Budget Nagellak

Review: Catrice LuxChrome Foil Effect Polish – Liquid Silver

Oef, wat baalde ik van het fiasco met de Essence Metal Shock Nail Powder. Ik wilde zo graag een makkelijke manier vinden om zelf thuis mirror nails te kunnen maken! Toevallig kreeg ik een paar dagen later de nieuwe producten voor lente/zomer 2018 van Catrice toegestuurd. En daar zat de nieuwe Catrice LuxChrome Foil Effect Polish in Liquid Silver in. Een nagellak die een spiegeleffect belooft? Dat moest ik proberen!

Vloeibaar zilver in een potje?

Catrice noemt de LuxChrome Foil Effect Polish ‘vloeibaar zilver in een potje’! Dat klinkt natuurlijk zeer veelbelovend. Ik heb de afgelopen jaren talloze zilveren nagellakken uitgeprobeerd, maar ik ben er nooit eentje tegengekomen die echt voor vloeibaar zilver door kon gaan. Altijd zag je nog wel een ietwat grove glitter of een parelmoerglansje. Mijn verwachtingen van deze waren dan ook gematigd, want: zou het Catrice gelukt zijn deze substantie te perfectioneren?

Catrice LuxChrome 2-in-1 Base & Top Coat review

Voordat je met de zilverkleurige nagellak in de weer kunt gaan, adviseert Catrice eerst de bijpassende topcoat. De Catrice LuxChrome 2-in-1 Base & Top Coat is speciaal ontwikkeld om in combinatie met de Foil Effect nagellak te gebruiken als basis- en toplaag. De lak ziet er op de nagel normaal uit, maar de substantie is anders dan gebruikelijke basecoats. De substantie is vrij troebel en dun, waardoor hij bijna als water aanbrengt. Erg apart! Een dun laagje is voldoende en zodra de bascoat droog is (razendsnel!) kun je met de nagellak in de weer.

Catrice LuxChrome Foil Effect Polish – Liquid Silver swatches en review

Oké, dit is cool! Hoe gaaf is dit? Ik heb op deze foto’s twee laagjes van de Catrice LuxChrome Foil Effect Polish in Liquid Silver gebruikt met daar overheen een laagje van de bijbehorende topcoat. Op de foto’s zie je het spiegelende effect nog niet optimaal, want in het echt zijn ze nog veel meer folie-achtig.

Laat je niet misleiden als je de nagellak net aanbrengt. Hij zit er dan dof, saai en mat uit, maar als je ‘m een minuut of twee laat drogen zie je ‘m geleidelijk transformeren. Heel bijzonder! Bijpassende topcoat er overheen en je budgetvriendelijke mirror nails zijn klaar. Oké, misschien niet helemaal volledig spiegelend, maar dit is wel het sterkste spiegeleffect dat ik tot nu toe in een nagellak ben tegengekomen.

Op de foto’s kun je wel goed zien hoe de nagellak elke oneffenheid in je nagels accentueert, en mijn nagels zijn al best netjes. Gelukkig laat de nagellak geen strepen achter tijdens het lakken, dus dat scheelt! Ik was trouwens onder de indruk van de droogtijd van de lak. Binnen een paar minuten was het geheel helemaal droog en uitgehard. Top! Houdbaarheid lijkt op het eerste oog ook keurig. Vaak beginnen zulke lakken na een dag al mankementen te vertonen, maar deze lijkt het minimaal een dag of 3-4 goed vol te kunnen houden.

Ik vind dit echt heel leuk! Enige jammere is dat hij maar in één enkele kleur te koop is. Ik wil goud! Roségoud! Ik wil alle kleuren van de regenboog in deze substantie! En nu wachten tot Catrice meer van deze serie uit gaat brengen…. Zijn jullie ook al fan?

Catrice LuxChrome Foil Effect Polish – Liquid Silver

Prijs: €2,99 (base- en topcoat) en €3,99 (Foil Effect Polish)
Waar te koop? Kruidvat

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

  1. ik heb deze ook geprobeerd en vond het effect wel erg mooi. maar precies wat je zegt: elke oneffenheidje wordt zichtbaar!

  2. VWillemse zegt:

    Oh wow heel mooi 🙂

  3. Ja ik rosegold zou deze echt super leuk zijn he!

  4. Ik vind het op de foto erg streperig eruit zien..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.