Make-up Reviews

Review: Catrice Photo Finish Liquid Foundation

Eén van mijn must-have producten is foundation. Het is gewoon onmisbaar in mijn look! Mijn favoriete foundations zijn van MAC (Pro Longwear en Studio Sculpt), maar het nadeel aan deze producten is dat ze niet bepaald budget-vriendelijk zijn. De meeste drogisterij-foundations zijn te donker voor mijn lichte huid (MAC NC15), dus ik had altijd vrij weinig keus. Gelukkig bracht Catrice enkele maanden geleden de Photo Finish Liquid Foundation uit. Ik ging er eigenlijk al meteen vanuit dat hij te donker zou zijn, maar dat bleek tot mijn verbazing enorm mee te vallen. Geloof het of niet, maar het is op dit moment mijn favoriete foundation!

De Catrice Photo Finish Liquid Foundation zit in een strakke glazen fles van 30ml. Het pompje werkt prettig en zorgt ervor dat de foundation makkelijk te doseren is. Ik vind de verpakking behoorlijk impressive voor een budget-merk! Ook voelt de verpakking stevig en kwalitatief goed aan, waardoor je niet doorhebt dat je eigenlijk een goedkoop product in handen hebt. Een pluspunt, wat mij betreft!

De structuur van de foundation is vrij dik en lobbig, maar laat zich makkelijk uitwerken. Ik heb ‘m op allerlei manieren aangebracht en ben tot de conclusie gekomen dat je hem het beste met de handen of een bufferkwast (mijn favoriet!) aan kan brengen. Ook een klassieke foundationkwast en een stippling brush werken prima, dus het is gewoon een kwestie van uitproberen om er achter te komen welken manier jij het fijnst vind.

zonder foundation

met Catrice Photo Finish Liquid Foundation 010 Sand Beige (zonder poeder o.i.d.)

Zoals op bovenstaande foto’s is te zien geeft de Photo Finish Liquid Foundation een mooie medium dekking, maar ziet er absoluut niet onnatuurlijk uit! Hij wordt nauwelijks cakey en er zit een bepaalde glans in die de huid een gezonde gloed geeft. Dit glansje maakt hem niet echt geschikt voor meiden met vette huid, maar dames met een droge/normale/gecombineerde huid zullen hier erg blij mee zijn! De foundation is olievrij en mijn huid reageert er prima op (geen puistjes), maar dat kan uiteraard per persoon verschillen.

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een foundation die het vooral erg goed doet op foto’s, maar ook tijdens normale omstandigheden is dit een fijn product. Er zit overigens geen SPF in, dus je hoeft niet bang te zijn dat er op foto’s een witte waas te zien is.

De houdbaarheid van deze budget-foundation heeft mij erg verrast!  De belofte van 18 uur maakt hij misschien niet helemaal waar, maar de houdbaarheid is dik in orde. Ik poeder hem overigens wel af met een compact powder en Make Up Forever HD Powder (zoals ik met elke foundation doe) en hij blijft de hele dag prima op zijn plek zitten. Op dagen dat ik echt van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat op stap ben gebruik ik er meestal wel een primer onder, maar ook dan blijft hij keurig zitten. Nóg een pluspunt!

Wat is dit een fijne foundation! Zoals ik al even aanhaalde had ik eigenlijk gedacht dat hij te donker zou zijn voor mijn lichte huid, maar zoals jullie op de foto zien is 010 Sand Beige een prima zomerkleur voor mijn MAC NC15-huid. Hij geeft een prachtig natuurlijk resultaat, medium dekking en blijft prima op zijn plek zitten. Daarnaast heeft hij een zeer budget-vriendelijk prijskaartje van slechts €5,99! Voor dames met een vette huid is dit waarschijnlijk geen optie (probeer dan de nieuwe Infinite Matt Foundation van Catrice!), maar voor meiden met een droge tot gecombineerde huid is dit een echte aanrader.

Catrice Photo Finish Liquid Foundation kost €5,99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

42 Comments

 • Reply
  femketje
  5 juli 2011 at 08:47

  ziet er goed uit 😀

 • Reply
  Ellen
  5 juli 2011 at 08:53

  Ik heb hem ook en ik gebruik hem ook dagelijks. Hij is ietsje te donker. Maar wanneer ik hem goed vervaag richting mijn hals, zie je er vrij weinig van dat ie eigenlijk ietsje te donker is.

