Make-up Reviews

Review: Essence – Circus Circus Limited Edition

Jullie zagen eerder één van de lakjes uit de nieuwe Essence Circus Circus-collectie (My Sparkling Acrobat) en ik liet gisteren ook al wat van deze producten in mijn shoplog zien. Aangezien deze tijdelijke collectie zéér gewild is en letterlijk de winkels uitvliegt leek het me wel zo handig om de producten zo snel mogelijk te reviewen, zodat jullie precies weten welke producten musthaves zijn. Geloof me, het is een prachtige collectie, dus lees snel verder!

Ik heb niet alle producten meegenomen, maar vooral de items waarvan ik zeker weet dat ik ze nog vaker zal gebruiken. Gelukkig was dat bij de Circus Circus-collectie niet moeilijk, aangezien goud en glitter centraal staan. Lucky me, want daar ben ik dol op!

Als eerste begin ik met mijn favoriete producten, namelijk de Stay All Day Longlasting Eyeshadow (€2,79). Deze oogschaduws zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren en ik heb It’s Magic en Raise The Curtain For… . Ik ben dol op dit type oogschaduw van Essence, want het zijn echt bijzondere producten. Het zijn namelijk crème-oogschaduws die als een poeder opdrogen. Daarnaast zijn het prachtige kleuren en zijn ze opvallend goed gepigmenteerd. Ze blijven uit zichzelf geweldig goed zitten, maar zijn helemaal prachtig wanneer je er een poeder oogschaduw overheen aanbrengt. Ik ben echt ontzettend blij met deze twee oogschaduws, dit zijn echt mijn kleuren. Raise The Curtain For… heb ik gedragen met de olijfgroene kleur uit het Catrice OMG I Want That!-palette en daarbij It’s Magic met een gouden oogschaduw (Catrice Talk Like An Egyptian) in de binnenste ooghoek. Erg mooi!

Long Lasting Eyeshadow: It’s Magic | Raise The Curtain For | Glitter Eyeliner It’s Magic | Lip Topper It’s Magic

Een ander mooi product is de Glitter Eyeliner (€2,29). Ook deze is in twee kleuren verkrijgbaar, maar uiteraard kocht ik de gouden versie, It’s Magic. Hoewel de naam doet vermoeden dat de eyeliner uit glitters bestaat is het in werkelijkheid gewoon een metallic-kleur. Hij is iets geler dan Catrice I Am Golden Sandy en daardoor eigenlijk een perfecte dupe van de gouden eyeliner uit de kerstcollectie van Chanel! De pigmentatie is prima en hoewel hij niet waterproof is blijft hij toch keurig zitten.

Ik had eigenlijk geen idee wat ik van de Lip Topper (€1,99) moest verwachten, maar ik nam de gouden lipgloss toch maar mee. Hij is bedoeld om over een ander lipproduct aan te brengen, zoals bijvoorbeeld een lipstick. Ik probeerde hem uit over een rode lipstick (The Body Shop Colourglide 53):

zonder Lip Topper

met Lip Topper

Om heel eerlijk te zijn ben ik niet heel erg onder de indruk. Ik dacht dat het effect veel beter zichtbaar zou zijn! Later heb ik ‘m ook nog zonder een ander product op mijn lippen aangebracht (helaas geen foto’s!) en dat was op zich best aardig, al is hij wel heel erg plakkerig. Nee, dit is ‘m toch niet voor mij.

De Lip Topper is wat mij betreft geen succes, maar wat zijn de andere producten toch ontzettend leuk! Absolute musthaves zijn de Longlasting Eyeshadows (vooral de eerste twee kleuren!), de gouden eyeliner en natuurlijk de nagellakken (zie hier de swatch van My Sparkling Acrobat, de rest volgt zo snel mogelijk!). Echt, ren nú naar Kruidvat, want deze Limited Edition vliegt echt de winkels uit!

De prijzen van de producten uit de Circus Circus-collectie variëren van €1,79 tot €2,99. Essence is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Haha, ik kon alleen nog maar de lip topper krijgen. De rest was helaas al uitverkocht. Ik ben ook geen fan van die plakkerige lipgloss. Hij heeft een mooie kleur op nude lippen, alleen hij ‘loopt’ uit als het ware. Ik kan er geen strakke lijnen mee zetten bij mijn lippen. Jammer dat die creamy oogschaduw er niet meer was. Lijkt mij super mooi!

 2. Dat ziet er niet verkeerd uit, helaas is er hier nog niets te bekennen van deze collectie…hoop dat het nog komt!

 3. Ik heb ook de drie eyeshadows en alle nagellakjes gehaald, wat een leuke collectie he! daar ga ik met kerst zeker iets van opdoen! Maar men wat was het moeilijk om aan deze collectie te komen..pff

 4. de oogschaduws zijn ook mijn favoriet!

 5. De lip topper vind ik wel erg leuk, ook ben ik erg benieuwd naar de oogschaduws!

 6. Zitten volgens mij echt mooie producten tussen, vorige week lag hier hier nog niet in de schappen maar stond er een LE met nagellak topcoats enzo.

 7. Die Lip Topper vind ik er inderdaad niet super uitzien, maar die Glitter Eyeliner lijkt me wel wat! 😀

 8. Die liptopper vind ik niet erg mooi, maar de rest wel!

 9. JolienM zegt:

  Leuke dingetjes als ik dit zo zie! Heb heel lang voor het schap staan twijfelen en alleen de highlighter meegenomen. Ben ik ook heel blij mee, hij geeft echt een hele mooie warme gloed!

 10. ik vind de eyeliner wel mooi 😀

 11. aawh, liptopper valt echt tegen ;o, maar de eyeliner is wel pretty <3

 12. Net de longlasting eyeshadow it’s magic gehaald. Alle nagellakken waren helaas al uitverkocht 🙁

 13. Ik wou nog wel de zwarte nagellak , maar voor de rest spreekt mij deze collectie niet echt aan.

 14. Die gouden Paint pot achtige vind ik mooi!

 15. Ik vind It’s Magic echt geweldig, ik ben heeeel blij dat ik die heb kunnen bemachtigen. Daar ga ik sowieso mijn kerstlook mee maken!

 16. De liptopper vind ik wat tegen vallen! De rest ziet er goed uit!!

 17. Ik heb erg getwijfelt over de oogschaduws maar ik ben toch gelukkig met mijn ballerina backstage creamy oogschaduws. Vind de kleuren erg similair.

 18. wat leuk! maar ik wacht altijd totdat ze in de voordeelbakken liggen 🙂 bij oons loopt het nooit supergoed essence maar daar ben ik dus heel blij mee 😀

 19. Letterlijk vliegen :p? Lijkt me niet.

 20. Hier is de collectie al volledig uitverkocht overal. Elke keer is dat razendsnel weg! Ik was vooral verliefd op de zwart met gouden glitter naggellak, zo’n mooie combo voor de feestdagen!

 21. Die eyeliner en oogschaduw zijn echt mooi. Ik heb ze nog helemaal niet gezien in ‘mijn’ kruidvat ;(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.