Make-up Reviews

Review: Clarins Everlasting Foundation

Ik ben dol op foundation en er gaat geen dag voorbij dat ik het niet gebruik. Hoewel ik uiteraard  een paar favorieten heb, wissel ik regelmatig af en probeer ik regelmatig nieuwe varianten. Ik was al een tijdje benieuwd naar de Clarins Everlasting Foundation, een zeer dekkende foundation die ook nog eens supergoed zou blijven zitten. Kijk, dat zijn precies de dingen waar ik van houd! Om eerlijk te zijn was ik na het proberen er niet meteen ondersteboven van en duurde het even voordat ik hem kon waarderen, maar inmiddels ben ik erg enthousiast. Benieuwd naar het resultaat?

De Clarins Everlasting Foundation (ook wel Teint Haute Tenue genoemd in het Frans) belooft 15 uur perfecte dekking, een matte finish en zou geschikt zijn voor alle huidtypes. Ik heb de lichtste kleur, nr. 103, en hij is verkrijgbaar in 6 verschillende tinten.

Ik let nooit heel erg op de verpakking van producten, tenzij het erg uniek is. De verpakkingen van Clarins zijn altijd mooi strak en klassiek, dus zo ook bij de Everlasting Foundation. Het is een strak glazen flesje van 30 ml met een pompje. Het pompje doseert makkelijk de juiste hoeveelheid foundation, maar raakt wel snel verstopt, dus het is handig om ‘m regelmatig even schoon te maken.

Ik heb de Clarins Everlasting Foundation nu ruim een halfjaar in huis, maar ik heb bewust zo lang gewacht totdat ik hem ging reviewen. In eerste instantie was ik ontzettend ontevreden over dit product, hoe vaak ik hem ook probeerde. Ik was direct dol op de dekking, maar hij maakte mijn huid extra droog, accentueerde grove poriën, bleef slecht zitten en liet mijn huid er simpelweg slecht uitzien. Ik baalde, want ik had echt verwacht dat ik dol op deze foundation zou zijn. Daarom besloot ik ‘m toch nog een kans te geven en pakte ik ‘m er de afgelopen maanden regelmatig even bij. Langzamerhand ontdekte ik hoe ik hem voor mijn huid kon laten werken, waardoor hij eindelijk aan mijn verwachtingen ging voldoen.

Inmiddels heb ik de perfecte combinatie gevonden en vind ik hem echt geweldig. Ik heb gemerkt dat het voor mijn huid ontzettend belangrijk is om extra goed te hydrateren wanneer ik deze foundation wil gebruiken. Wat voor mij goed werkt is de combinatie van het Vitamin E Moisture Serum en de Hemp Face Protector, allebei van The Body Shop, òf Omega 3 Optimum Skin Serum Oil en de EverCalm Day Cream, allebei van REN. Dat komt er dus op neer dat ik een goed hydraterend serum combineer met een intensieve crème. Als ik dan de Clarins Everlasting Foundation aanbreng met mijn Zoeva Buffer Face Brush gaat hij er perfect op en ziet mijn huid er geweldig uit.

zonder make-up

met enkel Clarins Everlasting Foundation

De substantie van de foundation is vrij dik, vandaar dat ik hem het liefste met een bufferkwast aanbreng. Op zich kun je hem ook wel gebruiken met je vingers, maar het resultaat zou dan wat vlekkerig kunnen worden. Je heb trouwens echt heel weinig nodig, omdat de foundation zeer gepigmenteerd is. Met een klein pompje kun je met gemak je gehele gezicht doen.

Kleur 103 is de lichtste kleur, en is ook echt goed licht. Hij past perfect bij mijn huid en zorgt ervoor dat mijn gezicht en hals qua kleur met elkaar matchen. De foundation heeft een matte finish, maar oogt absoluut niet onnatuurlijk. Bovendien voelt hij zacht op de huid aan (niet plakkerig!) en blijft, in overeenstemming met de belofte, geweldig goed zitten. Hij houdt het makkelijk een volle dag uit, inclusief de avond. Perfect toch? Ik kies er overigens zelf voor om ‘m wel af te poederen, maar dat zal voor de meeste huidtypes niet echt nodig zijn.

Op deze foto heb ik de rest van mijn make-up gedaan, dus inclusief concealer, poeder, bronzer en blush. Ik draag deze foundation trouwens ook in deze video, en het viel me op dat hij het ook op camera erg goed doet. Nog een pluspunt!

Ik denk dat dit een zeer geschikte foundation is wanneer je last hebt van een vette of gecombineerde huid, aangezien hij een behoorlijk matte finish heeft. Voor een huid met veel puistjes is hij misschien niet ideaal, omdat ik vermoed dat hij de droge plekken extra gaat accentueren. Voor een droge huid is hij misschien niet ideaal, maar wanneer je je huid van tevoren goed hydrateerd, zou hij wel eens perfect kunnen werken. Voor mijn gecombineerde/ietwat droge huid werkt hij op deze manier in elk geval geweldig. Het is een prachtige foundation en ik ben blij dat ik hem nu naar volle tevredenheid kan gebruiken!

