Huidverzorging Make-up Reviews

Review: Dr. Jart Silver Label Rejuvinating Blemish Base SPF 35

Sinds een tijdje zijn BB Creams helemaal hip! BB Creams zijn eigenlijk een combinatie van huidverzorging en foundation in één. Toen ik over dit type product hoorde was ik meteen razend benieuwd, maar ik was nog niet meteen overtuigd. Inmiddels heb ik voor mij de perfecte BB Cream gevonden en dat vraagt natuurlijk om een review!

Wat maakt BB Cream zo speciaal?

Oorspronkelijk werden BB Creams door dermatologen ontwikkeld om de huid van patiënten te helpen herstellen na een laserbehandeling, aangezien de ingrediënten van deze crèmes zeer kalmerend en herstellend werken. Een tijdje later werd dit product razend populair in Azië en inmiddels is het ook doorgedrongen in de Westerse wereld.

BB Cream is eigenlijk dé perfecte fusie tussen huidverzorging en make-up. Eén van de eigenschappen van BB Cream is dat het een zeer hoge zonnefilter bevat. Daarnaast bevatten deze crèmes van ook kalmerende ingrediënten en hebben ze bovendien een zeer hoge dekking. Daarnaast hebben sommige BB Creams een oplichtende werking of zijn extra anti-aging. Je zou misschien denken dat ze vergelijkbaar zijn met een getinte dagcrème, maar dat zijn ze zeker niet. Ze zijn veel beter!

Dr. Jart Silver Label Rejuvinating Blemish Base

BB Creams zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, dus het kan wat lastig zijn om een perfecte variant te vinden. Toen ik net over BB Creams hoorde heb ik meteen Misscha Perfect Cover BB Cream besteld. Ik was niet direct onder de indruk en de tube verdween in de kast. Toch bleef ik nieuwsgierig en even later probeerde ik Dr. Jart Silver Label Rejuvinating Blemish Base. Eindelijk begrijp ik de hype rondom dit product, want ik heb mijn perfecte BB Cream gevonden!

Dr. Jart Silver Label Rejuvinating Blemish Base is een BB Cream die met name geschikt is voor de vette tot normale huid. Hij belooft onzuiverheden te dekken, de huid te kalmeren en de talgproductie onder controle te houden.

De Dr. Jart Silver Label Rejuvinating Blemish Base is één van de meest dekkende BB Creams die verkrijgbaar zijn. Dat was ook één van de redenen dat ik ‘m koos, aangezien ik graag voor een flinke dekking ga. Toch ziet deze BB Cream er altijd zeer natuurlijk uit en geeft hij ook nog eens een prachtige glans aan je huid! Op onderstaande foto’s kan je mooi het effect zien:

Ik gebruik BB Cream eigenlijk hetzelfde als een foundation. Ik gebruik dus eerst een dagcrème, breng ‘m vervolgens aan met mijn vingers en gebruik vervolgens een poeder om ‘m te fixeren. In principe kan je ‘m ook gewoon in plaats van je dagcrème gebruiken (vooral een aanrader voor meiden met een wat vette huid), maar dat hangt echt van je huidtype af. De houdbaarheid is prima en hij blijft de hele dag gewoon keurig zitten. Ook is dit product ontzettend zuinig in gebruik en smeert makkelijk uit. Ik heb verschillende manieren geprobeerd om ‘m aan te brengen, maar ik vind mijn vingers eigenlijk het beste werken.

Voor- en nadelen

Een groot pluspunt van deze BB Cream is de hoge zonnefactor. Hij bevat namelijk SPF 35! Ideaal, aangezien het ontzettend belangrijk om je huid dagelijks tegen de zon te beschermen, zelfs wanneer het bewolkt is. Ook tijdens zonnige dagen beschermt hij uitstekend. Ik heb ‘m gedurende mijn hele vakantie in Zuid-Frankrijk gedragen en ben nooit verbrand geweest.

Overigens heeft de Dr. Jart Silver Label Rejuvinating Blemish Base (net als veel andere BB Creams) een zogenaamd whitening effect. Deze claim is vooral gebaseerd op de Aziatische markt, aangezien vrouwen daar graag een blanke huid willen hebben. Hollandse dames worden vaak nogal afgeschrikt door deze belofte, maar je hoeft echt niet bang te zijn dat je huid opeens een stuk lichter wordt. Dat gebeurt echt niet door deze BB cream! Hoogstens wordt je teint misschien iets egaler, maar dat heeft waarschijnlijk vooral te maken met de kalmerende ingrediënten van dit product.

