Budget Huidverzorging

Review: Essence My Skin Cooling Eye Roll-On

Essence heeft niet alleen het make-up assortiment onder handen genomen, maar ook een aantal producten aan de My Skin huidverzorgingsserie toegevoegd! Helaas zal het merendeel van de nieuwe producten niet in Nederland verkrijgbaar zijn, maar toevallig kwam ik de Cooling Eye Roll-on afgelopen week tegen bij Kruidvat. De Cooling Eye Roll-on is een verkoelende ooggel voor de ogen. Jullie kennen dit product misschien wel van onder andere Garnier, maar nu is er dus ook een budget-versie verkrijgbaar. Een pluspunt is dat deze (in tegenstelling tot veel andere vergelijkbare producten) géén alcohol of parfum bevat, een stuk goedkoper is en gewoon erg fijn is!

De My Skin-serie is speciaal ontwikkeld voor de jonge huid. Ik heb er al eerder over geschreven en ben zelf vooral groot fan van de My Skin Soft Cleansing Gel. Dit is één van mijn favoriete facewashes! De dagcrèmes passen helaas niet goed bij mijn huid, maar de Cooling Eye Roll On leek mij juist erg interessant, aangezien ik dit soort producten erg fijn vind om te gebruiken. Ik gebruik regelmatig de variant van Garnier, maar die bevat ontzettend veel alcohol, dus is niet ideaal voor rondom je ogen. Toch gebruik ik ‘m wel, omdat ik het verfrissende gevoel gewoon erg fijn vind als ik ’s ochtends wat moe ben.

De ingrediëntenlijst ziet er op zich prima uit! Ik heb alle ingrediënten eventjes nagekeken en ze zijn absoluut niet slecht. Geen alcohol en geen parfum! Wel bevat het product nauwelijks werkzame stoffen die echt wat aan je donkere kringen of wallen zullen doen, maar dat is ook niet wat Essence belooft. Essence belooft een verkoelende ooggel die de huid rondom je ogen zal hydrateren. Dat is absoluut wat dit product doet. Overigens ruikt de Cooling Eye Roll-on lekker fris naar komkommer. Deze geur is dus niet afkomstig van parfum, maar echt uit komkommerextracten.

Het verkoelende effect dat de roller geeft komt gedeeltelijk van de komkommer die erin zit, maar wordt grotendeels veroorzaakt door het metalen bolletje dat in de tube zit. Je knijpt de gel er dus niet uit, maar brengt het met ronddraaiende bewegingen met het bolletje aan. Ik gebruik ‘m altijd onder mijn ogen en over mijn oogleden. De verpakking is overigens een tube, maar je hoeft (zeker als hij nog vol is) nauwelijks te knijpen om de gel er uit te krijgen.

Ik ben echt positief verrast door dit product! Zoals ik al zei gebruik ik zo’n roller regelmatig als ik ’s ochtends nog wat duf ben. Deze voelt echt heel erg prettig aan en hydrateert ook nog eens prima! Bij andere soorten had ik vaak het gevoel dat ik er nog een extra oogcrème bij moest gebruiken, maar dat heb ik bij deze niet zo sterk. Hij voelt erg goed aan op de huid en de afwezigheid van zowel alcohol als parfum vind ik ook erg goed. Je moet van deze roller geen wonderen verwachten (je wallen en donkere kringen zullen er niet van verdwijnen), maar voor een wat verkoelend gevoel in de ochtend is hij echt heel fijn. Ook is deze heel erg geschikt als je nog vrij jong bent, maar toch met een oogcrème zou willen beginnen. Oh, had ik het al over de prijs gehad? De Essence Cooling Eye Roll-on heeft het schokkende prijskaartje van maar liefst €2,49. Dat is toch absoluut het proberen waard?

Essence My Skin Cooling Eye Roll-on kost €2,49. Essence is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

43 reacties

 1. Joanne zegt:

  Ziet er goed uit! Echt een plus dat er geen alcohol in zit inderdaad! Die ga ik zeker eens checken.

 2. Ben echt benieuwd naar dit product =)

 3. Lijkt me een erg fijn product, zeker het proberen waard 🙂

 4. Ik ben nou ook reuze benieuwd geworden naar dit product!

 5. Dit klinkt wel erg interessant:D

 6. Janneke zegt:

  Ik weet niet, bij zulk soort producten krijg ik altijd het gevoel dat ze alleen bedacht zijn voor de commercie. In feite doet dit ook eigenlijk niks voor je huid toch, behalve een fris gevoel geven?

 7. Dank je voor de tip, het is idd een heel groot pluspunt dat er geen alcohol in zit, dat spul wil je echt niet rondom je ogen gebruiken.

 8. Ziet er interessant uit, ik heb nog nooit zo’n rollerballetje geprobeerd voor je ogen gebruik altijd een oogcreme….voor deze prijs is het te proberen 🙂

 9. Ik heb ‘m al gezocht in de Kruidvat, maar vrees dat ik naar een groter filiaal moet. 🙁 Ik heb er nu eentje van Garnier, maar die is met kleurtje en (zoals vaak) te donker.