 • Reply
  Alyssa
  5 juli 2011 at 09:00

  Ziet eruit als een fijne foundation! Erg mooi effect. Zelf draag ik alleen poeder.

 • Reply
  kay
  5 juli 2011 at 09:01

  Wow, echt heel mooi!

  Vind je foto’s echt overtuigend! Zie wel eens reviews en dan denk ik: het zal wel, maar bij deze begrijp ik volkomen waarom het zo’n goed product is.

  # rent naar winkel#

 • Reply
  Style Influencia
  5 juli 2011 at 10:08

  Ik heb een hele vette huid, dan kan ik beter de matte finish gebruiken.

  Maar ik vind deze foundation wel heel erg goed dekken, je sproeten zijn zo goed als verdwenen! Dat is nou een goede foundation!

  • Reply
   Style Influencia
   5 juli 2011 at 10:10

   Wat is je haar trouwens opgelicht door de zon! Volgens mij staat donker bruin haar jou heel erg mooi Charlotte..

   • Reply
    Charlotte
    5 juli 2011 at 19:38

    Ik heb er een paar weken highlights in laten zetten, vandaar dat het een stuk lichter is! Donkerbruin is al snel te hard, maar donkerblond is mijn favoriete winterkleur 😀

 • Reply
  Sharon
  5 juli 2011 at 10:19

  Ik gebruik hem ook iedere dag en vind hem echt fijn!

 • Reply
  Suzanne
  5 juli 2011 at 10:24

  ik weet niet of ie iets voor mij is – wil altijd iets matts, maar mijn huid reageer daar niet goed meer op, omdat ie best droog is – maar wil m wel eens proberen!

 • Reply
  Marjolein
  5 juli 2011 at 10:32

  Deze foundation heb ik ook! Vind hem echt heel erg fijn, perfect voor mijn droge huid.

 • Reply
  LottedeJ
  5 juli 2011 at 10:34

  Ik vind de twee nieuwe foundations van Catrice allebei erg fijn! Mijn favoriet is de infinite matt, maar deze lijkt me ook wel fijn ja!

 • Reply
  aniek
  5 juli 2011 at 10:37

  deze bij mij heeft een te rode ondertoon en het ziet er heel onatuurlijk uit bij mij (gele ondertoon.. )

  • Reply
   Charlotte
   5 juli 2011 at 19:37

   Vind je? Weet je zeker dat je 010 hebt en niet 020 (die is vrij roze namelijk). Ik heb ook een gele ondertoon en vind 010 vrij geel!

 • Reply
  Silva
  5 juli 2011 at 10:40

  Het ziet er erg goed uit bij jou! Ik gebruik zelf de Infinite Matte, die ik ook heel fijn vind.

 • Reply
  knoopje
  5 juli 2011 at 11:09

  Ik vind je zonder foundation eigenlijk leuker!

  Je hebt een mooie huid en I like sproetjes 🙂

  • Reply
   annabelthebeauty!
   4 juni 2012 at 18:30

   vind ik ook . . . misschien kanje alleen concealer gebruiken ? maar als jy het wilt . . .doegggggxx

   ps. leuke site !

 • Reply
  Tessa
  5 juli 2011 at 12:45

  Ik mix deze altijd met L’oreal true match. Dat maakt hem ietsje lichter (want op een of andere manier is de lichtste foundation te donker voor me, terwijl ik niet een super lichte huid heb..) en dat haalt de ergste glimmende delen weg. Ik hou van deze foundation. 😀

 • Reply
  Elisa
  5 juli 2011 at 13:03

  Eigenlijk vind ik je huid zonder foundation veel mooier. Je hebt echt een prachtige huid, geen onzuiverheden, leuke sproetjes..! 🙂

  • Reply
   Charlotte
   5 juli 2011 at 19:36

   Dank je, maar dat valt in het echt toch best tegen hoor! Sproetjes zien er al snel uit als puistjes en ik heb natuurlijk ook regelmatig hier en daar wat, hihi! Maar toch bedankt 😉

 • Reply
  Esmay
  5 juli 2011 at 13:15

  Ik vind het zo stom om te zeggen: Het ziet er goed uit, want je ziet er zonder foundation ook al goed uit!

  Klinkt wel goed voor de foundation!

 • Reply
  Alissa
  5 juli 2011 at 13:19

  Klinkt als een fijne foundation!

