Budget Make-up Reviews

Review: Essence – Eyeshadow Brush (Musthave!)

Jullie horen mij regelmatig klagen over het slechte kwasten-aanbod in de Nederlandse winkels, maar er lijkt steeds meer verandering in te komen! Essence, één van mijn favoriete budget-merken, had al een aantal prima kwasten in het assortiment (zie hier mijn review over de Smokey Eyes Brush en de Gel Eyeliner brush is ook top!). Sinds de vorige assortiments-update hebben ze ook een platte oogschaduwkwast. Dat was echt iets wat nog in Nederland ontbrak! Bovendien lijkt deze Eyeshadow Brush verdacht veel op mijn MAC 239 kwast. En raad eens? I’m in love!

 

 

De Essence Eyeshadow Brush is een platte, maar vrij luchtige oogschaduwkwast. Doordat hij flink vol is en veel haren heeft is hij  behoorlijk stevig. Hij is in elk geval stukken steviger dan bijvoorbeeld de Hema oogschaduwkwasten. Hierdoor is hij perfect om kleur op te bouwen op het bewegende ooglid. Je zou ‘m zelfs (als het echt niet anders kan) in de arcadeboog kunnen gebruiken om kleur uit te werken. Net als alle andere Essence oog-kwasten heeft de Eyeshadow Brush paarse haren. Ik vermoed dat de haren synthetisch zijn, aangezien ze vrij zacht zijn. Daarnaast is de kwast extreem goedkoop (€1,29!), dus ik verwacht daar geen dierenhaar voor. De kwaliteit is bovendien prima! Ik heb mijn Essence Eyeshadow Brushes al talloze keren gewassen en tot mijn verbazing blijven ze keurig mooi in vorm. Bovendien zijn ze tot nu toe ook nog geen haren verloren, dus kwalitatief zijn ze prima in orde.

Toen ik de eerste beelden van deze kwast in het persbericht zag, hoopte ik al dat hij in de buurt zou komen van mijn MAC 239. Dit is dé platte oogschaduwkwast van MAC en een grote favoriet van mij. Ik zou graag wel meer van deze kwasten wille hebben, maar ze zijn zo ontzettend duur! Voor een MAC 239 betaal je namelijk maar liefst €27,00. Yikes, dat is behoorlijk aan de prijs.

Zoals je op de foto kunt zien komen de kwasten aardig bij elkaar in de buurt. Ze zijn nagenoeg even groot en hebben een vergelijkbare vorm. Het enige verschil dat ik kan noemen is dat de MAC 239 iets steviger is ten opzichte van de Essence-kwast. Om heel eerlijk te zijn blijft het daar ook bij! Ongelofelijk, nietwaar?

Ik ben fan! Ik ben zelf zo dol op deze kwast dat ik sinds ik ‘m heb (of beter gezegd, sinds ik er een stuk of 4 heb!), mijn MAC 239 nauwelijks meer heb gebruikt. Ik vind ‘m zo ontzettend fijn werken dat ik er meteen een paar extra heb gekocht. Voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten. Ik verwacht overigens wel dat mijn MAC 239 uiteindelijk langer mee zal gaan dan deze Essence-kwast, maar voor zo’n prijsje is deze oogschaduwkwast geweldig. Kortom, dit is echt een budgettopper en ik kan ‘m van harte aanbevelen. Dit is een fijne kwast voor iedereen, of je nou net begint met make-up of wanneer je juist al heel ervaren bent. Deze is altijd goed!

De Essence Eyeshadow Brush kost €1,29 en is verkrijgbaar bij alle verkooppunten van Essence. Essence is te koop bij Kruidvat en sommige filialen van Trekpleister.

44 Comments

 • Reply
  Charile
  8 juli 2012 at 09:14

  Ik heb hem ook, hij is inderdaad super fijn!

 • Reply
  AnnaSophia
  8 juli 2012 at 09:25

  Ik heb de smokey eye. Idd erg fijn.

 • Reply
  beautybysandra
  8 juli 2012 at 09:38

  ik heb hem ook en ik ben er echt heel erg tevreden over =)

 • Reply
  Amy
  8 juli 2012 at 09:39

  Ik gebruik deze kwast juist nooit omdat ik de kwast heel erg vind kriebelen tijdens het gebruik.

