Budget Make-up Reviews

Review: Essence – Eyeshadow Brush (Musthave!)

Jullie horen mij regelmatig klagen over het slechte kwasten-aanbod in de Nederlandse winkels, maar er lijkt steeds meer verandering in te komen! Essence, één van mijn favoriete budget-merken, had al een aantal prima kwasten in het assortiment (zie hier mijn review over de Smokey Eyes Brush en de Gel Eyeliner brush is ook top!). Sinds de vorige assortiments-update hebben ze ook een platte oogschaduwkwast. Dat was echt iets wat nog in Nederland ontbrak! Bovendien lijkt deze Eyeshadow Brush verdacht veel op mijn MAC 239 kwast. En raad eens? I’m in love!

 

 

De Essence Eyeshadow Brush is een platte, maar vrij luchtige oogschaduwkwast. Doordat hij flink vol is en veel haren heeft is hij  behoorlijk stevig. Hij is in elk geval stukken steviger dan bijvoorbeeld de Hema oogschaduwkwasten. Hierdoor is hij perfect om kleur op te bouwen op het bewegende ooglid. Je zou ‘m zelfs (als het echt niet anders kan) in de arcadeboog kunnen gebruiken om kleur uit te werken. Net als alle andere Essence oog-kwasten heeft de Eyeshadow Brush paarse haren. Ik vermoed dat de haren synthetisch zijn, aangezien ze vrij zacht zijn. Daarnaast is de kwast extreem goedkoop (€1,29!), dus ik verwacht daar geen dierenhaar voor. De kwaliteit is bovendien prima! Ik heb mijn Essence Eyeshadow Brushes al talloze keren gewassen en tot mijn verbazing blijven ze keurig mooi in vorm. Bovendien zijn ze tot nu toe ook nog geen haren verloren, dus kwalitatief zijn ze prima in orde.

Toen ik de eerste beelden van deze kwast in het persbericht zag, hoopte ik al dat hij in de buurt zou komen van mijn MAC 239. Dit is dé platte oogschaduwkwast van MAC en een grote favoriet van mij. Ik zou graag wel meer van deze kwasten wille hebben, maar ze zijn zo ontzettend duur! Voor een MAC 239 betaal je namelijk maar liefst €27,00. Yikes, dat is behoorlijk aan de prijs.

Zoals je op de foto kunt zien komen de kwasten aardig bij elkaar in de buurt. Ze zijn nagenoeg even groot en hebben een vergelijkbare vorm. Het enige verschil dat ik kan noemen is dat de MAC 239 iets steviger is ten opzichte van de Essence-kwast. Om heel eerlijk te zijn blijft het daar ook bij! Ongelofelijk, nietwaar?

Ik ben fan! Ik ben zelf zo dol op deze kwast dat ik sinds ik ‘m heb (of beter gezegd, sinds ik er een stuk of 4 heb!), mijn MAC 239 nauwelijks meer heb gebruikt. Ik vind ‘m zo ontzettend fijn werken dat ik er meteen een paar extra heb gekocht. Voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten. Ik verwacht overigens wel dat mijn MAC 239 uiteindelijk langer mee zal gaan dan deze Essence-kwast, maar voor zo’n prijsje is deze oogschaduwkwast geweldig. Kortom, dit is echt een budgettopper en ik kan ‘m van harte aanbevelen. Dit is een fijne kwast voor iedereen, of je nou net begint met make-up of wanneer je juist al heel ervaren bent. Deze is altijd goed!

De Essence Eyeshadow Brush kost €1,29 en is verkrijgbaar bij alle verkooppunten van Essence. Essence is te koop bij Kruidvat en sommige filialen van Trekpleister.

Dit vind je misschien ook leuk...

44 reacties

 1. Ik heb hem ook, hij is inderdaad super fijn!

 2. Ik heb de smokey eye. Idd erg fijn.

 3. ik heb hem ook en ik ben er echt heel erg tevreden over =)

 4. Amy zegt:

  Ik gebruik deze kwast juist nooit omdat ik de kwast heel erg vind kriebelen tijdens het gebruik.

 5. Deze kwasten zijn erg handig. Heb er zelfs 3 van!
  Liefs

 6. Daisy zegt:

  ik heb die kwast ook, maar ik had hem al volgens mij voor 1,29

 7. Ik heb deze ook, maar nog nooit gebruikt eigenlijk, gebruik altijd mijn zoeva kwasten

 8. Ik heb hem ook! Hij is echt heel erg fijn!

 9. Heb deze kwast ook en in het begin was ik erg enthousiast, maar nu niet zo meer. Ik vind ‘m nogal prikkerig, de haartjes zijn best hard. Mijn meest favo platte kwast is nog steeds die van de Bodyshop, maar ook de nieuwe platte stevige kwasten van de Hema zijn heel fijn (met wit of grijs handvat).

 10. Ben niet de enige, maar: ik heb em ook 😀 haha
  En vind de eh..smokey eye brush heet hij volgens mij ook heel erg fijn. De ene die wat smaller is en meer voor je crease is bedoeld.

