Budget Make-up Reviews

Review: Catrice Eye Aquarelle Duo Chalks (feMALE)

Toen ik onlangs aanwezig was bij een event van Kruidvat kreeg ik al even een snelle sneak preview van de Catrice feMALE-collectie. Ik had het persbericht wel voorbij zien komen en was niet echt onder de indruk, maar toen ik daar het display zag viel mijn oog direct op de Eye Aquarelle Duo Chalks. Dit zijn de oogschaduws uit de collectie en ze zijn zo ontzettend mooi! Bovendien lijken ze ook nog eens heel erg op populaire oogschaduws van een ander merk. Afgelopen maandag kwam ik het display ook in de winkel tegen en ik besloot meteen maar alle oogschaduws mee te nemen. Guess what? Ik ben fan!

De Eye Aquarelle Duo Chalks zijn een volledig nieuw product van Catrice. Het zijn setjes die bestaan uit twee blokjes oogschaduw en zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleurencombinaties. Voor de Catrice Eye Aquarelle Duo Chalks betaal je €2,99.

De reden dat mijn oog direct op deze oogschaduws viel was omdat ze me wel heel erg deden denken aan de populaire Shimmer Cubes van The Body Shop! Moet je nou eens kijken, op bovenstaande foto’s heb ik de blokjes even vergeleken. Aan de linkerkant zie je één van de Eye Aquarelle Duo Chalks en aan de rechterkant een blokje uit één van m’n TBS Shimmer Cubes. Wow! Die lijken wel heel erg op elkaar.

De Eye Aquarelle Duo Chalks zijn verkrijgbaar in drie verschillende combinaties en ik kon het niet laten om ze gewoon maar allemaal mee te nemen. Ze zijn allemaal zo mooi! De oogschaduws zijn zowel droog als vochtig te gebruiken. Op onderstaande foto’s heb ik ze eerst droog (zonder primer!) aangebracht en vervolgens licht vochtig.

Love Me Gender

Tomboy

Boys Are Back

Oh, wauw! Wat zijn ze mooi! Eigenlijk geven alle kleuren mooi pigment af, al worden sommigen iets intenser wanneer je ze nat aanbrengt. Boys Are Back is mijn favoriete combinatie, aangezien dat ook de tinten zijn die ik vaak gebruik voor een dagelijkse look. Ook de andere combinaties vind ik ontzettend mooi. De kwaliteit is echt goed, ze voelen zacht en romig aan en geven mooi kleur af. Eigenlijk zijn ze gewoon heel erg vergelijkbaar met de Shimmer Cubes van TBS.

Wat mij betreft mag Catrice deze vaker uitbrengen en aan het vaste assortiment toevoegen! Voor €2,99 is dit echt een geweldige deal voor een mooi product. Als ik toch een minpunt moet noemen, dan is het toch wel een beetje de verpakking. Ik had ze namelijk liever met z’n tweetjes nog in een extra doosje gezien! Nu liggen ze een beetje rommelig tussen m’n andere oogschaduws, maar eigenlijk moet ik gewoon niet zeuren. Kom je deze tegen? Neem vooral even een kijkje, want ze zijn geweldig!

De Catrice Eye Aquarelle Duo Chalks kosten €2,99 en maken deel uit van de tijdelijk verkrijgbare feMALE-collectie. Catrice is vekrijgbaar bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

42 reacties

 1. Super mooie oogschaduws! Ik had ze zien liggen maar het zijn niet helemaal mijn kleuren die ik dagelijks gebruik 😉
  xx

 2. Ik stond er gisteren nog mee in mijn handen bij het kruidvat maar ik nam ze toch maar niet mee. Helaas!!! Ik ga ze vanmiddag maar even halen. (:

 3. Ik heb ook 2 setjes gekocht en vind ze echt super mooi!

 4. Ik heb ze zien liggen, maar konden me niet overtuigen. Nu ik de swatches zie… twijfel

 5. wauw ze zien er echt prachtig uit!

 6. Ze zien er erg mooi uit! Ik ga vandaag naar Kruidvat om te kijken of ze er nog liggen 🙂

 7. Hier liggen ze nog niet, maar wat een geweldige pigmentatie!

 8. Ze zijn inderdaad geweldig, en dat had ik eigenlijk niet verwacht! Ze zijn ook heerlijk zacht om aan te brengen!

 9. liesanne zegt:

  wooh, ik schrok echt van die swatches.. dat had ik echt niet verwacht. ze zijn echt heel mooi, nieuwe aankoop voor mij denk ik maar, haha 🙂

 10. Heel erg mooi! heb ze ook alle 3 gekocht!

 11. Ik vind deze echt prachtig!

 12. Ze zijn echt zo mooi, ik ben ook fan 🙂

 13. Ik vind ‘Boys are Back’ wel mooi! Die zou ik misschien nog aanschaffen, maar eigenlijk gebruik ik te weinig oogschaduw.

