Huidverzorging Reviews

Review: Decubal Peeling

Huidverzorging is één van mijn favoriete onderdelen van beauty, maar ik merk dat ik er vrij weinig over schrijf. En dat terwijl er wel heel veel producten zijn waar ik erg tevreden over ben! Daarnaast krijg ik er ook regelmatig vragen over, dus daar moet nodig verandering in komen. Een product dat ik al even in een shoplog en een favorietenfilmpje voorbij heb laten komen is de Decubal Peeling. Ik heb deze inmiddels alweer eventjes in gebruik en ben enthousiast!

De Decubal Peeling is niet zomaar een gewone scrub, maar bevat naast korrels ook actieve exfoliërende ingrediënten die dode huidcellen losweken, zoals verschillende soorten fruitzuren en salicylzuur. Over zulke ingrediënten (ook wel alfa- en bètahydroxyzuren genoemd) heb ik eerder in dit artikel geschreven. Ik gebruik liever producten met deze zuren dan een scrub met korreltjes, omdat de zuren milder zijn voor je huid. Dat is vooral prettig bij een gevoelige huid! Daarnaast is salicylzuur een zeer effectief ingrediënt tegen puistjes. Helaas zijn (goede) producten met zulke zuren nog vrij lastig verkrijgbaar in Nederland, maar er komen steeds meer van deze producten op de markt! Decubal Peeling is daar één van en is daarnaast met €14,99 prima geprijsd.

De producten van Decubal zijn vooral afgestemd op de droge en gevoelige huid, maar zijn in principe voor iedereen te gebruiken. Daarnaast zijn de producten parfumvrij (dat is altijd goed!) en bevatten geen parabenen. Hierboven heb ik even de ingrediëntenlijst gezet en die ziet er prima uit (al is die SLES niet ideaal). Op de site van Decubal vind je overigens een volledig overzicht met de werking van elk ingrediënt per product. Mooi helder en duidelijk, zodat je precies weet wat je op je gezicht smeert!

Net als elke andere scrub gebruik je de peeling één tot twee keer per week en breng je hem aan op een goed gereinigde huid. Je masseert hem in ronddraaiende bewegingen gedurende een minuut in en op dat moment is het geen gewone scrub meer! Je laat hem namelijk een minuut zitten als een soort masker, zodat de actieve ingrediënten hun werk kunnen doen. Daarna spoel je de scrub af (hij gaat iets schuimen) en ben je klaar.

Zoals ik al zei bevat de peeling kleine korreltjes en ben ik normaal geen fan van zulke producten. Maar deze is ontzettend fijn! Wanneer ik de peeling heb gebruikt voelt m’n huid duidelijk een stuk gladder en is de volgende dag iets stralender, maar mijn huid raakt absoluut niet geïrriteerd. Ik vind dit product echt stukken fijne in gebruik dan mijn klassieke scrubs en zelfs mijn vertrouwde Clarin Gentle Exfoliator (mijn favoriete AHA/BHA-product) heb ik sindsdien eigenlijk niet mee gebruikt. Aan de Decubal Peeling had ik meer dan genoeg.

Ik ben duidelijk enthousiast! Daarnaast is Decubal ook prima betaalbaar en vrij makkelijke verkrijgbaar (bij De Tuinen en veel drogisterijen). De peeling kost €14,99 en is daarmee niet echt een budget-product, maar qua prijs redelijk vergelijkbaar met de gangbare drogisterijmerken. Als je (ongeacht je huidtype) op zoek bent naar een nieuwe scrub kan ik je deze van harte aanbevelen. Dames met een gevoelige huid zullen merken dat hun huid niet geïrriteerd zal zijn na de peeling en voor meiden met puistjes zal de scrub door de salicylzuur ook prettig zijn. Yep, een aanrader!

De Decubal Peeling kost €14,99. Decubal is onder andere verkrijgbaar bij De Tuinen en verschillende drogisterijen en apotheken. Kijk voor de verkooppunten op de site van Decubal.

Dit vind je misschien ook leuk...

30 reacties

 1. Oh dit klinkt wel erg fijn.

 2. lin zegt:

  klinkt goed. Ik ben altijd fijn van de (best wel heftige) clinique exfoliating scrub – lekker minty en nooit zo’n zachte huid als daarna. Maar die kan echt maar eens per week, en hij is behoorlijk prijzig. Eens proberen dus.

 3. Ik heb deze ook maar deze is niet prettig voor mijn gezicht. Ik heb een hele droge huid en deze peeling droogt mijn huid nog erger uit!

  1. Dat is vervelend! Tja, huidverzorging blijft erg persoonlijk… Toch jammer!

   1. Klopt inderdaad! Had hoge verwachtingen omdat ik andere producten van Decubal (dagcrème, nachtmasker en tonic) erg fijn vind. Even op zoek naar een andere peeling dus!