 • Reply
  MySuperSweetLife
  8 juli 2012 at 09:48

  Deze kwasten zijn erg handig. Heb er zelfs 3 van!
  Liefs

 • Reply
  Daisy
  8 juli 2012 at 09:56

  ik heb die kwast ook, maar ik had hem al volgens mij voor 1,29

 • Reply
  Mandy
  8 juli 2012 at 09:59

  Ik heb deze ook, maar nog nooit gebruikt eigenlijk, gebruik altijd mijn zoeva kwasten

 • Reply
  Paola
  8 juli 2012 at 10:04

  Ik heb hem ook! Hij is echt heel erg fijn!

 • Reply
  Calijn
  8 juli 2012 at 10:28

  Heb deze kwast ook en in het begin was ik erg enthousiast, maar nu niet zo meer. Ik vind ‘m nogal prikkerig, de haartjes zijn best hard. Mijn meest favo platte kwast is nog steeds die van de Bodyshop, maar ook de nieuwe platte stevige kwasten van de Hema zijn heel fijn (met wit of grijs handvat).

 • Reply
  Tasja
  8 juli 2012 at 10:29

  Ben niet de enige, maar: ik heb em ook 😀 haha
  En vind de eh..smokey eye brush heet hij volgens mij ook heel erg fijn. De ene die wat smaller is en meer voor je crease is bedoeld.

 • Reply
  Elise
  8 juli 2012 at 11:06

  Ik heb laatst de smokey eyes brush gehaald (pencil brush), en die was ook erg fijn! Deze ga ik ook wel een keer halen.

 • Reply
  BeautyLoves
  8 juli 2012 at 11:09

  Hij ziet er inderdaad vrij gelijkaardig uit als de 239! Daar heb ik er ook eentje van en zou graag een tweede willen, maar de prijs hield me wat tegen. Als ik nog eens in het Kruidvat ben, hol ik naar het Essence-schap!

 • Reply
  Miranda
  8 juli 2012 at 11:28

  Oh hij lijkt mij ook heel erg fijn, bedankt voor de tip;D

 • Reply
  Esmay
  8 juli 2012 at 11:31

  Goeie tip! Die moet ik nog even gaan halen dus 🙂

 • Reply
  Bianca
  8 juli 2012 at 11:34

  Ik heb ‘m ook maar k vind ‘m niet prettig.
  Bij mij zijn de haren niet helemaal recht ofzo en dan ook nog wat stijver als ik prettig vind dus ik gebruik ‘m eigenlijk nooit.
  Mijn favoriet blijft de lichtroze kwast van de Hema maar deze is niet meer te koop helaas, anders had ik ‘r daar nog één of twee van gekocht.

 • Reply
  Amanda
  8 juli 2012 at 11:43

  Grappig, ik heb deze kwast ook, maar vind hem otnzettend slecht! Geef mij maar mn Zoeva kwasten <3 Een hele set voor 20 euro 🙂

 • Reply
  Anke
  8 juli 2012 at 11:44

  Deze heb ik ook! Hihi, wat leuk om te horen dat hij lijkt op een macbrush, maar inderdaad zal de kwaliteit op lange termijn wel veel minder zijn, maar ach; dan koop je toch gewoon een nieuwe voor dat geld.
  Super fijne kwast ^^

  Liefs, WingedBeauty!

 • Reply
  Marjolein
  8 juli 2012 at 12:13

  LIjkt mij een erg fijne kwast!
  Zelf heb ik ook een aantal kwasten van essence en catrice en deze vind ik ook erg fijn!

 • Reply
  xElegance
  8 juli 2012 at 12:40

  Hij lijkt me erg fijn, denk dat ik hem toch nog maar ga halen.

 • Reply
  Vera
  8 juli 2012 at 12:55

  Deze ga ik ook kopen 🙂

 • Reply
  Klarieke
  8 juli 2012 at 13:22

  Ik gebruik m ook altijd ;D

 • Reply
  Tedje
  8 juli 2012 at 13:50

  Ik heb hem op aanraden van jou deze week gekocht! Ben er super blij mee want hij werkt echt goed!

 • Reply
  ValleyDoll
  8 juli 2012 at 14:07

  Wauw, klinkt echt heel goed ! Die ga ik zeker es checken in het Kruidvat.

