Huidverzorging Reviews

Review: Dove Maximum Protection Anti-Perspirant

Een tijdje geleden liet ik de Dove Maximum Protection Anti-Perspirant in een shoplog zien. Ik was benieuwd naar deze ‘superdeo’ omdat ik merk dat ik de laatste tijd iets meer zweet. Het is niet zo dat mijn kleren nou echt doorweekt raken, maar het voelt gewoon niet prettig. Ik merkte aan jullie reacties al snel dat ik niet de enige was die nieuwsgierig was naar dit product en dat jullie erg benieuwd waren naar een review. Ik heb Dove Maximum Protection de afgelopen weken uitgeprobeerd en heb mijn oordeel kunnen vellen. Is dit dé oplossing voor dames die veel transpireren?

Dove Maximum Protection is niet zomaar een deodorant die vervelende geuren tegengaat, maar het is een anti-persperant. Hij zorgt er dus voor dat het zweet wordt tegengehouden en je drogere oksels als resultaat hebt. Hij is daarom ook een flink stuk duurder dan de gemiddelde deodorant, want hij kost €7,99. Dove Maximum Protection is verkrijgbaar in 3 verschillende geuren, waar ik Go Fresh Granaatappel & Lemon Verbena van heb.

In anti-perspirant zit vaak aluminium verwerkt, omdat het een effectief ingrediënt is tegen transpireren. Aluminium is echter ook een omstreden ingrediënt, omdat het misschien te maken zou kunnen hebben met (borst)kanker. Deze claim wordt overigens niet door de KWF Kankerbestrijding ondersteund, maar er zijn mensen die dit ingrediënt liever vermijden. Dove Maximum Protection bevat aluminium, en daarnaast staan er op de ingrediëntenlijst wat siliconen, paraffine (minerale olie) en parfum. Het is dus zeker geen mild product, maar het is dan ook bedoeld om een ‘heftig’ probleem aan te pakken.

Als je de instructies op de verpakking leest denk je misschien dat je dit product anders moet gebruiken dan je gewend bent. Dat valt wel mee, want het wordt namelijk sowieso vaak geadviseerd om deodorant ‘s avonds aan te brengen. Op die manier kunnen de ingrediënten hun werk doen (oftewel: kunnen de zweetklieren geblokkeerd worden) terwijl je slaapt, en ben je overdag beschermd.

Op de voorkant van de verpakking staat trouwens ook dat de deodorant maar liefst 48 uur actief is. Wow, dat klinkt toch wel heel extreem?

Ik had eigenlijk een stick verwacht, maar het is een crème die je door middel van een draaiknop omhoog duwt. Twee keer draaien zoud per oksel voldoende moeten zijn, maar omdat het even duurt voordat alle crème de bovenkant van de verpakking heeft bereikt, heb je de eerste keren dat je hem gebruikt wel wat meer nodig. De geur van deze versie is trouwens erg lekker! Hij is zoetig door de granaatappel en door de verbena ook nog eens fris. De geur is vrij sterk, maar trekt na een paar uur weg.

Ik had behoorlijk hoge verwachtingen van Dove Maximum Protection, maar dat heeft hij helaas niet waar kunnen maken. Ik kan dan ook niet zeggen dat ik nou noemenswaardig minder ben gaan zweten. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar het lijkt zelfs alsof ik nog meer transpireer dan met andere soorten deodorant. Tja, dit is blijkbaar niet het juiste product voor mij.

Naast de tegenvallende werking ben ik ook tegen een paar andere nadelen gelopen. Je moet echt goed uitkijken hoeveel je aanbrengt. Wanneer je te veel aanbrengt blijft er namelijk een gekke witte laag over die er niet al te smakelijk uitziet en vlekken kan maken. Daarnaast kun je ook niet te weinig gebruiken, want dan smeer het product niet lekker uit. Als laatste heb ik gemerkt dat ik door deze anti-persperant snel last van ingegroeide haartjes krijg. Ik sport veel en draag altijd mouwloze tops, dus dat ziet er ook niet al te charmant uit. Dat is natuurlijk een bijwerking van de verstopte zweetkliertjes, maar volgens mij hoeft dit niet altijd een bijwerking van een anti-perispirant te zijn.

Dit is echt zo’n product waar ik graag enthousiast over wilde zijn. Geef toe, hoe ideaal zou het zijn als dit product echt voor mij had gewerkt? Er zijn nog meer vergelijkbare ‘superdeo’s’ op de markt, dus ik test nog even verder. Echte aanraders zijn altijd welkom bij de comments!

Dove Maximum Protection kost €7,99 en is verkrijgbaar bij drogisterijen en Bol.com.

45 Comments

 • Reply
  Tamara
  11 september 2013 at 05:55

  Ik ben gek op Dove deodorant, maar ik blijf wel bij de spuitversies. Die werken fijn en doen wat ze moeten doen.