 11. Ik heb laatst de smokey eyes brush gehaald (pencil brush), en die was ook erg fijn! Deze ga ik ook wel een keer halen.

 12. Hij ziet er inderdaad vrij gelijkaardig uit als de 239! Daar heb ik er ook eentje van en zou graag een tweede willen, maar de prijs hield me wat tegen. Als ik nog eens in het Kruidvat ben, hol ik naar het Essence-schap!

 13. Oh hij lijkt mij ook heel erg fijn, bedankt voor de tip;D

 14. Goeie tip! Die moet ik nog even gaan halen dus 🙂

 15. Bianca zegt:

  Ik heb ‘m ook maar k vind ‘m niet prettig.
  Bij mij zijn de haren niet helemaal recht ofzo en dan ook nog wat stijver als ik prettig vind dus ik gebruik ‘m eigenlijk nooit.
  Mijn favoriet blijft de lichtroze kwast van de Hema maar deze is niet meer te koop helaas, anders had ik ‘r daar nog één of twee van gekocht.

 16. Grappig, ik heb deze kwast ook, maar vind hem otnzettend slecht! Geef mij maar mn Zoeva kwasten <3 Een hele set voor 20 euro 🙂

 17. Deze heb ik ook! Hihi, wat leuk om te horen dat hij lijkt op een macbrush, maar inderdaad zal de kwaliteit op lange termijn wel veel minder zijn, maar ach; dan koop je toch gewoon een nieuwe voor dat geld.
  Super fijne kwast ^^

  Liefs, WingedBeauty!

 18. LIjkt mij een erg fijne kwast!
  Zelf heb ik ook een aantal kwasten van essence en catrice en deze vind ik ook erg fijn!

 19. Hij lijkt me erg fijn, denk dat ik hem toch nog maar ga halen.

 20. Deze ga ik ook kopen 🙂

 21. Klarieke zegt:

  Ik gebruik m ook altijd ;D

 22. Ik heb hem op aanraden van jou deze week gekocht! Ben er super blij mee want hij werkt echt goed!

 23. Wauw, klinkt echt heel goed ! Die ga ik zeker es checken in het Kruidvat.

 24. Woei! Ik ga hem binnenkort kopen! ^_^

 25. Ik heb drie van deze kwasten, maar ze werken zo onwijs fijn! En nu jij het verschil noemt, whaaaat! Ik sta echt te kijken! Met name, omdat je nu minder je MAC eyeshadow pencil gebruikt. 🙂

 26. Ik vind deze ook erg fijn 😀 x

 27. Ik heb ‘m hier in mijn kwastenpot staan, maar heb hem nooit echt gebruikt, shame on me! Ik ga hem morgen meteen testen!

 28. Ik vind het alleen jammer dat ‘ie paars met zwart is, een beetje een deprimerende combi haha. Maar zoals je zegt, het is een hele fijne kwast!

 29. Ik vind het super fijn! gewoon een simpele, goedkope brush! Met het wassen geeft ie wel paars af, helaas. Maar daar merk je verder niks van!

 30. Ik heb hem nog niet, maar ik ga hem denk ik na deze review wel even kopen. Vet handig!

 31. Nina zegt:

  Ik heb er 3 😀 Ik vind hem helemaal top!

 32. Dit word mijn volgende aankoop!

  xoxo
  mloescloset.blogspot.com

 33. Na zo’n review moet ik het kopen van mezelf, haha!
  Liefs

 34. Marijne zegt:

  Ik vind hem wel fijn alleen vind ik dat hij niet zo zacht is en dat hij wat prikt. Maar toch verder wel een fijne kwast voor het geld dat je er voor betaald.

 35. Oppp de wishlist! 🙂

 36. Ik heb hem ook, hij is erg fijn!

 37. Inga zegt:

  Ik vind je blog GEWELDIG!
  Maar je post zo weinig……. Ik kom iets van 2x p.d en na 2 dagen ofzo is er pas iets nieuws, wil je ook weer filmpjes makuh?

  xx. MEGAASUPERFAN VAN JE!

 38. Deze heb ik ook, en inderdaad: hij is erg fijn!!

 39. Roos zegt:

  Ik heb hem gisteren voor de tweede keer gekocht. En ik weet zeker, ik ga hem nog veel vaker kopen want voor de prijs is de kwast ge-wel-dig!

 40. Zoë zegt:

  Ik vind je blog erg leuk, maar ik vind het onwijs jammer dat je zo weinig post.. Minimaal een artikel per dag zou wel erg leuk zijn.

 41. Geen wonder dat ze bijna altijd op zijn! Ik heb laatst noodgedwongen de gel eyeliner kwast van Catrice moeten nemen, omdat die niet meer in het schap van Essence lag! Ik zal de volgende keer de kwasten eens gaan bekijken als ze echt zo goed zijn.

 42. Jup, ik heb ‘m ook en gebruik ‘m iedere dag!

 43. Ik heb ‘m ook gekocht op aanrader van mijn vriendin en i LOVE it!

  x

 44. Je kunt 21 van die Essence kwastjes kopen voor 1 MAC 239.
  Wat een voordeel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.