Budget Make-up Reviews

Review: Catrice Made To Stay Longlasting Eyeshadows

Januari 2012 is budget-maand op PinkyPolish.nl! Meer weten? Lees dit artikel en houd deze categorie in de gaten.

Na de afgelopen twee dagen even een luxe-uitstapje gemaakt te hebben naar de lakjes uit de lentecollectie van Chanel is het vandaag weer back to budget! Afgelopen herfst werden de Made To Stay Longlasting Eyeshadows toegevoegd aan het vaste assortiment en ik had ze al een hele tijd liggen, maar het kwam telkens niet van een review. Deze budgetmaand is het perfecte moment!

De Made To Stay Longlasting Eyeshadows zijn hele bijzondere oogschaduws. Ze hebben een crème-achtige substantie, maar drogen op als een poeder. Misschien dat jullie de nieuwe Illusion d’Ombre Eyeshadows van Chanel wel kennen, daar lijken deze dus op! Maar dan natuurlijk met een véél vriendelijker prijskaartje. De Chanel-versie kost namelijk €28,50, terwijl de Catrice Made To Stay Eyeshadows slechts €3,49 kosten. Kijk, dat is nou nog eens fijn budgetproof shoppen! Overigens heeft Essence een vergelijkbaar product, de Stay All Day Eyeshadows, maar ik vind de tinten van Catrice net wat mooier.

De Made To Stay Eyeshadows zijn verkrijgbaar in zes verschillende kleuren waar ik er drie van heb. De andere tinten zijn zilver, groen en nog een andere bruintint. Van mij had er nog wel iets meer variatie in de beschikbare kleuren gemogen. Alle tinten zijn redelijk veilig en voorspelbaar, een beetje meer kleur zoals een mooie paarse of turkoois had best gekund!

Star Was Here! | Lord of The Blings | Metall Of Honour 

En dan de swatches, wauw! Wat een mooie kleuren! Mijn grote favoriet is Lord Of The Blings (hoe kan het ook anders!), die is geweldig in combinatie met een andere gouden oogschaduw van Catrice. Ook Metall Of Honour is mooi en ik denk dat Star Was Here! het geweldig zou doen onder een mooie gekleurde oogschaduw of als smoky liner langs de wimperrand. Ze zijn inderdaad erg romig en de pigmentatie is echt dik in orde. En de houdbaarheid is zoals beloofd ook goed. Wel kies ik er zelf voor om er nog een poederoogschaduw overheen aan te brengen. Het is immers een crème-product, dus ik fixeer ‘m daarom graag zodat ik zeker weet dat hij perfect blijft zitten. Je kunt ze dus niet alleen als gewone oogschaduws gebruiken, maar dus ook als basis voor andere oogschaduws! Score!

Dit vind ik echt leuke producten en ze zijn ook nog eens fijn! De kleuren zijn mooi, de pigmentatie is goed én ze blijven echt goed zitten. En dat voor een fijn prijsje. Yep, dit is een echte budgetaanrader! Het is overigens mijn idee om binnenkort een tutorial met deze oogschaduws te maken. Lijkt dat jullie wat?

De Catrice Made To Stay Eyeshadows kosten €3,49 per stuk. Catrice is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. Yvonne zegt:

  Wat veel pigment! Ik HOUD van de budget maand 😉

 2. Deze zijn echt super! Ik zou hier heel graag een look mee zien! 😉

 3. Eveline zegt:

  Wow die gouden ziet er inderdaad heel mooi uit!

 4. Wauwhh mooie kleurtjes zegg!

 5. Ik heb deze ook, ben er heel tevreden over.
  Graag een tutorial!

 6. I really like the second one. Now I will have to buy at least one of them 🙂

 7. Erg mooie producten!! Ik neem zeker een kijkje als ik ze zie liggen! Hele mooie kleuren zijn het ook. Dat ze veilig zijn vind ik niet erg.. Ik speel graag op safe 😉

 8. Ik heb er hier ook een aantal van en ze zijn best fijn!

 9. Ik ben ook fan van deze !

 10. noirperle zegt:

  ik heb moeite met aanbrengen. als ik het met een kwast wil doen, pakt mijn kwast het niet.
  met mijn vingers merk ik dat het niet helemaal mooi over mijn oogleden verdeeld is.

  tot nu toe vind ik het moeilijk te gebruiken. ik vind de kleuren wel mooi.

  1. Het kan komen door de kwast die je gebruikt! Ik gebruik een platte synthetische oogschaduwkwast van The Body Shop, die werkt perfect met crème-producten. Als je ‘m met je vingers aanbrengt kun je het beste deppen, niet vegen!

   1. Thanks! Die tip had ik ook nodig. Platte synthetische kwast dan maar proberen, want ik had, vooral met metal of honour, echt problemen!

 11. ziet er mooi uit 🙂

 12. oeh wel erg mooie tinten 😀

 13. Lauraaa zegt:

  Ik heb er ook één. Echter weet ik niet zo goed hoe ik hem aan moet brengen, met een kwast vind ik het niet echt fijn en vind het ook geen optie om met mijn vingers in het potje te gaan, zit alles onder je nagels. Wellicht gebruik ik gewoon geen handige kwast, hoe breng jij ze aan?

 14. Lauraaa zegt:

  Oww ik zie het al… 🙂

 15. Oh wauw ziet er erg goed uit!

 16. Ik heb ze ook en ze zijn idd heel erg fijn :).

 17. Ik heb er twee en vind ze echt super. Vooral handig voor een snelle look als je maar een paar minuten hebt voor je makeup.

 18. heb er een drie van. toen ik ze net had vond ik ze wel leuk, maar pak ze nu eignelijk nooit meer. vind ze toch niet zo fijn werken.
  beetje een miskoop dus 😛

 19. Ik vind ze erg fijn, ik heb zelf de zilveren kleur!

 20. Ik vind de kleuren erg mooi! Of ik ze aan ga schaffen weet ik nog niet, ik denk niet dat ik ze heel vaak zal gebruiken namelijk.

 21. De bruine kleuren zijn echt mooi vind ik 😀 en wat een voordeel dat ze lang goed blijven zitten :

 22. Ik heb er ook een paar en ben er best tevreden over! Gebruik ze vooral vaak als een soort basis onder een oogschaduw poeder.

 23. Ziet er veelbelovend uit 🙂

 24. Ze zien er erg leuk uit!

 25. lord of the blings heb ik ook 😀

 26. Lijkt me erg fijn!

 27. Britt zegt:

  Wauw metall of honour is echt heel mooi! Ik hou echt van aardekleuren.

 28. Mooi, alleen ik weet niet hoe je met deze kleuren kunt blenden.

 29. Ik vind ze ook heel fijn! Ik heb metal of honor en lord of the blings. Ik gebruik beiden gewoon zonder basis en bij mij creast dat niet. Ik vind lord of the blings wel een beetje tricky, hij heeft redelijk veel shimmer.

 30. Goede review! Ik heb er nog geen van maar wel wat andere creamy oogschaduws van Catrice uit de Hidden World collectie 😉

 31. Mooie kleuren zeg! 😀 Fijn dat ze ook gewoon goed lang blijven zitten!

 32. Ik heb er 2. De kleuren zijn mooi en ze zijn met een kwast prima aan te brengen. MAAR; ze irriteren mij oogleden enorm! Het gaat giga branden en wordt er rood. Ben er dus voorzichtig mee!

 33. Wauw! Mooie kleuren zeg, ik vind Lord of The Blings ook erggg mooi!
  deze ga ik denk ik wel aanschaffen : ) x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.