Budget Make-up Reviews

Review: Essence Colour Arts Pigments

Het vernieuwde assortiment van Essence is alweer een tijdje verkrijgbaar en er zijn weer heel wat leuke producten bij gekomen! De meest opvallende producten zijn de Colour Arts Pigments, kleine potjes met pigmenten en glitters die je op allerlei manieren kunt gebruiken. Essence heeft eerder wel vergelijkbare producten uitgebracht in LE-collecties, maar vanaf nu zijn er dus 20 kleuren verkrijgbaar in het vaste assortiment. Superleuk!

De Essence Colour Arts Pigments zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog, dus liefhebbers van felle tinten kunnen hun hart ophalen. Aangezien ik in de praktijk het liefst wat rustigere tinten draag heb ik vooral voor de wat meer natuurlijke kleuren gekozen. Want die zijn er gelukkig ook! Er is dus duidelijk voor iedereen wat wils. Een potje van 2-3 gram (de inhoud verschilt per kleur) kost €2,59.

De pigments zijn volgens Essence voor van alles en nog wat te gebruiken. Ze kunnen op de ogen gebruikt worden, op de lippen en op de nagels. Om te zorgend dat de losse poeder goed blijft zitten zijn er verschillende producten verkrijgbaar, afhankelijk van waar je de pigments voor wilt gebruiken. Omdat ik de losse glitters op mijn ogen wilde kunnen gebruiken kocht ik ook de Colour Arts Eye Base, een soort ‘lijm’. Deze kost €1,89.

De pigments zijn wat mij betreft in te delen in twee categorieën. Sommige pigments zijn vrij grof en echt glitterig, dus die zou ik eerder omschrijven als losse glitters. Andere pigments zijn juist weer heel zacht en geven meteen heel veel kleur af. Dat zijn voor mij eigenlijk de échte pigments. Je kunt de Essence Colour Arts Pigments dus eigenlijk een beetje onderverdelen in ‘glitters’ en ‘pigments’.

Broadway Starlet |Box of Chocolate | Studio 54 | Be My Brightsmaid

Broadway Starlet |Box of Chocolate | Studio 54 | Be My Brightsmaid

Als eerste viel mijn oog op Broadway Starlet, die moest ik hebben! Dit is een grove glitter die zilver, rood, groen en blauw bevat. Oké, het is niet een product voor dagelijks gebruik, maar rondom de feestdagen zal ik deze absoluut in een tutorial voorbij laten komen.
Box of Chocolate is een mooie diep donkerbruine kleur met zilveren glitters. Dit is een typisch voorbeeld van een echte pigment. Je hebt maar een klein kruimeltje nodig om superveel kleur te krijgen!
Nog zo’n verrassende glitter is Studio 54. Ik dacht eigenlijk dat het meer een romige pigment zou zijn, maar het is echt een glitter! Deze bevat mooie gouden glitters in een basis van een soort grijzige taupetint.
Als laatste koos ik Be My Bridesmaid. Ook dit is weer zo’n typisch romig pigment! Ik hoopte dat deze geschikt zou zijn als highlight bij de traanbuis, maar daar is hij iets te donker voor. Wel is het een hele interessante gouden tint, dus ik denk dat ik er prima mee uit de voeten zal kunnen.

Bij de bovenstaande swatches heb ik de Essence Colour Arts Eye Base gebruikt. Bij de romige pigments kun je ook prima een gewone oogschaduwbasis gebruiken, maar bij de losse glitters heb je toch echt wel deze nodig. De Eye Base geeft een mooie plakkerige basis waarop de glitters goed blijven zitten. Het is wel een wat rare lijmerige substantie, maar hij doet z’n werk verrassend goed!

Ik kon het niet laten om ook nog even een foto van de swatches in het zonlicht te maken, dus bij deze. Zijn ze niet geweldig?

De Essence Colour Arts Pigments zijn echt een hele leuke toevoeging van Essence! Het is sowieso erg leuk om te zien dat er nu eindelijk betaalbare glitters verkrijgbaar zijn en daarnaast vind ik het brede kleurenaanbod ook erg goed. De potjes zijn misschien wat aan de kleine kant, maar ze zijn zeer vriendelijke geprijsd en daarnaast kun je er echt een flinke lange tijd mee vooruit. Er zijn 20 uiteenlopende kleuren, dus voor iedereen wat wils!

De Essence Colour Arts Pigments kosten €2,59 per stuk en zijn verkrijgbaar bij de grote filialen van Kruidvat die een tweede Essence-schap hebben.

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Leuk zijn ze ja!

  Ik heb die gliter ook! die is zo mooi als nagellak!!

 2. ik vind ze er wel mooi uitzien maar heb er zelf nog geen van gescoord!

 3. Broadway Starlet is echt onwijs leuk voor de feestdagen inderdaad!! Ik ben nu al benieuwd naar je look daarmee hihi

 4. Heb je ze ook al op je nagels getest? Daar ben ik wel benieuwd naar!

  1. Nee, nog niet!

 5. Ze zien er echt mooi uit. Helaas ben ik ze nog niet tegen gekomen.

 6. Ze zijn echt prachtig! Vooral in het zonlicht worden ze nog mooier 🙂

 7. Ik heb ze niet maar vind ze wel echt prachtig!
  Liefs

 8. wat een prachtige kleurtjes!

 9. Ziet er goed uit 🙂 Alleen kan ik er totaal niet meer overweg 😉

 10. Het nieuwe assortiment ziet er heel goed uit! Vooral de kleuren vind ik mooi.

 11. hoi, hoe breng je ze op je ogen aan?

  1. Met een oogschaduwkwastje 🙂

 12. Ik heb er ook een paar van gekocht!

 13. Ze zien er mooi uit 😀 x

 14. Ze zien er goed uit zeg! Ben nu ook wel benieuwd geworden zeg:)!

 15. Joanne zegt:

  Heel erg mooi!!

 16. paulien zegt:

  Leuk! ik zag toevallig deze week ook de pigments en ik heb er twee gekocht: die met al die kleurtjes (die jij ook hebt). die lijkt me nameiljk leuk om als eyeliner te gebruiken en een paars/roze/rode kleur.

 17. wow !!! wel moeilijk in gebruik …..

 18. Love de gouden kleur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.