Budget Make-up Reviews

Review: Catrice Prime and Fine Eyeshadow Base

Ik gebruik werkelijk nooit oogschaduw zonder er eerst oogschaduwbasis onder te gebruiken. Het maakt zo’n gigantisch verschil! Het zorgt er niet alleen voor dat je oogschaduw veel beter op zijn plek blijft, maar door een primer worden de kleuren ook veel intenser. Een echte must-have dus! Ik ben al jaren trouw aan mijn favoriete Primer Potion van Urban Decay, maar onlangs kwam er een budgetproof concurrent om de hoek kijken: de nieuwe Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base. Zou hij mijn jarenlange favoriet van de troon kunnen stoten?

Het is niet de eerste keer dat Catrice met een oogschaduwbasis uitkomt. Sterker nog, de allereerste oogschaduwbasis die ik ooit gebruikte was van Catrice! Dat is nu bijna 10 jaar geleden en  de productenzijn er sindsdien een flink stuk op vooruitgegaan. Hoewel Catrice nog vorig jaar een nieuwe oogschaduwbasis introduceerde vonden ze het blijkbaar alweer tijd voor vernieuwing. De nieuwe Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base maakt deel uit van het vernieuwde vaste assortiment dat vanaf dit seizoen verkrijgbaar is en kost €3,99. Fijn prijsje dus!

Het eerste wat opvalt aan de oogschaduwbasis is de verpakking. Hij zit namelijk, in tegenstelling tot veel vergelijkbare producten, in een potje. Dat is voor mij wel een flink minpunt, aangezien ik bij zulke producten echt de voorkeur geef aan een tube, simpelweg om dat het veel hygiënischer werkt.

Wat ook opvallend is aan dit product is de substantie. Je zou bij het zien van het product een romige crème verwachten, maar dat is het zeker niet. Het is een dikke plakkerige substantie die zich wat moeilijk laat verdelen en dat is best wennen. De kleur lijkt overigens vrij gelig, maar wanneer je ‘m wat uitwerkt is daar vrijwel niks van te zien en mengt hij netjes met je huidskleur.

Na het lezen van mijn voorgaande opmerkingen zou je bijna denken dat ik de Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base helemaal niks vind, maar dat is absoluut niet zo. Sterker nog, ik ben groot fan! Ik moest in eerste instantie enorm aan de verpakking en substantie wennen, maar sinds ik deze heb ligt mijn Urban Decay Primer Potion werkeloos in een la. Ik gebruik alleen nog maar deze! Hij zorgt ervoor dat m’n oogschaduw perfect op zijn plek blijft zitten en doet eigenlijk gewoon precies wat ik van een oogschaduwbasis verwacht. En dat voor een fractie van de prijs van die van Urban Decay!

Op bovenstaande foto kun je ook goed zien hoe de Prime And Fine Eyeshadow Base de kleur van je oogschaduw intenser maakt. Links bracht ik een oogschaduw zonder basis op een droge huid aan, terwijl ik rechts de oogschaduwbasis gebruikte. Het verschil is misschien niet baanbrekend, maar het is absoluut zichtbaar.

Dit is de allereerste budgetproof oogschaduwbasis waar ik echt enthousiast over ben. Ik vind ‘m zo fijn! Natuurlijk had ik de verpakking liever wat anders gezien en had de substantie nog iets romiger gemogen, maar hij doet wel precies wat hij hoort te doen. Mijn oogschaduw ziet er intenser uit en het blijft de hele dag keurig op zijn plek. Wat wil je nog meer? Als je op zoek bent naar een goede oogschaduwbasis voor een fijn prijsje, dan is dit de allerbeste die je tegen zal komen!

De Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base kost €3,99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Dit vind je misschien ook leuk...

51 reacties

 1. Die van Essence ´I love stage´ is ook superfijn! Echt een budgettopper. Goedkoper dan deze en zit in een tubetje.
  Met de oogschaduwbasis op overleeft mijn oogschaduw het een hele schooldag van 8 tot 5 en dat is toch wel de enige eis die ik stel aan een basis.

  1. Die heb ik ook geprobeerd, maar bij mij bleefn oogschaduw niet lang genoeg zitten 🙁

   1. Claudia zegt:

    Ah, by I love Stage heb ik ook dat hij gaat creasen! Misschien probeer ik deze wel eens (TFSI blijft duur voor deze studente, zelfs al gaat hij lang mee).

 2. Ik gebruik die van Essence, die blijft fijn, en al helemaal voor die prijs 🙂

 3. Ik kende deze nog niet, hij staat genoteerd 🙂
  Eefje

 4. Klinkt best goed!

 5. Anouk zegt:

  Ik heb ook altij die van catrice gebruikt in het buisje net als een mascara met sponsaplicator. Die was idd wel fijner en ik denk ook dat in zo’n potje hij makkelijker uitdroogt maar we gaan het zien ik ga m ook halen als ik bij kruidvat kom. En deze eens proberen. Jammer genoeg blijft die van essence niet zitten bij mij.

