Huidverzorging Reviews

Review: Clarins Extra-Comfort Anti-Pollution Cleansing Cream

Clarins is één van mijn favorieten huidverzorgingsmerken en ik heb er altijd wel wat producten van in huis. Clarins heeft een aantal klassiekers in het assortiment die je gewoon geprobeerd moet hebben. Zo hoorde ik de laatste tijd veel positieve geluiden over de Clarins Extra-Comfort Anti-Pollution Cleansing Cream, een romige reiniger die echt fantastisch zou zijn. Aangezien we richting de winter gaan en veel huidtypes wel zo’n romig product kunnen gebruiken, leek het me interessant om hem uit te proberen. Ik ga jullie vertellen wat ik ervan vind!

Clarins Comfort Cleansing Cream - 6

De Extra-Comfort Anti-Pollution Cleansing Cream (of eigenlijk Crème Douce Démaquillante Anti-Pollution Confort Extrême in het Frans) zit in een flinke tube van 200 ml. Hij heeft een adviesprijs van €32,50, maar is tijdelijk voor €24,95 verkrijgbaar bij Belissima. Clarins belooft dat deze reiniger sporen van (milieu)vervuiling verwijdert en tegen de schadelijke invloeden daarvan helpt. Daarnaast is hij ook bedoeld om make-up en onzuiverheden te verwijderen, en dat is dan ook precies waar ik heb voor gebruik. Hoewel er op de verpakking staat dat het een nieuw product is, is het eigenlijk een nieuwe versie van de originele Extra-Comfort Cleansing Cream die vroeger in een grote pot verkrijgbaar was.

Clarins Comfort Cleansing Cream - 4

Dit product is een romige reiniger die niet schuimt. Vaak kunnen dit soort producten wat aan de vette kant zijn, maar dat is deze verrassend genoeg niet. Dat komt waarschijnlijk doordat de basis uit onder andere jojoba olie, een olie die erg lijkt op het natuurlijke talg van de huid. Daarnaast zitten er nog wat andere vette ingrediënten in en ook fijne dingen als sheaboter en mango olie. Let er wel op dat dit product redelijk wat parfum bevat (niet zo verrassend aangezien de geur vrij sterk en bloemig is).

Clarins Comfort Cleansing Cream - 3Ik gebruik dit product op dezelfde manier waarop ik andere vette reinigers gebruik. Ik breng hem aan op een droge huid, masseer hem goed in (ook rondom de ogen), vervolgens voeg ik water toe om hem wat te verdunnen en even later spoel ik hem af (al dan niet in combinatie met een washandje).

Clarins heeft zelf nog een bepaalde routine ontwikkeld om dit product te gebruiken, zoals omschreven staat op de verpakking. Je kunt er hier ook een video van bekijken. Ik heb deze methode geprobeerd en vond het voor mezelf wat omslachtig, maar het is misschien wel het proberen waard.

Clarins Comfort Cleansing Cream - 5De crème heeft een romige, maar ook luchtige substantie die vrij luxe voelt. Ik gebruik deze ’s avonds om mijn make-up te verwijderen, zoals ik hierboven al even beschreven heb, maar je zou hem ook ’s ochtends kunnen gebruiken als je huid wat droog is. Hij verwijdert gezichtsmake-up prima, al blijft er soms nog wel een beetje mascara achter, maar dat is geen probleem. Nadat ik deze heb gebruikt voelt mijn huid ontzettend zacht aan en blijft er totaal geen vet laagje achter. Dat is anders dan bij vergelijkbare producten, die vaak toch wel een wat vettig gevoel achterlaten. Wel gebruik ik na deze nog een milde facewash, maar dat doe ik omdat ik deze puur gebruik voor het verwijderen van make-up en ik mijn huid altijd dubbel reinig (lees daar meer over in dit artikel).

Clarins Comfort Cleansing Cream - 1

Ik kan niet helemaal goed omschrijven wat er nou zou prettig is aan dit product, maar ik denk dat het een combinatie is van het luxe gevoel, de goede reiniging en het prettige gevoel dat hij op de huid achterlaat. Ik heb hem de afgelopen weken dan ook met veel plezier gebruikt en ik denk dat hij in de koude wintermaanden ook echt heel fijn zal zijn. Als je een droge tot normale huid hebt is dit product zeker het proberen waard!

Verkrijgbaarheid
De Clarins Anti-Pollution Extra-Comfort Cleansing Cream heeft een adviesprijs van €32,50, maar is tijdelijk voor €24,95 verkrijgbaar bij Belissima.

Meer artikelen over Clarins lezen? Kijk hier voor alle artikelen over Clarins die op Pinky Polish zijn verschenen.

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. Ziet er een fijn product uit! Omdat ik nu wel blij ben met mijn huid ga ik niet snel zoveel geld uitgeven aan zo’n producten. De substantie ziet er wel heerlijk uit, misschien overweeg ik het wel als ik in de winkel sta haha.

 2. Hmm het lijkt me ook een heerlijk product om te gebruiken!

 3. Deze reiniger klinkt wel heel fijn! Ik hoor heel vaak goeie dingen over Clarins huidverzorging maar ik heb er zelf eigenlijk geen ervaring mee. Misschien moet ik daar maar eens verandering ik brengen!

 4. Hij klinkt heel fijn! Ik hoor heel vaak goeie dingen over Clarins huidverzorging maar ik heb er zelf nog geen ervaring mee. Misschien moet ik het binnenkort maar eens gaan proberen!

 5. Lijkt me een heerlijk product, echter ken ik het merk niet.

 6. Ziet er uit als een fijn product!

 7. Ziet er goed uit!

 8. Ik heb hem ook vind het erg fijn spul:)

 9. Klinkt echt zooo fijn!

 10. Klinkt goed! Als ik weer geld heb is dit misschien het overwegen waard!

 11. Om de een of andere reden werkt Clarins nooit echt goed voor mij 🙁

 12. Ik heb hier laatst een proefje van gebruikt en ik vond hem ook erg fijn!

 13. Ik heb hier laatst een proefje van gebruikt en ik vond hem ook erg fijn!

 14. Dit klinkt echt als een heel erg fijn luxe product 🙂 Voor verzorgingsproducten wil ik altijd wel wat meer betalen, en deze klinkt alsof hij zijn geld dubbel en dwars waard is! X

 15. Lijkt me heel erg fijn, vooral dat luxe gevoel! Fijne review!

 16. Ik ben dol op de producten Clarins. De toner met chamille gebruik ik altijd. Deze cleanser lijkt me ook superfijn. Ik gebruik nu die van Philosopy en ben daar eigenlijk hooked aan, maar misschien moet ik een keer afwisselen.

 17. Ik ben zelf ook erg tevreden over Clarins! Ik heb een foundation helemaal opgemaakt van ze, net zoals de Lip Perfectors. Op dit moment gebruik ik een masker voor de onzuivere huid van hun, ook die is erg prettig! Hun deodorant is ook echt het proberen waard, als je wat ‘picky’ bent met deo’s en hun zelfbruiner druppeltjes zijn echt essentieel voor mij in het najaar! Ik ga de crème cleanser zeker ook eens proberen, lijkt me heerlijk.

 18. Clarins is zo’n fijn merk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.