Huidverzorging Reviews

Review: Clarins Intense Bronze Self Tanning Tint

De laatste tijd heb ik ontzettend veel complimenten gekregen over mijn gezonde kleur. Nee, ik heb niet in de zon gezeten, maar ik ben weer eens in de weer geweest met mijn favoriete zelfbruiner! Aangezien ik van nature nauwelijks bruin word (ik probeer het ook niet meer) heb ik al flink wat zelfbruiners uitgeprobeerd. Voor het lichaam zijn er genoeg fijne producten verkrijgbaar, maar het gezicht is vaak toch wat moeilijker. Daar komt ook nog eens bij dat ik vrij makkelijk puistjes krijg, maar inmiddels heb ik mijn perfecte zelfbruiner gevonden en dat is Clarins Intense Bronze Self Tanning Tint!

Clarins heeft wat mij betreft de allerbeste zelfbruiners ooit. Zowel voor het lichaam (de Delicious Self Tanning Cream is geweldig!), maar ook voor het gezicht zijn er een aantal fijne producten verkrijgbaar. Ze zijn helaas wel een beetje prijzig, maar ze geven een prachtig natuurlijk resultaat zonder strepen of oranje te worden! Ideaal dus voor meiden met een lichte huid, want dat kan nog wel eens misgaan.

Op het eerste gezicht zou je bijna verwachten dat dit een soort toner is. De verpakking is vergelijkbaar met een toner, maar ook de substantie zit behoorlijk in de buurt. Toch gebruik je dit product op een hele andere manier! Ik noem dit een soort ‘zelfbruinend watertje’, een soort stain, dat is de beste manier om ‘m te omschrijven.

Het aanbrengen van de Intense Bronze Self Tanning Tint is ontzettend simpel en eigenlijk foolproof. Je brengt hem namelijk aan met een wattenschijfje! In tegenstelling tot veel andere zelfbruiners gebruik je dit product pas na je dag- of nachtcrème (zorg er wel voor dat je van te voren eventjes hebt gescrubt om vlekken te voorkomen). Hij zorgt meteen voor een mooie bruine tint die gedurende de dag nog ietsje sterker wordt.

Mijn favoriete manier is om hem ’s avonds na mijn nachtcrème te gebruiken. De volgende ochtend gebruik ik dan een milde scrub om te kleur te egaliseren en vervolgens gebruik ik opnieuw de Intense Bronze Self Tanning Tint na mijn dagcrème. Op die manier krijg ik de voor mij perfecte tint die makkelijk een paar dagen blijft zitten. Ik heb geen exacte voor en na foto’s gemaakt, maar deze foto’s geven jullie een idee van het kleurverschil dat deze zelfbruiner oplevert:

zonder zelfbruiner

met Clarins Intense Bronze Self Tanning Tint

Nadelen kan ik eigenlijk moeilijk opnoemen, al wil ik wel eventjes erbij vertellen dat je na het aanbrengen meteen je handen moet wassen! Je vingertoppen worden namelijk vrij snel bruin van dit goedje, maar zolang je meteen je handen wast is er niks aan de hand.

Met een prijskaartje van €26,50 is dit product niet bepaald budget-proof, maar er zijn maar weinig zelfbruiners die mij dit geweldige resultaat geven zonder te strepen, puistjes te veroorzaken of er onnatuurlijk uit te zien. Bovendien gaat een flesje ontzettend lang mee! De verpakking bevat 125ml, maar je hebt bij elke applicatie slechts een klein beetje nodig. Voor dames die nog op zoek zijn naar een fijne zelfbruiner voor het gezicht, dit is een aanrader!

Clarins Intense Bronze Self Tanning Tint kost €26,50 en is de koop bij luxe parfumerieën zoals Douglas en Ici Paris XL. Ook is Clarins verkrijgbaar bij Belissima.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

30 reacties

 1. Dat geeft een mooi resultaat zeg! Handig dat je het op een watje kunt doen… Ik ben inderdaad altijd bang voor bruine nagelrandjes enzo 😉

 2. Renske zegt:

  Oh hij geeft een prachtige tint zeg. En omdat je zo weinig nodig hebt, valt het qua prijs op langere termijn juist erg mee, lijkt me.
  Ben zelf ook een bleekscheet, dus wie weet is dit wat voor mij

 3. Dit ziet er veelbelovend uit! Mooie tint heb je op de foto. Lijkt me heel fijn spul.

 4. Wauw ik had niet verwacht dat het er zo natuurlijk uit zou zien,
  Deze staat nu op mijn wishlist! 😛

 5. MrsT zegt:

  Wauw dat ziet er echt super mooi uit! En wat is die geweldige kleur die je op je lippen hebt op de laatste foto? Die is echt geweldig!

