Budget Make-up Reviews

Review: Essence Pure Nude Powder

Als budgetmerken met goedkopere varianten van mijn favoriete luxe producten komen ben ik altijd razend benieuwd. Soms kan het fantastisch uitpakken (zoals deze lipgloss van Catrice), maar het kan natuurlijk ook enorm tegenvallen. Toen ik de Essence Pure Nude Powder in het schap zag staan moest ik direct denken aan de MAC Mineralize Skinfinish Natural. Dit is mijn favoriete poeder voor het gezicht, maar hij is wel wat aan de prijzige kant. Zou deze van Essence een goed alternatief kunnen zijn?

Essence Pure Nude Powder - 1 van 6Nude is al tijden hot in beautyland en daarom heeft Essence er sinds de nieuwe assortimentsupdate zelfs een volledige sub-lijn aan gewijd. Of nou ja, in elk geval een stel oogschaduws en gezichtspoeders. De producten uit deze serie zijn gebakken (in plaats van geperst) en zouden een fluweelachtig effect aan de huid geven. Deze poeder is te koop in vier verschillende kleuren, dus veel (medium tot donkere) huidskleuren vallen helaas buiten de boot. De Essence Pure Nude Powder is verkrijgbaar is bevat 7 gram en kost €3,59.

Essence Pure Nude Powder - 4 van 6Essence claimt op de achterkant van de verpakking dat het poeder extreem zacht is en de huid een natuurlijke, stralende en zachte look zal geven. Tevens wordt er gezegd dat het poeder voor alle huidtypes geschikt is, maar daar ben ik het niet mee eens. Later daar meer over!

Qua ingrediënten is hij niet heel spannend, maar het is wel opmerkelijk dat er wat verschillende oliën en glycerine in het product verwerkt zitten. Dat doet meteen vermoeden dat deze poeder niet zozeer voor vete huidtypes is bedoeld! Overigens bevalt de poeder geen talk, iets wat voor sommige dames een groot voordeel kan zijn.

Essence Pure Nude Powder - 3 van 6Ik heb de Pure Nude Powder in de kleur 10 Porcelain, de lichtste kleur. Die is nog verrassend licht! Zoals je kunt zien is de poeder gemêleerd en zitten er verschillende kleuren in. Echter is hij nog steeds vrij licht, dus zullen de meeste dames met een huidskleur in de sferen van NC/NW15 of NC/NW20 van MAC hem prima kunnen gebruiken. Overigens vraag ik me toch af of de poeder niet stiekem geperst is in plaats van gebakken. Het reliëf op het bovenste laagje doet dat althans vermoeden.

Essence Pure Nude Powder - 5 van 6

Essence Pure Nude Powder - 6 van 6Het effect van het poeder is moeilijk vast te leggen op foto’s, maar hierboven zie je het verschil tussen zonder en mèt poeder. Het verschil is klein, maar als je heel goed kijkt zie je dat op de tweede foto mijn huid iets zachter lijkt en dat mijn neus ook iets minder glimt. Voor het aanbrengen heb ik de Kabuki Brush van Real Techniques gebruikt, maar ik breng hem liever met een Beautyblender aan. Helaas is de poeder vrij ‘hard’, waardoor er weinig product vanaf komt, dus je moet er stevig met je kwast of sponsje overheen gaan. Dat is zonde, want een voordeel van gebakken producten hoor juist te zijn dat ze vrij zacht zijn en makkelijk aanbrengen!

Essence Pure Nude Powder - 2 van 6Het effect op mijn huid direct na het aanbrengen vind ik mooi. Voor mij had de poeder nog iets dekkender mogen zijn, maar dat is slechts mijn persoonlijke voorkeur. Waar het echter ‘misgaat’ is halverwege de dag. Doordat hij ietwat fluweelachtig is, gaat hij ontzettend makkelijk glimmen. Het is een paar uur later nog net geen discobal, maar het scheelt niet veel! Ik heb een ietwat droge gecombineerde huid en had dit effect bij vrijwel alle foundations die ik gebruikte. De enige foundation die wel goed met dit poeder samenging was de Infallible 24-H Matte Foundation van L’Oréal.

Betekent dit dat het een slechte poeder is? Dat zeker niet! Voor een vette of gecombineerde huid zou ik hem absoluut niet aanraden, maar als je een droge huid hebt is deze poeder ideaal. Het is namelijk lastig om voor een droge huid een poeder te vinden die niet teveel uitdroogt en de huid er mooi uit laat zien. Dit poeder gebruik je dan vooral voor het verzachtende effect dat hij op de huid heeft en voor een piepklein beetje dekking. Met puisjes en andere oneffenheden zou ik hem echter laten staan, want dat ietwat glanzende effect zorgt juist dat die nog meer zichtbaar zijn.

