zacht en romig aan en geven mooi kleur af. Eigenlijk zijn ze gewoon heel erg vergelijkbaar met de Shimmer Cubes van TBS.

Wat mij betreft mag Catrice deze vaker uitbrengen en aan het vaste assortiment toevoegen! Voor €2,99 is dit echt een geweldige deal voor een mooi product. Als ik toch een minpunt moet noemen, dan is het toch wel een beetje de verpakking. Ik had ze namelijk liever met z’n tweetjes nog in een extra doosje gezien! Nu liggen ze een beetje rommelig tussen m’n andere oogschaduws, maar eigenlijk moet ik gewoon niet zeuren. Kom je deze tegen? Neem vooral even een kijkje, want ze zijn geweldig!

De Catrice Eye Aquarelle Duo Chalks kosten €2,99 en maken deel uit van de tijdelijk verkrijgbare feMALE-collectie. Catrice is vekrijgbaar bij Kruidvat.

42 Comments

 • Reply
  Charile
  22 maart 2012 at 06:44

  Super mooie oogschaduws! Ik had ze zien liggen maar het zijn niet helemaal mijn kleuren die ik dagelijks gebruik 😉
  xx

 • Reply
  Yara
  22 maart 2012 at 07:05

  Ik stond er gisteren nog mee in mijn handen bij het kruidvat maar ik nam ze toch maar niet mee. Helaas!!! Ik ga ze vanmiddag maar even halen. (:

 • Reply
  Paola
  22 maart 2012 at 07:07

  Ik heb ook 2 setjes gekocht en vind ze echt super mooi!

 • Reply
  AnnaSophia
  22 maart 2012 at 07:09

  Ik heb ze zien liggen, maar konden me niet overtuigen. Nu ik de swatches zie… twijfel

 • Reply
  Sandra
  22 maart 2012 at 07:15

  wauw ze zien er echt prachtig uit!

 • Reply
  Lisa
  22 maart 2012 at 07:44

  Ze zien er erg mooi uit! Ik ga vandaag naar Kruidvat om te kijken of ze er nog liggen 🙂

 • Reply
  Aranka
  22 maart 2012 at 08:00

  Hier liggen ze nog niet, maar wat een geweldige pigmentatie!

 • Reply
  Julie - La Fille
  22 maart 2012 at 08:03

  Ze zijn inderdaad geweldig, en dat had ik eigenlijk niet verwacht! Ze zijn ook heerlijk zacht om aan te brengen!

 • Reply
  liesanne
  22 maart 2012 at 08:06

  wooh, ik schrok echt van die swatches.. dat had ik echt niet verwacht. ze zijn echt heel mooi, nieuwe aankoop voor mij denk ik maar, haha 🙂

 • Reply
  Mandy
  22 maart 2012 at 08:58

  Heel erg mooi! heb ze ook alle 3 gekocht!

 • Reply
  Esmay
  22 maart 2012 at 09:26

  Ik vind deze echt prachtig!

 • Reply
  Roos
  22 maart 2012 at 10:16

  Ze zijn echt zo mooi, ik ben ook fan 🙂

 • Reply
  Mariska
  22 maart 2012 at 10:20

  Ik vind ‘Boys are Back’ wel mooi! Die zou ik misschien nog aanschaffen, maar eigenlijk gebruik ik te weinig oogschaduw.

 • Reply
  CreaBeaBlog
  22 maart 2012 at 11:28

  Oh jee….ik weet niet of ik de verleiding kan weerstaan als ik weer in ‘t Kruidvat ben….

 • Reply
  Awkward Chicks Etcetera
  22 maart 2012 at 11:34

  Wauw, dat ziet er goed uit! Ook goed betaalbaar, want voor ons (studenten) is kwalitatief goede oogschaduws altijd moeilijk te vinden. Gelukkig heb jij een aantal gevonden die zeker het aanschaffen waard zijn!

 • Reply
  Irene
  22 maart 2012 at 12:14

  Mooie kleurtjes 🙂 In hoeverre lijken de kleuren van love me gender op de kleurtjes uit het MAC call me bubbles palette? Lijkt die oranje tint op Brash uit dat palette? 🙂

 • Reply
  Bellachique
  22 maart 2012 at 13:15

  Ik vind ze ook echt fijn, het was echt een aangename verassing de pigmentatie :).

 • Reply
  emma
  22 maart 2012 at 14:58

  wauw!! Wat een mooi product <3

 • Reply
  Astrid
  22 maart 2012 at 16:37

  Super mooie producten inderdaad een beetje jammer van de verpakking..

 • Reply
  Jessica
  22 maart 2012 at 16:39

  Toen ik net op school zat las ik deze review, en ben gelijk doorgegaan naar Kruidvat toen ik uit was! Helaas hadden ze de collectie daar nog niet:( Zodra ik ‘m zie neem ik in elk geval een paar kleurtjes mee!