 6. Ingeborg zegt:

  Je haar lijkt veel lichter met die zelfbruiner en je ziet er echt stralend uit met de zelfbruiner 🙂

 7. Ivy zegt:

  Ik heb na het zien van jouw favorietenfilmpje de Clarins Liquid Bronze Self Tanning gekocht, de lichtere versie van deze. Ik moet je echt volledig gelijk geven, die is ook schitterend! Op een feestje heb ik heel wat complimentjes gekregen over mijn bruin tintje. Bedankt voor deze goede tip!

 8. Mooi resultaat!
  Ik ben altijd een beetje bang voor zelfbruiners en heb er daarom ook nog nooit eentje geprobeerd.
  De manier waarop je deze aanbrengt klinkt wel fijn, misschien toch maar eens proberen.

 9. Mooi, het geeft echt een heel natuurlijke look! Fijn product 🙂

 10. Joanne zegt:

  Ziet er goed uit! Maar ik moet zeggen dat ik jouw natuurlijke bleke huid ook heeeel erg mooi vind!

  1. Ja, inderdaad! Maar met zelfbruiner zie je er ook prachtig uit Charlotte!

 11. Ziet er mooi uit! 😀

 12. Wat een mooi resultaat!

 13. Je ziet er echt mooi uit op beide foto’s! Ik vind je eigenlijk met je eigen kleurtje mooier, dan met de bronzer op.

 14. Dat ziet er heel mooi uit!

 15. dit ziet er echt goed en mooi uit

 16. daphne zegt:

  Deze heb ik ook! Hij is heel goed, het enige nadeel is dat als je hem zeg een uur voor je gaat slapen op doet, dat de volgende ochtend de wang waar je op slaapt wit is. Ruim voor bedtijd opbrengen dus! Die voor je lichaam ga ik dan ook maar eens proberen 😉

 17. ooh dit lijkt wel heel erg op me favoriete bronzer (Magic Drops van Collistar)!
  misschien lijkt het zo, maar ik zie duidelijk verschil met je nek. persoonlijk vind ik het fijn om bronzer zowel op me gezicht als op me nek aan te brengen (het lichaam moet natuurlijk ook, maar daar blijft de kleur bij mij veel langer zitten).

 18. Wat een mooi resultaat, het ziet er erg natuurlijk uit. Ik heb net zo’n lichte huid als jij en wil daarom deze graag eens proberen! Ziet er goed uit!

 19. Wat een mooi resultaat! Die wil ik ook is proberen!

 20. Heel mooi! En de prijs valt wel nog mee, vind ik 🙂

 21. Mooi! Het ziet er natuurlijk uit 🙂

 22. xxxx zegt:

  is hij nou €25,60 of €26,50?? haha 😉

  staat je heel mooi!

 23. carolien zegt:

  Oke misschien een gekke reactie maar ik vind jou zo mooi he!
  En nog mooier met de zelfbruiner haha

 24. Elle zegt:

  Ik heb ‘m ook! En hij is inderdaag erg fijn! Ik vind het die 25 euro helemaal waard

 25. inderdaad niet heel goedkoop, maar dit is wel iets waar ik al heel lang opzoek naar ben. En hier ben ik best bereid om wat meer voor te betalen. Ik ben echt een budget girl, maar sommige dingen betaal je gewoon wat meer voor, omdat je dan ook betere producten hebt.

  Hier ga ik snel even naar kijken! heel erg bedankt!

 26. Hij geeft inderdaad wel een mooie kleur! Toch vind ik schoonheid mooier en aparter uitkomen bij je blanke huid. Past namelijk goed bij je oog en haarkleur!

 27. BBWtje zegt:

  na al jouw lofzang ben ik eens online gaan zoeken naar reviews over Calarins zelfbruiners. eigenlijk is iedereen wel enthousiast. Ik heb daarna de selftanning tint aangeschadt, en de delectable mousse. de delectable mousse ben ik heel tevreden, ik gebruik het voor eht hele lichaam. met de selftanning tint ben ik even de fout in gegaan, omdat ik het stukje : ‘breng aan óver je eigen moisturizer’ niet goed heb onthouden. het resultaat was daardoor wellicht nogal vlekkerig en geel. komende week ga ik het nog eens proberen.
  via youtube kreeg ik een en hele goede tip: opbrengen met en zachte platte borstel! ik gebruik nu een grote platte rougekwast (platte scheerkwast) voor het opbrengen van zelfbruiner (kan op hele lichaam), en dat werkt heel erg goed! het resultaat is een hele egale tint, lichtjes aangebracht en he handen worden niet vies!

 28. Hey ! wat een mooi natuurlijk bruin tintje zeg 🙂 Ik heb de zelfbruiner van de week gekocht en heb deze op het moment voor het eerst aangebracht op het gezicht, ben benieuwd naar het resultaat ^_^ xXx Groetjes

 29. Céline zegt:

  super mooi staat ie! maar hoe lang blijft ie ongeveer zitten?

  xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.