Huidverzorging Reviews

Review: Clinique Redness Solutions Daily Relief Cream

Zoals jullie weten ben ik dol op budget-producten, maar bespaar ik over het algemeen liever niet op huidverzorging. Dat is zo ontzettend belangrijk! Zeker omdat goede effectieve ingrediënten over het algemeen duur zijn ben ik bereid daar best wat voor te betalen. Sinds een tijdje gebruik ik de Clinique Redness Solutions Daily Relief Cream en daar ben ik ontzettend tevreden over. Ooit testte ik ‘m uit een klein proefsetje, maar inmiddels heb ik een fullsize aangeschaft. Ik heb niet zozeer een gevoelige huid, maar toch blijkt deze crème perfect bij mijn huid te passen. Benieuwd?

De Redness Solutions-serie is eigenlijk bedoeld voor dames met een gevoelige huid die veel last hebben van roodheid. Hij zou perfect moeten zijn voor dames met couperose of rosacea en zou de huid meteen moeten kalmeren. Daarnaast belooft deze crème de huid moeten egaliseren. De creme is overigens olievrij en bevat net als alle andere producten van Clinique geen parfum.

De Daily Relief Cream is verkrijgbaar in een pot van 50ml en kost €47,55. Dat is wel flink aan de prijs, maar de hoeveelheid die je er voor krijgt is prima in orde. Overigens had ik de creme al een tijdje uitgetest, dus ik wist gelukkig dat hij goed bij mijn huid paste! Zoals ik al even vertelde heb ik niet echt een gevoelige huid. Wel heb ik regelmatig last van puistjes en doordat ik zo’n lichte huid heb zie je alle roodheid ontzettend snel. Daarnaast heb ik een gecombineerde droge huid, waarbij m’n voorhoofd en neus wat vetter zijn, terwijl m’n kin en wangen juist droog zijn. Best lastig dus!

Ik had het in eerste instantie echt niet verwacht, maar deze crème past perfect bij mijn huid! Hoewel het een vrij dikke substantie is, trekt hij toch redelijk snel in. Overigens bevat de crème vrij veel siliconen (niks mis mee!) en dat voel je ook. Hij maakt m’n huid daardoor ook een stuk gladder en lijkt m’n grove poriën meteen wat op te vullen.

Dat klinkt allemaal prima, maar er is nog een reden waarom ik ‘m zo fijn vind. Hij maakt namelijk de teint van m’n huid ontzettend egaal! Al na een paar minuten nadat ik de Daily Relief Cream heb opgesmeerd komt m’n huid helemaal tot rust. De roodheid van puistjes wordt spontaan minder, de kleur van m’n huid wordt egaler en m’n gezicht krijgt een mooie stralende gloed. Ik dacht eerst even dat het misschien door de kleur van de crème kwam (hij is wat groenig), maar dat is het niet. Ik denk dat het echt door de ingrediënten komt, aangezien hij vol met kalmerende stoffen en antioxidanten zit. Overigens gebruik ik ‘m zowel overdag als ’s nachts (soms aangevuld met een serum).

Tja, ik ben dus gewoon ontzettend tevreden! Ik heb wel eens eerder verteld dat ik een lange tijd absoluut geen fan was van Clinique, maar dat is (mede) dankzij deze crème wel veranderd. De Redness Solutions Daily Relief Cream past gewoon perfect bij mijn huid en ik merk daarnaast dat hij daadwerkelijk ook echt verschil maakt. Wel moet ik erbij zeggen dat hij waarschijnlijk niet voedend genoeg zal zijn voor een echt droge huid en ik durf ook niet te zeggen of hij inderdaad voor een gevoelige huid zal werken. Het is gewoon een kwestie van uitproberen! Wanneer je een gecombineerde tot droge huid hebt met af en toe roodheid, dan zal deze wel eens perfect kunnen zijn.

