Haar Reviews

Review: Davines Minu Haarverzorging

Een tijdje geleden werd ik gevraagd of ik wat producten van het merk Davines wilde uitproberen. Ik kende het merk al een beetje, maar had er nog nooit iets van geprobeerd. Ik was benieuwd, want de producten zagen er erg interessant uit en zijn bovendien sulfaat- en parabeenvrij! Ik probeerde een aantal producten uit de Minu-lijn voor geverfd haar en en nog een ander product uit de Momo-serie. Lees verder om te weten wat ik er van vond!

Davines heeft de producten uit de Essential Haarcare serie volledig vernieuwd en er zijn in totaal 9 verschillende sublijnen die stuk voor stuk zijn afgestemd op een bepaald haartype. De producten die ik heb uitgeprobeerd komen uit de Minu-lijn voor geverfd haar en beloven de kleur de beschermen en je haar een prachtige glans te geven. Dat komt goed uit, want mijn geverfde haar vervaagt altijd snel!

Davines Minu ShampooDavines Minu Hair care - 7 van 11

Ik ben nooit echt fan van shampoo’s zonder sulfaten, omdat ik altijd het gevoel heb dat ze mijn haar niet helemaal schoon krijgen. Ik was dan ook erg benieuwd naar de Minu Shampoo (€18,50 – 250 ml). Aangezien deze producten vrij prijzig zijn waren mijn verwachtingen uiteraard hoog!

Davines Minu Hair care - 2 van 11

Bij het inmasseren op nat haar merk je dat dit geen extreem schuimende shampoo is. Het helpt om de shampoo wat in je hand op te schuimen en hem zo dicht mogelijk op de hoofdhuid aan te brengen, maar je hemt alsnog vrij veel shampoo nodig om je haar goed schoon te krijgen. Als je veel stylingproducten gebruikt is deze shampoo denk ik niet voldoende, maar het voordeel van het ontbreken van sulfaten is dat je kleur veel langer mooi blijft. En dat heb ik absoluut gemerkt! De shampoo heeft trouwens een heerlijke kruidige en laat je haar zacht en soepel achter.

Davines Minu Conditioner

Davines Minu Hair care - 9 van 11Na de shampoo is het tijd voor de Minu Conditioner (€20,90 – 250 ml). De verpakking van deze conditioner ziet er misschien leuk uit, maar het is niet heel erg handig. Tijdens het douchen is het een uitdaging om de conditioner uit het doosje te halen zonder teveel water in de verpakking te laten lopen. Nee, van deze ben ik geen fan.

Davines Minu Hair care - 3 van 11

Gelukkig bevalt het product zelf me een stuk beter! De conditioner is vrij dik en stevig, wat ik persoonlijk wel lekker vind. Mijn haar kan namelijk wel wat extra voeding gebruiken! Overigens zitten er in deze conditioner wel wat siliconen, maar het is vrij weinig. Toch laat dit product mijn haar heel zacht aanvoelen en is het na het douchen makkelijk door te kammen. Mijn haar voelt zacht aan en is goed gevoed, maar is absoluut niet zwaar.

Davines Minu Hair Mask

Davines Minu Hair care - 8 van 11

Als je wat extra verzorging zoekt kun je het Minu Hair Mask (€27,90 – 250 ml) gebruiken. Dit is ene heerlijke oppepper als je haar wat aan de droge kant is, bijvoorbeeld na een verfbeurt. Het lijkt misschien alsof er een smurf door de substantie is gemengd, maar laat je niet afschrikken door de blauwe kleur!

Davines Minu Hair care - 4 van 11Het haarmasker is een soort dikke versie van de conditioner. Ik gebruik deze ongeveer één keer per week om mijn haar even een beetje extra te verzorgen. Dit masker vermindert mijn droge puntjes, maar maakt het niet extra vet of zwaar. Gewoon een fijn haarmasker dus!

Davines Minu Hair Serum

Davines Minu Hair care - 10 van 11

Ik ben altijd dol op haarserums omdat ze mijn haar mooi glanzend houden, maar was even verbaasd om te zien dat het Minu Hair Serum (€23,20 – 150 ml) in een sprayflesje zit. Ook goed natuurlijk!

Davines Minu Hair care - 5 van 11

In tegenstelling tot andere haarserums is dit serum niet alleen een verzameling van vooral heel veel siliconen, maar zitten er ook nog wat andere verzorgingen ingrediënten in. Ik gebruik dit serum zoals ik normaal een leave-in conditioner gebruik, dus ik spray hem eigenlijk door mijn hele haar heen. Ik merk dat het serum mijn haar wat extra glans geeft, maar het blijft nog een beetje pluizig in de puntjes. Een voordeel is echter wel dat het een vrij lichte spray is, dus je hoeft niet bang te zijn dat het je haar heel vet maakt.