Clarins Everlasting Foundation kost €36,50 en is onder andere te koop bij de Nederlandse Clarins-webshop Belissima.

23 Comments

 • Reply
  Laura
  2 januari 2014 at 07:16

  Wat ziet ie er mooi uit op je huid! Zelf gebruik ik nu de Catrice BB Allround foundation die goed voor mij werkt en een stuk goedkoper is! 😉

 • Reply
  femketje
  2 januari 2014 at 07:53

  ziet er gorgeous uit!

 • Reply
  Kimberley
  2 januari 2014 at 07:53

  Fijn dat je nu toch een manier hebt gevonden waarop ie fijn werkt!

 • Reply
  Kimberly
  2 januari 2014 at 08:56

  Voor mijn huid zou de foundation helaas niet werken (ik heb een zeer droge huid) maar bij jou ziet de foundation er echt heel mooi uit! Ook op film zag ‘ie er inderdaad erg mooi uit

 • Reply
  Sofie
  2 januari 2014 at 09:09

  Dit lijkt me een fijne foundation!

 • Reply
  Beautydagboek
  2 januari 2014 at 09:20

  Wat fijn dat je toch een manier hebt gevonden dat hij goed voor je werkt! Voor mij zou hij denk ik niet werken, want ik heb een hele droge huid. Ik kan dan beter een foundation hebben die wat vetter is 🙂 Hij staat je trouwens erg mooi!

 • Reply
  Ashleey
  2 januari 2014 at 10:07

  Wat super fijn!!! En hij lijkt me ook super!

 • Reply
  OnlineBeautyMagazine
  2 januari 2014 at 10:07

  Ziet er goed uit!

 • Reply
  martina
  2 januari 2014 at 10:53

  ik vind dat hij je erg mooi staat!

 • Reply
  Daisy
  2 januari 2014 at 11:09

  Woow, dat ziet er echt super mooi uit op je huid zeg! Toppertje!

 • Reply
  Manon
  2 januari 2014 at 11:25

  Ziet er wel goed uit, maar ik vind hem zelf een beetje te duur voor een foundation 🙁

 • Reply
  pamela
  2 januari 2014 at 11:30

  hij ziet er wel echt heel erg mooi uit!!

 • Reply
  Beau
  2 januari 2014 at 11:48

  Hij staat je echt enorm goed!

 • Reply
  Charile
  2 januari 2014 at 12:03

  Klinkt super!

 • Reply
  Sanne Marlijn
  2 januari 2014 at 13:52

  Ik houd ook van veel dekking en bij mij is het echt een must dat een foundation zo lang mogelijk blijft zitten. Ik denk dat deze wel het proberen waard is!

 • Reply
  Bibian
  2 januari 2014 at 14:29

  Hele mooie foundation. Ik houd van een goede dekking, maar die niet op valt. Zal der eens naar kijken! Liefs

 • Reply
  Robin
  2 januari 2014 at 17:09

  Ik heb zelf een droge huid, dus voor mij zou hij helaas niet helpen. Bij jou vind ik het effect echter heel mooi!

 • Reply
  Kirsten
  2 januari 2014 at 18:03

  De foundation dekt erg mooi!

 • Reply
  Sanne
  2 januari 2014 at 21:06

  Het zal super leuk zijn als er nog een budget maand komt net als vorig jaar. 😉

 • Reply
  Michelle
  3 januari 2014 at 16:29

  Clarins is al meer dan een jaar mijn favoriete foundation merk, ik gebruik de skin illusion. Echt waaninnig goed is deze. Mijn moeder heb ik ook weten overtuigen en die gebruikt ook Clarins als haar vaste foundation merk. Het smeer goed uit, ik heb er in ieder geval niet van die vegen van.. En kun je opbouwen met de dekking. In de winter hydrateerd hij net iets meer, maar in de zomer maakt dit mijn huid niet vettig(er).
  Wil je het een keer proberen? Ga langs de Ici Paris en vraag een proefmonstertje.

 • Reply
  Kyra
  3 januari 2014 at 18:20

  Wat fijn dat je deze foundation zo goed getest hebt Charlotte! Ik zelf heb nog nooit klachten gehoord over de teint haute tenue en die geschikt is voor alle huidtypen, ook voor de droge huid. Blij te horen dat je er toch enthousiast over bent geworden.

 • Reply
  Martha
  3 januari 2014 at 20:48

  Staat heel anders! Super mooi!

 • Reply
  Charlotte Bxl
  4 januari 2014 at 15:55

  Een erg onderhoudende review!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.