 • Reply
  Samantha
  8 juli 2012 at 15:04

  Woei! Ik ga hem binnenkort kopen! ^_^

 • Reply
  Gerrianne
  8 juli 2012 at 16:49

  Ik heb drie van deze kwasten, maar ze werken zo onwijs fijn! En nu jij het verschil noemt, whaaaat! Ik sta echt te kijken! Met name, omdat je nu minder je MAC eyeshadow pencil gebruikt. 🙂

 • Reply
  jana
  8 juli 2012 at 18:09

  Ik vind deze ook erg fijn 😀 x

 • Reply
  The Beauty Gem
  8 juli 2012 at 18:52

  Ik heb ‘m hier in mijn kwastenpot staan, maar heb hem nooit echt gebruikt, shame on me! Ik ga hem morgen meteen testen!

 • Reply
  Beauty by Linde
  8 juli 2012 at 23:08

  Ik vind het alleen jammer dat ‘ie paars met zwart is, een beetje een deprimerende combi haha. Maar zoals je zegt, het is een hele fijne kwast!

 • Reply
  Amelie
  9 juli 2012 at 15:03

  Ik vind het super fijn! gewoon een simpele, goedkope brush! Met het wassen geeft ie wel paars af, helaas. Maar daar merk je verder niks van!

 • Reply
  Nannick
  9 juli 2012 at 16:22

  Ik heb hem nog niet, maar ik ga hem denk ik na deze review wel even kopen. Vet handig!

 • Reply
  Nina
  9 juli 2012 at 20:55

  Ik heb er 3 😀 Ik vind hem helemaal top!

 • Reply
  Marloes
  9 juli 2012 at 22:31

  Dit word mijn volgende aankoop!

  xoxo
  mloescloset.blogspot.com

 • Reply
  Fien
  10 juli 2012 at 22:29

  Na zo’n review moet ik het kopen van mezelf, haha!
  Liefs

 • Reply
  Marijne
  11 juli 2012 at 00:30

  Ik vind hem wel fijn alleen vind ik dat hij niet zo zacht is en dat hij wat prikt. Maar toch verder wel een fijne kwast voor het geld dat je er voor betaald.

 • Reply
  Barbara
  11 juli 2012 at 10:21

  Oppp de wishlist! 🙂

 • Reply
  Janniek
  11 juli 2012 at 10:46

  Ik heb hem ook, hij is erg fijn!

 • Reply
  Inga
  11 juli 2012 at 13:08

  Ik vind je blog GEWELDIG!
  Maar je post zo weinig……. Ik kom iets van 2x p.d en na 2 dagen ofzo is er pas iets nieuws, wil je ook weer filmpjes makuh?

  xx. MEGAASUPERFAN VAN JE!

 • Reply
  Andréa
  11 juli 2012 at 21:59

  Deze heb ik ook, en inderdaad: hij is erg fijn!!

 • Reply
  Roos
  11 juli 2012 at 23:07

  Ik heb hem gisteren voor de tweede keer gekocht. En ik weet zeker, ik ga hem nog veel vaker kopen want voor de prijs is de kwast ge-wel-dig!

 • Reply
  Zoë
  12 juli 2012 at 08:10

  Ik vind je blog erg leuk, maar ik vind het onwijs jammer dat je zo weinig post.. Minimaal een artikel per dag zou wel erg leuk zijn.

 • Reply
  Deborah
  12 juli 2012 at 18:48

  Geen wonder dat ze bijna altijd op zijn! Ik heb laatst noodgedwongen de gel eyeliner kwast van Catrice moeten nemen, omdat die niet meer in het schap van Essence lag! Ik zal de volgende keer de kwasten eens gaan bekijken als ze echt zo goed zijn.

 • Reply
  CreaBeaBlog
  13 juli 2012 at 07:47

  Jup, ik heb ‘m ook en gebruik ‘m iedere dag!

 • Reply
  Marije
  13 juli 2012 at 13:59

  Ik heb ‘m ook gekocht op aanrader van mijn vriendin en i LOVE it!

  x

 • Reply
  Roos
  9 augustus 2012 at 22:48

  Je kunt 21 van die Essence kwastjes kopen voor 1 MAC 239.
  Wat een voordeel!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.