 4. Lijkt me heel fijn 🙂

 5. Myrthe zegt:

  Klinkt goed, hoeveel procent fruitzuur bevat het? 😉

  1. Geen idee! Ik ben er zelf ook benieuwd naar, maar helaas wordt het nergens door Decubal vermeld….

   1. Dat is jammer! Maar dit is wel een goede tip! Ik ben al lang op zoek naar een betaalbare exfoliant met AHA/BHA. Echt jammer dat ze zo moeilijk te vinden zijn! De volgende keer als ik in Nederland ben, neem ik deze mee 😉

 6. hij lijkt me erg fijn!

 7. Ziet er prettig uit!

 8. Klinkt goed zeg! Die prijs valt me ook nog heel erg mee 🙂

 9. Lisa zegt:

  Ik gebruik hem ook sinds een paar weken, en ik heb echt nog nooit zo’n mooi egaal en stralend gezicht gehad. Hij droogt mijn gezicht iets uit, maar dat vind ik niet erg aangezien ik na zo’n peeling of scrub toch altijd een creme gebruik 🙂

 10. Klinkt goed 😀 x

 11. Goede review, dankjewel! Zoek al een tijdje naar zo’n product en dit klinkt als een hele goede.

 12. Ha, wat fijn jouw review! Ik was al op zoek naar een review over dit product. Omdat ik dat niet goed kon vinden, ben ik het zelf maar gaan proberen, en ik ben fan. Ik ben ook niet zo van scrubben, dus ik masseer de peeling niet in, smeer het alleen zacht over mijn huid uit. De zuren doen hun werk toch wel. Je kunt naar gelang je huid ook een beetje testen met de tijd, ik kan het makkelijk 3-5 minuten ophouden, maar dat zou ik meiden met een gevoelige huid niet aanraden. Na gebruik doe ik het Nachtmasker van Decubal op en dan word ik wakker met zo’n zacht huidje, heerlijk!

  1. Oh, dat Nachtmasker wil ik ook nog wel proberen, die komt op mijn lijstje!

 13. Stephanie zegt:

  Klinkt goed! Mijn huidige peeling is bijna op, dus dan kan ik deze mooi kopen en kijken wat ie voor mijn huid doet 🙂

 14. Klinkt goed! En inderdaad betaalbaar, da’s fijn!

 15. Brenda zegt:

  Ik heb deze ook gekocht nadat je er zo enthousiast over was in je shoplog. En mijn huid is nu ook superglad. Normaal hield ik ook van een stevige scrubbeurt maar ik heb na mijn bevalling wat couperose op mijn wangen gekregen en wil dit natuurlijk niet erger maken. Maar deze peeling doet precies zijn werk en is niet agressief voor mijn huid. Had dit al veel jaren eerder willen hebben!

  1. Met couperose moet je inderdaad goed uitkijken met scrubben, goed om te weten dat deze daar geschikt voor is!

 16. Klinkt goed! En ook fijn, betaalbaar. Zeker de moeite waard om eens te proberen 🙂

  xx

  mloescloset.blogspot.com

 17. Suzanne zegt:

  Klinkt goed, ik gebruik nu een scrub wash van clearasil maar die heeft te grote korreltjes voor mij. Ik ga maar eens even afwachten of er een aanbieding komt van decubal want ik vind 15 euro toch nog best veel.

  1. Volgens mij heeft De Tuinen regelmatig acties, dus inderdaad gewoon even in de gaten houden!

 18. Joanne zegt:

  Lijkt me een fijn product! Inderdaad jammer dat er zo weinig BHA en AHA producten in nederland te koop zijn, want het werkt zooo goed! Ik gebruik altijd paula’s choice, maar dat is alleen online te verkrijgen helaas.
  En nu gebruik ik een clarisonic, dus dan hoef ik ook niet echt meer te exfolieren. Die BHA gebruik ik meestal als spot treatment, dat werkt echt belachelijk goed!

 19. Anne zegt:

  Jammer datde zuren er niet in een hoge concentraties inziten en de SLES wel…(als ingredienten hoog in de lijst staan betekend het dat het er in hoge concentratie zit, onderaan betekend het dat er erg weinig van inzit.

 20. Linsey zegt:

  Lijkt me erg fijn, hoeveel zit er in zo’n tube? Weet trouwens niet zeker of ik hem wel ga vinden, de tuinen hebben ze niet bij mij in de buurt dus hopen dat Etos hem heeft 🙂

 21. Rosa zegt:

  Ik ben een beetje in de war, ik weet namelijk niet of ik het op een natte of droge gezicht moet aanbrengen. Kan iemand mij hierbij helpen??

  1. Kan allebei, ik doe eigenlijk altijd op een vochtige huid!

   1. Rosa zegt:

    Dank je wel! Ga het uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.