Make-up Reviews

Review: Catrice Lash Plus Mascara en Serum

 

Toen ik een tijdje geleden een artikel schreef over wimpergroei-producten kondigde ik aan dat ik de nieuwe Lash Plus-producten van Catrice 30 dagen zou gaan testen. De combinatie van de Lash Plus Lash Growth Mascara en het Lash Plus Intensive Lash Growth Serum zou er voor moeten zorgen dat je wimpers na 30 dagen gebruik tot wel 25% procent langer worden. Ik heb deze producten inmiddels een maand gebruikt, dus het is tijd voor een review! Ik ga beide producten uitgebreid bespreken en aan het einde van het artikel krijgen jullie natuurlijk een voor- en na-foto te zien.

Lash Plus Lash Growth Mascara


Ik heb van mijzelf vrij lange wimpers, maar het is toch lastig om een mascara te vinden die mijn wimpers niet omtovert tot vervelende spinnenpoten of ze juist korter doet lijken. De Catrice Lash Plus Lash Growth Mascara is een vrij basic mascara die zijn werk prima doet. Ik vind het borsteltje ontzettend fijn! Hij is vrij groot en heeft ‘gewone’ haren (dus geen vervelende rubberen tandjes). Het effect van de mascara is vrij natuurlijk, maar je kan ‘m redelijk makkelijk opbouwen voor een dramatischer effect.

Op deze foto draag ik de Lash Plus Lash Growth Mascara

De houdbaarheid van deze mascara is prima en hij blijft ook goed zitten. Ondanks het feit dat hij goed blijft zitten is hij aan het einde van de dag ook weer makkelijk te verwijderen. Dat vind ik belangrijk, want zo wordt de kans op uitvallende wimpers verkleind. Een prima mascara voor een prima prijs!

Lash Plus Intensive Lash Growth Serum


Het Lash Plus Intensive Lash Growth Serum is wat mij betreft het product dat het meeste voor je wimpers zal doen. Het serum is een doorzichtige substantie die je ’s avonds (en eventueel ’s ochtends) voor het slapengaan als een eyeliner langs je bovenste wimperrand aanbrengt. De formule zou je wimpers moeten versterken en wimpergroei vanaf de aanzet moeten stimuleren.

Het gebruik van het serum is ontzettend simpel en is snel gedaan. Nadat ik met mijn oogmakeup-remover de laatste restjes mascara en eyeliner heb weggehaald breng ik langs elk oog een beetje van het serum aan. Dat doe ik op dezelfde manier als het aanbrengen van eyeliner en ik breng nog een beetje extra serum aan op de aanzet van de wimpers zelf. Het serum droogt snel op en je kan zo je bed in!

Ik denk dat meiden met gevoelige ogen een beetje uit moeten kijken met dit product. Toen ik het serum de eerste paar keer aanbracht, merkte ik dat mijn oogleden een beetje begonnen te prikken. Het was niet echt vervelend of langdurig, maar ik kan me voorstellen dat sommigen hier echt last van kunnen hebben. Nadat ik het serum een paar dagen had gebruikt heb ik er geen last meer van gehad. Een ander iets waar je op moet letten is dat je ’s ochtends de restjes serum goed afspoelt met lauwwarm water. Wanneer het serum in je ogen komt kan het ook flink gaan prikken, dus kijk uit.

De grote vraag is natuurlijk: werkt het? Zie hier mijn voor- en na-foto’s:

voor

na 30 dagen

Het verschil is misschien niet heel duidelijk te zien, maar ze zijn zeker een stukje gegroeid. Enkele maanden geleden heb ik mijn wimpers iets donkerder geverfd en als je naar de wimperaanzet op de ‘na’-foto kijkt zie je dat ik flinke ‘uitgroei’ heb. Het grootste verschil is te merken aan de conditie van mijn wimpers. Ze voelen een stuk sterker en gezonder aan, en ik heb nauwelijks last van uitvallende wimpers. Ook heb ik het idee dat ze iets voller zijn. Een grappig detail: nadat ik deze producten ongeveer drie weken gebruikt had merkte mijn vriend opeens op: “Hé, wat zijn je wimpers lang.”. Hij had echt het idee dat ze langer waren dan normaal. Grappig hè?

Catrice raadt aan om deze producten in combinatie te gebruiken. Ik heb dat voor deze test gedaan, maar ik denk dat je ook redelijk toe kan komen met alleen het serum (en dat eventueel zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken) en een andere (wimperverlengende) mascara. Kies dan wel voor een milde niet-waterproof mascara, aangezien die je wimpers zo min mogelijk beschadigen.

De Lash Plus-producten van Catrice zijn absoluut geen wondermiddeltjes, maar ze zijn wat mij betreft het proberen zeker waard. Ik gebruik inmiddels meer dan een half jaar wimperverlengende mascara’s, dus het kan zijn dat het verschil daardoor bij mij niet zo groot is, maar er is zeker verschil te bemerken. Ze zijn sterker, voller en vallen minder uit. Voor dames met korte dunne wimpers zijn deze producten dus zeker het proberen waard! Het enige nadeel van het serum is dat het bij gevoelige ogen misschien kan gaan irriteren, maar de kans is groot dat velen daar geen last van zullen hebben. Ik vind het erg leuk dat Catrice met deze producten is gekomen, want het werd tijd dat er fijne budget-varianten op de markt kwamen.