 14. Oh jee….ik weet niet of ik de verleiding kan weerstaan als ik weer in ’t Kruidvat ben….

 15. Wauw, dat ziet er goed uit! Ook goed betaalbaar, want voor ons (studenten) is kwalitatief goede oogschaduws altijd moeilijk te vinden. Gelukkig heb jij een aantal gevonden die zeker het aanschaffen waard zijn!

 16. Irene zegt:

  Mooie kleurtjes 🙂 In hoeverre lijken de kleuren van love me gender op de kleurtjes uit het MAC call me bubbles palette? Lijkt die oranje tint op Brash uit dat palette? 🙂

 17. Ik vind ze ook echt fijn, het was echt een aangename verassing de pigmentatie :).

 18. wauw!! Wat een mooi product <3

 19. Super mooie producten inderdaad een beetje jammer van de verpakking..

 20. Toen ik net op school zat las ik deze review, en ben gelijk doorgegaan naar Kruidvat toen ik uit was! Helaas hadden ze de collectie daar nog niet:( Zodra ik ‘m zie neem ik in elk geval een paar kleurtjes mee!

 21. Ze zien er zo mooi uit. Ik heb ze vanmiddag ook gekocht, ik kon ze niet laten liggen 😀

 22. Ik vind ze wel heel mooi, maar ik denk dat ik ze toch niet zal kopen. Ik gebruik mijn Shimmer Cubes van TBS eigenlijk ook maar zelden!

 23. Chiara zegt:

  Ik vind ze wat tegenvallen, eigenlijk boeit de hele collectie me niet. Ik kijk wel uit naar die revolution collectie!

 24. Ik heb ze wel zien liggen, maar er waren geen testers dus heb ik ze niet uit geprobeerd 🙁
  Wat zien ze er mooi uit! x

 25. Lisanne zegt:

  € 2,99 is echt geen geld voor 2 oogschaduws met zoveel inhoud:O
  zijn ze helemaal tot aan de bodum gevuld? Ziet er top uit!

 26. Deze wil ik zo graag! Ik denk dat ik ze morgen ga kopen! En ik hoop dat ik dan ook eindelijk de flakie million styles kan kopen! Ben al 3x wezen kijken, maar hij is steeds al uitverkocht :'(
  x SpringVibes

 27. wooow, geweldig! ♥

 28. Oh wauw echt goede pigmentatie. Ik dacht bij mezelf dat ik deze oogschaduws toch niet zou gaan kopen omdat het niet echt indruk maakte. Maar Love Me Gender vind ik wel heel mooi <3

 29. Marijne zegt:

  Ik had ze al wel zien liggen maar vond ze niet zo bijzonder. Ik denk dat ik ze morgen toch maar even ga halen>

 30. Prachtige oogschaduws. Ik ben erg verrast door de pigmentatie. Ik heb ze zelf ook en ik ben er erg tevreden over.

 31. Ze zijn prachtiggggg!

 32. Nooooooo! Tijdelijk? Als ik ze maandag wil gaan halen ben ik vast en zeker te laat. Love Me Gender is perfect voor mij, zo’n oranje/koper tint zoek ik eigenlijk al vrij lang en kijk wat een geweldige pigmentatie! Zet op verlanglijstje, ga maandag direct kijken!

 33. Wauuww Love me Gender!

 34. Ik heb er ook 2 gehaald en ben er eigenlijk wel blij mee! vind ze fijn en mooie kleurtjes!

 35. Wauw Love Me Gender is echt ontzettend mooi! Het lijken me allemaal hele mooie kleurtjes!

 36. Henny zegt:

  Ik heb ze vanochtend ook gehaald, althans 2 ervan. Bij de kruidvat was bijna alles van deze limited edition al uitverkocht, er lag nog 1 love me tender, dus die heb ik gelijk meegenomen. Even later kwam ik bij een trekpleister nog tomboy tegen, dus die heb ik ook meegenomen en ook de nagellak die erbij hoorde. Vind ze erg mooi, prachtige kleuren. En voor 2,99 is dat geen geld.

 37. Nicole zegt:

  Die lijken idd wel heel veel op die van TBS. Mooie kleurtjes en goede pigmentatie!

 38. Kim zegt:

  Ik heb Tomboy gekocht, echt een geweldig duo!

 39. Tessa zegt:

  Wauw! Ziet er goed uit. Deze collectie was ik helemaal vergeten, hopen dat ze nog te vinden zijn als ik deze week in de kruidvat kom. Had dit echt niet verwacht trouwens, zo mooi!

 40. Love me gender, jij word van mij!

 41. Ik wil ze ook graag! Maar hier ligt deze LE nog niet in het schap.

 42. Patty zegt:

  Vanmiddag alle 3 gekocht. Met de 1+1 gratis actie wat een toppers!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.