Make-up Reviews

Review: Clinique Pop Lip Colour + Primer Lipstick- Beige Pop

Als je me zo’n twee jaar geleden had gevraagd om te kiezen tussen lipstick en lipgloss, had ik zonder twijfel direct voor lipgloss gekozen. Vooral deze en deze waren (en zijn nog steeds!) groot favoriet. De laatste tijd merk ik dat ik toch steeds meer lipsticks ga dragen. Wellicht dat die omschakeling een beetje begon door deze lipstick van Estée Lauder, waarvan ik niet veel later een nude tint kocht. Aan de lipsticks van Clinique besteedde ik nooit zoveel aandacht, want ik vond ze niet heel interessant. Toen ik echter de nieuwe Pop-lipstick serie tegenkwam moest ik me inhouden om niet meerdere lipsticks aan te schaffen. Ik beperkte me tot de kleur Beige Pop.

Clinique Pop Beige Pop - 2 van 8

Het lijkt alsof er een nieuwe generatie lipsticks opduikt die qua substantie en houdbaarheid nog net wat anders zijn dan de lipsticks die we al jaren kennen. Voor mijn gevoel ontstond dat een beetje toen de Estée Lauder Pure Colour Envy-serie uitkwam en ook deze serievan Clinique is daar een goed voorbeeld van. Lipsticks zijn ineens nòg romiger, nog gepigmenteerder en brengen nog makkelijker aan.

Het idee achter de Clinique Pop Lip Colour+Primer lipsticks is dat het een soort romige lipsticks én primer in één zijn. Het resultaat is een intens gepigmenteerde kleur die je lippen egaler en voller doet lijken, terwijl hij ook nog eens lang op je lippen blijft zitten. Denk hierbij dus niet aan zo’n ouderwetse droge longlasting lipstick, maar juist een wat meer comfortabel product. Er zijn 16 verschillende kleuren verkrijgbaar en ze kosten ongeveer €21,95 per stuk.

Clinique Pop Beige Pop - 3 van 8

De verpakking is een beetje hoekig en daardoor behoorlijk anders dan de andere lipproducten van Clinique. Wat ik trouwens ontzettend handig vind is dat de onderkant van de huls de kleur van de lipstick heeft. Zo kun je meteen al zien welke tint je te pakken hebt! Deze verpakkingen zijn trouwens iets minder luxe dan bijvoorbeeld die van Estée Lauder (gelukkig zijn ze ook iets goedkoper!), maar ze zien er alsnog goed uit.

Clinique Pop Beige Pop - 5 van 8

Toen ik bij De Bijenkorf stond om deze lipstick te kopen, twijfelde ik nog tussen de kleur Melon Pop en deze (Beige Pop). Ik besloot uiteindelijk voor Beige Pop te gaan, omdat ik al meer dan genoeg koraalroze lipsticks heb! Beige Pop is één van de lichtere kleuren en zit een beetje in de sferen van Desriable. Ik ben blij met mijn keuze, al denk ik dat ik binnenkort nog even terugga voor Melon Pop, want die vind ik nog steeds prachtig.

Clinique Pop Beige Pop - 6 van 8

 

Clinique Pop Beige Pop - 7 van 8

De substantie is ontzettend romig, maar ook ‘stevig’ tegelijk. Hij brengt niet in één veeg meteen perfect aan, maar hij zit er wel snel mooi strak op. Hoewel ik niet echt kan zeggen dat deze lipstick mijn lippen meer vorm geeft (althans, niet meer dan een gewone lipstick zou doen), vind ik wel dat hij mijn lippen heel mooi egaal maakt. Kleine velletjes en onregelmatigheden lijkt hij nauwelijks te accentueren, dus dat is mooi!

Clinique Pop Beige Pop - 8 van 8

Over de houdbaarheid ben ik erg tevreden! Ik denk dat hij ongeveer een uur of 4-5 blijft zitten (dat is inclusief wat drankjes tussendoor). Hij verliest na een uur of 3 wel zijn glans, maar de kleur blijft daarna nog lang achter. Wat ik wel minder vind is dat de keur niet heel geleidelijk vervaagt en je op een gegeven moment een vlekkerig restje overhebt. Ik probeer er dan aan te denken om er wat lipgloss overheen te doen of uiteraard hem even bij te werken, maar als ik op kantoor een drukke dag heb komt het daar niet altijd van. Wat dat betreft geef ik de voorkeur aan een lipstick die er op een gegeven moment gewoon helemaal af is.

