Nagellak

Review: Essence Effect Nails – Call Me Galaxy

Als het om nagels gaat ben ik altijd dol op glitters. Zowel in nagellak als losse glitters om mee te spelen! Een hele tijd geleden maakte ik al eens deze French Glitter Tips. Onlangs had ik weer eens zin om met losse glitters aan de slag te gaan en besloot ik de nieuwe Essence Effect Nails in de kleur Call Me Galaxy te gebruiken. Ik ga de glitters en het resultaat uitgebreid aan jullie laten zien!

Het idee van de Essence Effect Nails is dat je je nagels in het potje kunt dopen en daardoor een laagje glitters over je nagels krijgt. Dat lijkt een beetje op de Pupa Party Queen Nail Art die ik rond de kerstdagen uitprobeerde! Echter vind ik zo’n laag losse glitters niet zo fijn. Zelfs als je er topcoat overheen doet blijft de laag erg onregelmatig en persoonlijk bleef ik ook constant ermee aan m’n haar hangen. Ik besloot deze glitters daarom totaal anders te gebruiken, zodanig op een manier dat ze er wel heel leuk uitzien, maar ook dat ze goed blijven zitten!

De Essence Effect Nails zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende varianten. Het merendeel van de soorten zijn Caviar-achtige bolletjes, maar er zitten ook wat losse glitters tussen. Dit is de versie Call Me Galaxy. Het is een combinatie van verschillende kleuren glitters in paars, roze, geel en blauw. Het zijn zachte kleuren die perfect zijn te combineren voor dit voorjaar!

De glitters zitten in een klein potje met een schroefdeksel. Onder de deksel vind je een dop die je eraf kunt trekken zodat je bij de glitters komt. Ik schud wat glitters in de deksel om mee te werken, dat vind ik persoonlijk het makkelijkste.

Voor deze nail art lakte ik mijn nagels OPI Pink-ing Of You. Eerst liet ik de eerste laag goed drogen en vervolgens ging ik per nagel aan de slag met de tweede laag. Nadat ik de tweede laag op de nagel had aangebracht, bracht ik meteen de losse glitters aan, die ik oppakte met een dottingtool (ook van Essence). Tip: als je de dottingtool even een beetje vochtig maakt, kun je de glitters makkelijk oppakken.

Ik wilde iets anders dan ik de vorige keer had gedaan, dus besloot ik een dubbele rij op het merendeel van mijn nagels te doen. Een soort French Manicure-idee, maar dan anders! Op mijn ringvingers deed ik iets extra’s door glitters op de hele nagel aan te brengen. Ik werkte rij voor rij, zodat uiteindelijk mijn hele nagel vol zat. Dit ziet er zo gaaf uit! Natuurlijk maakte ik alles af met topcoat, waardoor het geheel een dag of 3-4 op z’n plek bleef zitten.

Ik vond de kleuren van de glitters in eerste instantie een beetje saai, maar zo in combinatie met lichtroze ziet het er heel gaaf uit. Ik denk dat ze ook geweldig zouden staan bij lichtblauw! Ik denk dat ze ook wel leuk zouden kunnen zijn zoals Essence ze eigenlijk heeft bedoeld (je nagels erin gedipt), maar persoonlijk vind ik dit net even wat stijlvoller. Je bent er misschien wel even mee bezig, maar het resultaat mag er zijn!

De Essence Effect Nails kosten €1,99 per stuk en zijn verkrijgbaar bij Kruidvat. Je vindt deze producten in het tweede Nail Art-schap, dat je meestal bij wat grotere filialen vindt. Hier kun je een lijst downloaden met de filialen die dat hebben.

Dit vind je misschien ook leuk...

41 reacties

 1. Super mooi effect!

 2. Wat heb jij een hoop geduld gehad voor deze nail art: knap! Ik vind het er heel mooi uitzien! Dankjewel voor de tip rondom de dotting tool.

 3. Ziet er heel tof uit!

 4. Ik vind het mooi dat ze er allemaal zo perfect op zitten. Staat erg leuk.

 5. Ziet er heel tof uit!

 6. Leuk gedaan!

 7. Erg leuk! Vind de kleurcombinatie van de glitters ook wel heel tof 🙂

 8. Ziet er goed uit! X

 9. Ziet er heel mooi uit!

 10. Super leuk! 😉

 11. ziet er echt superleuk uit!

 12. Wat leuk gedaan, ziet er heel mooi uit!

 13. Wauw ziet er echt geweldig mooi uit !

 14. Leuke nailart zo!

 15. Ziet er mooi uit!

 16. Wauw prachtig!

 17. Dat ziet er echt heel erg leuk uit.

 18. Heel erg mooi effect!

 19. Heel leuk gedaan zo! 🙂

 20. Ah dat ziet er super leuk uit!

 21. Wat een leuk resultaat over die roze kleur! Ik denk dat ik dit ook mooier vind dan je nagels in de glitter dippen 😉

 22. Wat ziet dat er tof uit! ‘Mijn’ Kruidvat heeft een tweede schap, maar ik heb nog nooit echt goed naar deze potjes gekeken. 😉

 23. Wat een leuke nailart! Prachtige kleur van OPI:)

  Vind deze glitters van essence supermooi, denk dat ik een deze dagen maar weer even de kruidvat induik:)

 24. Oeh, het geeft echt een leuk effect!

 25. Wat een leuke combinatie 🙂 Vind de basiskleur ook erg leuk!

 26. leuke nailart heb je er mee gemaakt 😀

 27. Ziet er echt leuk uit 🙂

 28. Suzanne zegt:

  Ziet er leuk uit, maar ik zou er zelf niet aan beginnen. Het is me te veel werk en ik ben te perfectionistisch, ik zou alle rijtjes precies recht willen krijgen, wat waarschijnlijk nooit lukt. 😛 Wat goed dat het 3 tot 4 dagen is blijven zitten! Welke topcoat heb je daarvoor gebruikt?

 29. wow super mooi resultaat! Maar het lijk mij ook alsof je echt veel geduld hebt
  Ik zou die glitters er al gewoon los op gooien denk ik, maar dit is natuurlijk zoveel mooier

  Liefs,
  Karlien

 30. Jezus, wat een geduld moet jij hebben! Ik zou het niet zo mooi naast elkaar kunnen leggen hoor. Maar het ziet er wel heel tof uit!

 31. Het ziet er prachtig uit!

 32. Leuk gedaan! Lekker feestelijk ook.

 33. Vooral je vinger vol vind ik heel erg leuk, maar ik zou er zelf het geduld niet voor hebben!

 34. Wow wat een gaaf effect zeg! Ik ga het ook eens proberen, hopen dat ik het geduld ervoor heb hihi

 35. Echt een heel leuk idee en het ziet er super uit! Het moet een gepriegel zijn geweest en je zult er eindeloos geduld voor nodig hebben, maar ik wil het graag probern!

 36. Mooi resultaat! Zelf heb ik er niet het geduld voor, maar jij gelukkig wel! 🙂

 37. Prachtige nailart en het staat zo mooi bij je 😉

 38. Wat een geweldig leuk idee, echt super leuk!

 39. Ik vind het effect ontzettend leuk zeg, wauw!

 40. Wat een super leuke nailart ! Deze moet ik ook zeker en vast proberen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.