Budget Huidverzorging

Review: Essence My Skin Cooling Eye Roll-On

Essence heeft niet alleen het make-up assortiment onder handen genomen, maar ook een aantal producten aan de My Skin huidverzorgingsserie toegevoegd! Helaas zal het merendeel van de nieuwe producten niet in Nederland verkrijgbaar zijn, maar toevallig kwam ik de Cooling Eye Roll-on afgelopen week tegen bij Kruidvat. De Cooling Eye Roll-on is een verkoelende ooggel voor de ogen. Jullie kennen dit product misschien wel van onder andere Garnier, maar nu is er dus ook een budget-versie verkrijgbaar. Een pluspunt is dat deze (in tegenstelling tot veel andere vergelijkbare producten) géén alcohol of parfum bevat, een stuk goedkoper is en gewoon erg fijn is!

De My Skin-serie is speciaal ontwikkeld voor de jonge huid. Ik heb er al eerder over geschreven en ben zelf vooral groot fan van de My Skin Soft Cleansing Gel. Dit is één van mijn favoriete facewashes! De dagcrèmes passen helaas niet goed bij mijn huid, maar de Cooling Eye Roll On leek mij juist erg interessant, aangezien ik dit soort producten erg fijn vind om te gebruiken. Ik gebruik regelmatig de variant van Garnier, maar die bevat ontzettend veel alcohol, dus is niet ideaal voor rondom je ogen. Toch gebruik ik ‘m wel, omdat ik het verfrissende gevoel gewoon erg fijn vind als ik ‘s ochtends wat moe ben.

De ingrediëntenlijst ziet er op zich prima uit! Ik heb alle ingrediënten eventjes nagekeken en ze zijn absoluut niet slecht. Geen alcohol en geen parfum! Wel bevat het product nauwelijks werkzame stoffen die echt wat aan je donkere kringen of wallen zullen doen, maar dat is ook niet wat Essence belooft. Essence belooft een verkoelende ooggel die de huid rondom je ogen zal hydrateren. Dat is absoluut wat dit product doet. Overigens ruikt de Cooling Eye Roll-on lekker fris naar komkommer. Deze geur is dus niet afkomstig van parfum, maar echt uit komkommerextracten.

Het verkoelende effect dat de roller geeft komt gedeeltelijk van de komkommer die erin zit, maar wordt grotendeels veroorzaakt door het metalen bolletje dat in de tube zit. Je knijpt de gel er dus niet uit, maar brengt het met ronddraaiende bewegingen met het bolletje aan. Ik gebruik ‘m altijd onder mijn ogen en over mijn oogleden. De verpakking is overigens een tube, maar je hoeft (zeker als hij nog vol is) nauwelijks te knijpen om de gel er uit te krijgen.

Ik ben echt positief verrast door dit product! Zoals ik al zei gebruik ik zo’n roller regelmatig als ik ‘s ochtends nog wat duf ben. Deze voelt echt heel erg prettig aan en hydrateert ook nog eens prima! Bij andere soorten had ik vaak het gevoel dat ik er nog een extra oogcrème bij moest gebruiken, maar dat heb ik bij deze niet zo sterk. Hij voelt erg goed aan op de huid en de afwezigheid van zowel alcohol als parfum vind ik ook erg goed. Je moet van deze roller geen wonderen verwachten (je wallen en donkere kringen zullen er niet van verdwijnen), maar voor een wat verkoelend gevoel in de ochtend is hij echt heel fijn. Ook is deze heel erg geschikt als je nog vrij jong bent, maar toch met een oogcrème zou willen beginnen. Oh, had ik het al over de prijs gehad? De Essence Cooling Eye Roll-on heeft het schokkende prijskaartje van maar liefst €2,49. Dat is toch absoluut het proberen waard?

Essence My Skin Cooling Eye Roll-on kost €2,49. Essence is verkrijgbaar bij Kruidvat.

43 Comments

 • Reply
  Joanne
  16 maart 2012 at 12:08

  Ziet er goed uit! Echt een plus dat er geen alcohol in zit inderdaad! Die ga ik zeker eens checken.

 • Reply
  Sandra
  16 maart 2012 at 12:23

  Ben echt benieuwd naar dit product =)

 • Reply
  Lisa
  16 maart 2012 at 12:29

  Lijkt me een erg fijn product, zeker het proberen waard 🙂

 • Reply
  kimberly
  16 maart 2012 at 12:37

  Ik ben nou ook reuze benieuwd geworden naar dit product!