Davines Momo Hair Potion

Davines Minu Hair care - 11 van 11In het pakket dat ik mocht uitproberen zat ook nog de Momo Hair Potion (€23,20 – 150 ml). Deze komt uit de serie voor droog haar en is een soort romige leave-in conditioner waarmee je extra droge puntjes makkelijk kunt aanpakken.

Davines Minu Hair care - 6 van 11

 

De eerste keer dat ik dit product gebruikte deed ik per ongeluk veel te veel. Mijn haar was vet en slierterig, dus ik baalde behoorlijk! Echter kwam ik er al snel achter dat je niet veel meer nodig hebt dan de hoeveelheid van een muntje van 20 cent. Nadat ik het Minu Hair Serum heb gebruikt doe ik nog een klein beetje van het Momo Hair Potion in de puntjes. Dit zorgt ervoor dat ik dankzij het serum iets meer glans heb en de pluizige puntjes een stuk gladder zijn. Ook vind ik het fijn om deze soms ’s avonds als een soort extra treatment in mijn droge haar te doen, om vervolgens ’s ochtends mijn haar weer te wassen.

Davines Minu Hair care - 1 van 11

 

Mijn eerste ervaring met Davines is me prima bevallen! De Minu-serie past goed bij mijn geverfde haar en ik heb gemerkt dat mijn kleur is langer bleef zitten en mijn haar er gewoon goed uitzag. Daarnaast lijkt mijn haar met deze serie iets luchtiger te vallen, iets wat waarschijnlijk komt doordat er relatief weinig siliconen in zitten. De prijs is echter wel een flink nadeel, vooral omdat de verpakkingen van de conditioner en het masker erg onhandig zijn en de shampoo ook niet heel zuinig in gebruik is. Echter vind ik de verzorgende producten wel heel erg fijn, dus dit kan absoluut een interessante serie zijn als je op zoek bent naar prettige sulfaatvrije producten die heel geschikt zijn voor geveerd haar.

Davines Essential Haircare – vanaf €19,80
storelocator Davines Salons

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Het masker zit echt wel in een gekke pot 🙂 Maar de formules zien er goed uit, interessant.

 2. De producten zien er erg goed uit, maar jammer dat ze echt aan de prijs zijn.

 3. Hmmm,..fijne review. Het uiterlijk van de producten spreekt me niet zo aan, niet dat dit nou het belangrijkste wil. Maar zonder deze review zou ik de producten niet zo snel kopen. Daarnaast wil ik altijd alles van de collectie hebben en dan wordt het toch wel wat prijzig :-)!

 4. Dit is echt iets voor mij! Wel wat duur :/

 5. Wat een mooie producten! Ze klinken erg goed.

 6. De producten zien er heel mooi uit, ik hou wel van die ‘cleane’ verpakkingen. Welk vind ik de producten behoorlijk aan de prijs! 🙂

 7. Hmm ik vind het wel echt duur & de potjes zijn niet zo heel handig aangezien ik daar sowieso water in laat komen haha.

 8. Lianne zegt:

  De prijs is echt een vette tegenvaller. Voor soort gelijke producten betaal je algauw minder. Vooral nu zonder SLS wassen steeds bekender word. Ook vind ik het jammer dat er siliconen in hun producten zit. Het is misschien niet veel, maar ik heb liever niks. Het hangt van de soort silicone af, maar een shampoo zonder SLS wast minder makkelijk silicone uit. Hierdoor kan het zeg maar ophopen en alsnog een zwaar effect hebben.
  Daarnaast ook die onhandige verpakking…

 9. Wat een leuke producten! Wel is het inderdaad heel erg onhandig dat de conditioner in zo’n bakje zit. Daar is niet goed over na gedacht!

 10. Mooie producten! Jammer dat de prijs ietsje hoger is.

 11. Ik ben nu eigenlijk wel benieuwd geworden naar dit merk ^^ Ik vind de verpakking eigenlijk wel leuk 😀

 12. Ah schattige verpakkingen! De leave in “potion” Momo spreekt me erg aan, ik en mijn haar zijn dol op dit soort producten haha.

 13. Wat fijn dat je kleur langer bleef zitten! De prijs vind ik wel vrij hoog helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.