Reviews

Review: Essence Fragrances

Jullie wisten natuurlijk al dat ik dol ben op veel van de producten van Essence, maar wisten jullie ook dat Essence sinds kort een heuse parfumlijn heeft? Vanaf nu liggen zes verschillende geuren in de winkels en ze ruiken erg lekker! Bovendien zijn ze ook nog eens heerlijk betaalbaar, dus zeker het bekijken waard. Ik testte ze allemaal voor jullie uit!

Ik krijg wel vaker perssamples in leuke verpakkingen, maar deze Essence-geuren waren wel erg leuk verpakt! Ze zaten in een soort kastje met elk een eigen plankje. De achterkant van elk ‘kamertje’ staat helemaal leuk in het teken van de filosofie achter de geur. Deze verpakking zal dus niet te koop zijn, maar ik vond ‘m te leuk om niet aan jullie te laten zien.

Ook zat er een gigantische hoeveelheid Essence-lintjes bij! Ik besloot de ietwat saaie flesjes op te vrolijken met een bijpassend lintje:

De Essence eau de toilettes zullen verkrijgbaar zijn in twee verschillende maten, namelijk fullsize flessen van 50 ml voor €6,99 en kleine tasverstuivers van 10 ml voor €2,99. Handige formaten voor thuis en in je tas voor fijne prijsjes! De flesjes op de foto’s zijn overigens de tasverstuivers. Er zijn op dit moment zes verschillende geuren verkrijgbaar, waarvan twee slechts tijdelijk verkrijgbaar zullen zijn. Dat ziet er naar uit dat we regelmatig nieuwe geuren gaan zien!

Like a…. Day in a Candy Shop is warm zoet en doet me een beetje aan een suikerspin denken. Dat is op zich ook niet zo gek, want deze geur bevat een flinke hoeveelheid vanille. Dit is niet een geur die ik zelf zou dragen, maar ik kan me voorstellen dat jonge meiden groot fan zullen zijn.

Like a…. Trip to New York vind ik erg lekker! Hij is lekker fris, zoet en tegelijkertijd vrij kruidig. Het friszoete komt van de grapefruit die in de geur verwerkt zit en het kruidige van de houtige noten van de geur. Het is een wat zwaardere geur die toch perfect voor de zomer is.

Like a…. First Day in Spring doet zijn naam eer aan, want bij deze geur kan je niet anders dan aan de lente denken. Ik denk dat dit mijn favoriet van deze geuren is! Hij is wederom vrij fris, maar door de fruitige noten (onder andere ananas en sinaasappel) lekker zoetig. Deze geur is Limited Edition, dus sla ‘m flink in als je hem lekker vindt!

Like a…. Walk in the Summer Rain is ook niet echt een geur van mij. Hoewel hij vrij ‘waterig’ ruikt vind ik ‘m erg zwaar (hij bevat veel houtnoten) en heel goedkoop ruiken. Nee, van deze ben ik geen fan! Deze geur is overigens Limited Edition.

Like a… Girls’ Night Out is gelukkig weer een ander verhaal en een stuk lekkerder. Het is inderdaad een perfecte geur voor ‘s avonds doordat hij wat zwaarder is. Toch heeft ook deze geur een vrij zoete ondertoon wat ‘m perfect maakt tijdens de zomeravonden. Het is een vrouwelijke mysterieuze geur.

Like a… New Love is wederom vrij zoet en de geur doet me indeerdaad denken aan een nieuwe liefde. Ik moet zeggen dat ik ook deze weer erg zoet vind en dat dit niet echt een geur voor mij is. Ik ruik vooral heel veel vanille, koffie en chocolade, dus het is echt een geur voor zoetekauwen.

Het zijn allemaal eau de toilettes, dus de houdbaarheid is niet heel erg fantastisch. Over het algemeen houden de geuren het zo’n drie uur bij mij uit, al blijven de zwaardere geuren iets langer hangen. Je zal dus wel wat vaker moeten bijsprayen, maar met zo’n tasverstuiver is dat natuurlijk vrij makkelijk.

Het is duidelijk dat Essence bij het samenstellen van de geuren vooral rekening heeft gehouden met jonge meiden. De geuren zijn vrijwel allemaal behoorlijk zoet en ik kan me voorstellen dat vrouwen van mijn leeftijd daar misschien niet heel dol op zijn. Toch raad ik je aan om ze toch eventjes uit te proberen, want ik denk dat een paar geuren bij veel dames in de smaak zullen vallen. Met name Like a…. First Day in Spring, Like a…. Trip To New York en Like a… Girls’ Night Out zijn geuren die waarschijnlijk veel dames lekker zullen vinden!