Clinique Pop Beige Pop - 1 van 8

Ik heb nooit echt aandacht geschonken aan de lipsticks van Clinique, maar over deze serie ben ik behoorlijk tevreden! De substantie is goed, de pigmentatie is goed en de houdbaarheid is ook prima. Daarnaast zijn ze €10,- goedkoper dan de Estée Lauder Pure Color Envy Lipsticks, terwijl ik ze kwalitatief niet veel vind schelen en zelfs Clinique nog iets beter blijft zitten. Ik ga absoluut terug voor Melon Pop, omdat ik nog wel wat meer van zulke fijne lipsticks wil hebben!

Clinique Pop Lip Colour + Primer Lipstick – €21,95
Douglas | De Bijenkorf

Dit vind je misschien ook leuk...

28 reacties

 1. Dat is een mooie subtiele kleur!

 2. Wow, mooie kleur..Zou ook goed in mijn collectie passen :-). Ik ging vroeger ook altijd voor een lipgloss, hoefde je zeker geen 2 x te vragen. Ik weet nog goed dat mijn tante een keer tegen mij zei, “Femke, als je ouder wordt ga je meer lipsticks dragen!”, ik dacht toen jaja het zal wel..Maar ze heeft toch echt gelijk, ik ga nu veel vaker voor een (luxere) lipstick. Van Clinique heb ik er nog geen in mijn bezit maar ik hoor daar prima verhalen over dus die zal ik in de toekomst vast nog gaan aanschaffen :-).

 3. Wat een mooie kleur, hij staat je super!

 4. Vind deze lipsticks heel fijn om te gebruiken deze kleur heb ik zelf niet maar gaat wel op mijn wishlist haha vind hem je erg mooi staan x

 5. Wat een prachtige lipstick zeg! Als ik de kleur zo zie lijkt hij een beetje ‘saai’, maar hij staat je onwijs goed! Mooie aanwinst!

 6. Klinkt als een hele fijne lipstick! De kleur is heel mooi en lekker draagbaar voor overdag! 🙂

 7. Super pretty! Echt een fantastische kleur <3

 8. Oh wat een mooie kleur, klinkt ook als een fijne lipstick. Ik ga binnekort ook maar eens even naar wat kleurtjes kijken!

 9. Sjess zegt:

  Ik heb er ook eentje, in de kleur Cola Pop, en ik herken het ook wel dat hij vlekkerig slijt. Cola Pop is ook echt wel een donkere kleur dus dan moet je ‘em toch goed bijhouden. Ain’t nobody got time fo’ that 😉

  1. Oef, met zo’n donkere kleur is dat inderdaad lastig ja!

 10. Wat een prachtige kleur.

 11. Ik vind het een mooie subtiele kleur!

 12. Wauw echt een perfecte nude kleur!

 13. Echt een mooie kleur, bijna identiek aan de kleuren op je blog!

 14. Ah wat een beauty <3 Echt de perfecte nude kleur. Staat je ook prachtig!

 15. Dit komt als geroepen nu ik veel cadeaubonnen heb van mijn verjaardag laatst. Prachtige kleur! Ik heb 5 Estee Lauder pure envy lipsticks, veel mac-lipsticks, 1 lancome-lipstick maar nog niet een van Clinique. Dat ‘moet’ dan toch ook maar eens. 😉

  1. Aah, in dat rijtje hoort er inderdaad wel eentje uit de Clinique Pop-lijn thuis 😀

 16. Wat een super mooi kleurtje!

  XO

 17. Ik vind het een erg mooi kleurtje zeg!

 18. Wat een pareltje!

 19. Dat ziet er best wel goed uit! Ik ben de laatste tijd ook echt van de nude tinten en deze is prachtig <3

 20. Ik vind hem er best wel mooi uit zien eigenlijk 🙂 Dat hij de glans verliest is ook weer niet het ergste natuurlijk zolang de kleur maar blijft zitten.

 21. Mooie lipstick en staat je ook goed!

 22. oooeh wow dit vind ik echt een super mooi kleurtje

  liefs
  Karlien

 23. Wauw wat een mooi exemplaar! <3 De kleur staat je heel erg leuk. Mooie basic kleur.

 24. Leuk kleurtje, past goed bij je!

 25. Wauw, mooi kleurtje!! Staat je goed 🙂

 26. Deze kleur is echt perfect voor elke dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.