Budget Make-up

Review: Essence All About Matt High Covering Concealer

Een product waar ik nauwelijks over schrijf is concealer. Dat is makkelijk te verklaren, want ik gebruik al jaren dezelfde (Collection Lasting Perfection Concealer) en die vind ik zo goed dat ik sindsdien niet meer op zoek naar een alternatief ben gegaan. Toen ik hoorde over de nieuwe Essence All About Matt High Covering Concealer werd ik toch wel nieuwsgierig. De meeste budget-concealers dekken niet voldoende, maar deze naam klonk veelbelovend. Ik heb hem uitgeprobeerd!

Essence All About Matt High Covering Concealer - 2

De Essence All About Matt! High Covering Concealer zit in een kleine tube van 12 ml en is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren, waarvan ik de lichtste (10 Matt Beige) heb. De prijs is heerlijk budgetproof, want je bent slechts €1,99 kwijt.

Essence All About Matt High Covering Concealer - 3

De concealer belooft hooggepigmenteerd te zijn, een romige substantie te hebben en met een matte finish op te drogen. Essence claimt dat deze vooral heel geschikt is voor donkere kringen en puistjes. Een echte allround concealer dus!

Essence All About Matt High Covering Concealer - 4Het tubetje vind ik zelf ontzettend fijn. Op deze manier kun je de concealer goed doseren en kun je tevens hygiënisch werken. Zulke vloeibare concealers zouden altijd in een tube moeten zitten! Daar kan mijn favoriet van Collection nog wel wat van leren.

Essence All About Matt High Covering Concealer - 5

Ik had verwacht dat de lichtste kleur voor mij te donker zou zijn, maar hij is vrij licht! Daar komen we al meteen op een kritiekpuntje, want aangezien er maar twee (vrij lichte) kleuren te koop zijn, vallen heel veel dames buiten de boot.

De substantie is vrij dun en laat zich makkelijk uitsmeren, maar is niet zo dun dat hij vanzelf van je hand afloopt. Persoonlijk vind ik het prettig om zo’n concealer met een kwast aan te brengen (de Real Techniques Deluxe Crease Brush), maar je kunt hem ook prima met je vingers aanbrengen. Een sponsje zoals een Beauty Blender werkt trouwens niet zo fijn bij deze.

Essence All About Matt High Covering Concealer - 6Zonder concealer

Essence All About Matt High Covering Concealer - 7Met Essence All About Matt High Coverage Concealer 10 Matt Beige

Als eerste probeerde ik de concealer rondom mijn ogen. Ik gebruik namelijk altijd mijn concealer om ietwat donkere kringen te verhullen en tevens de kleur van mijn ooglid te egaliseren. Toen ik deze foto’s weer tegenkwam om aan dit artikel te beginnen, was ik heel erg verbaasd. Het lijkt bijna wel of mijn huid is gephotoshopt! Dit effect vind ik in elk geval erg mooi en het laat zien dat de concealer prima egaliseert. Extreem hoge dekking is het niet, maar het maakt het geheel net wat mooier en hij heeft tevens een mooie finish.

Essence All About Matt High Covering Concealer - 8Zonder concealer

Essence All About Matt High Covering Concealer - 9

Met Essence All About Matt High Convering Concealer 10 Matt Beige

Toen ik de foto’s voor dit artikel ging maken, had ik toevallig een flinke puist op mijn kin. Dat kwam in dit geval wel goed uit! Op de eerste foto draag ik trouwens al wel wat foundation, maar ik had echt nog wat concealer nodig om de boel egaal te maken. Zoals je kunt zien dekt hij nog best aardig, maar om eerlijk te zijn vind ik het persoonlijk nog niet voldoende.

Qua houdbaarheid is de High Covering Concealer niet slecht, maar ook niet heel erg uitmuntend. Hij houdt het ongeveer een uur of 8 uit, maar daarna kun je hem beter even bijwerken omdat hij dan toch wel wat vervaagd is.