 • Reply
  Laura
  11 september 2013 at 06:01

  Wat jammer dat ie zo tegenvalt, hopelijk vind je snel wel een goede!

 • Reply
  Lotte
  11 september 2013 at 06:53

  Ah, jammer dat het voor jou niet zo goed werkt! Ik vind de anti-perspiranten van Dove juist best goed qua werking! Alleen de witte waas is niet zo fijn inderdaad, dat ben ik met je eens.

  Oh en psst, het is trouwens geen perispirant maar perspirant, haha.

 • Reply
  beautybysandra
  11 september 2013 at 07:05

  Hmm echt zonde 🙁

 • Reply
  Sofie
  11 september 2013 at 07:06

  Jammer dat het tegenvalt!

 • Reply
  femketje
  11 september 2013 at 08:21

  ik ben zelf nooit zo van de sticks >.<

 • Reply
  martina
  11 september 2013 at 08:24

  jammer dat hij niet zo goed voor je werkt, ik had wel hoge verwachtingen!

 • Reply
  Sharona
  11 september 2013 at 08:37

  Ik zweer bij deze (en dezelfde van Rexona). Wat gek dat ie weinig voor je deed. Ik zweet veel maar dit spul houdt het voor 90% wel tegen en zeker de geur. Als je het ‘s avonds gebruikte, gebruikte je dan in de ochtend een andere deo er overheen? Dat kan de werking wel beïnvloeden.

 • Reply
  Caro
  11 september 2013 at 08:41

  Wat een tegenvaller, de verpakking zag er goed uit.

 • Reply
  Femke
  11 september 2013 at 08:44

  Odorex extry dry! Het kleine sprayflesje werkt heel goed. Maximaal drie keer per week ‘s avonds opspuiten. Het flesje dat je met een watje moet deppen werkt nog beter, maar zorgt bij mij voor irritatie en dat doet de spray niet , Wel opletten dat je minimaal een dag niet onthaard hebt, anders gaat het prikken.

  • Reply
   Chiara
   11 september 2013 at 16:40

   Dat is inderdaad fijn spul. Ik gebruik het maar 1 keer per week en dat is al voldoende.

  • Reply
   Romy
   11 september 2013 at 18:13

   Ik gebruik dat flesje met het watje om te deppen! Werkt idd erg goed Femke!
   Ik zie het ook meer als een soort treatment dat om de dag herhaald moet worden.

  • Reply
   Melanie
   12 september 2013 at 01:48

   Die gebruik ik ook, maar dan wel het flesje die je moet deppen met watje. Dat is het enige spul wat echt werkt voor mij!!! Had ik dat vroeger maar ontdekt ;-). Maar de Rexona versie van dit spul vind ik ook goed. Werkt beter dan de Dove; die deed helaas ook niet zoveel voor mij; de gewone spray deodorants werken beter van Dove.

 • Reply
  Vanessa
  11 september 2013 at 09:45

  Argh jammer! Ik had ook een stick verwacht…

 • Reply
  Chantal
  11 september 2013 at 09:54

  Oh dit is echt heel jammer! Ik gebruik hem namelijk ook omdat ik de laatste tijd opeens veel meer transpireerde. Ik breng 1 à 2 van die ‘klikjes’ aan, en dan ben ik de rest van de dag zweet en geur vrij! Zelfs als ik de dag erna douche merk ik dat mijn oksels nog wat stroef zijn door de deodorant, Voor mij werkt hij dus super goed! Zo zie je maar weer dat ieders lichaam anders is..

 • Reply
  Dionne
  11 september 2013 at 09:55

  Wat jammer zeg, hij zag er voor mij veel belovend uit

 • Reply
  Cathy
  11 september 2013 at 10:00

  Goede review! Helaas laat deze deodorant witte vlekken achter op je kleren, dit geldt ook voor die van Rexona… Erg jammer :(… Er schijnt een goeie te zijn, genaamd Secret Clinical Strength, maar die wordt tot nu toe alleen in de VS verkocht. Het percentage aluminium in deze laatste is alleen nogal hoog.

 • Reply
  MySimplySpecial
  11 september 2013 at 11:33

  Jammer dat hij tegen valt!

