Essence Metal Shock Nail Powder
Budget Nagellak Reviews

Essence Metal Shock Nail Powder – Review

Een tijdje geleden ontstond er een hele toffe trend: mirror nails! Als je me langer volgt weet je dat ik dol ben op bijzondere finishes, zoal metallic, glitters en spiegeleffect, dus dit moest ik proberen! Probleem was echter dat het lange tijd enkel met gellak werkte (en ik dat liever niet gebruik), maar daar is nu wat nieuws voor. Essence heeft namelijk een tijdje geleden de Essence Metal Shock Nail Powder uitgebracht. Daarmee kun je thuis, met gewone nagellak mirror nails maken. Ik probeerde het uit!

Budgetproof mirror nails? Ik probeerde de nieuwe Essence Metal Shock Nail Powder

De Essence Metal Shock Nail Powder bestaat uit een systeem van 2 stappen, bestaande uit een de Metal Shock Sealing Top Coat (€2,99) en de Metal Shock Nail Powder (€2,99). De Nail Powder is verkrijgbaar in 6 verschillende metallic kleuren. Prima budgetproof dus!

Essence Metal Shock Nail Powder gebruik

Essence Metal Shock Nail Powder - Review

De stappen zijn erg simpel: je brengt een laagje transparante nagellak aan, laat het even drogen en je kunt er vervolgens wat van het poeder op deppen. Even goed uitvegen, de bijbehorende topcoat er overheen en klaar! De overgebleven glitters spoel je makkelijk af met water.

In tegenstelling tot de gangbare mirror nails poeders, die enkel op gellak aan te brengen zijn, kun je deze wèl gewoon met normale nagellak gebruiken, zonder dat je chrome effect weggaat.

Essence Metal Shock Nail Powder – Mirror, Mirror on the Nail

Essence Metal Shock Nail Powder - Review

Ik begon met de kleur Mirror, Mirror on the Nail, een zilveren tint. Als basis gebruikte ik een laagje van de Essence Gel Top Coat. Het effect hier boven is nog zonder de Metal Shock Top Coat en voordat ik de overtollige glitters had afgespoeld. Niet verkeerd, het is lekker glanzend!

Essence Metal Shock Nail Powder - Review

En dan het resultaat met de Metal Shock Sealing Top Coat. Tja, ik weet het niet. Het is niet onaardig, maar ik vind het ook geen ‘wauw’ effect hebben. Leuk voor een keertje, maar ik had gehoopt dat het effect nog iets sterker zou zijn. Ook erger ik me eraan dat de glitters zich enorm langs de nagelriemen ophopen en dat ze moeilijk weg te krijgen zijn.

Essence Metal Shock Nail Powder – A Touch of Vintage

Essence Metal Shock Nail Powder - Review

Oké, zullen we hier voor de hashtag #fail maar weer eens uit de kast trekken? Sorry, maar ik vind A Touch of Vintage echt helemaal niks. Ik dacht nog even dat de basislaag te droog was en de gouden glitters niet goed pakte, maar dat leek het ook niet te zijn. Ik besloot er daarom maar een gekleurde lak onder te doen in de hoop dat het uitmaakte:

Essence Metal Shock Nail Powder - Review

Hier heb ik A Touch of Vintage aangebracht over een bijna witte nagellak van Barry M. Ik heb niet eens de moeite genomen om de top coat er overheen te doen, want ik vond dit echt helemaal niks. Wat jammer!

Essence Metal Shock Nail Powder

Essence Metal Shock Nail Powder Review

Tja, mijn ervaring is een beetje gemengd. Ik vind Mirror, Mirror on the Nail nog best wel leuk, maar ik vond ‘m niet dekkend genoeg om lang op m’n nagels te laten zitten. De gouden kleur vind ik echt helemaal niks, maar wellicht dat je met andere kleuren meer succes. Vooralsnog zing ik het wel uit met m’n favoriete gouden nagellak, ook leuk, een heel stuk makkelijker en mooier!

Essence Metal Shock Nail Powder
Prijs: €2,99
Waar te koop? Kruidvat

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Mmm, zo jammer dat ze toch niet zo het van het uit!

 2. Ik heb zelf de zilverkleurige maar nog niet geprobeerd!

 3. VWillemse zegt:

  Ik kon me ook bijna niet voorstellen dat je voor dit bedrag een waanzinnig mooi en langdurig effect zou kunnen bereiken.
  Aan de andere kant heeft Eccense wel vaker hoogvliegers gehad voor ’n fractie van de prijs die andere merken ervoor vragen, dus ik geef dit merk ook altijd het voordeel van de twijfel.
  Toch is het elke X weer een beetje teleurstellend als het dan toch niet werkt.
  Gelukkig kost het geen rib uit je lijf 😉

  1. Ik hoopte precies op zo’n pareltje van Essence… Helaas!

 4. Renoeka zegt:

  Had stiekem gehoopt dat het wat zou zijn. Beetje jammer dit!

 5. Ik denk dat de instructies om het erop te “deppen” wat misleidend zijn.. Je zou het er meer in moeten buffen/polijsten (met je vinger of een sponsapplicator) en dan zou het beter moeten gaan.. Ik heb de review van Serena van Beautylab gelezen en zij polijst echt meerdere laagjes over elkaar, en dan geeft het wel een super mooi effect (maar nog steeds rommelig).

  En anders is er een video van simply nailogical (https://www.youtube.com/watch?v=MOiJ1IhuSgI) waarin je heel goed kan zien hoe het met goede poeders zou moeten werken. Zij brengt deze poeders aan over een zwarte basislak, dan heeft het ook meer effect 🙂

 6. Sacha zegt:

  Het moet er echt ingebufft worden. Misschien nog eens proberen met een zwarte basislaag? Dan zie je het effect vele malen beter! Jammer dat het in eerste instantie niet bevalt. Ik heb ze ook en ik ben er helemaal weg van.

  1. Yes, dat buffen had ik zeker gedaan! De gouden vond ik over zwart niet mooi, maar ik zal het nog eens met zilver proberen!

 7. Kath zegt:

  Deze poeders moet je echt op zwarte nagellak aanbrengen. Dan zijn ze veel mooier. Probeer het maar een keertje. Zeker de zilveren is echt prachtig dan. En echt goed erin wrijven als je het aanbrengt. Echt jammer dat essence dit niet vermeldt. Ik ben nagelstyliste en breng chromepoeders altijd over zwarte gel aan.

  Groetjes

  1. Ik had het voordat ik deze review schreef met zwarte nagellak en de gouden kleur gedaan, maar die werd erg raar groen. Niet wat ik ervan verwachtte! Ik zal het eens met zilver en zwart proberen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.