 6. Klinkt fijn, ik heb de UD primer potion net gekocht dus die houdt het nog wel even vol

 7. Van het prime and fine poeder ben ik alvast heel tevreden, dus misschien is deze basis wel even goed!

 8. Wow dat klinkt echt heel erg goed en je ziet het ook wel aan de swatches hoor!

 9. Klinkt super!

 10. Sophia zegt:

  Jaaa, op deze review heb ik gewacht! Ik zal deze binnenkort zeker gaan kopen, hij lijkt me super fijn 😀

 11. Wauw, ziet er erg goed uit!

 12. Wauw, ik vind dat het verschil goed zichtbaar is!

 13. Ik heb deze ook 🙂

 14. Wat goed! En hij doet veel voor de intensiteit van de oogschaduw!

 15. Klinkt goed, maar eens proberen als mijn TF op is!

 16. Deze ga ik ook zeker proberen! Ik ben erg tevreden over de paint pot van MAC, maar ik wil deze budget variant wel eens testen!

 17. Ik zat er vanmiddag nog naar te kijken! Ik gebruik die van art deco, lijkt volgens mij erg op deze. Ook in een potje en met een geel kleurtje, is gelukkig ook niet zo duur!

 18. Oehlala, wat een ontdekking! Nu wil ik hem ook! : D Dankjewel voor de tip!

 19. Klinkt fijn!

 20. Paula zegt:

  Kan je het verbelijken met een MAC paintpot???
  Die gebruik ik namelijk als basis, maar als het te vergelijken is ga ik, vanwege de prijs, over op Catrice.

 21. Deze ziet er inderdaad heel fijn uit. Misschien het proberen waard. Ik ben benieuw of hij ook versmelt met mijn huidskleur, want dat is meestal het probleem. -x

 22. Dit klinkt echt super! Dat had ik niet verwacht.

 23. Klinkt heel erg goed 🙂

 24. Klinkt en ziet er heel goed uit!

 25. Wat leuk, ja en zo kan je af en toe een pareltje tegenkomen. Super!

 26. Esther zegt:

  Ik wilde binnenkort voor een duurder merk gaan maar nu maak je mij wel heel erg enthousiast.

 27. Ik heb de I love stage van essence. Aan het begin werkte het goed, maar nu merk ik er eigenlijk niks meer van =( misschien dat ik deze ook maar eens moet gaan proberen!

 28. Fijne review! Als mijn oude op is ga ik deze zeker aanschaffen 😀

 29. Ik heb deze ook, super fijn! 🙂

 30. Oeh ik denk dat ik ‘m ook maar eens ga proberen!

 31. Wendy (B) zegt:

  Deze ga ik kopen!
  Bedankt voor de fijne review 🙂
  De verpakking zou beter anders geweest zijn: een tubetje bv.
  Om hygiënischer te werken: oorstokjes gebruiken.

 32. ik gebruik er één van essence en die werkt prima voor mij. als die op is, test ik waarschijnlijk wel eens een andere 🙂

 33. Dit lijkt me een erg fijne basis. 🙂

 34. Hi Charlotte, ik wilde even zeggen dat jij, je blog, en je site echt top is! Ik hoop dat je nog veel verder groeit en dat je nog lang doorgaat <3

  Keep up the great work! 🙂

 35. paulien zegt:

  mijn oogschaduwbasis is bijna op, dan ga ik zeker deze halen!!

 36. ineke zegt:

  klinkt goed !

 37. LadyLaura06 zegt:

  Klinkt goed, die ga ik zeker proberen.
  Ik gebruik die van de Douglas altijd, werkt ook prima..is wel wat duurder..een budget versie is altijd welkom natuurlijk 😉
  Thanx voor de tip weer!

 38. Dankjewel voor de tip! 🙂

 39. ilse zegt:

  stond vandaag nog voor het schap en wilde ‘m bijna kopen. maar ik wilde toch eerste even een review lezen, had ik hem toch kunnen halen!

 40. Nina zegt:

  Ik vind die van Essence prima, de primer potion die ik bij mijn naked palette kreeg toch het fijnst. Maar om nou elke keer 20 euro uit te geven vind ik toch te veel.. Dus deze ga ik zeker proberen!

 41. Ilse zegt:

  Hier in het Antwerpse is nog steeds geen enkel nieuw product van Catrice te vinden … Niet leuk …

 42. Ziet er goed uit! De intensiteit van de oogschaduw maakt naar mijn idee net het verschil dat je wilt 🙂 De kleur komt beter tot zijn recht en is wat intenser.

 43. Ik heb die van Essence, die doet het ook wel prima (voor die prijs). Ik hou echt niet van dit soort potjes.. Dan blijft het spul allemaal onder je nagel zitten! Bah! 😉

 44. Doet me denken aan de MAC paint pot. Ik ga deze halen, alleen al om te kijken of ik verschil merk 🙂

 45. ilona zegt:

  Wat ben ik blij met deze review! Ik vroeg me al af of dit een goed product zou zijn en dat is het dus! Ik ga hem zo snel mogelijk kopen haha

 46. Ben ik nou de enige die van deze base itchy eyes krijgt????

  1. Wat vervelend! Ik heb er geen last van, maar er kan natuurlijk altijd iets inzitten waar je niet tegen blijkt te kunnen….

 47. Ines zegt:

  Ik heb deze ook maar ik heb echt moeilijkheden bij het uitsmeren. Wanneer ik een beetje op mijn oogleden doe, komt het helemaal in korrels en plakt het niet op mijn oogleden. Hoe komt dit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.