 • Reply
  Kimberley
  11 september 2013 at 12:21

  Jammer dat ie niet zo goed werkt… wel fijn dat je er een review over hebt geschreven 🙂

 • Reply
  Beautyjuf
  11 september 2013 at 13:05

  Wat jammer dat de werking tegenvalt. Maar, je had hem echt ‘s nachts gebruikt? Dan trekt de deodorant namelijk beter in je huid. Dan zou je in principe (overdag) ook geen vlekken meer in je kleren moeten krijgen. ‘s Nachts zou je dan een wat wijder zittend t-shirt kunnen dragen. Hmm, ingegroeide haartjes…Erg vervelend en soms zelfs pijnlijk. Nogmaals, jammer dat dit product niets voor jou is. Ik vond het een hele fijne review! 🙂

 • Reply
  Kim
  11 september 2013 at 13:14

  Jammer dat hij niet voor je werkt! Ik moet wel zeggen dat ik het idee heb dat de textuur recent veranderd is. Die ik een paar weken terug gekocht heb is nu roze van kleur terwijl de variant van een jaar terug gewoon wit was en naar mijn idee veel beter werkte. Misschien heb jij ook zo’nzelfde nieuwe variant? Ik had in beide gevallen die met komkommer en verbena…

 • Reply
  Wojis
  11 september 2013 at 13:22

  Gek hoor ik vind deze niet slecht, ik heb deze geprobeerd omdat de Rexona versie die ik altijd heb was uitverkocht en ik moet zeggen werkte prima. Je bent niet zweetloos, maar het was wel een hele goede.

 • Reply
  Ashleey
  11 september 2013 at 13:38

  heel jammer!

 • Reply
  Nienke
  11 september 2013 at 14:13

  Ik heb deze geur in de spuit versie,, vind m erg lekker.
  Vind sticks niet zo hygiënisch,, ofja dat denk ik dat t niet hygiënisch is.
  Jammer dat het nix voor jou is,, nu maar weer verder zoeken dus..

 • Reply
  Emmy
  11 september 2013 at 15:51

  He! Ik transpireerde eerder ook altijd vrij hevig en ik vond het ook vervelend om kleuren en stoffen te dragen waarbij je zweetplekken zou zien. Super zonde! Toen vond ik de odorex extra dry depper, dit is een flesje met een vloeistof en een soort depsysteem zodat je met het flesje op je oksels kunt deppen. Dit doe je ook savonds nadat je goed met zeep hebt gewassen en de volgende ochtend moet je weer met zeep wassen. Dit doe je 1x in de drie dagen ongeveer.. Na jaren van gebruik gebruik ik t nu nog maar 1x per maand maar dit kan ook mijn eigen lichamelijke verbetering zijn. Ik heb altijd wel gewone deo erbij gebruikt in de ochtend.. Meer gewenning denk ik want volgens mij is dat helemaal niet nodig. De ingredienten zijn ook zeker niet mals en je moet uitkijken met het aanbrengen na het scheren (lees niet doen want auw) scheer gewoon de ochtend nadat je het hebt aangebracht. Of de dag erna wat je uitkomt. Dit heeft mij echt geholpen en ik verwacht echt dat het jou ook zal helpen! Let me know! X

 • Reply
  Nena - whatevergivesjoy
  11 september 2013 at 16:37

  Jammer dat ie zo tegenvalt!

 • Reply
  Kelly
  11 september 2013 at 16:59

  Wat jammer dat hij jou zo tegenvalt, ik vind hem persoonlijk erg fijn!

 • Reply
  Naomi
  11 september 2013 at 17:21

  Heey! Bij mij werken dit soort dingen ook nooit! Gelukkig heb ik echt een geweldige oplossing! SyNeo heet het geloof ik! Je hoeft het maar een keer in de 5 dagen op te doen en je zweet gewoon niet! Het werkt echt geweldig!! Er hangt jammergenoeg wel een prijskaartje aan: €20,-

 • Reply
  Celia
  11 september 2013 at 17:36

  Jammer dat hij tegenvalt! Ik had gehoopt dat het echt een goede oplossing zou zijn voor mensen die veel zweten. Gelukkig heb ik hier zelf geen last van, maar ik kan me inbeelden dat deze voor hen wel geschikt zou zijn geweest. De geur lijkt me trouwens wel lekker! Ik ga snel eens kijken bij de sprays en rollers!

 • Reply
  Yvette
  11 september 2013 at 17:42

  Mijn mening is bijna het tegenovergestelde van die van jou. Ik vind het een enorm fijne deo. In de zomer ga ik toch vaak wat ruiken na een tijdje maar dat is met deze deo niet gebeurd. Je moet idd wel uitkijken met vlekken op kleding (maar met hempjes heb ik daar niet zo’n last van). En ik merk juist dat ik minder ingegroeide haartjes heb. Denk dat het voor iedereen misschien toch anders is hoe je er op reageert.

 • Reply
  Marissa
  11 september 2013 at 18:03

  Ik vind dit soort deos niet zo fijn aangezien die zoveel vlekken in mijn kleren afgeven.

 • Reply
  Natasja
  11 september 2013 at 18:13

  Nivea Dry Comfort. Echt een aanrader!