Essence Pure Nude Powder - 1 van 6Helaas, voorlopig zit er voor mij niks anders op dan gewoon €30+ voor mijn favoriete gezichtspoeder neer te tellen, maar voor dames met een droge huid kan dit een hele fijne zijn. Als je een vette of gecombineerde huid hebt kun je deze beter laten staan en één van de andere (mattere) gezichtspoeders van Essence proberen. Die zullen waarschijnlijk veel meer geschikt zijn!

Essence Pure Nude Powder – €3,59 (7 gram)
Kruidvat

 

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. Wat een fijne review! Ik ben dus zo’n persoon met een droge huid en wil af en toe toch kunnen afpoederen :). Deze zou voor mij ideaal zijn. De kleur is aan de lichte kant voor mijn huid, maar ik ga even naar de andere kleuren kijken. Thanks!

 2. Duidelijk artikel. Voor mij blijft hij ook in de schappen liggen. Voor mijn vette huid zou hij niet zo goed werken.

 3. Zeer goede review!
  Voor mij veel te licht van kleur dus laat ik dit liggen.

 4. Handige review! Ik blijf bij mijn huidige poeder.

 5. Jammer, hij lijkt niet voor mij te zijn

 6. Fijne review! Ik heb zelf ook een vette huid en ik had echt verwacht dat dit best een goede poeder ervoor zou zijn, maar bij mij werkte het voor geen meter. Ik vond hem ook heel vervelend aanvoelen op mijn huid.

 7. Ik heb ook een gecombineerde huid, toch spreekt de poeder me wel enigzins aan. Ik heb een oogschaduw uit I ♥ Nude lijn van Essence en die bevalt me ook prima! Wel jammer dat je minder makkelijk product op je kwast krijgt, dat is bij de oogschaduw helemaal niet het geval, die is super zacht! Ik heb eigenlijk ook geen poeder nodig, maar ik denk er nog even over na haha!

 8. Ik heb zelf een droge huid, dus misschien is dit wel iets voor me. Fijne review!

 9. Misschien moet ik deze eens proberen. Ik heb een droge huid, en afpoederen is absoluut not done. Bedankt voor de tip 🙂

 10. Nee.. Niks voor mij dit. Toch maar een duurdere poeder nemen.

 11. Ik heb een droge huid maar mijn voorhoofd glimt wel heel snel. Dus ik denk niet dat dit voor mij een geschikt poeder is. Ik vind die witte van Essence heel fijn. Hoe heet ie: absolute matte of all about matte. 🙂

 12. Ik heb deze poeder ook en vind het wel erg fijn!

 13. Aangezien ik een hele droge huid heb, en mijn poeder net op is denk ik dat ik ‘m straks maar ga halen!

 14. Ik heb zelf een droge huid, maar ik ga op mijn T zone toch meer glimmen dan gewenst gedurende de dag. Ik gebruik graag de witte poeder van Essence, denk dat deze dan toch ook niet voldoende is!

 15. Ik had deze ook gekocht in de hoop dat het in de buurt zou komen van de Hourglass Ambient Lighting Powders, maar dat is hij totaal niet. Hij matteert bij mij enigszins, maar verder is het een beetje een ‘meh’ geval. Niet goed, niet slecht, gewoon een poeder 🙂

 16. Jammer dat ie niet geschikt is voor mij, wel mooi dat ze er zo’n swirl in hebben gemaakt!

 17. Geen aanrader voor mij dus. Jammer, want het effect op je huid ziet er echt mooi uit. Het voegt inderdaad een bepaalde zachtheid toe.

 18. duidelijke review
  ik vind het resultaat niet mis

  liefs
  Karlien

 19. Ik heb helaas een vrij vette huid. Ik ben blij dat ik jouw review heb gelezen, want hij zag er wel goed uit dus ik wou hem eigenlijk kopen, maar ik denk dat ik dat dan toch maar niet ga doen met m’n vette huid 😀

 20. Je ziet het op foto inderdaad neit echt, maar ik hou wel van lichte poeders zoals dit. Kan echt veel verschil maken, op een onzichtbare manier.

 21. ziet er goed uit!

 22. Wat een fijne review. Hij ziet er zo goed uit, maar helaas geen aanrader voor mij (vette t-zone)

 23. Ik was ontzettend benieuwd naar deze review… Bij mij zit MAC Prep&Prime vast in mijn stock, maar hopelijk vind ik ook nog een keer een budget variant 🙂

 24. Jammer dat hij tegenvalt. Persoonlijk vind ik toch vaak duurdere versies van make up producten een stuk beter van kwaliteit. Maar het is natuurlijk super als je een zelfde soort product vind voor een lagere prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.