Budget Make-up Reviews

Review: Catrice Prime and Fine Eyeshadow Base

Ik gebruik werkelijk nooit oogschaduw zonder er eerst oogschaduwbasis onder te gebruiken. Het maakt zo’n gigantisch verschil! Het zorgt er niet alleen voor dat je oogschaduw veel beter op zijn plek blijft, maar door een primer worden de kleuren ook veel intenser. Een echte must-have dus! Ik ben al jaren trouw aan mijn favoriete Primer Potion van Urban Decay, maar onlangs kwam er een budgetproof concurrent om de hoek kijken: de nieuwe Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base. Zou hij mijn jarenlange favoriet van de troon kunnen stoten?

Het is niet de eerste keer dat Catrice met een oogschaduwbasis uitkomt. Sterker nog, de allereerste oogschaduwbasis die ik ooit gebruikte was van Catrice! Dat is nu bijna 10 jaar geleden en  de productenzijn er sindsdien een flink stuk op vooruitgegaan. Hoewel Catrice nog vorig jaar een nieuwe oogschaduwbasis introduceerde vonden ze het blijkbaar alweer tijd voor vernieuwing. De nieuwe Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base maakt deel uit van het vernieuwde vaste assortiment dat vanaf dit seizoen verkrijgbaar is en kost €3,99. Fijn prijsje dus!

Het eerste wat opvalt aan de oogschaduwbasis is de verpakking. Hij zit namelijk, in tegenstelling tot veel vergelijkbare producten, in een potje. Dat is voor mij wel een flink minpunt, aangezien ik bij zulke producten echt de voorkeur geef aan een tube, simpelweg om dat het veel hygiënischer werkt.

Wat ook opvallend is aan dit product is de substantie. Je zou bij het zien van het product een romige crème verwachten, maar dat is het zeker niet. Het is een dikke plakkerige substantie die zich wat moeilijk laat verdelen en dat is best wennen. De kleur lijkt overigens vrij gelig, maar wanneer je ‘m wat uitwerkt is daar vrijwel niks van te zien en mengt hij netjes met je huidskleur.

Na het lezen van mijn voorgaande opmerkingen zou je bijna denken dat ik de Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base helemaal niks vind, maar dat is absoluut niet zo. Sterker nog, ik ben groot fan! Ik moest in eerste instantie enorm aan de verpakking en substantie wennen, maar sinds ik deze heb ligt mijn Urban Decay Primer Potion werkeloos in een la. Ik gebruik alleen nog maar deze! Hij zorgt ervoor dat m’n oogschaduw perfect op zijn plek blijft zitten en doet eigenlijk gewoon precies wat ik van een oogschaduwbasis verwacht. En dat voor een fractie van de prijs van die van Urban Decay!

Op bovenstaande foto kun je ook goed zien hoe de Prime And Fine Eyeshadow Base de kleur van je oogschaduw intenser maakt. Links bracht ik een oogschaduw zonder basis op een droge huid aan, terwijl ik rechts de oogschaduwbasis gebruikte. Het verschil is misschien niet baanbrekend, maar het is absoluut zichtbaar.

Dit is de allereerste budgetproof oogschaduwbasis waar ik echt enthousiast over ben. Ik vind ‘m zo fijn! Natuurlijk had ik de verpakking liever wat anders gezien en had de substantie nog iets romiger gemogen, maar hij doet wel precies wat hij hoort te doen. Mijn oogschaduw ziet er intenser uit en het blijft de hele dag keurig op zijn plek. Wat wil je nog meer? Als je op zoek bent naar een goede oogschaduwbasis voor een fijn prijsje, dan is dit de allerbeste die je tegen zal komen!

De Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base kost €3,99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

51 Comments

 • Reply
  Charlotte
  11 maart 2013 at 19:17

  Die van Essence ´I love stage´ is ook superfijn! Echt een budgettopper. Goedkoper dan deze en zit in een tubetje.
  Met de oogschaduwbasis op overleeft mijn oogschaduw het een hele schooldag van 8 tot 5 en dat is toch wel de enige eis die ik stel aan een basis.

  • Reply
   Charlotte
   11 maart 2013 at 20:02

   Die heb ik ook geprobeerd, maar bij mij bleefn oogschaduw niet lang genoeg zitten 🙁

   • Reply
    Claudia
    11 maart 2013 at 20:59

    Ah, by I love Stage heb ik ook dat hij gaat creasen! Misschien probeer ik deze wel eens (TFSI blijft duur voor deze studente, zelfs al gaat hij lang mee).