 • Reply
  Daantje
  11 september 2013 at 18:25

  Lady speed stick!! Oa verkrijgbaar via ebay. Gebruik het nu ruim een maand en ruik echt geen vieze zweet geur, eind van de dag ruiken mijn oksels nog heerlijk fris naar de deodorant. Heerlijke geuren ook, voor sommige wellicht wat sterk, ik hou ervan! Transpireer altijd heel erg en met deze deo blijven mijn oksels zo goed als droog. Geen witte waas en vlekt niet in kleding.

 • Reply
  Marieke
  11 september 2013 at 19:45

  Ik zweet niet extreem, maar ik ben echt gek op de Lady Speedstick! Alleen te verkrijgen in Amerika, helaas, maar ik heb de mijne via eBay voor ongeveer 4 euro. Je blijft er echt goed droog bij en ‘s avonds ruik je de deo nog.

 • Reply
  Chinouk
  11 september 2013 at 20:24

  Nou, wat een toeval want ik het PRECIES het zelfde met deze deodorant. Oké, ik had wel een andere geur, die met de blauwe verpakking. Maar het product zelf is gewoon troep, want het hielp voor geen meter en het leek ‘t zelfs een beetje te verergeren. Baalde er toch van, want had er 7€ voor betaald geloof ik.. mpf.

 • Reply
  Robin
  11 september 2013 at 20:38

  Die is super fijn

 • Reply
  Suzanne
  11 september 2013 at 20:54

  Wat jammer dat een veelbelovend en duur product dan zo slecht blijkt te zijn (voor jou in ieder geval). Ik heb laatst in een aanbieding veel deo gekocht, maar als die bijna op zijn ga ik de odorex extra dry maar eens proberen denk ik, veel lof over dat product zo te zien.

 • Reply
  Melanie
  11 september 2013 at 22:15

  Hallo,

  Ik gebruikte voorheen altijd DNKY Cashmere mist, mijn moeder kocht hem maar gebruikte hem nooit dus ik mocht hem hebben.
  Ik zweet nooit veel dus ik was er wel tevreden over.
  Toen deze op raakte heb ik de roller versie van deze dove gebruikt, en het lek juist alsof ik hierdoor meer ben gaan zweten.
  Toen heb ik een blokje uit mijn oude deo gevist die erin was gevallen.
  Ik zweette niet meer, het lag dus echt aan de Dove deo.
  Omdat die deodorant van DKNY erg prijzig was mocht ik hem niet opnieuw, dus ik probeerde de spray van Deoleen, en deze werk ongelofelijk goed :D.

 • Reply
  Daisy
  11 september 2013 at 22:21

  Wat jammer dat het product zo tegenvalt zeg. Het zag er zo veel belovend uit.

 • Reply
  Shannen
  11 september 2013 at 22:29

  Ik gebruik hem ook en ik heb de deo zelfs aan m’n vriendje gegeven en bij ons werkt het echt! Geen nadelen ontdekt. Gek hea, dat bij iedereen het anders kan werken. Maar wie weet voldoet een andere wel aan de wensen!

  Wel geeft het ontzettend veel vlekken in je kleren als het niet goed droog is.

 • Reply
  Robin
  13 september 2013 at 14:28

  Jammer dat ‘ie niet werkt! Het is ook een prijzig product, voor Dove dan.
  Ik zweet zelf niet veel (ik sport dan ook niet, slecht;) ) maar voor mensen die veel transpireren zou dit een goede uitkomt zijn, jammer!

 • Reply
  Fabiënne
  14 september 2013 at 13:19

  Ik gebruik zelf altijd de normale deodorant van Dove met deze geur en ik vind het ook super lekker ruiken. Jammer dat deze niet goed werkt!

 • Reply
  Celine
  15 september 2013 at 15:01

  Ik heb deze ook en die van rexona. Die van dove werkt inderdaad niet maar die van rexona werkt bij mij heel goed!

 • Reply
  Stephanie
  17 september 2013 at 15:11

  Misschien een late reactie maar ik heb nog weel aanrader.
  Ik gebruik altijd de roldeo van Therme, wit flesje met een mintgroene dop. Deze is antiperspirant.
  Er is ook nog een versie met een blauwe dop en die is antitranspirant.
  Werken perfect. Even smeren, wel even wachten met kleren aantrekken tot hij ingetrokken is, (of toch eens ‘s avonds gaan smeren, nog nooit aan gedacht) en je zweet de rest van de dag niet of nauwelijks.
  Ik gebruik daarnaast ook nog de roldeo van de Jafra. Maar omdat die iets moeilijker verkrijgbaar is (meestal alleen bij schoonheidsspecialisten) wissel ik die af met die van Therme.
  Echt een aanrader.

 • Reply
  sandra
  24 september 2013 at 22:01

  Probeer de anti transpirant van de thermen eens.! Geen zweten,geen irritatie,maar wel droge oksels. Werkt bij mij perfect.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.