Budget Make-up

Review: Essence Easy 2 Use Eyeliner Pen

Veel mensen vinden eyeliner moeilijk om aan te brengen. Vooral vloeibare eyeliner is lastig, zeker als je er ook nog een mooie wing aan wil maken. Eyeliners in penvorm maken het al een stukje makkelijker, maar het is nog best een uitdaging om een goede te vinden. Essence waagt een poging met de nieuwe Easy 2 Use Eyeliner Pen die onlangs is uitgekomen. Is het wat? Ik heb hem geprobeerd!

Essence Easy 2 Use Eyeliner Pen - 1

Ik draag elke dag eyeliner en inmiddels is de Physician’s Formula Eye Booster Lash Boosting Eyeliner + Serum mijn favoriet, maar hij is helaas niet in Nederland verkrijgbaar. Maar het is een topproduct, want hij is extreem gepigmenteerd, blijft perfect zitten en blijft mooi vloeibaar. Ik las bij Vera een positieve review over de Essence Easy 2 Use Eyeliner Pen en was daardoor erg benieuwd of het wellicht een goedkope en makkelijk verkrijgbare dupe voor mijn favoriet zou zijn. Een fijne eyeliner voor €2,89 die gewoon bij Kruidvat te koop is zou echt een uitkomst zijn!

Hoewel je zou denken dat deze eyeliner het puntje van een stift heeft, is het in werkelijkheid een smal kwastje van haartjes, net als die van Physician’s Formula. Daarmee kun je heel makkelijk en precies je eyeliner aanbrengen, voor zowel een subtiele lijn als een dramatisch effect. Het werkt veel beter dan een gewone eyelinerapplicator en is zelfs voor beginners makkelijk te hanteren.

Essence Easy 2 Use Eyeliner Pen - 4

Eerste keer dat ik hem swatchte zag hij er goed uit. Niet heel gepigmenteerd, maar absoluut niet verkeer.Toen ik hem een dag later wilde gebruiken voor de foto’s van dit artikel bleek hij volledig droog te zijn. Ik gleed ermee over m’n huid en er gebeurde niks! Niks, noppes, nada. Huh?

Vervolgens ben ik hem uitgebreid gaan schudden, heb ik hem een tijdje met de punt naar beneden bewaard en uiteindelijk kwam de eyeliner op gang. Ik had net genoeg om één oog te doen, maar toen ik bij m’n tweede oog aankwam hield hij er weer mee op. Schudden, ondersteboven hangen en nog meer schudden. Yep, eindelijk kreeg ik ook het tweede oog gedaan. Pfff.. Wat een gedoe! Ik heb hem later nog een paar keer gebruikt en ik bleef hetzelfde probleem houden, terwijl ik hem in de tussentijd keurig met de punt naar beneden had bewaard.

Essence Easy 2 Use Eyeliner Pen - 6

Ik vind het zo zonde dat ik zoveel problemen met deze eyeliner heb, want het effect is mooi! Hij had nog iets gepigmenteerder mogen zijn, maar de lijn is goed zwart en de wing is strak. Bovendien blijft hij keurig de hele dag zitten en hoef je echt niet bang te zijn dat hij uitloopt of vervaagt.

Essence Easy 2 Use Eyeliner Pen - 3

Ik was natuurlijk ook benieuwd hoe hij zou presteren in vergelijking met mijn favoriet van Physician’s Formula, aangezien dat mijn ultieme favoriet is. De punt van de eyeliner lijkt hetzelfde, maar hij werkt echt veel en veel beter.

Essence Easy 2 Use Eyeliner Pen - 5

De eyeliner loopt vloeiend door de punt, is iets zwarter en ook de lijn is een stuk strakker. Ik ben door ruim 10 van de eyeliner pennen van Physician’s Formula gegaan en heb nog nooit het probleem gehad dat ze niet werkten. Zelfs wanneer ze bijna leeg waren.

Essence Easy 2 Use Eyeliner Pen - 2

Phyisican’s Formula is wat mij betreft nog steeds de grote winnaar en het zou natuurlijk heel goed kunnen dat ik juist een kneusje heb dat niet helemaal lekker werkt. Maar het is wel de indruk die ik van het product heb gekregen. En dat is zo jammer, want zoals ik ook in m’n review aangaf is de substantie wel heel goed en zou het absoluut een fantastische eyeliner kunnen zijn. Hebben jullie hem al geprobeerd? En wat vonden jullie ervan? Laat het weten in de comments!