 • Reply
  Miranda
  22 maart 2012 at 16:42

  Ze zien er zo mooi uit. Ik heb ze vanmiddag ook gekocht, ik kon ze niet laten liggen 😀

 • Reply
  LottedeJ
  22 maart 2012 at 17:36

  Ik vind ze wel heel mooi, maar ik denk dat ik ze toch niet zal kopen. Ik gebruik mijn Shimmer Cubes van TBS eigenlijk ook maar zelden!

 • Reply
  Chiara
  22 maart 2012 at 18:08

  Ik vind ze wat tegenvallen, eigenlijk boeit de hele collectie me niet. Ik kijk wel uit naar die revolution collectie!

 • Reply
  Anne-Floor
  22 maart 2012 at 18:38

  Ik heb ze wel zien liggen, maar er waren geen testers dus heb ik ze niet uit geprobeerd 🙁
  Wat zien ze er mooi uit! x

 • Reply
  Lisanne
  22 maart 2012 at 19:07

  € 2,99 is echt geen geld voor 2 oogschaduws met zoveel inhoud:O
  zijn ze helemaal tot aan de bodum gevuld? Ziet er top uit!

 • Reply
  SpringVibes.wordpress.com
  22 maart 2012 at 19:26

  Deze wil ik zo graag! Ik denk dat ik ze morgen ga kopen! En ik hoop dat ik dan ook eindelijk de flakie million styles kan kopen! Ben al 3x wezen kijken, maar hij is steeds al uitverkocht :'(
  x SpringVibes

 • Reply
  Marieke
  22 maart 2012 at 20:59

  wooow, geweldig! ♥

 • Reply
  Nannick
  22 maart 2012 at 21:00

  Oh wauw echt goede pigmentatie. Ik dacht bij mezelf dat ik deze oogschaduws toch niet zou gaan kopen omdat het niet echt indruk maakte. Maar Love Me Gender vind ik wel heel mooi <3

 • Reply
  Marijne
  22 maart 2012 at 21:20

  Ik had ze al wel zien liggen maar vond ze niet zo bijzonder. Ik denk dat ik ze morgen toch maar even ga halen>

 • Reply
  Kelly
  22 maart 2012 at 21:44

  Prachtige oogschaduws. Ik ben erg verrast door de pigmentatie. Ik heb ze zelf ook en ik ben er erg tevreden over.

 • Reply
  Samantha
  22 maart 2012 at 21:57

  Ze zijn prachtiggggg!

 • Reply
  Jennifer
  22 maart 2012 at 23:00

  Nooooooo! Tijdelijk? Als ik ze maandag wil gaan halen ben ik vast en zeker te laat. Love Me Gender is perfect voor mij, zo’n oranje/koper tint zoek ik eigenlijk al vrij lang en kijk wat een geweldige pigmentatie! Zet op verlanglijstje, ga maandag direct kijken!

 • Reply
  Sandra
  23 maart 2012 at 11:51

  Wauuww Love me Gender!

 • Reply
  Juudith
  23 maart 2012 at 12:25

  Ik heb er ook 2 gehaald en ben er eigenlijk wel blij mee! vind ze fijn en mooie kleurtjes!

 • Reply
  Shirley
  23 maart 2012 at 13:13

  Wauw Love Me Gender is echt ontzettend mooi! Het lijken me allemaal hele mooie kleurtjes!

 • Reply
  Henny
  23 maart 2012 at 16:07

  Ik heb ze vanochtend ook gehaald, althans 2 ervan. Bij de kruidvat was bijna alles van deze limited edition al uitverkocht, er lag nog 1 love me tender, dus die heb ik gelijk meegenomen. Even later kwam ik bij een trekpleister nog tomboy tegen, dus die heb ik ook meegenomen en ook de nagellak die erbij hoorde. Vind ze erg mooi, prachtige kleuren. En voor 2,99 is dat geen geld.

 • Reply
  Nicole
  23 maart 2012 at 20:03

  Die lijken idd wel heel veel op die van TBS. Mooie kleurtjes en goede pigmentatie!

 • Reply
  Kim
  25 maart 2012 at 17:38

  Ik heb Tomboy gekocht, echt een geweldig duo!

 • Reply
  Tessa
  25 maart 2012 at 20:31

  Wauw! Ziet er goed uit. Deze collectie was ik helemaal vergeten, hopen dat ze nog te vinden zijn als ik deze week in de kruidvat kom. Had dit echt niet verwacht trouwens, zo mooi!

 • Reply
  Fije
  27 maart 2012 at 21:41

  Love me gender, jij word van mij!

 • Reply
  Ester
  29 maart 2012 at 21:05

  Ik wil ze ook graag! Maar hier ligt deze LE nog niet in het schap.

 • Reply
  Patty
  15 april 2012 at 00:08

  Vanmiddag alle 3 gekocht. Met de 1+1 gratis actie wat een toppers!!!!!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.