De Essence geuren zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Kruidvat. Voor een fullsize van 50 ml betaal je €6,99 en een tasverstuiver van 10 ml kost €2,99.

37 Comments

 • Reply
  AnnaSophia
  8 juni 2012 at 11:12

  Ik ga ze zeker allemaal eens besnuffelen 🙂

 • Reply
  Suzanne
  8 juni 2012 at 11:13

  Wat leuk dat je dit gewoon toegestuurd krijgt!

  Ik las op de website dat 5 van de 6 geuren musk bevatten, ik heb wel eens een deo gehad waar musk in zat, en na een tijdje rook ik een vies musk luchtje, is dat bij deze ook?

 • Reply
  Marion
  8 juni 2012 at 11:28

  Super leuk. Heb ze ook geroken in de winkel. Vind voorallike à trip to new York een erg lekkere geur!

 • Reply
  kathleen
  8 juni 2012 at 11:31

  Hey Charlotte, dat klinkt veelbelovend!
  Weet je misschien of ze al in België verkrijgbaar zijn?

  groetjes

 • Reply
  Esmay
  8 juni 2012 at 11:37

  Ik heb zelf Like a trip to New York en die vind ik zeker erg lekker!
  Ik vind vooral leuk dat ze zo’n “spaar” gevoel hebben, je wilt ze allemaal ondanks dat ze niet allemaal even lekker ruiken haha!

 • Reply
  Amanda
  8 juni 2012 at 11:46

  Ik heb Walk in the Summer Rain, ik vind hem juist erg citrus achtig ruiken. Dacht dat jij hem ook wel lekker zou vinden! Ik kon trouwens de grote verpakkingen niet in mijn filiaal vinden.

 • Reply
  Xadi
  8 juni 2012 at 11:48

  Wauw, Essence heeft wel werk gemaakt van de persverpakkingen !
  Leuk!

 • Reply
  Ellen
  8 juni 2012 at 12:14

  Ik neem aan dat jij de tasverstuivers hebt. Die vind ik namelijk een stuk leuker eruit zien dan de fullsize verpakkingen.

  • Reply
   anoniem
   9 juni 2012 at 23:10

   Nee, de tasverstuivers zien er anders uit, iets leuker =)

 • Reply
  Marijke
  8 juni 2012 at 12:27

  Ik ga na dit gelezen te hebben toch zeker wel even snuffelen in het Kruidvat vandaag!

 • Reply
  Desirée
  8 juni 2012 at 12:27

  De tasverstuivers zien er toch nog wel anders uit dan deze hoor 😉
  Maar wat leuk om dit zo bij de post te krijgen zeg! :p Echt grappig gedaan.
  Ik vind tot nu toe Like a…. Trip to New York het lekkerst ruiken.

 • Reply
  Juliette
  8 juni 2012 at 13:02

  Zijn deze geuren in alle filialen van kruidvat te verkrijgen of alleen bij een extra schap?

 • Reply
  Cute as a Cupcake blog
  8 juni 2012 at 13:08

  Wat een leuke verpakking! Ik ben erg benieuwd naar de geuren, maar ik vind ze maar niet terug bij ons in het Kruidvat. Ik zal nog even moeten wachten 🙂

 • Reply
  shimmer-pie
  8 juni 2012 at 13:09

  Hee ik heb ook de tasverstuivers maar bij mij zien ze er heel anders uit hoor!
  Leuker vind ik zelf haha
  Kijk maar
  http://shimmer-pie.nl/2012/06/06/essence-luchtjes/

  • Reply
   Bianca
   8 juni 2012 at 16:17

   ja idd, bij mij zien ze er ook anders (leuker) uit! wat gek 😛

 • Reply
  Lisa
  8 juni 2012 at 14:02

  Lijken me erg fijne geurtjes, ik ben benieuwd!

 • Reply
  pamela
  8 juni 2012 at 14:04

  ik heb ze allemaal geroken en ik vind er maar 3 lekker die heb ik alledrie meegenomen dat is like a first day in spring like a new love en mijn favoriet like a girl’s night out!

  ik heb zoals ik dat zelf wou de kleine versie. maar voor de mensen die de grote willen ik heb ze nergens gezien ik zie alleen de kleine staan in de winkel.??

 • Reply
  beautybysandra
  8 juni 2012 at 14:19

  ben echt benieuwd naar de geurtjes =)

 • Reply
  charile
  8 juni 2012 at 14:47

  Ziet er leuk uit! Bij ‘mijn’ Kruidvat hadden ze de parfums nog niet.