 • Reply
  Simone
  11 maart 2013 at 19:31

  Ik gebruik die van Essence, die blijft fijn, en al helemaal voor die prijs 🙂

 • Reply
  Beautytalk
  11 maart 2013 at 19:43

  Ik kende deze nog niet, hij staat genoteerd 🙂
  Eefje

 • Reply
  femketje
  11 maart 2013 at 19:44

  Klinkt best goed!

 • Reply
  Anouk
  11 maart 2013 at 19:44

  Ik heb ook altij die van catrice gebruikt in het buisje net als een mascara met sponsaplicator. Die was idd wel fijner en ik denk ook dat in zo’n potje hij makkelijker uitdroogt maar we gaan het zien ik ga m ook halen als ik bij kruidvat kom. En deze eens proberen. Jammer genoeg blijft die van essence niet zitten bij mij.

 • Reply
  Mademoiselle Sophistiqué
  11 maart 2013 at 19:46

  Klinkt fijn, ik heb de UD primer potion net gekocht dus die houdt het nog wel even vol

 • Reply
  Kiss & Make-up
  11 maart 2013 at 19:50

  Van het prime and fine poeder ben ik alvast heel tevreden, dus misschien is deze basis wel even goed!

 • Reply
  Charlotte
  11 maart 2013 at 20:01

  Wow dat klinkt echt heel erg goed en je ziet het ook wel aan de swatches hoor!

 • Reply
  Ashleey
  11 maart 2013 at 20:16

  Klinkt super!

 • Reply
  Sophia
  11 maart 2013 at 20:27

  Jaaa, op deze review heb ik gewacht! Ik zal deze binnenkort zeker gaan kopen, hij lijkt me super fijn 😀

 • Reply
  Sofie
  11 maart 2013 at 20:33

  Wauw, ziet er erg goed uit!

 • Reply
  Nikki
  11 maart 2013 at 20:34

  Wauw, ik vind dat het verschil goed zichtbaar is!

 • Reply
  Charile
  11 maart 2013 at 20:35

  Ik heb deze ook 🙂

 • Reply
  Martina
  11 maart 2013 at 20:47

  Wat goed! En hij doet veel voor de intensiteit van de oogschaduw!

 • Reply
  Moniek
  11 maart 2013 at 20:52

  Klinkt goed, maar eens proberen als mijn TF op is!

 • Reply
  Kelly
  11 maart 2013 at 21:37

  Deze ga ik ook zeker proberen! Ik ben erg tevreden over de paint pot van MAC, maar ik wil deze budget variant wel eens testen!

 • Reply
  Esther - Mango Sorbetto
  11 maart 2013 at 21:49

  Ik zat er vanmiddag nog naar te kijken! Ik gebruik die van art deco, lijkt volgens mij erg op deze. Ook in een potje en met een geel kleurtje, is gelukkig ook niet zo duur!

 • Reply
  Joyce
  11 maart 2013 at 21:51

  Oehlala, wat een ontdekking! Nu wil ik hem ook! : D Dankjewel voor de tip!

 • Reply
  Anne Solveig
  11 maart 2013 at 22:06

  Klinkt fijn!

 • Reply
  Paula
  11 maart 2013 at 22:13

  Kan je het verbelijken met een MAC paintpot???
  Die gebruik ik namelijk als basis, maar als het te vergelijken is ga ik, vanwege de prijs, over op Catrice.

 • Reply
  Michelle
  11 maart 2013 at 22:31

  Deze ziet er inderdaad heel fijn uit. Misschien het proberen waard. Ik ben benieuw of hij ook versmelt met mijn huidskleur, want dat is meestal het probleem. -x

 • Reply
  Amanda
  11 maart 2013 at 23:29

  Dit klinkt echt super! Dat had ik niet verwacht.

 • Reply
  Vera
  11 maart 2013 at 23:30

  Klinkt heel erg goed 🙂

 • Reply
  Tugce
  12 maart 2013 at 00:05

  Klinkt en ziet er heel goed uit!

 • Reply
  Wojis
  12 maart 2013 at 07:34

  Wat leuk, ja en zo kan je af en toe een pareltje tegenkomen. Super!

 • Reply
  Esther
  12 maart 2013 at 08:00

  Ik wilde binnenkort voor een duurder merk gaan maar nu maak je mij wel heel erg enthousiast.