32 Comments

 • Reply
  Sjess
  1 maart 2015 at 09:02

  Helaas had ik dezelfde issues als jij. Ik heb echt nog nooit zo’n slechte eyeliner gehad, na één lijntje hield ie er mee op en ook na op zijn kop bewaren kreeg ik steeds naar 1 oog gedaan.

 • Reply
  Paula
  1 maart 2015 at 09:17

  me too, 2 ogen en toen opgedroogd..

 • Reply
  Yvonne
  1 maart 2015 at 09:43

  Ik heb een andere van Essence: Superfine eyeliner pen. Met een stiftje. Die vind ik (kluns met eyeliners) heel fijn werken!

 • Reply
  Marianne
  1 maart 2015 at 10:01

  Het zag er veelbelovend uit en ook ik wou hem graag proberen maar na hem in de winkel te hebben gezien heb ik hem laten liggen.
  De pigmentatie was zeer slecht naar mijn mening!
  zwart was het niet eerder iets van 50 tinten grijs,je word er wel grijs van als je zolang moet wachten tot je verder kan gaan met je look of een zwart lijntje hebt.
  Helaas,het idee is mooi en zou goed kunnen werken maar helaas denk ik dat de formule voor de eyeliner inkt zelf wel heel wat verbetering nodig heeft.
  Ik blijf bij mijn Hema soft eyeliner die wel zwart en goed blijft zelfs tot hij bijna op is.

 • Reply
  Beautyjuf
  1 maart 2015 at 10:20

  Het zag er veelbelovend uit…Wat ongelooflijk balen dat ‘ie het er na één oog al mee ophield. Zouden ze nu allemaal zo’n kwaliteit hebben of had jij inderdaad net het kneusje te pakken?

 • Reply
  Miranda
  1 maart 2015 at 10:37

  herkenbaar, hier precies hetzelfde probleem

 • Reply
  Karen
  1 maart 2015 at 11:10

  Jammer dat goedkoop toch vaak duurkoop is.

 • Reply
  Lizet
  1 maart 2015 at 12:06

  Precies dit probleem heb ik bij de eyeliner Physician’s Formula. Op aanraden van jouw reviews heb ik er eentje aangeschaft, een zwarte, maar man, het is continu schudden en op m’n hand streepjes zetten voordat er weer überhaupt pigment vanaf komt. Eer ik één oog af heb, moet ik vaak meerdere malen schudden en zwiepen ermee! Daarnaast blijft ie echt niet langer dan een paar uur zitten. Vind het echt jammer, want verder heb ik hele goede ervaringen met jouw favoriete producten :(.

 • Reply
  Nicole
  1 maart 2015 at 12:20

  Jammer dat ‘ie niet helemaal bevalt, al vond ik ‘m er op het eerste opzicht goed uitzien.

 • Reply
  femketje
  1 maart 2015 at 12:41

  Bummers! Had gehoopt op een betere werking >.<

 • Reply
  Margot
  1 maart 2015 at 12:58

  Jammer! Het resultaat is wel mooi inderdaad!

 • Reply
  Chinouk
  1 maart 2015 at 13:07

  Jammer! Ik heb ook een aantal eyeliners die me niet zo goed zijn bevallen, maar ik ben er dan ook niet zo heel handig in.

 • Reply
  Karlien - Polished Cats
  1 maart 2015 at 13:38

  mmm het geeft wel een mooi resultaat al !

  liefs
  Karlien

 • Reply
  Eline
  1 maart 2015 at 13:51

  Ik heb hem ook getest en vond hem te droog werken ook inderdaad, gewoon net niet goed genoeg!

 • Reply
  Sharona
  1 maart 2015 at 14:08

  Ik wilde al een comment gaan tikken dat je inderdaad misschien net een slechte had, maar na de comments gelezen te hebben ben je blijkbaar niet de enige met dit probleem. Jammer, het had zo mooi kunnen zijn!

 • Reply
  Vera
  1 maart 2015 at 14:29

  Ik heb hem ook deze week aangeschaft en precies hetzelfde probleem. Hij stopt er op een gegeven moment gewoon mee. Ik baal er van want het kwastje was inderdaad echt ideaal.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  1 maart 2015 at 14:29

  Jammer dat je er wat moeite mee gehad hebt

 • Reply
  Marjoleinee
  1 maart 2015 at 16:59

  Jammer dat hij niet goed werkt, ik vond hem ook niet fijn ..

