Huidverzorging Reviews

Review: Clinique Take The Day Off Cleansing Balm

Ik reinig mijn huid al jaren in twee stappen met als eerste een vette reinigingsolie of -balsem om mijn make-up te verwijderen en vervolgens een facewash om mijn huid te reinigen. Dat werkt voor mij perfect! Ik vind het altijd leuk om nieuwe reinigingsbalsems te testen en gelukkig komen steeds merken met dit type product op de markt. Yes! Ik was al tijden benieuwd naar de Clinique Take The Day Off Cleansing Balm, omdat hij online zulke geweldige reviews kreeg. Die moest ik proberen!

Clinique Take The Day Off - 3

Veel mensen associëren Clinique met het welbekende 3-stappen plan, maar juist de andere producten van Clinique zijn écht interessant. Clinique maakt veel gebruik van anti-oxidanten en werkzame stoffen, en bovendien zijn de producten parfumvrij. Interessant voor dames met een gevoelige huid, maar eigenlijk kan elk huidtype wel bij Clinique terecht omdat ze producten hebben voor allerlei soorten huidtypes. Ik ben er in elk geval erg enthousiast over!

De Clinique Take The Day Off Cleansing Balm is geen nieuw product, maar hij is wel relatief nieuw in Nederland. Helaas is hij nog wel wat moeilijk in de gewone winkels te vinden, maar hij is sowieso verkrijgbaar bij de Clinique-counters in De Bijenkorf en online in de Clinique webshop.

Clinique Take The Day Off - 4

Ingrediënten:
Ethylhexyl Palmitate, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Sorbeth-30 Tetraoleate, Polyethylene, PEG-5 Glyceryl Triisostearate, Water, Tocopherol, Phenoxyethanol

Qua ingrediënten is de reinigingsbalsem vrij simpel en bevat hij vooral vette ingrediënten, wat natuurlijk logisch is in zo’n balsem. Daarnaast zit er geen parfum in en ook geen parabenen, mocht je daarop letten.

De balsem zit in een flinke pot van 125 milliliter. Dat betekent dat je er wel met je vingers in moet om de balsem eruit te halen, maar ik heb daar bij zulke producten zelf geen problemen mee. Ik vind de uitstraling van de verpakking trouwens erg mooi! Ik let er zelf nooit zo op, maar zo’n lilapaarse pot met zilveren deksel staat best leuk in de badkamer.

Clinique Take The Day Off - 5

Als je de balsem uit de pot haalt met je vinger, merk je dat hij behoorlijk stevig is. Echter gaat hij snel smelten wanneer je hem op je huid aanbrengt, zodat je hem makkelijk kunt incasseren. Je gebruikt de Take The Day Off Cleansing Balm net als andere reinigingsbalsems. Je brengt hem aan op een droge huid, masseert hem goed in, vervolgens voeg je wat water toe (hij wordt dan melk-achtig van substantie) en je spoelt hem vervolgens af of verwijdert hem met een washandje.

Ik heb verschillende reinigingsbalsems geprobeerd, maar over deze ben ik toch wel uitzonderlijk enthousiast. Na het eerste gebruik was ik totaal blown away omdat mijn huid zo geweldig goed schoon aanvoelde en werkelijk al mijn make-up (foundation, oogschaduw, mascara etc.) volledig was verdwenen. Bovendien is de Take The Day Off Cleansing Balm erg makkelijk af te spoelen en laat hij nauwelijks een vet laagje achter. Ik gebruik er sowieso nog een facewash achteraan omdat ik deze puur als make-upremover gebruik (daar is hij ook specifiek voor bedoeld!), maar mijn huid voelt ook zonder die extra stap al meteen goed en soepel aan.

Clinique Take The Day Off - 1Nu snap ik eindelijk waarom de Clinique Take The Day Off Cleansing Balm zo populair is. Hij is gewoon écht heel fijn! En wat mij betreft de beste reinigingsbalsem die ik tot nu toe heb geprobeerd. Als je op zoek bent naar een goede make-upremover die je huid mild en effectief reinigt zonder een vet laagje achter te laten, dan zit je met deze echt helemaal goed. Aanrader!

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm – €30,00 (125 ml)
De Bijenkorf (Clinique counter en webshop) | Clinique

 

RelatedPost

18 Comments

 • Reply
  Manon
  2 maart 2015 at 21:50

  Klinkt goed!

 • Reply
  Iffy | DiaryOfAMua
  2 maart 2015 at 22:06

  Wat een fijne review! Ik ben nu wel heel benieuwd geworden ernaar

  Xo

 • Reply
  Marloes
  2 maart 2015 at 22:20

  Oeh dit klinkt erg goed zeg! Ik ben heel benieuwd naar deze cleansing balsem!

 • Reply
  femketje
  2 maart 2015 at 22:59

  klinkt echt super nice, hoor er meer goede verhalen over!

 • Reply
  Manwai
  3 maart 2015 at 04:35

  erg interessant. Maar hoelang doe je over zo’n potje? Met die garnier miccelair kan ik een jaar lang mee doen.

 • Reply
  Caro ~ My Beautycase
  3 maart 2015 at 09:30

  Lijkt me echt een fijn product, ben erg benieuwd! 🙂

 • Reply
  Margot
  3 maart 2015 at 10:11

  Je hebt me nieuwsgierig gemaakt!

 • Reply
  Karen
  3 maart 2015 at 11:37

  Wat fijn dat je er zo enthousiast over bent. Heb ik weer een item op mijn wishlist. 🙂

 • Reply
  Nicole
  3 maart 2015 at 15:24

  Klinkt erg fijn!

 • Reply
  Daisy
  3 maart 2015 at 19:23

  Ik kende het product niet en ik beken dat ik clinique ook alleen maar ken van het 3 stappen systeem. Maar dit product lijkt me echt geweldig! Dit ga ik zeker en vast halen als mijn huidige flacon op is. Nu alleen nog kijken of ik het kan halen bij mijn pafumerie.

 • Reply
  Cindy | Life meets Beauty
  3 maart 2015 at 20:35

  Heerlijk zo’n balm! Ik gebruik er een van Sensai. Elke keer weer genieten!

 • Reply
  Natalie
  3 maart 2015 at 21:19

  Ben nu wel heel benieuwd, klinkt als een enorm fijn product!

 • Reply
  Ruby
  4 maart 2015 at 07:57

  Echt een fijne review

 • Reply
  Fashion meets Beauty
  4 maart 2015 at 10:54

  Dit product heb ik ook mogen reviewen en ik vind het echt een fijn product!

 • Reply
  beautifulday4makeup
  4 maart 2015 at 21:49

  Dat klinkt goed. Is deze te vergelijken met de cleansing butter van de bodyshop? Buiten het feit dat dit geen boter is natuurlijk 😉

 • Reply
  Zana
  6 maart 2015 at 09:19

  Ik kreeg hier een verschrikkelijke schilferige huid van na 1 gebruik. Het het dan ook retour gebracht en mijn geld gekregen. Nooit meer!!

 • Reply
  Sharon
  6 maart 2015 at 12:33

  Lijkt me een zeer fijn product!

 • Reply
  Khadija
  2 april 2017 at 19:07

  Dat klinkt erg goed. Misschien ga ik het wel aanschaffen.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.