Huidverzorging Reviews

REVIEW: COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence

Jullie konden een tijdje geleden al in mijn shoplog zien dat ik een aantal Aziatische beautyproducten had gekocht en daar zat onder andere de COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence tussen. Yes, je leest het goed. Slakkenslijm! Dit product is één van de Holy Grails in de Aziatische beautyscene. Tja, die moest ik natuurlijk wel gaan proberen! En, werkt het? Waar is het goed voor? Ik ga het jullie vertellen!

COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence - 3 van 6

Ik heb al eerder over de voordelen van slakkenslijm voor de huid geschreven en dat zijn er nogal wat! Slakkenslijm bevat allantoïne, een molecuul dat bewezen effectief is bij het genezen van wondjes, het stimuleren van celdeling en hydratatie. Daarnaast zou slakkenslijm puistjes laten verdwijnen, de huid hydrateren en roodheid verminderen. Vooral liefhebbers van Aziatische beautyproducten zweren bij producten met dit ingrediënt, maar ook daarbuiten wordt het veel gebruikt.

COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence - 2 van 6

Er zijn al jaren producten met slakkenslijm verkrijgbaar, maar deze is net even anders. Dit product bestaat namelijk uit 96% pure slakkenslijm en bevat in tegenstelling tot veel andere slakkenslijm-producten nauwelijks opvullende ingrediënten. Dit is trouwens een ‘essence’, wat betekent dat hij vrij dun is en je hem in je routine na je toner en voor je serum of crème gebruikt.

COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence - 4 van 6

De ingrediënten zijn eigenlijk heel simpel. Als eerste slakkenslijm (96%), dan een aminozuur dat kalmerend werkt, een zachte alcohol die hydraterend en als oplosmiddel werkt en dan nog een conserveermiddel. Vervolgens vinden we op de lijst nog hyaluronzuur, een antioxidant, allantoïne, een oplosmiddel, twee verdikkingsmiddelen en als laatste nog een conserveermiddel. Overigens bevat dit product géén parfum of parabenen.

Bij een product met slakkenslijm komt al snel de discussie over dierenleed op gang, aangezien slakkenslijm niet altijd op de meest ethische wijze verkregen wordt. Zo schijnt het dat slakken stroomstootjes krijgen zodat ze gestrest raken en extra slijm produceren. Echter is het slijm van gestreste slakken minder werkzaam en gaat het schuimen, terwijl je voor de beste werking slijm van ontspannen slakken nodig hebt. COSRX claimt zelf dat hun leverancier cruelty free is en dat de slakkenslijm low-stimulation is. Helemaal zeker weten kunnen we natuurlijk niet, maar het lijkt redelijk goed te zitten. Overigens is COSRX een Koreaans merk dat niet op dieren test en wordt het niet in China verkocht (waar dierproeven verplicht zijn).

COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence - 6 van 6

De COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence is een dunne geurloze en kleurloze gel. Eigenlijk merk je aan niks dat het van slakkenslijm is gemaakt, want het is ontzettend neutraal. Het enige slakkerige-element is dat hij een beetje slijmerig is, maar omdat hij zo dun is smeer je hem makkelijk uit. Hij wordt binnen no-time opgenomen door je huid en dankzij de dunne substantie kun je hem makkelijk met allerlei andere producten combineren (zoals gebruikelijk is in de Koreaanse 10-staps huidverzorgingsroutine).

Toen ik dit product eerst begon te gebruiken merkte ik er niet zoveel van. Mijn huid zag er hetzelfde uit, het had nauwelijks effect op roodheden en het leek niet zoveel voor me te doen. Jammer! Maar… Toen kreeg ik een puistje. En ik was eigenwijs, dus ik kneep het puistje uit. En in plaats van dat er vervolgens een vervelend korstje op kwam, trok het puistje razendsnel weg en genas het beter dan gebruikelijk. Wow! En later gebeurde hetzelfde nog een paar keer. Oké, dit product werkt dus echt! Ik weet dat veel dames dit product ook gebruiken om acne te verminderen of rimpels tegen te gaan, maar ik vind hem vooral prettig omdat hij duidelijk het huidherstel bevordert.

Inmiddels heeft de COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence een vaste plek in mijn routine gekregen en gebruik ik hem zowel ’s ochtends als ’s avonds. Omdat hij erg dun is kan hij makkelijk samen met mijn gebruikelijke serums (’s ochtends onder deze en ’s avonds over deze) en heb ik op die manier nog wat extra goede stoffen in mijn routine. Overigens voedt dit essence lichtjes, maar ik gebruik hem dus vooral vanwege de huidherstellende eigenschappen. I like it!

Helaas is COSRX niet in Nederland of bij Nederlandse webshops te koop, dus ik heb hem uit Korea besteld (UPDATE: Inmiddels is COSRX makkelijker verkrijgbaar, onder andere bij Bol.com!). Overigens is er alweer een bestelling met een paar andere COSRX producten onderweg, want ik ben nu erg benieuwd geworden naar andere producten van dit merk. Deze is in elk geval erg fijn!

COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence – ± €20,00 (100 ml)

Te koop bij: Bol.com

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Het klinkt erg goed en de prijs is ook prima zeg!

 2. Jaylee zegt:

  Ziet er goed uit! Ik heb eens rondgekeken, maar kan je ook met IDeal betalen bij een website? Ik ben namelijk alleen nog maar PayPal gevonden.

  1. Nee, dat kan bij geen van die webshops geloof ik. Ik betaal altijd met PayPal, daar heb ik gewoon m’n bankrekening aan gekoppeld.

 3. Klinkt erg goed voor een fijne prijs!

 4. Ok het klinkt erg gewaagd allemaal moet ik zeggen! Maar als ik er makkelijk aan kon komen zou ik het wel willen proberen denk ik! Liefs soraya

 5. Jaylee zegt:

  Okee bedankt voor de reactie

 6. Moet je het na of voor het salicylzuur, die ik gebruik na de toner, op doen?

  1. Erna! En geef je salicylzuur eerst nog even zo’n 20 minuten om te werken voordat je er andere producten overheen aanbrengt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.