Huidverzorging Reviews

Review: Essence My Skin – Lime & Cucumber

Zoals jullie weten laat ik regelmatig fijne producten van Essence voorbij komen en ben ik over het algemeen ontzettend tevreden over dit budget-merk. De make-up kennen we inmiddels allemaal wel, maar wisten jullie dat Essence sinds dit voorjaar ook een huidverzorgingslijn heeft? Deze producten zijn speciaal gericht op de jonge huid en zijn, zoals we van Essence gewend zijn, zéér budgetvriendelijk. Uiteraard was mijn interesse meteen gewekt en ik kon niet wachten om deze lijn uit te proberen. Lees snel verder voor mijn bevindingen, maar ik kan jullie vast zeggen dat één van deze producten een grote favoriet is geworden!

De Essence My Skin-serie is onderverdeeld in drie verschillende lijnen die elk op andere ingrediënten gebaseerd zijn. Zo is er keuze uit de combinaties Lime & Cucumber, Pomegranate & Bamboo en Lychee & Blue Grape. Alle producten zijn afgestemd op de jonge huid en zijn dus beschermend, verzorgend, zorgen voor een frisse uitstraling en zijn bovendien olievrij. Met mijn leeftijd (23) val ik misschien een beetje buiten de doelgroep, maar ook voor mijn droge/gecombineerde huid zitten er een paar fijne producten tussen. De serie die ik heb uitgeprobeerd is op basis van limoen en komkommer. Heerlijk frisse ingrediënten dus! In principe zijn deze producten geschikt voor alle huidtypen, maar zoals ik later in dit artikel zal toelichten kan dat per product ietwat verschillen.

De My Skin Refreshing Cleansing Wipes (€1,49) zijn bedoeld om make-up te verwijderen of om de huid gedurende de dag even op te frissen. Ik ben nooit echt kieskeurig als het om reinigingsdoekjes gaat, want ik wil gewoon dat ze mijn gezichtsmake-up goed verwijderen en dat doen deze prima. Voor oogmake-up vind ik ze minder geschikt, maar daar gebruik ik toch een aparte remover voor. Ik gebruik zo’n doekje trouwens niet dagelijks en al helemaal niet in plaats van een volledige reiniging, maar gewoon af en toe om mijn make-up te verwijderen voordat ik een facewash gebruik. Dit zijn prima doekjes om in huis te hebben, zeker gezien de fijne prijs.

Dit is mijn absolute favoriete product uit , de My Skin Soft Cleansing Gel (€1,99). Deze facewash heeft inmiddels al sinds een paar maanden een vaste plek in mijn douche veroverd, want ik vind dit zo’n fijn product! Ik heb al heel wat dure en goedkopere merken gebruikt, maar opvallend genoeg blijf ik bij de Soft Cleansing Gel.

Eén van de grote voordelen is dat hij de huid absoluut niet uitdroogt en daardoor geschikt is voor een gemengde tot droge huid. Hij bevat ook geen SLS of SLES (agressieve ingrediënten die de huid uitdrogen), dus dat zal voor veel meiden een groot pluspunt zijn. Door de afwezigheid van deze schuimmiddelen is het niet echt een schuimende facewash, maar hij maakt daarentegen de huid wel ontzettend goed schoon! Wanneer je veel make-up draagt raad ik je wel aan om dat eerst even te verwijderen met een reinigingsdoekje, maar een dun laagje poeder of foundation zal geen probleem zijn. Als laatste ben ik ook ontzettend dol op de geur, want de Soft Cleansing Gel ruikt heerlijk naar limoen en komkommer. Ik gebruik deze facewash elke ochtend onder de douche en ik blijf ‘m heerlijk vinden. Bovendien is de prijs geweldig, namelijk slechts €1,99.

Natuurlijk is het na het reinigen van je huid belangrijk om een fijne verzorgende crème te gebruiken. De My Skin Moisturizing Cream Gel (€1,99) is een lichte hydraterende gel die vooral perfect past bij een wat vette tot gecombineerde huid. Ook dit product heeft de heerlijke frisse geur die de andere producten ook hebben en bevat daarnaast piepkleine glitters die je huid een frisse uitstraling geven. Geen zorgen, je zal er niet uitzien als een discobal, maar juist stralend! Helaas is deze crème niet voedend genoeg voor mijn droge huid, maar ik weet zeker dat hij voor jonge meiden prima zal zijn.

Soft Cleansing Gel | Moisturizing Cream Gel

Naast producten voor de dagelijkse verzorging bevat de Essence My Skin-serie ook nog een extra verzorgend masker. Het My Skin Deeply Moisturizing Paper Mask (€0,99) is een hydraterend masker om je huid een boost te geven wanneer dat nodig is. Het is overigens geen masker dat je opsmeert, maar een soort tissue gedrenkt in hydraterende lotion in de vorm van een gezicht. Je legt het masker over je (schone!) gezicht en laat het zo’n 10-15 minuten zitten. Vervolgens kun je het masker weggooien en de resterende vloeistof in de huid masseren. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit echt veel verschil merk met dit soort producten. Ik vind het altijd wel leuk om te gebruiken en vooral de geur van dit masker is erg fijn, maar een échte must-have is het niet. Het is gewoon een fijn extraatje om 1-2 keer per week te gebruiken.