  Hij staat ook super mooi bij jou 🙂

 • Reply
  Miranda
  5 juli 2011 at 13:59

  Dit lijkt me echt een fijne foundation, zelf heb ik hem (nog) niet. Hij staat ook mooi neutraal.

 • Reply
  charile
  5 juli 2011 at 15:11

  Klinkt goed!

  Hij staat heel erg goed bij je

  x

 • Reply
  Joan
  5 juli 2011 at 15:24

  Ik heb deze ook. Gekocht met de 50% kortingsactie van Kruidvat. Ik ging het gelijk uitproberen en ik was er zo tevreden over dat ik toen gelijk nog weer naar de winkel ben gerend om een reserve te halen. 😛

 • Reply
  Cynthiiaa
  5 juli 2011 at 23:37

  De Photo Finish is zeker goed! (:

 • Reply
  Frauke
  6 juli 2011 at 11:11

  Klinkt heel goed! Hij is ook lekker cheap 😀

 • Reply
  alex
  6 juli 2011 at 14:03

  Ik heb hem laatst ook gehaald en ben er ook erg tevreden over. Ik heb een vrij vette T-zone, en heb vrijwel nergens last van. Maar dat is natuurlijk bij andere meiden weer anders.

  Liefs

 • Reply
  Kim
  6 juli 2011 at 15:24

  Als mijn huidige foundation op is ga ik deze halen!

 • Reply
  georgina
  6 juli 2011 at 19:34

  nice, die gha ik zeker halen die en die andere wat je zei omdat ik tog wel beetje vettige huid heb

 • Reply
  Dhini
  7 juli 2011 at 12:05

  Lijkt mij erg goed foundation

 • Reply
  Iris
  7 juli 2011 at 14:51

  Helaas is hij toch nog iets te donker voor mij 🙁

 • Reply
  Roos
  7 juli 2011 at 16:09

  Bedankt voor de review! 😀
  Ik heb deze een tijdje geleden gekocht, en ben eerst nog mijn oude foundation aan het opmaken.

 • Reply
  Lissa
  9 juli 2011 at 19:06

  Moet dan toch maar eens een kijkje nemen. Heb bij MAC zelf de kleur NW 15 dus misschien gaat deze wel voor me

 • Reply
  Selma
  10 juli 2011 at 17:25

  Ik heb ‘m ook en hij is echt super!!! Overigens vind ik je gezicht mooier zonder foundation, ik vind sproetjes zo leuk!

 • Reply
  rowan
  20 juli 2011 at 00:35

  wauw! super mooi

 • Reply
  samantha
  29 augustus 2011 at 22:53

  vinden jullie hem niet stinken .. had hem ook even geprobeerd op me arm maar het rook niet echt aangenaam 🙁

 • Reply
  Daniëlle
  29 januari 2012 at 12:43

  Deze foundation heb ik ook, ik vind ‘m echt superfijn!

 • Reply
  Photo Finish Liquid Foundation van Catrice « De Reviewers
  10 februari 2012 at 22:44

  […] Cynthia van MissLipgloss als Charlotte van PinkyPolish zijn er laaiend enthousiast over. Is dit wel zo’n fantastisch product? OF IS HET OVERRATED? […]

 • Reply
  Tessa
  11 februari 2012 at 16:09

  Ik ben het eens met de mensen die je zonder foundation mooier vinden. Ik vind je sproetjes zo mooi. Maar de foundation staat je ook goed. Ziet er mooi uit. Ik heb zelf een droge huid en ik gebruik graag producten die me laten stralen. Ik ga hem zeker eens in de winkel bekijken.

 • Reply
  Esther
  13 februari 2012 at 19:08

  Ook mijn dagelijkse favoriet! Ik heb iets van de beige rosé (?) tint en daarmee lijkt het echt net precies hetzelfde als mijn eigen huidskleur! ik wil ook geen ander meer de komende tijd. (:

 • Reply
  Danielle
  21 februari 2012 at 16:32

  Hij lijkt me heel erg fijn! Ik ga hem binnenkort kopen dus. (:

 • Reply
  Daniëlle
  20 april 2012 at 20:30

  Deze foundation heb ik ook, maar dan in kleur 020. Eerst was het de perfect kleur, maar na ongeveer 2 maanden is ‘ie heel oranje geworden… =( Ik ga nog even kijken of kleur 010 een goede kleur voor mij is, want ik vind het wel een fijne foundation!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.