 • Reply
  Miranda
  16 maart 2012 at 12:41

  Dit klinkt wel erg interessant:D

 • Reply
  Janneke
  16 maart 2012 at 13:08

  Ik weet niet, bij zulk soort producten krijg ik altijd het gevoel dat ze alleen bedacht zijn voor de commercie. In feite doet dit ook eigenlijk niks voor je huid toch, behalve een fris gevoel geven?

 • Reply
  Bellachique
  16 maart 2012 at 13:10

  Dank je voor de tip, het is idd een heel groot pluspunt dat er geen alcohol in zit, dat spul wil je echt niet rondom je ogen gebruiken.

 • Reply
  Roos
  16 maart 2012 at 13:40

  Ziet er interessant uit, ik heb nog nooit zo’n rollerballetje geprobeerd voor je ogen gebruik altijd een oogcreme….voor deze prijs is het te proberen 🙂

 • Reply
  Nienke
  16 maart 2012 at 13:48

  Ik heb ‘m al gezocht in de Kruidvat, maar vrees dat ik naar een groter filiaal moet. 🙁 Ik heb er nu eentje van Garnier, maar die is met kleurtje en (zoals vaak) te donker.

  • Reply
   Charlotte
   16 maart 2012 at 14:33

   Misschien hebben ze ‘m nog niet binnen! Hij hoort in principe gewoon bij alle filialen verkrijgbaar te zijn, zelfs de mini-Kruidvat bij mij in de buurt heeft ‘m 😉

 • Reply
  charile
  16 maart 2012 at 14:17

  Ik heb hem ook, en vind hem erg fijn 😀

 • Reply
  Esmay
  16 maart 2012 at 14:31

  Lijkt me wel fijn om goed wakker mee te worden!

 • Reply
  Astrid
  16 maart 2012 at 14:40

  Klinkt fijn, ik denk dat ik hem ga uitproberen 🙂

  xx Astrid

 • Reply
  Paola
  16 maart 2012 at 14:51

  Ik heb deze ook, maar kan er helaas niet tegen!

 • Reply
  Warmnightsinsummer
  16 maart 2012 at 15:02

  Ooh klinkt fijn! Ik ga er snel naar op zoek!

 • Reply
  Daniëlle
  16 maart 2012 at 15:10

  ‘Zeker het proberen waard! Die koop ik als ik het tegen kom 😀

 • Reply
  Sandra
  16 maart 2012 at 15:24

  Bij mij gaat ie echt branden, ik snap er niets van want ik heb helemaal geen gevoelige ogen ofzo!

  • Reply
   Roos
   16 maart 2012 at 22:05

   Proprylene glycol staat er wel om bekend dat het de huid kan irriteren.

 • Reply
  Jessica
  16 maart 2012 at 15:27

  Deze wil ik zeker hebben, lijkt me erg fijn!

 • Reply
  Leonie
  16 maart 2012 at 15:42

  oe, deze ga ik snel in huis halen! lijkt me heel fijn!

 • Reply
  Joany
  16 maart 2012 at 16:20

  Ik heb onlangs de Garnier roller gekregen in een verassingspakket van waat, maar als die op is ga ik zeker over op deze van Essence. Ik dacht eigenlijk altijd dat ik wel zonder iets dergelijks kon, maar het is in korte tijd behoorlijk onmisbaar geworden.

 • Reply
  Suzanne
  16 maart 2012 at 16:25

  Dit is niet echt een product wat ik zou gebruiken, wat koud water in het gezicht is meestal wel genoeg.

  Wel zijn er andere producten van Essence My Skin die ik zou willen proberen, zou dat bij de make-up moeten liggen of ergens anders? Ik heb namelijk alleen een tijdje geleden de doekjes gevonden toen er een keer een aanbieding van was, maar de andere producten zie ik nooit liggen.

  • Reply
   Charlotte
   16 maart 2012 at 18:23

   Het staat in het schap tussen de rest van de huidverzorgingsproducten zoals Olaz enzo, vaak wat onderaan! 🙂

 • Reply
  Samantha
  16 maart 2012 at 16:54

  Lijkt me super fijn! Ik wil hem hebbennnn!

