Make-up Reviews

Review: Clarins Instant Définition Mascara

Ik schrijf niet heel vaak over mascara’s, omdat ik ontzettend kieskeurig ben als het op zulke producten aankomt! Ik ben vrijwel nooit tevreden en kom altijd weer terug bij mijn oude favoriet Max Factor False Lash Effect. Dat is al een paar jaar mijn ongeslagen favoriet. Toch blijft het interessant om nieuwe producten uit te proberen, dus testte ik Clarins Instant Définition Mascara. Zou ik deze wat vinden?

De reden dat ik vrijwel nooit tevreden ben over mascara’s is dat ze mijn wimpers nooit echt mooi maken. Doordat ik van mezelf vrij lange (maar hele lichte!) wimpers heb worden ze door veel mascara’s al snel rommelig en krijg ik spinnenpootjes. Ik wil van een mascara dat hij mijn wimpers goed scheidt, accentueert, dikker maakt, goed blijft zitten en dat hij goed zwart is. Dat is een aardig wensenlijstje, nietwaar?

De Clarins Instant Définition Mascara (01: Intense Black) belooft de wimpers vanaf de aanzet tot aan de puntjes makkelijk te kunnen bereiken en een intense kleur. Hij belooft daarnaast ook nog eens volume, dus dat komt al aardig in de buurt van mijn wensen. Hij kost €25,00, dus zit qua prijs een beetje tussen de drogisterij-merken en luxe mascara’s in. De verpakking vind ik overigens prachtig! Het geeft de mascara een mooie luxe uitstraling en hij is bovendien makkelijk terug te vinden in je toilettas.

Het meest unieke aan deze mascara is het borsteltje. Het merendeel van het borsteltje is vrij standaard, maar het puntje is erg bijzonder! Hiermee kan je namelijk de kleinste haartjes in de binnenste ooghoeken bereiken, waardoor het lijkt alsof je nog meer wimperhaartjes hebt. De langere haartjes van het borsteltje zijn ‘gewone’ haren en het puntje is kunststof.

En bij deze het resultaat! Ik vind dat de Clarins Instant Définition Mascara mijn wimpers erg goed laat uitkomen. Hij maakt ze nog iets langer, voller en scheidt ze ook goed. Hij blijft daarnaast erg goed zitten en laat zich aan het einde van de dag weer goed verwijderen. Wel vind ik dat de mascara niet heel goed in laagjes is op te bouwen, omdat je bij een tweede laag al gauw rommelige spinnenpoten krijgt. Ook vind ik het kleine puntje niet heel prettig werken, omdat er vaak te veel mascara aan blijft hangen, waardoor de wimperhaartjes al snel aan elkaar blijven plakken. Dit kun je voorkomen door het puntje even met een tissue af te vegen.

Dit is een van de weinige mascara’s die me prima bevalt! Hoewel hij niet extreem veel volume geeft vind ik dit toch een mooie mascara voor overdag, waardoor ik er toch erg tevreden over ben. De prijs ligt misschien iets hoger dan de gemiddelde drogisterij-mascara, maar dit is tot nu toe een van de weinige mascara’s die ik echt prettig vind werken. Een aanrader voor dames met wat langere wimpers, maar ook voor meiden die op zoek zijn naar een mascara die hun wimpers mooi serpareert!

De Clarins Instant Définition Mascara kost €25,00 en is onder andere verkrijgbaar bij de Nederlandse Clarins-webshop Belissima.

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Ik vind het resultaat echt prachtig, zwart lang en volumineus! Wat wil je nog meer? 😀

 2. Ziet er mooi uit! Mascara is inderdaad zo’n product waarbij je steeds op zoek kunt gaan naar dé perfecte. Heb je de estee lauder sumptous extreme weleens getest? Dat is mijn ongeslagen favoriet.

 3. Ziet er mooi uit! Je hebt echt mooie wimpers!

 4. Ziet er goed uit!

 5. Nou als jij zegt dat je heel tevreden bent over een mascara terwijl je heel kieskeurig bent, zoals je zelf zegt, dan moet het wel een geweldige mascara zijn!! Ik ga deze is proberen! 🙂

 6. Wat een mooi effect!

 7. Wauw wat een super resultaat! 🙂 Ik heb echt ontzettend lange wimpers en deze mascara klinkt goeeed 😀

 8. Ziet er super uit! Zo hoort een mascara te zijn!

 9. Het resultaat is erg mooi 😀 x

 10. Wat een effect zeg!

 11. Bianca zegt:

  Ik vind niet echt dat de haartjes gescheiden zijn

  1. Brigitta zegt:

   Hier ben ik het mee eens….kijk maar eens goed op de foto de haartjes zitten met ongeveer 3 stuks bij(aan) elkaar….

 12. Heb deze mascara ook gehad. Het resultaat is zeker mooi.
  Helaas wordt de mascara snel ”nat” en dan gaat het snel vegen en krijg je van die panda oogjes…

 13. laura zegt:

  ziet er goed uit idd!

 14. Je wimpers worden echt super mooi met deze mascara! Echt heel erg mooi, daar heb ik die €25 euro wel voor over, jammer dat mascara’s bij iedereen anders is 🙁

 15. wow echt een mega groot verschil! Lijkt mij een fijne mascara! X

 16. Wauw, het resultaat is echt prachtig. Ze krullen mooi, diepzwarte kleur en ook nog goed gesepareerd. Hij is dan misschien wel wat duurder, maar de gemiddelde drogisterijmascara kost tegenwoordig ook al 18 euro, dus waarom niet eens deze proberen (:?

 17. Effect is erg mooi ga deze zeker eens bekijken in de winkel!

 18. Ik denk dat deze echt wel iets is voor mij. Ik ben echt op zoek naar een lengte mascara, om mijn wimpers daarna te separeren of volume te geven gebruik ik wel een borsteltje zonder mascara op of een extra volume mascara.

 19. Wauw ziet er goed uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.