Overigens heeft Clinique vanwege de zomermaanden speciale reissetjes met mini-verpakkingen van een paar producten voor ongeveer €12,00. Perfect om uit te proberen! Er is namelijk ook een setje uit de Redness Solutions-serie met deze crème, de reiniger en de primer met SPF15 te koop. Je vindt ze gewoon bij de parfumerie!

De Clinique Redness Solutions Daily Relief Cream kost €47,55. Clinique is onder andere te koop bij parfumerieën en de Clinique Webshop.

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Deze zou ik heel graag uitproberen, maar helaas is het wat te duur voor mij! Morgen misschien even gaan kijken voor zo’n setje dan 🙂

 2. Klinkt goed! Ik zou graag een keer iets van Clinique willen proberen, het lijkt me echt een fijn merk!

 3. Mieke zegt:

  Wat een fijne creme! Maar hij zit een pot, ik las net op de site van Paula Begoun dat dat niet goed is?

 4. Dat lijkt me een hele fijne crème!

 5. Het ziet er echt uit als een goede creme, aardig duur alleen =(

 6. mijn huid is vet en ik heb hem ook een tijdje gebruikt. Hij werkte in het begin heel goed en ik was er erg tevreden over, maar helaas kreeg ik er op een gegeven moment toch puistjes van. ik bewaar hem nu maar voor de winter, want dan is mijn huid vaak wat droger. fijn dat hij voor jou wel goed werkt.

 7. Dat klinkt als een interessant product! Die wil ik best eens uitproberen, misschien eens een mini setje aanschaffen..

 8. Handige review. Ik heb laatst zo’n reissetje van Clinique gekocht maar dan met even better lotion, foundation en scrub. Behalve over de foundation (maar dat ligt aan de kleur) ben ik er verder wel over te spreken. Mijn huid reageert heel goed op de lotion. Ben nu wel benieuwd naar de overige producten van Clinique.

 9. Hij lijkt me heerlijk, ik ben echt dol op de producten van Clinique

 10. Dat klinkt als een erg fijne créme! Hij lijkt me ook heel luchtig aanvoelen ofzo haha.
  En wat fijn dat Clinique van die probeersetjes heeft, ga eens kijken of ik die kan vinden ^^

 11. Ik ben al lang fan van Clinique maar heb dit product nooit gebruikt. Ga misschien toch zo n proefsetje kopen. De redness reliëf base heb ik wel en dat is ook zeker een Aanrader!

 12. Hij klinkt heel fijn!
  Ik ga maar eens kijken of ik zo’n proefsetje kan vinden, full-size is nogal pricy.

 13. Het lijkt me een erg fijne crème! Ik ga eens kijken of ik er een proefje van kan krijgen.

 14. Wat klinkt dit als een perfecte creme!! Volgens mij hebben ze bij de apotheek Clinique, eens kijken of ze een sample voor me hebben 🙂

 15. Klinkt interessant 🙂

  Jammer dat het in een potje zit…Dan gaan alle antioxidanten verloren 🙁

  Maar goed om te weten van die reistasjes 🙂 Daar kan ik misschien mijn slag in slaan 🙂
  Kun je die bij de Douglas, Ici paris ect. krijgen?

 16. Marielle zegt:

  Ik vind het jammer dat de ingredienten van een product er nooit bij zet. Ik kan alleen bepalen of een product ook goed voor mijn huid is als ik de ingredienten kan zien. Jammer!

 17. Is deze creme ook geschikt voor mannen?
  Of weet er hier iemand een gelijkaardig product voor mannen?

  Alvast bedankt voor de reactie.

  Grt
  Tom

 18. Thomas zegt:

  Ik heb al jaren een rode neus. Zou deze creme hier ook geschikt voor zijn?

 19. Ik zoek al heel lang naar een creme zoals deze! Maar omdat de creme groen is ben ik bang dat mijn huid een beetje groenig wordt. Want ik draag geen make-up. Dus mijn vraag is: wordt je huid groen/er als je de creme opsmeer en zie je dat goed? Ik hoop dat iemand deze vraag kan beantwoorden. xo

  1. Nee, als je huid er groen van zou worden had ik dat wel in de review verteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.