Budget Make-up Reviews

Review: Catrice Loose Eye Shadows (Cucuba)

Vanaf half augustus ligt de Catrice Cucuba-collectie alweer in de winkels. Wat gaat dat toch snel! De Cucuba-collectie is geïnspireerd door Cuba, het Caribische eiland, en bestaat uit een aantal mooie tinten. Niet alleen natuurlijke bruintinten, maar ook wat vrolijke felle kleuren! Ik kwam onlangs de Loose Eye Shadows tegen en ze zagen er ontzettend goed uit. Omdat ik niet kon kiezen besloot ik ze allemaal maar mee te nemen!

De Loose Eye Shadows zijn oogschaduws in poedervorm. Dit type oogschaduw staat erom bekend dat ze heel veel kleur afgeven! Over het algemeen ben ik al heel tevreden over de oogschaduws van Catrice, dus ik ging er eigenlijk al meteen vanuit dat deze ook prima in orde zouden zijn.

De oogschaduws zitten in kleine potjes met een soort zeefjes. Hier door kun je de poederoogschaduw eerst in de deksel tikken en ‘m vervolgens met je kwast oppakken. Een prima verpakking voor zo’n product.

De oogschaduws zijn verkrijgbaar in vijf verschillende tinten. Ik kon niet kiezen, dus ik heb ze maar allemaal genomen! Gelukkig zijn ze ontzettend betaalbaar, namelijk €2,99 per stuk. Daar krijg je dan een potje van 2 gram voor, een keurige hoeveelheid. Zeker als je je bedenkt dat losse oogschaduws altijd ontzettend lang meegaan.

Sunny Side | Reggaeton | Salsa Cubana | Havana Drum | Take It Mint

Op bovenstaande foto’s heb ik de oogschaduws op een droge huid zonder basis geswatched. Ze geven zoals ik hoopte veel kleur af! Vooral Reggaeton en Havana Drum vind ik erg mooi, maar ook Salsa Cubana heeft mij erg verrast. Take It Mint en Sunny Side zijn weer erg mooi om als accentkleur te gebruiken en zullen mooi staan bij een neutrale look. Overigens raad ik je wel aan om toch een oogschaduwbasis te gebruiken als je ze op je ogen draagt. Doordat ze zo’n losse substantie hebben zullen ze namelijk sneller vervagen. Met een goede oogschaduwbasis blijven ze gewoon de hele dag zitten!

Ik vind deze oogschaduws echt heel erg leuk! Wat mij betreft mag Catrice zulke oogschaduws wel vaker uitbrengen. Wel vind ik dat je niet alle kleuren echt nodig hebt, maar eigenlijk is geen enkele kleur een echte miskoop. De kleuren zijn mooi, het pigment is goed en de prijs/kwaliteit-verhouding is ook prima in orde. Een leuk budgetproduct!

De Catrice Loose Eyeshadows kosten €2,99 per stuk en maken deel uit van de tijdelijke Cucuba-collectie. Catrice is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. Ik heb ook al een paar tinten gekocht, ik vind ze fantastisch! Ik heb Take it Mint, Salsa Cubana en Havana Drum. Bij mij waren ze trouwens wel wat intenser van kleur dan op jouw swatches, zelfs zonder primer en ik heb ze droog gebruikt.

 2. Liselotte zegt:

  Yeah weer een fijne review! Ik heb ze ook gekocht maar heb ze helaas nog niet uit kunnen proberen dus ben erg blij met de review! Mooie kleurtjes 🙂

 3. Wat een leuke kleuren toch! Prijs-kwaliteit blijf ik Catrice een toppertje vinden 🙂

 4. Ziet er heel leuk uit! Ik heb de eyeliner, het gele lakje en een rode lipstick 😀

 5. Wat een mooie kleuren en fijn dat de pigmentatie gewoon goed is 🙂

 6. Ik heb ze nog niet geprobeerd maar de swatches zien er erg mooi uit ! lekker zomers ook x

 7. Ik heb ze al in de winkel zien liggen, ze zien er echt prachtig uit! Goede pigmentatie ook!:)

 8. Ze lijken me erg fijn! Het zijn in ieder geval lekkere zomerse kleurtjes

 9. wat een mooie kleurtjes!

 10. Mooie kleuren, ik zat nog te twijfelen maar dan koop ik liever die van Essence!

 11. Ik heb ze ook. Toen ik ze had geswachted zagen ze er prachtig uit. Alleen toen ik een ooglook aan het maken was vielen ze me tegen, misschien is het ook eerst wat wennen.

 12. Mooie kleurtjes!
  Als ik Take It Mint tegenkom, neem ik hem mee.

 13. Ik heb zelf ook alle kleuren en ik vind ze erg mooi!

 14. vind ze echt heel mooi, maar kan helaas echt niet overweg met losse pigmenten…

 15. Wat een super mooie kleuren, zeg! Wow!

 16. Ik heb hier meerdere reviews over gelezen en ik ben zooo enthousiast! Ik ga er zeker een paar kopen 🙂

 17. Ik vind ze errug leuk, overweeg er toch nog een paar te gaan halen!

 18. Oeh! Die gele vind ik toch wel erg pretty, ik vind geel echt zo’n ideaal “summer touch” kleurtje. Ofzo. 🙂

 19. Ziet er goed uit! Ben erg benieuwd xoxo

 20. Ik heb zelf de groenige gekocht! Ze zien er goed uit!

 21. Het zijn wel leuke kleuren ! Ik koop nooit pigment omdat ik bang ben dat het dan zo’n zooitje wordt. Ben al zo onhandig 😉

 22. Mooie kleurtjes 😀 x

 23. Brenda zegt:

  Ik heb take a mint en reggaeton. Nog geen look mee gemaakt maar ook ik kon ze niet laten liggen.

 24. ze zien er beter uit dan ik had verwacht 😀

 25. Hele mooie kleuren! 🙂

 26. Mooie kleurtjes! Zelf heb ik alleen Take it Mint gekocht en nog een soft lip colour uit de collectie (die trouwens erg fijn is!).

 27. Salsa Cubana en Havana Drum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.