  1. Misschien hebben ze ‘m nog niet binnen! Hij hoort in principe gewoon bij alle filialen verkrijgbaar te zijn, zelfs de mini-Kruidvat bij mij in de buurt heeft ‘m 😉

 10. Ik heb hem ook, en vind hem erg fijn 😀

 11. Lijkt me wel fijn om goed wakker mee te worden!

 12. Klinkt fijn, ik denk dat ik hem ga uitproberen 🙂

  xx Astrid

 13. Ik heb deze ook, maar kan er helaas niet tegen!

 14. Ooh klinkt fijn! Ik ga er snel naar op zoek!

 15. Daniëlle zegt:

  ‘Zeker het proberen waard! Die koop ik als ik het tegen kom 😀

 16. Bij mij gaat ie echt branden, ik snap er niets van want ik heb helemaal geen gevoelige ogen ofzo!

  1. Roos zegt:

   Proprylene glycol staat er wel om bekend dat het de huid kan irriteren.

 17. Deze wil ik zeker hebben, lijkt me erg fijn!

 18. oe, deze ga ik snel in huis halen! lijkt me heel fijn!

 19. Ik heb onlangs de Garnier roller gekregen in een verassingspakket van waat, maar als die op is ga ik zeker over op deze van Essence. Ik dacht eigenlijk altijd dat ik wel zonder iets dergelijks kon, maar het is in korte tijd behoorlijk onmisbaar geworden.

 20. Suzanne zegt:

  Dit is niet echt een product wat ik zou gebruiken, wat koud water in het gezicht is meestal wel genoeg.

  Wel zijn er andere producten van Essence My Skin die ik zou willen proberen, zou dat bij de make-up moeten liggen of ergens anders? Ik heb namelijk alleen een tijdje geleden de doekjes gevonden toen er een keer een aanbieding van was, maar de andere producten zie ik nooit liggen.

  1. Het staat in het schap tussen de rest van de huidverzorgingsproducten zoals Olaz enzo, vaak wat onderaan! 🙂

 21. Lijkt me super fijn! Ik wil hem hebbennnn!

 22. C_Justine zegt:

  Lijkt me fijn! Jammer dat de kringen er niet mee weggaan of verminderen. Ik heb namelijk erg donkere kringen en ik heb al vanalles geprobeerd :/

 23. Bij het Kruidvat hier in de buurt hebben ze deze producten niet. Had ook al gezocht naar de facewash wat een van je favo producten is. Misschien bij een grotere Kruidvat in de stad (Den Bosch) eens proberen.

  1. Hè wat gek! Bij mijn mini-Kruidvat om de hoek hebben ze wel gewoon alles, ze staan tussen de huidverzorginsproducten. Vaag, ik zie ze eigenlijk altijd ook wel bij de kleine filialen!

   1. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ik heb ‘m!!! Bij het Kruidvat in de stad hadden ze ‘m wel!

 24. Ceren zegt:

  Ik moet echt weten welke nagellak je op hebt 😮 love at first sight

  1. Dat is een oude van Essence, Fall For Me! Is niet meer te krijgen helaas, kwam uit de Multi Dimension-lijn…

 25. Hier ben ik echt heel benieuwd naar! Ik denk dat ik deze ook maar ga kopen, ik vind die van Garnier echt te duur. En natuurlijk is het een pluspunt dat hier geen alcohol in zit!

 26. Chiara zegt:

  Ik vind dat Essence echt een fijne huidverzorgingslijn heeft! Ik gebruikte deze zomer al de dagcreme van de komkommerlijn, met het vooroordeel dat ik het me waarschijnlijk ging beklagen om van Essence een dagcreme te gebruiken (ik gebruik bijna altijd mid en high-end, maar ik was toen een beetje heel erg blut :p). Maar wat bleek : na een maand zag mijn huid er gewoon goed uit! Ik kreeg er geen puistjes of droge plekjes fan. Voor zo een prijs vind ik dat echt een mirakel 🙂

  1. Wat grappig, zo zie je maar! Helaas heb ik met de crèmes minder geluk (daar is mijn huid te droog voor), maar er zitten echt wat fijne dingen tussen 😀

 27. Ik heb hem zelf ook en ik vind hem ook heel erg fijn in gebruik. Echt een budgettopper!!

 28. Het lijkt mij ook juist lekker voor ’s avonds, dan kan ik soms ook wel een frisse oppepper gebruiken haha. Heb nu bijvoorbeeld de hele dag achter de computer gezeten en zou hem nu wel kunnen gebruiken 😛 Lijkt me dus een fijn product om in huis te hebben, zeker voor dat geld!

 29. Ik heb ‘m ook! Ben er erg tevreden mee 🙂

 30. Klinkt goed 😀 x

 31. deze wil ik graag nog eens proberen 🙂

 32. Oh klinkt best fijn! Had ik niet verwacht 😉

 33. Ga deze zeker proberen na deze review!.. zocht net zoiets voor mijn puffy eyes s ochtends

 34. Fien zegt:

  Lijkt me een fijn product! Ik ben alleen bang dat ik er opgezwollen ogen van zou kunnen krijgen, omdat ik een vrij gevoelige huid heb. Waar op de huid kan ik de roller denk je het beste testen om te kijken of ik er tegen kan?
  liefs

 35. Ik heb ‘m laatst gekocht o.w.v. de lage prijs, en als ik ‘m opdoe wordt het na drie seconden verkoeling helemaal warm om m’n ogen, en eerlijk, dat lijkt me net niet in orde.

  Zijn er nog mensen die daar ervaring mee hebben?

  1. Suzanne zegt:

   ik heb precies hetzelfde, het gaat bij mij helemaal branden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.