Make-up Reviews

Review: Chanel Ombre Essentielle – Fauve

Ik ben dol op de luxe producten van Chanel, maar toch vind ik sommige producten niet de moeite waard. Ik sloeg dan ook altijd de oogschaduws over (behalve het prachtige palette uit de lente-collectie van dit jaar), omdat de kwaliteit mij enorm tegenviel. Dat veranderde toen enkele maanden geleden de Soulful Eyes-collectie uitkwam. In deze collectie zat een prachtige mono-oogschaduw in de kleur Fauve, een naar paars neigende taupe-tint. Ik vond de kleur geweldig, dus ik besloot na lang wikken en wegen hem te kopen.

Ik kan jullie als eerste vertellen dat je deze kleur echt in de winkel moet gaan bekijken. Géén van deze foto’s doen Fauve recht! Het is niet alleen een prachtige kleur, maar vooral de mooie schittering maakt deze oogschaduw bijzonder.

Vaak valt het pigment van de Chanel-oogschaduws tegen, maar in dit geval was ik echt onder de indruk. Deze swatch is droog gemaakt zonder basis en je ziet duidelijk dat hij veel kleur afgeeft. Zoals ik al vertelde zit over deze oogschaduw een prachtige schittering die ik helaas niet goed op de foto kreeg, zo jammer! Bovendien is de kleur in werkelijkheid meer paars dan bruin (zoals hij in de pan is).

Ik vind deze kleur echt ideaal! Ik draag ‘m op deze foto over het hele bewegende ooglid, een klein beetje in de arcadeboog en heb een zwarte oogschaduw (MAC Carbon) gebruikt als eyeliner. Ook staat Fauve prachtig met een donkerbruine kleur in de arcadeboog of juist met Fauve in de arcadeboog en een zachte lila-tint op het bewegende ooglid. Keuzes genoeg!

Zoals we bij Chanel kunnen verwachten hangt aan deze prachtige oogschaduw een flink prijskaartje. Een prijskaartje van €26,00 welteverstaan. Dat is niet mis en dat is dan ook de reden dat ik over het algemeen geen Chanel-mono’s koop. Ik ben alleen bereid zo’n bedrag aan een oogschaduw uit te geven wanneer ik de kleur echt uniek vind en ik zeker weet dat ik nergens anders zo’n kleur zal tegenkomen. Dat is dan ook de reden dat ik Fauve kocht en ik heb er geen moment spijt van gehad. Dit is een geweldige aanrader als je op zoek bent naar een veelzijdige neutrale kleur die nèt wat extra’s heeft!

Chanel Ombre Essentielle Fauve kost €26,00 maakt (inmiddels) deel uit van het vaste assortiment en is verkrijgbaar bij luxe parfumerieën zoals Douglas en Ici Paris XL.

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Hele mooie kleur, maar helaas vind ik dat het bij de oogschaduws van Chanel niet zozeer gaat om de goede pigmentatie, maar meer om de naam. Je betaalt vooral voor een doosje. (: Maargoed, neemt niet weg dat hij je prachtig staat!

  1. Daar ben ik het mee eens! 🙂

  2. Ik heb in mijn eerdere Chanel-reviews al aangehaald dat je bij zo'n merk voornamelijk voor het bijbehorende-luxe-gevoel betaalt. Ik denk dat iedereen dat inmiddels wel weet. Ik heb het er daarom ook niet wéér bij gezet in deze review, ook omdat het hoe dan ook een mooi product is.

   1. lonneke zegt:

    Ja, maar chanel is natuurlijk ook duurder omdat chanel ook zijn naam moet houden, en dat kan natuurlijk niet als dit €3,00 zou kosten want dan zou iedereen het kunnen kopen.

 2. Het is een erg mooie kleur! Maar ben het wel eens met Joyce vwb de prijs, zou zelf dan ook niet snel 26 euro uitgeven aan een oogschaduw.

 3. Wat een prachtige kleur! Ik vind alles van Chanel zo super mooi. Misschien moet ik deze ook maar hebben :$

 4. Ziet dr mooi uit! alleen ligt chanel momenteel boven myn budget ;p

 5. Het staat je wel supergoed! Alleen is het zo duur…

 6. Hij is mooi, maar ik zou het toch niet al te snel kopen. D

 7. Mooie kleur! Staat je goed!

 8. Kelly zegt:

  Mooi, mooi, mooi! Staat je super! Draag zelf eigenlijk altijd bruine of paarse oogschaduw, dus zou 'n ideaal kleurtje (buiten de prijs dan helaas) voor me zijn.

 9. Ik vind de kleur eigenlijk niet zo bijzonder, ook al heb ik de shimmer nog niet gezien in real life 🙂 Ik zou gewoon zelf geen 26 euro uitgeven aan één oogschaduw haha 😀

 10. erg mooie kleur 😀

 11. a1001addictions zegt:

  Wat staat het je goed!!
  Alleen jammer dat het zo duur is..

 12. Mooi! Zelf zou ik niet zo snel een oogschaduw van Chanel kopen.

 13. Ik vind het in elk geval een prachtig kleurtje! Fijn dat hij in de permanente collectie zit!

 14. heel mooi gedaan! het is echt een mooe kleur met veel pigment en het staat je geweldig:)

 15. De oogkleur is heel mooi. Heel chic, en echt uniek. Chanel verkoopt best goede cosmetica, alleen helaas is de prijs wat hoog.

  Wat ik ook vind, is dat je voor die prijs, wel tenminste een mini-kwastje kan verwachten in plaats van een sponsapplicator. Dat geeft me het "bugdet" gevoel en dat zou een reden voor me zijn om het niet te kopen.

 16. Ik vind het een mooie oogschaduw, maar ik zal zelf niet zo snel een mono-oogschaduw van 26 euro kopen.

 17. Shna zegt:

  Mooi hoor, toch zal ik niet snel meer oogschaduw van hanel kopen, het lente palet viel me zo tegen qua houdbaarheid, echt een domper 🙁

  Ik ben trouwens helemaal fan van je in je filmpjes, zo leuk!

 18. Ik vind het echt een prachtige kleur! 😀
  Maar jammer van de prijs, maar oke, it is Chanel 😀

 19. Wat een mooie kleur! Staat ook mooi bij je huidskleur 🙂

 20. Mooie kleur! Staat je goed! Chanel make-up is zo mooi hé! Ik vind het vrij normaal dat de producten meer kosten, enkel wel jammer van het pigment soms.

 21. Volgens mij zijn de mono's van Chanel wel vaker van beter kwaliteit. Ik heb er thuis ook en die vind ik echt super!

 22. Carlyxrose zegt:

  Deze oogschaduw is inderdaad prachtig. Ik heb m vandaag gekregen van mijn vriend voor mijn verjaardag en hij is nu 23,50 in de winkel 🙂 Hij is zoooo mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.