Budget Make-up Reviews

Review: Essence Crystalliced

Na de geweldige Circus Circus-collectie heeft Essence vanaf deze maand een nieuwe Limited Edition-collectie in de schappen liggen, genaamd Crystalliced. Dit is een typische wintercollectie die helemaal in het teken staat van koele tinten, frosty finishes en zelfs hier en daar wat glitter! Ik testte een aantal van de producten uit deze bijzondere collectie.

Sommige producten zien wel elke collectie weer terugkomen, maar de Liquid Eyeshadows (€2,29) zijn helemaal nieuw voor mij. Ik wist eigenlijk niet wat ik moest verwachten, maar het is absoluut een heel bijzonder product!

It’s A Snow-woman’s World | Ice Eyes Baby | Ice Crystals On My Window | Iced Age Reloaded

Zoals je ziet zijn het geen hele gepigmenteerde oogschaduws, maar dat is ook absoluut niet de insteek van dit product. Ze zijn echt puur bedoeld om een mooie frosty glans aan je ogen te geven. Ook doen ze het erg goed als highlighter! Je brengt de oogschaduw aan met een soort lipglossapllicator en vervolgens kan je het uitwerken met je vingers of een kwast. Op zich blijven ze prima zitten, maar ik raad je toch aan om er een poederoogschaduw overheen aan te brengen zodat ze keurig op hun plek blijven.

Een product waar ik zelf echt heel erg benieuwd naar was is de Glitter Froster (€2,29). Dit zijn namelijk prachtige glitters! Deze glitters zijn verkrijgbaar in twee kleuren, namelijk Frosted Champaign en Diamond Dust.

Frosted Champaign | Diamond Dust

De glitters zijn echt prachtig, maar komen niet helemaal tot hun recht op de foto. Het is eigenlijk wel een beetje jammer dat deze glitters niet eerder verkrijgbaar waren, want ze zouden perfect zijn geweest voor de feestdagen! Overigens blijven de glitters uit zichzelf niet zitten (dat is altijd zo bij losse glitters), dus je moet er wel een plakkerige basis onder doen. De Liquid Eyeshadows zijn daar perfect voor!

Ik zat trouwens enorm te tobben toen ik het potje open wilde maken. Nadat ik het dekseltje eraf had gedraaid zag ik wel dat er nog iets over de gaatjes heen zat, maar ik kwam er maar niet achter wat dat nou was! Na een tijdje prutsen zag ik dat er een laagje folie over de opening heen zat. Aha!

Het laatste oogproduct uit de Crystalliced-collectie is de Snow Flake Mascara Topper (€2,29). Dit is een witte topcoat die je over je mascara heen aan kunt brengen voor een bijzonder ijzig accent.

Eehm… Nee, dit is niet echt mijn ding. Natuurlijk staat het mooier bij koele tinten oogschaduw, maar dit is niet iets wat ik zelf zou dragen. Dit is waarschijnlijk wel perfect voor een leuk feestje en was misschien wel van pas gekomen tijdens Oudejaarsavond, maar daar blijft het wat mij betreft dan ook bij.

Heel veel van jullie zijn al tijden benieuwd naar de Liquid Highlighter (€2,49)! Dat is ook niet zo gek, want er zijn maar weinig van dit soort producten budgetproof verkrijgbaar.

Deze highlighter kan je op talloze manieren gebruiken. Je kan ‘m onder je foundation aanbrengen (mijn favoriete manier!), met je foundation mengen of lokaal aanbrengen voor wat extra glans. Zeker wanneer je ‘m in combinatie met je foundation gebruikt krijgt je gezicht echt een prachtige gloed! Absoluut een leuk product voor liefhebbers van een beetje glow.

Natuurlijk is geen enkele Essence-collectie compleet zonder een paar mooie lipgloss. De Crystalliced Lipgloss (€1,79) is verkrijgbaar in drie verschillende tinten.

Kale lippen

01: It’s A Snow-woman’s World

02: Diamond Dust

03: Ice Crystals On My Window

Ze geven allemaal niet zo heel veel kleur af en zijn nagenoeg doorzichtig, maar toch zijn ze allemaal een beetje anders! Vooral de ondertoon van de basis en de glitters maakt het grootste verschil en dat is ook wel terug te zien op je lippen. De eerste is vrijwel doorzichtig, terwijl de andere twee je lippen iets lichter maken. Daar houd ik wel van! Laat je overigens niet afschrikken door de grijze ondertoon van de eerste (It’s A Snow-woman’s World), want hij pakt gewoon doorzichtig uit.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik meer onder de indruk was van de Essence Circus Circus-collectie (ik ben dol op warme tinten!),  maar ook de Crystalliced Limited Edition heeft een aantal prachtige producten. Mijn favorieten zijn de Glitter Frosters, de lipglossjes (vooral Ice Crystals On My Window) en voor de liefhebbers de Liquid Highlighter. Natuurlijk zijn ook de Liquid Eyeshadows leuk om mee te spelen, zeker wanneer het jouw kleuren zijn. Overigens zal ik een paar van de nagellakken ook swatchen, maar die heb ik nog niet te pakken kunnen krijgen! Nog even geduld dus. Essence Crystalliced is vanaf deze maand verkrijgbaar bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

43 reacties

 1. Ik ga zeker kijken of ik die glitters kan halen en de highlighter wil ik ook wel

 2. PinkFairy zegt:

  Ik ben juist meer van de koelere tinten, alleen is in deze collectie wel erg veel glans 😛 maar zeker leuk voor de liefhebsters! Jammer idd dat die glitters nu pas uitkomen.