Hebben jullie deze producten geprobeerd? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Zowel de Lash Plus Lash Growth Mascara als het Lash Plush Intensive Lash Growth Serum kosten €4,99 per stuk en zijn te koop bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

42 reacties

 1. Heb de mascara wel maar nog niet open gemaakt, eerst maar even het serum halen!

 2. Wat een fijne producten, al werkte het niet dan is het nog een prachtige mascara!

 3. marie zegt:

  ik zat al te wachten op deze review
  ik heb superkorte wimpertjes die snel uitvallen dus denk dat ik het toch ga proberen

  1. Goed om te horen! Ik denk dat dit dan echt wat voor jou zou kunnen zijn 😀

 4. Jessica zegt:

  Ik had absoluut niet verwacht, dat het serum effect zou hebben. Voor die paar euro moet ik hem toch maar aanschaffen, je hebt me over de streep getrokken. Ik heb nog wel mijn twijfels over de mascara. Ik heb nogal een vette huid en zelfs Estee Lauders Sumptuous vlekt bij mij. Raadt je de mascara aan bij een vette huid? Ik zou hem natuurlijk gewoon kunnen kopen aangezien het vanaf morgen 2 halen 1 betalen is bij Kruidvat, maar ik heb dat Help I'm stranded duo ook hoog op m'n wishlist staan 😉

  1. Ik heb zelf geen last van een vette huid rondom mijn ogen, dus ik durf niet te zeggen dat deze mascara niet gaat vlekken bij jou… Gebruik je oogcrème of concealer onder je ogen? Dat kan er wel voor zorgen dat je mascara uit gaat lopen. Bij mij bleef hij in elk geval prima zitten!

 5. Nynke zegt:

  Ik had niet verwacht dat het effect zou hebben, maar wilde het sowieso al proberen, haha.
  Morgen maar even halen dus!

 6. Hmmm, denk niet dat ik mijn geld zou willen spenderen aan dit product, vind het niet zo bijzonder ofzo als ik dit review lees, bedankt voor het uittesten en voor het review 🙂

 7. Nou, ik ga het denk ik wel kopen, het werkt ook nog, dat had ik niet verwacht!

 8. Hmmm ik ben altijd kritisch tegenover zo'n serum en eerlijk gezegd ben ik niet echt onder de indruk. Maar die mascara lijkt me wel proberen waard!

 9. chasingthagoodlife zegt:

  fijn ^^, maar waar ik me vragen bij stel .. hoe kleur je je wimpers dan wel ? Ö

  1. Daar bestaat speciale wimper- en wenkbrauwverf voor. Ik heb ze geverfd met de wimperverf van Swiss-O-Par, gewoon te koop bij de drogist!

   1. chasingthagoodlife zegt:

    Oh Fijn! daar had ik nog nooit van gehoord, volgende keer maar eens op letten héhé =)
    Bedankt voor de verduidelijking ^^

    1. Geen dank!

 10. Ik had dezelfde ervaring, ze lijken voller 🙂

  1. Goed om te horen! Ik ben dus niet de enige 😀

 11. Ik denk wel dat het wat voor mij is. Ik heb redelijk korte wimpers, dus als ze iets langer hierdoor zouden worden zou dat alleen maar mooi meegenomen zijn.

 12. sannewierda zegt:

  Oeh, klinkt best goed! Keek echt uit naar deze review, dus bedankt! :D;)

 13. Ik ben er ook mee begonnen begin deze maand, dus ik ben benieuwd naar mijn uitkomst!!
  Wat ik me afvraag.. als het goed is voor je wimpers, werkt het dan ook voor je wenkbrauw haartjes.. Want ook daarvan heb ik zeer weinig! hahah.

  1. Hmmm… Dat zou ik niet weten! Misschien zou je daarvoor wonderolie kunnen proberen?

 14. Maarre, je wimpers groeien toch sowieso? Dus dan hoeft dat beetje dat ze gegroeid zijn niet door het
  serum te komen.. toch?

  1. Ze groeien inderdaad, maar er vallen ook altijd veel wimpers uit, waardoor ze niet 'oneindig' lang kunnen worden. Door het serum duurt het langer voordat ze uitvallen en krijgen ze de kans om langer te groeien

 15. Ik twijfel nog, heb wel gevoelige ogen dus ben toch een beetje bang dat het zal prikken… Maar het klinkt wel goed!

 16. Op de één of andere manier lijkt t alsof je wimpers op de eerste foto juist langer zijn! hahah..
  maar goed dat het voor je werkt.

  1. Dat dacht ik zelf eerst ook, maar volgens mij komt het doordat mijn wimpers daar nog ietsje donkerder zijn!

 17. Ik had niet verwacht dat het enig effect zou hebben, maar na het lezen van jouw goede ervaring ga ik de serum ook zeker aanschaffen!