 • Reply
  chucky1012
  1 maart 2015 at 17:16

  Jammer dat het tegenvalt.
  Ik wil ze kopen maar zal dit skippen.

 • Reply
  loesblogt
  1 maart 2015 at 18:44

  Ahh wat jammer! het zag er zo op het eerste gezicht zo goed uit. Ik heb nog steeds geen budget vervanger gevonden voor mijn l’oreal eyeliner helaas 🙁

 • Reply
  Lies
  1 maart 2015 at 21:16

  Ah wat ontzettend jammer dat je er zoveel problemen mee hebt gehad! Ik was zelf heel erg benieuwd naar deze eyeliner, maar ik sla hem nu toch maar over.

 • Reply
  Karen
  1 maart 2015 at 22:50

  Wat raar! De foto met het lijntje ziet er erg mooi uit, maar voor de rest is het niks goeds. 🙁

 • Reply
  Mandy
  2 maart 2015 at 09:17

  Ik heb precies hetzelfde probleem! Na de review van Vera dacht ik ook “Yes”! Maar wat een tegenvaller.
  Dat was ook de laatste keer dat ik n.a.v haar blog ook echt iets koop. Leuke Blog, mooie foto’s, maar volgens mij trekt ze producten uit de la om ze een keer te gebruiken zonder ze echt te testen op de langere termijn.
  Hetzelfde geldt voor budget poeder producten, ze swatchen mooi en blenden goed, maar hoelang blijven ze zitten?

 • Reply
  Caro ~ My Beautycase
  2 maart 2015 at 10:12

  Jammer dat hij tegenvalt, maar ik ben sowieso niet echt van de eyeliner pen maar meer van de vloeibare eyeliners! 🙂

 • Reply
  Sharon
  2 maart 2015 at 10:46

  Ik vind deze top! Ik heb dit probleem helemaal niet… Ik bewaar hem op z’n kop in m’n kwastenbakje en kan hem iedere keer zo gebruiken zonder te schudden ed. Ik ben er heel blij mee…

 • Reply
  Kiss & Make-up
  2 maart 2015 at 11:09

  Jammer zeg! Misschien is hij op de een ofandere manier uitgedroogd geraakt? De punt is wel lekker fijn en precies.

 • Reply
  DiDi
  2 maart 2015 at 16:43

  Ik gebruik deze liner nu ongeveer een weekje en ik heb er nog geen problemen mee gehad. ik ben er heel tevreden over! ik ben alleen bang na het leven van de reacties hoe lang dat gaat duren..haha

 • Reply
  Esmée
  2 maart 2015 at 17:53

  Ik was ook benieuwd naar de.eyeliner en ondanks dat hij bij mij wel goed zwart en vloeibaar bleef, vond ik hem niet fijn! Easy to use? Helemaal niet! Ik was twee keer zo lang bezig met het zetten van mijn wing, en moest er meer moeite voor doen om hem mooi strak en egaal te krijgen. Ik blijf voorlopig lekker bij met ELF gel liner met schuin kwastje, dat is precies goed en véél sneller voor mij 😉 x

 • Reply
  daphne
  3 maart 2015 at 11:55

  Wat jammer. Het klonk veel belovend. Liefs Daphne

 • Reply
  essence Easy 2 Use Eyeliner Pen » fashionisaparty.com
  3 maart 2015 at 14:30

  […] las ik dit weekend dat ik niet de enige ben met een slechte ervaring: de Eyeliner Pen van Charlotte was ook al niet al te […]

 • Reply
  Amelie
  4 maart 2015 at 09:48

  Deze wil ik zeker eens proberen!

 • Reply
  Jade
  24 mei 2016 at 18:40

  ik had deze eyeliner gekocht voordat ik je artikel zag. ik had het zelfde probleem met de mijne. ik heb een aantal dingen geprobeerd en dit werkt: als de jouwe ook uitgedroogd is, hou de punt dan even onder de kraan. na een paar swatches kun je de eyeliner weer gebruiken. het vervelende is wel dat je dat steeds opnieuw moet doen als je weer aan de slag wilt met de eyeliner.
  XxX Jade

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.