 3. Ik ben wel benieuwd naar de highlighter inderdaad, ik heb dit eigenlijk nog nooit geprobeerd onder mijn foundation of te mengen dus ik denk dat ik deze eens ga kopen 😉 de witte mascaratopper vind ik ook niks 🙂

 4. die lipglossjes zijn echt weer zo standaard niets-toevoegend, vind ik, maar wauw: die oogschaduws, glitter en highlighter, dat zijn echt mooie budget producten!

 5. Mooie collectie. Alleen vind ik dat de lipglosses teleursteleln

 6. Die liquid highlighter ziet er echt top uit!

 7. Ik was ook erg benieuwd naar de collectie dus ben gisteren al naar Kruidvat gegaan, helaas lag de collectie bij ons nog niet in de rekken.. Ik zal dus nog even geduld moeten hebben!

 8. De Glitter frosters zien er erg goed uit!

 9. Merel zegt:

  Wauw die glitter frosters! 😀

 10. wauw glitter frosters ziet er mooi uit. de highlighter is ook erg mooi:D

 11. Nee, dit is geen LE voor mij ^^ Deze sla ik zeker weten over 🙂
  x

 12. De glossjes zien er leuk uit, de rest spreekt me niet zo aan.

 13. Myrthe zegt:

  Ik heb morgen nog ’n nieusjaarsgala dus daar kunnen de glitters nog wel bij te pas komen 😀
  Ik ben ook wel benieuwd naar de highlighter!

 14. Fijn om de collectie alvast bij jou te zien. Ik ben niet enthousiast geworden.

 15. De highlighter ziet er leuk uit! Van de rest ben ik niet zo hebberig geworden.

 16. Oeh die highlighter wil ik wel hebben!

 17. Nee, die mascara topper is niks voor mij haha.
  Die glitter frosters zijn wel leuk!

 18. Alleen de glitter frosters trekken me erg aan! De rest laat ik aan me voorbij gaan 🙂

 19. Eigenli8jk vind ik de collectie helemaal niet mooi 😉

 20. Elien zegt:

  de eyeshadows zijn leuk!!

 21. die glitter frosters zijn erg mooi 😀 hier was de LE jammergenoeg nog niet te krijgen >.<

 22. Hee ,
  Ik was vorige week in Essen (duitsland) en daar hadden ze het al een tijdje. Ik vond zelf de liquid eyeshadows het mooiste. Het blijft ook beter zitten dan gewone oogschaduw! 🙂
  x

 23. Ik vind eigenlijk alleen de Glitters Froster het leukst. De rest niet zo. Bedankt voor je review (:

 24. leuke collectie; de glitters en de highlighter zijn mooi.

 25. Chiara zegt:

  Nee, deze collectie ga ik skippen denk ik. Ik heb wel zin in een collectie met heel veel gel liners!

  1. Jaaaaaah! Dat zie ik eigenlijk ook wel zitten 😀

 26. Er ztiten toch best leuke dingen bij! Alleen ligt hij hier nog steeds niet in het schap. De Las Vegas collectie staat er nog, maar zo goed als leeg. Slordig.

  1. Da’s Catrice natuurlijk 😉 Zal vast niet lang meer duren, heb afgelopen week al de Hidden World-collectie gespot!

 27. welmoed zegt:

  die highlighter en oogschaduws spreken me wel aan, die liquid eyeshaduws en losse glittertjes,.
  die mascara topper vind ik wel grappig alleen wanneer zou je dat gebruiken?
  lipglossjes vallen mij wat tegen die een hele goede pigmentatie,
  verders leuke collectiee!

 28. Die glitters zijn echt geweldig, die wil ik heel graag hebben! Daar ga ik maar eens naar kijken van de week.

 29. Die pigments vind ik het mooiste, de rest is iets te frosty naar mijn zin, maar dat is dan ook het thema, hehe

 30. ik ben wel benieuwd naar die glitters en highlighter !!

 31. Leuke collectie, maar niet echt iets voor mij.

 32. Mooie producten!

 33. Die glitters zijn echt prachtig!!
  Alleen moet ik hier nog een hele tijd op wachten
  Bij ons is de cirus cirus collectie nog steeds niet binnen. We lopen een beetje achter dus 🙂

 34. Ik ga gaan voor de highlighter, echt mooi.

 35. Mooie producten =D x

 36. welmoed zegt:

  ik gister snel naar de stad staat bij essence de circus circus er nog… baaaaaalen!

 37. De lichtste liquid eyeshadow, glitter frosters en de liquid highlighter trekken mij wel, die voeg ik graag toe aan mijn stash 😉
  x

 38. Heeft iemand deze collectie al in Deventer (de Kruidvat midden in de stad) of 1 van de 2 Kruidvatten in Amersfoort midden in de stad gezien?

 39. vind de producten toch niet zo mooi..

 40. Ik heb het prachtige lakje van It’s a snow womans world, moet ‘m nog even testen maar ik vind ‘m prachtig!

 41. Hello !
  I don’t understand, because I’m a French Girl, but this make-up is just AMAZING !
  See you soon,
  Ariane

  (hey, come on my blog 🙂 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.