 • Reply
  C_Justine
  16 maart 2012 at 17:23

  Lijkt me fijn! Jammer dat de kringen er niet mee weggaan of verminderen. Ik heb namelijk erg donkere kringen en ik heb al vanalles geprobeerd :/

 • Reply
  CreaBeaBlog
  16 maart 2012 at 17:30

  Bij het Kruidvat hier in de buurt hebben ze deze producten niet. Had ook al gezocht naar de facewash wat een van je favo producten is. Misschien bij een grotere Kruidvat in de stad (Den Bosch) eens proberen.

  • Reply
   Charlotte
   16 maart 2012 at 18:22

   Hè wat gek! Bij mijn mini-Kruidvat om de hoek hebben ze wel gewoon alles, ze staan tussen de huidverzorginsproducten. Vaag, ik zie ze eigenlijk altijd ook wel bij de kleine filialen!

   • Reply
    CreaBeaBlog
    20 maart 2012 at 17:48

    Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ik heb ‘m!!! Bij het Kruidvat in de stad hadden ze ‘m wel!

 • Reply
  Ceren
  16 maart 2012 at 17:32

  Ik moet echt weten welke nagellak je op hebt 😮 love at first sight

  • Reply
   Charlotte
   16 maart 2012 at 18:20

   Dat is een oude van Essence, Fall For Me! Is niet meer te krijgen helaas, kwam uit de Multi Dimension-lijn…

 • Reply
  LottedeJ
  16 maart 2012 at 18:02

  Hier ben ik echt heel benieuwd naar! Ik denk dat ik deze ook maar ga kopen, ik vind die van Garnier echt te duur. En natuurlijk is het een pluspunt dat hier geen alcohol in zit!

 • Reply
  Chiara
  16 maart 2012 at 18:12

  Ik vind dat Essence echt een fijne huidverzorgingslijn heeft! Ik gebruikte deze zomer al de dagcreme van de komkommerlijn, met het vooroordeel dat ik het me waarschijnlijk ging beklagen om van Essence een dagcreme te gebruiken (ik gebruik bijna altijd mid en high-end, maar ik was toen een beetje heel erg blut :p). Maar wat bleek : na een maand zag mijn huid er gewoon goed uit! Ik kreeg er geen puistjes of droge plekjes fan. Voor zo een prijs vind ik dat echt een mirakel 🙂

  • Reply
   Charlotte
   16 maart 2012 at 18:24

   Wat grappig, zo zie je maar! Helaas heb ik met de crèmes minder geluk (daar is mijn huid te droog voor), maar er zitten echt wat fijne dingen tussen 😀

 • Reply
  Beautylizious
  16 maart 2012 at 18:48

  Ik heb hem zelf ook en ik vind hem ook heel erg fijn in gebruik. Echt een budgettopper!!

 • Reply
  Kimberley
  16 maart 2012 at 19:23

  Het lijkt mij ook juist lekker voor ‘s avonds, dan kan ik soms ook wel een frisse oppepper gebruiken haha. Heb nu bijvoorbeeld de hele dag achter de computer gezeten en zou hem nu wel kunnen gebruiken 😛 Lijkt me dus een fijn product om in huis te hebben, zeker voor dat geld!

 • Reply
  Anne-Floor
  16 maart 2012 at 19:48

  Ik heb ‘m ook! Ben er erg tevreden mee 🙂

 • Reply
  Jana
  16 maart 2012 at 20:57

  Klinkt goed 😀 x

 • Reply
  Nicole
  16 maart 2012 at 21:14

  deze wil ik graag nog eens proberen 🙂

 • Reply
  Nannick
  16 maart 2012 at 23:30

  Oh klinkt best fijn! Had ik niet verwacht 😉

 • Reply
  Di
  17 maart 2012 at 12:12

  Ga deze zeker proberen na deze review!.. zocht net zoiets voor mijn puffy eyes s ochtends

 • Reply
  Fien
  18 maart 2012 at 14:16

  Lijkt me een fijn product! Ik ben alleen bang dat ik er opgezwollen ogen van zou kunnen krijgen, omdat ik een vrij gevoelige huid heb. Waar op de huid kan ik de roller denk je het beste testen om te kijken of ik er tegen kan?
  liefs

 • Reply
  Me
  22 maart 2012 at 10:00

  Ik heb ‘m laatst gekocht o.w.v. de lage prijs, en als ik ‘m opdoe wordt het na drie seconden verkoeling helemaal warm om m’n ogen, en eerlijk, dat lijkt me net niet in orde.

  Zijn er nog mensen die daar ervaring mee hebben?

  • Reply
   Suzanne
   15 januari 2014 at 11:27

   ik heb precies hetzelfde, het gaat bij mij helemaal branden!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.