 • Reply
  Paola
  8 juni 2012 at 14:53

  Ik heb zelf twee gekocht! Ik wil girls night out ook nog gaan kopen!

 • Reply
  Nicole
  8 juni 2012 at 15:01

  wat een leuke pers samples!
  heb zelf alleen het geurtje like a first day in spring gekocht in de mini versie. de andere LE geur vond ik niet zo lekker.
  van de vaste collectie vond ik candy shop en first love niet echt lekker, de andere twee heb ik nog niet geroken..

 • Reply
  Miranda
  8 juni 2012 at 15:24

  Ik ben ze nog niet tegen gekomen, maar ik ben wel ontzettend benieuwd hoe ze ruiken;D

 • Reply
  Sabine
  8 juni 2012 at 15:53

  Wat leuk! Ik ben erg benieuwd hoe ze ruiken.
  De verpakking doet me erg denken aan die van de Benefit geuren 🙂

 • Reply
  Arletta
  8 juni 2012 at 15:55

  Ik vond like a first day in the spring verschikkelijk, like a trip to new york, girls night out en like a new love vond ik wel lekker, de eerste 2 waren al uitverkocht dus als ik ga stappen heb ik nu de 10 ml versie van like a new love in mijn tasje.
  liefs.x

 • Reply
  SparkelingBeauty
  8 juni 2012 at 17:37

  leuk ! heb ze bij ons in het kruidvat nog niet gezien maar ga er toch een aantal uitproberen
  X

 • Reply
  Jorinde
  8 juni 2012 at 18:04

  Ik heb de tasverstuiver, like a new love!

 • Reply
  Lotte
  8 juni 2012 at 18:55

  Ik heb ze vandaag in de winkel geroken, ze zijn heerlijk! Mijn favoriet is Candy Shop!

 • Reply
  Jana R.
  8 juni 2012 at 21:06

  Ik heb candy shop 😀 x

 • Reply
  Cindy
  8 juni 2012 at 21:54

  Ben geen jonge meid, maar a day in the Candy shop vond ik zalig! Bleef maar aan mijn hand snuffelen.
  Heb ze laten liggen omdat ze vrij snel vervliegen volgens mij, logisch ook voor dat geld, maar ga er morgen toch een paar halen, al is het alleen maar om ‘s avonds thuis af en toe lekker wat op te spuiten. Voor het geld hoef ik het niet te laten 😉

  • Reply
   Desirée
   9 juni 2012 at 02:37

   Ik vond dat op zich nog best meevallen 🙂

 • Reply
  Linda
  8 juni 2012 at 22:36

  Ik heb zelf in Berlijn Like A First Day In Spring gekocht. En ik vind hem echt lekker!! Jammer dat het een LE is 🙁 Misschien ga ik alvast een “back-up” halen 😉

 • Reply
  Laura
  8 juni 2012 at 23:18

  Ik heb ze geroken in de winkel, maar helaas, geen eentje kon me echt bekoren. Misschien inderdaad doordat ze toch allemaal vrij zoetig zijn waar ik persoonlijk geen fan van ben. Doe me dan maar liever een frisse geur of juist een sensuele, kruidige geur maar zonder dat zoete. Ik ben dan ook heel moeilijk met geuren en houd daardoor al jaren vast aan dezelfde All time favorite: Pure White Linen light breeze van Estee Lauder en af en toe Fan di Fendi als ik wat zwaarders wil.

 • Reply
  Julia...
  8 juni 2012 at 23:40

  leuk gedaan van essence, ziet er allemaal heel schattig uit. ik zal eens gaan kijken of ze hier al te koop zijn.

 • Reply
  CreaBeaBlog
  9 juni 2012 at 11:17

  Trip to New York zou wat voor mij kunnen zijn. Ik draag eigenlijk altijd Coco Chanel of Chanel No5. Maar een lekkere, goedkope reis/mee-naar-t-werk/in-de-auto/andere-handige-plaatsen parfum zou erg welkom zijn.

 • Reply
  Michelle
  10 juni 2012 at 00:09

  Ik ga snel naar de Kruidvat om maar even te gaan ruiken. Wat waren de perssamples leuk verpakt!

 • Reply
  Nannick
  10 juni 2012 at 21:48

  Ik had ze ook al gespot! Ze zijn idd erg lekker ;D

 • Reply
  Lotte
  13 juni 2012 at 17:01

  ik heb net de geur ‘a girls night out’ gekocht! lekker geurtje!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.