Essence All About Matt High Covering Concealer - 1

Voor een vloeibare concealer van €1,99 is de Essence All About Matt High Covering Concealer absoluut niet slecht! Vooral voor onder mijn ogen vind ik hem mooi en de dekking erg geschikt. Voor puistjes vind ik hem iets minder goed. Als je op zoek bent naar een goedkope meer dekkende concealer is de Catrice Camouflage Cream een goed alternatief, maar die is wel op crèmebasis. Voor een vloeibare variant is deze van Essence één van de beste die je in de Nederlandse drogist kunt vinden!

Essence All About Matt High Covering Cleaner – €1,99 (12 ml)
Kruidvat

 

Dit vind je misschien ook leuk...

31 reacties

 1. Voor 2 euro is het altijd het proberen waard! Alhoewel ikzelf ook niet meer zonder de Collection concealer kan, deze bestel ik altijd via Amazon.co.uk 🙂 misschien een tip!

 2. Dat ziet er goed uit!

 3. Voor 2 euro vind ik de werking eigenlijk wel verrassend goed…

 4. Wauw, maar 2 euro? Wat een topper!

 5. Voor die 2 euro zou ik het zeker weten proberen! 🙂 Ik blijf de MAC pro longwear echt de beste vinden, die vind ik het zijn geld meer dan waard in ieder geval!

 6. Voor zo’n prijs vind ik de werking toch best goed.

 7. Dat ziet er zeker goed uit!

 8. Hij ziet er beter uit dan verwacht! Deze ga ik zeker eens proberen.

 9. Ik vind hem totaal niet tegenvallen eigenlijk, voor puistjes heb ik hem niet nodig. Wel om onder mijn ogen een beetje te egaliseren.

 10. Voor de prijs is het oke. Niet waauw, maar zeker ook niet verkeerd.

 11. Onder je ogen ziet hij er inderdaad heel mooi uit!

 12. Kan zeker niet mis gaan voor zo’n goede prijs! Voor puistjes gebruik ik wel het liefst de Camouflage Cream van Catrice.

 13. Ziet er goed uit voor die prijs zeg!! X

 14. Ik denk dat ik ‘m wel ga proberen! Mijn conealer is toevallig op, dus dit komt goed uit. 🙂

 15. Ziet er best fijn uit!

 16. Ik heb een hoop concealers liggen, maar hier ben ik ook zeker benieuwd naar!

 17. Ideaal voor €2! Ik gebruik eigenlijk nooit concealer maar het is wel handig om in huis te hebben voor de zekerheid, dan is dit product perfeft!

 18. Voor die prijs vind ik hem best wel ok!

 19. Voor dat geld is deze echt niet slecht!

 20. Wat een goede budgettip! Mijn concealer is toevallig bijna op, en voor 2 euro ga ik deze zeker eens proberen want ik vind het effect eigenlijk wel heel mooi!

 21. Ik heb de concealer ook, nog niet getest. Na jou review te zien en te lezen zou ik dat beter wel eens doen, wat een budgettopper! 😀

 22. Voor die prijs doet hij z’n werk wel goed :-)! Jammer van het geringe kleurenaanbod! Fijne review heb je geschreven!

 23. Wat een fijne budgettip!

 24. Ziet er een fijne basic uit!

 25. Elske zegt:

  Oh super bedankt want mijne is bijna op en ik begon al een beetje in paniek te raken! Hahaha!

 26. Ik heb deze zelf ook, en ben er erg tevreden over! Onder mijn ogen heb ik toch wel een heavy duty concealer nodig en hoewel deze niet alles bedekt vind ik hem daar erg fijn voor. Op mijn brutale dagen gebruik ik hem zelfs als dun laagje foundation!

 27. Deze concealer klinkt voor een budget concealer erg goed!

 28. nice, goede tip voor iemand die altijd op zoek is naar nieuwe concealers 🙂

 29. Voor die € 2,- gaat hij de volgende keer zeker mee!

 30. Oh wauw! Als ik dat zo zie ga ik ‘m volgende keer zeker kopen (: Voor die twee euro!

 31. Ik was hier ook zo benieuwd naar! Maar ik denk dat ik hem nu toch maar laat liggen, deze kan mijn flinke kringen waarschijnlijk niet aan 🙁
  x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.