 • Reply
  beautybysandra
  12 maart 2013 at 08:26

  Ik heb de I love stage van essence. Aan het begin werkte het goed, maar nu merk ik er eigenlijk niks meer van =( misschien dat ik deze ook maar eens moet gaan proberen!

 • Reply
  Nancy
  12 maart 2013 at 09:55

  Fijne review! Als mijn oude op is ga ik deze zeker aanschaffen 😀

 • Reply
  Kimberly
  12 maart 2013 at 09:55

  Ik heb deze ook, super fijn! 🙂

 • Reply
  Esther
  12 maart 2013 at 11:25

  Oeh ik denk dat ik ‘m ook maar eens ga proberen!

 • Reply
  Wendy (B)
  12 maart 2013 at 12:00

  Deze ga ik kopen!
  Bedankt voor de fijne review 🙂
  De verpakking zou beter anders geweest zijn: een tubetje bv.
  Om hygiënischer te werken: oorstokjes gebruiken.

 • Reply
  Nena - whatevergivesjoy
  12 maart 2013 at 13:05

  ik gebruik er één van essence en die werkt prima voor mij. als die op is, test ik waarschijnlijk wel eens een andere 🙂

 • Reply
  Miladylike
  12 maart 2013 at 13:13

  Dit lijkt me een erg fijne basis. 🙂

 • Reply
  S.
  12 maart 2013 at 17:11

  Hi Charlotte, ik wilde even zeggen dat jij, je blog, en je site echt top is! Ik hoop dat je nog veel verder groeit en dat je nog lang doorgaat <3

  Keep up the great work! 🙂

 • Reply
  paulien
  12 maart 2013 at 17:58

  mijn oogschaduwbasis is bijna op, dan ga ik zeker deze halen!!

 • Reply
  ineke
  12 maart 2013 at 20:36

  klinkt goed !

 • Reply
  LadyLaura06
  12 maart 2013 at 21:06

  Klinkt goed, die ga ik zeker proberen.
  Ik gebruik die van de Douglas altijd, werkt ook prima..is wel wat duurder..een budget versie is altijd welkom natuurlijk 😉
  Thanx voor de tip weer!

 • Reply
  Charlotte
  12 maart 2013 at 21:57

  Dankjewel voor de tip! 🙂

 • Reply
  ilse
  12 maart 2013 at 22:32

  stond vandaag nog voor het schap en wilde ‘m bijna kopen. maar ik wilde toch eerste even een review lezen, had ik hem toch kunnen halen!

 • Reply
  Nina
  13 maart 2013 at 16:21

  Ik vind die van Essence prima, de primer potion die ik bij mijn naked palette kreeg toch het fijnst. Maar om nou elke keer 20 euro uit te geven vind ik toch te veel.. Dus deze ga ik zeker proberen!

 • Reply
  Ilse
  14 maart 2013 at 11:05

  Hier in het Antwerpse is nog steeds geen enkel nieuw product van Catrice te vinden … Niet leuk …

 • Reply
  Alette
  15 maart 2013 at 11:23

  Ziet er goed uit! De intensiteit van de oogschaduw maakt naar mijn idee net het verschil dat je wilt 🙂 De kleur komt beter tot zijn recht en is wat intenser.

 • Reply
  Myrthe
  15 maart 2013 at 20:58

  Ik heb die van Essence, die doet het ook wel prima (voor die prijs). Ik hou echt niet van dit soort potjes.. Dan blijft het spul allemaal onder je nagel zitten! Bah! 😉

 • Reply
  BeautyFrique
  16 maart 2013 at 22:08

  Doet me denken aan de MAC paint pot. Ik ga deze halen, alleen al om te kijken of ik verschil merk 🙂

 • Reply
  ilona
  24 maart 2013 at 10:07

  Wat ben ik blij met deze review! Ik vroeg me al af of dit een goed product zou zijn en dat is het dus! Ik ga hem zo snel mogelijk kopen haha

 • Reply
  GlitterKitty
  15 mei 2013 at 09:21

  Ben ik nou de enige die van deze base itchy eyes krijgt????

  • Reply
   Charlotte
   16 mei 2013 at 06:34

   Wat vervelend! Ik heb er geen last van, maar er kan natuurlijk altijd iets inzitten waar je niet tegen blijkt te kunnen….

 • Reply
  Ines
  1 januari 2014 at 23:18

  Ik heb deze ook maar ik heb echt moeilijkheden bij het uitsmeren. Wanneer ik een beetje op mijn oogleden doe, komt het helemaal in korrels en plakt het niet op mijn oogleden. Hoe komt dit?

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.