BB Creams hebben wel een behoorlijk nadeel, want ze zijn eigenlijk alleen verkrijgbaar in vrij lichte kleuren. Toch zullen dames met een zeer lichte huid daar ontzettend blij mee zijn, want eindelijk is er een product dat wél geschikt is voor hun huid! Vaak zijn foundations voor mij veel te donker, dus BB Creams zijn voor mij een echte uitkomst. Dr. Jart Silver Label Rejuvinating Blemish Base is verkrijgbaar in één kleur die wordt omschreven als licht beige met een gele ondertoon. Ik heb van MAC de kleur NC15 en deze BB Cream past daar perfect bij. Toch heb ik wel het idee dat hij zich iets aanpast aan je huidskleur, dus ik denk dat meiden met bijvoorbeeld NC/NW20 (en misschien zelfs iets donkerder) deze ook nog prima kunnen hebben.

Conclusie

Tja, dit is voor mij gewoon een ideaal product! Hij geeft een mooie dekking, heeft de perfecte kleur en mijn huid reageert er goed op. Sommige meiden zullen de wat hoge prijs (€32,45) wat aan de hoge kant vinden, maar je moet niet vergeten dat dit méér is dan alleen een foundation. Bovendien bevat de tube 50ml, terwijl de meeste foundations niet meer dan 30ml bevatten. Helaas zal de beperkte kleurkeuze een groot nadeel zijn voor veel meiden, maar dames met een lichte huid zullen hier vast mee zijn geholpen. Ik ben in elk geval ontzettend tevreden en ben inmiddels ook erg benieuwd geworden naar de andere BB Creams van Dr. Jart!

Verkrijgbaarheid

BB Creams zijn tot nu toe nog niet echt in de reguliere winkels te vinden, maar gelukkig wel verkrijgbaar op het internet. De Dr. Jart Silver Label Rejuvinating Blemish Base komt bij de Nederlandse webshop BB Cream Shop vandaan. Bij deze webshop heb je keuze uit allerlei soorten BB Creams. Ook kan je makkelijk zoeken op huidtype en staat bij elke BB Cream de kleur omschreven zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Betalen kan zowel met iDeal als PayPal en verzenden kost meestal niet meer dan €4,95.

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. Lysanne zegt:

  Dit is ook mijn favoriete BB cream, vooral in de winter (omdat ie nogal mat is en goed dekt). In de zomer vind ik Skin79 BB Diamond collection The Prestige BB Cream erg fijn, geeft een mooie glow en een iets lichtere dekking.

 2. Dit is ook mijn favoriet! Jammer dat BB creams vaak alleen in hele lichte kleuren te krijgen zijn..

 3. Ik had het misschien wel geprobeerd als het in de reguliere winkels kwam te liggen. Maar via internet niet. Fijn dat jij nu wel de juiste voor jou hebt gevonden (:

 4. maria zegt:

  Ziet er erg mooi uit! Waarom beviel de Misscha Perfect Cover BB Cream je niet als ik vragen mag?

  1. Ik vond ‘m te stroef uitsmeren en m’n huid werd er erg vet van. Ik was er gewoon niet echt van ondersteboven!

 5. ik heb een normale tot droge huid en ik heb al een zwarte tube van dr jart. zou deze ook kunnen voor mijn huid denk je als ik er dagcreme onder doe om mijn huid toch wat meer te voeden?

 6. lijkt me echt heel fijn 🙂

 7. Dit is echt niets voor mij, doe maar een gewone foundation. Via internet zoiets uitkiezen vind ik ook maar lastig 🙂

 8. lijkt me erg fijn, maar de prijs houd me toch wel tegen.

 9. wow, hij is wel heel erg duur o,o. Mijn missha bb cream was voor helft en op ebay is hij nog goedkoper xd.

 10. Fijne en uitgebreide review! Dit lijkt me zeker één van de betere BB creams. Hij is wel wat prijziger, maar als het echt goed werkt en ook goed voor je huid is, waarom niet?

 11. Ik heb al veel positieve dingen gelezen over BB creams maar durf ze zelf niet te bestellen omdat ik denk dat ze te licht gaan zijn.

 12. Wat een mooi effect!

 13. Op eBay.com vind je hem voor zo’n 13.5€ al!

  1. Maria zegt:

   Is dat geen namaak? Had ergens gelezen dat er ook veel fake bb creams op ebay worden verkocht…

   1. Tja, dat kan ik vanaf hier niet zien natuurlijk.
    Ik vraag hem voor kerst, kan het daarna laten weten. 😉

 14. Tessa zegt:

  Ik heb deze voor 7 euro gekocht! Mn vriend was in Hong Kong, en heeft daar toen gelijk een voorraadje voor me ingeslagen ^^

 15. Priscilla zegt:

  De ‘whitening’ wat ze in Azië bedoelen is niet echt dat je er witter/blanker van word, maar het zal juist je teint egaler maken en de bruine pgmentvlekken/acnelittekens verlichten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.