 18. Ik heb dit serum een keer gebruikt en het na een kwartier afgewassen omdat het zo prikte dat het gewoon pijn ging doen. Leek me niet de bedoeling. Geen succes voor mij dus helaas.

  1. Wat vervelend! Ik had er in het begin een klein beetje last van, maar lang niet zo erg als jij…

 19. Ik zag 'm al liggen in de kruidvat, was benieuwd of ie werkte.. bij jou werkt ie wel dus ^_^ hopelijk bij mij ook =)

 20. Kom er vast heel laat mee, maar de eerste foto is groter (of meer ingezoomd) dan de andere! Vandaar dat je wimpers misschien dezelfde lengte lijken?

 21. jennifer zegt:

  die mascara is zo fijn. ik heb hem voor de tweede keer gekocht:d

 22. hilalnur zegt:

  ikheb erg lange wimpers , heelveell mensen dachten meestal dat ik nepwimpers ophad, ma ik deed egt veell mascara op , totdat ik merkte dat ik ineens minder wimpers had , ik doe nou soms alleen dikke eyeliner en geen mascara maar alsnog vallen me wimpers dan , well minder maar ik denk dat het komt doordat myn eyeliner doorzakt naar myn wimperwortels , ik heb gelijk toen ik dit lass die wimper serum gekogt , ik ga het gelijk uitproberen maar is het erg als er nog resten van eyeliner is? want het gaat er egt moeilijk vanaf , kdoe mn beste ma het gaat er niet allemaall vanaf.

 23. hilalnur zegt:

  ooh kheb die mascara gekocht ma dies niet zo goed vind ik , door die gaan je wimpers helemaal niet omhoog enzo je ziet ookniet dt je mascara ophebt , maa kan k die ook gwn als basismascara gebruiken? gwn onder een andere (ook vn catrice) , maar help ie dan nogwel?

 24. Eva zegt:

  Dit is de eertlste dag dat ik het gebruik en de eerste 5 minuten nadat ik het serum op had gedaan deed het heel erg veel pijn. Daarna ging de pijn weer weg en ik heb het er gewoon op laten zitten. Benieuwd naar het resultaat!

 25. romy zegt:

  hey wat leuk om dit zo te lezen , ik heb het serum net ook gekocht en wou het ook gaan proberen heb alleen de mascara niet maar dat is denk ik ook niet heel belangerijk.
  ik heb al eerder wonderolie geprobeerd dat hielp wel best goed maar ik ben ermee gestopt omdat die zo stroperig en dik is dat het in je oog komt en je wazig gaat zien of dat je huid om je ogen heel vet word.
  ik heb ook gehoord dat je olijfolie op je wimperrand kan doen en dat dat ook goed helpt voor sterkere vollere en langere wimpers, misschien iemand ervaring mee ?
  ik hoop dat jullie me kunnen helpen x

 26. christina zegt:

  ja ik ben het met romy eens ik heb dat ook gehoord van dat met die olijfolie, dus zou ook graag willen weten of dat helpt dan ga ik dat ook proberen :d

  1. Ik kan zien dat jij en ‘Romy’ dezelfde persoon zijn (verrassing! Zelfde IP-adres en e-mail), dus het heeft geen zin om te doen alsof jouw vraag zo dringend is dat er meer mensen benieuwd naar zijn! En nee, ik weet niet of olijfolie werkt.

 27. hoii met Maj,
  waar kan ik deze producten kopen? ik zou ze graag willen hebben maar ik kan ze niet op internet in winkels zien.

 28. Volgensmij staat dit artikel al een tijdje erop.. Maar toch wil ik even reageren. Ik merk dat er de laatste Tijd veel ( zeg maar 3 of meer wimpers per dag :O ) wimpers bij mij uitvallen. Ik ben echt verdrietig haha en ik ben hopeloos gaan zoeken naar oplossingen. Toen kwam ik bij dit artikel. Ik geloof niet zo snel in dit soort “wondermiddeltjes” Maar je revieuw lijkt heel eerlijk. Ik denk dat ik misschien wel de serum ga proberen. Heb je nog anderen tips voor wimperuitval? Ik doe nu ook elke dag een beetje vaseline op mijn wimpers. En maar een beetje mascara op de puntjes 🙂

 29. puck deenik zegt:

  kan ik het serum ook gebruiken met wimperextantions?

 30. fatma zegt:

  Heyyyy charlotte,
  ik gebruike na de zomervakantie de gosh serum maar na een maandje gebruiken vielen mijn wimpers uit hoe kan dat komen? Hij maakte mijn wimpers wel wat langer eerlijk gezegd..
  Als ik nu mascara doe dan krijg ik meteen spinnenpoten effect wat ik juist niet wil.

 31. christine zegt:

  Nou ik had het serum dus al voordat ik dit stuk las. Heb het opgedaan vanavond en het brand als een gek. Mijn oogleden zijn knalrood en jeuken heel erg.. ik heb hele gevoelige ogen en ik zou dit product inderdaad niet aanraden aan mensen met gevoelige ogen / huid. De mascara is overigens prima! Maakt mijn wimpers mooi lang en vol (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.