Ik ben over het algemeen best tevreden over de Essence My Skin-producten. Natuurlijk zal het per huidtype verschillen welke producten het meest geschikt zijn, maar ik kan voor de meeste huidtypes de Refreshing Cleansing Wipes, de Soft Cleansing Gel en het Deeply Moisturizing Paper Mask aanraden. De Moisturizing Cream Gel is op zich ook niet verkeerd, maar zal niet voldoende zijn voor een normale of droge huid en zou ik alleen aanbevelen bij meiden met een vette tot gecombineerde huid. Al met al zijn het fijne producten en het fijne prijskaartje is natuurlijk ook een groot pluspunt. Absoluut het proberen waard dus!

De prijzen van de Essence My Skin-producten variëren van €0,99 tot €1,99 per stuk. Essence is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. lijken me echt heel fijn 😀
  x

 2. ik ga toch maar eens kijken, want het klinkt erg goed;D

 3. Ik heb die gezichtsgel, en die vind ik heel erg fijn! Je doet er ook best lang mee en de glitters zijn heel subtiel. Die zag ik echt pas na een week smeren. Van de granaatappellijn heb ik de schoonmaakdoekjes, die zijn een beetje matig. Ze maken wel goed schoon en ze ruiken lekker en zorgen niet voor puistjes. Maar je moet wel goed boenen, en daar kan je huid geirriteerd van raken.

  Ik merk in de winter, wanneer mijn huid wat droger wordt dat de creme niet helemaal voed, dus ik zou graag nog een budgetproof creme kopen voor de winter

 4. Klinkt op zich goed, maar denk niet dat het iets voor mij is. Blijf lekker bij m’n Neoderma producten 🙂

 5. die doekjes lijken me wel fijn 😀

 6. Nu ben ik wel heel benieuwd geworden naar de cleansing gel !

 7. Die facewash klinkt goed! En lekker budget ook, als mijn huidige facewash op is wil ik die wel proberen.

 8. jennifer zegt:

  ik heb My Skin Soft Cleansing Gel en ik vind hem zooooo fijn! 😀

 9. Klinkt erg goed.. zijn meer dames er enthousiast over zie ik..

 10. Ik gebruik nu alles van nivea, maar als die op zijn ga ik de reinigingsgel en de crème van essence gebruiken denk ik!

 11. myrthe zegt:

  Die doekjes met granaatappel drogen mijn huid verschrikkelijk uit, had ze mee naar een festival deze zomer en ik heb een gecombineerde huid.. Durf het dus niet meer aan. De clansing gel wil ik nog wel een kans geven!

 12. Karolien zegt:

  Ik heb zelf de doekjes gehad maar die vond ik niet zo fijn, mijn huid werd er nogal trekkerig van…ben wel benieuwd naar de soft cleasing gel, zeker voor zo’n fijn prijsje !

 13. Joyce zegt:

  Ik heb de creme maar die glittertjes erin vind ik dus echt niet fijn! Als ik in de spiegel kijk met het licht op me gericht vind ik mezelf dus wel een discobal 🙁 Jammer maar die met lychee vind ik wel erg fijn.

 14. Joanne zegt:

  Ik heb die cleansing gel net ook gekocht 🙂 Ik lees altijd ingrediëntenlijsten en ik ben heel kieskeurig (geen alcohol en sulfaten) maar de lijst zag er goed uit. Dat gebeurt niet vaak, heel verrassend. Vanavond ga ik ‘m voor het eerst gebruiken, ben heel benieuwd! Het zou fijn zijn als hij bevalt want hij is een stuk goedkoper dan mijn huidige favoriete cleanser van biodermal.

 15. sammy zegt:

  ik vind die cleanser echt heel fijn! ik heb nu die roze, ik dacht dat die de zelfde structuur zou hebben maar dat is meer een scrub, ook fijn maar dus niet echt een reiniger. als deze op is koop ik zeker die blauwe weer.
  ik heb ook van roze de gezichtscreme en die vind ik in deze koude dagen echt ideaal voor mijn droge wangen na het douchen!

 16. Alleen de naam al klinkt heerlijk. Ik ben nu ook wel benieuwd naar die face-wash. Binnenkort maar eens de Kruidvat induiken.

 17. Goede review ik gebruik de moisturizing cream gel op dit moment ook (:

 18. Ceren zegt:

  Wanneer vertel je wie de winactie van die maandverbandblikjes heeft gewonnen?

  1. De winnaar heeft inmiddels bericht ontvangen 🙂

 19. Nicole zegt:

  Goede review! Misschien dat de Intensively Caring Cream (de roze variant met Pomegranate & Bamboo) wel geschikt is voor jou huid. Ik combineer namelijk de Soft Cleansing Gel met deze crème. Dit werkt voor mij het fijnst.

 20. Ik gebruik graag facewashes dus misschien probeer ik deze van Essence ook wel een keer. Bedankt voor de tip!

 21. Lijken me heel erg fijne producten..

 22. Mijn facewash voor in de douche is op en deze lijkt me daar een goede vervanger voor. En idd voor de prijs hoef je het niet te laten :O.

 23. Klinkt goed! Zelf heb ik ook de facewash, en die vind ik ook echt heerlijk. Het maskertje heb ik ook wel eens geprobeerd, en voor mij werkte hij perfect omdat mijn toen hele droge huid daarna heel lang superzacht en gehydrateerd is gebleven.

 24. Sanne zegt:

  Heb de Moisturizing Cream Gel en die is echt geschikt voor de gecombineerde huid. Zeker een aanrader. En wat een heeeeerlijke geur!

 25. Maaike zegt:

  Hoii,
  Ik ben best jong(14) En voor mij is die creme ook niet voedend genoeg. Hij is denk ik meer voor over je dagcreme voor een mooie glow van die glittertjes!
  Verder lijkt mij die face wash gel heel fijn!
  Xx

  1. Marielle zegt:

   Dan moet je die gebruiken voor de droge huid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.