Nagellak

Review: Essence Special Effect Topper – Mystic Mermaid

Essence heeft een hele berg prachtige lakjes in het assortiment, maar ze hebben sinds een tijdje ook een aantal interessante topcoats. Deze Special Effect Toppers zijn bedoeld om over een ander lakje aangebracht te worden om de lak een hele andere uitstraling te geven. Eén van mijn favoriete Special Effect Toppers is Hello Holo, die jullie eerder in dit artikel konden zien. Mystic Mermaid is één van de andere Special Effect Toppers en zal binnenkort uit het assortiment verdwijnen. Tijd voor een swatch en een review!

Mystic Mermaid heeft een zeer toepasselijke naam. De glitters uit dit lakje zijn namelijk zilver met lichtblauw. Een bijzondere combinatie!

Als eerste probeerde ik Mystic Mermaid over een donker lakje, Catrice Just Berried. De combinatie was ehm, apart:

Geen goede combinatie, haha! Dit is echt een topcoat die het beste over een licht lakje kan, bij voorkeur met een koele ondertoon, zoals lichtblauw of lichtgroen. Daarom probeerde ik ‘m over een ander lakje, Essie Mint Candy Apple:

Kijk, dat is toch veel beter? Ik vind deze combinatie erg mooi, maar ik ben er nog steeds niet wild van. Uiteindelijk kan je er weinig kanten mee op, want bij veel kleuren zal dit lakje niet echt mooi staan. Zoals ik al even aanhaalde zal deze Special Effect Topper uit het assortiment gaan verdwijnen. Dat is natuurlijk wel een beetje jammer, maar aan de andere kant zijn er meer dan genoeg andere Special Effect Toppers te koop die een veel mooier effect geven en ook een stuk veelzijdiger zijn. Mystic Mermaid is een leuke topcoat, maar wat mij betreft geen must-have.

Essence Special Effect Topper in Mystic Mermaid kost normaal €1,79 maar is nu afgeprijsd met 50% aangezien deze uit het assortiment zal gaan. De Special Effect Toppers zijn alleen verkrijgbaar bij de filialen van Kruidvat met een extra Essence Nail Art-schap.

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Grappig! Over de donkere is inderdaad niet zo heel mooi maar over de lichte kleurtjes geeft het een bijna plastic achtig effect op een afstandje. Erg leuk!

 2. oeh deze geeft wel een erg mooi effect 😀 had ik niet verwacht!

 3. Gelukkig heb ik deze al, anders had ik hem niet meer kunnen kopen 🙂

 4. Hello holo vind ik veel leuker. Deze is niet echt mijn ding.

 5. Wauw, hij geeft inderdaad een heel leuk effect!

 6. Over het lichte lakje is deze inderdaad heel mooi, maar vind het niet een must-have

 7. hij geeft echt een heel mooi effect over dat blauwe lakje! ik denk dat ik hem nog wel ga halen!

 8. Hmmm.. niet helemaal mijn ding, maar ik vind het zeker niet lelijk op het lichtblauwe lakje!

 9. Astrid zegt:

  Ik vind ‘m juist wel leuk over dat paarse lakje heen!

 10. Wauw die nagellak in combinatie met de blauwe lak is echt perfect gewoon! Heel mooi! 😀

 11. Die laatste combinatie vind ik wel errug mooi!

 12. Ik vind het met die blauwe lak eronder echt tof!

 13. Ik vind beide combinaties wel leuk eigenlijk! 🙂

 14. Ik vind hem eigenlijk ook wel heel tof over ’t donkere lakje 🙂

 15. Op het lichte kleurtje vind ik het effect prachtig..

 16. Ik vind hem wel mooi over de donkere 🙂 Maar ook over de lichte vind ik m heel mooi!

 17. wauw, erg mooi! vooral op de lichte 😀

 18. Mooi effect geeft deze topper! Erg jammer dat ze uit het assortiment worden gehaald!

 19. Over die blauwe heen staat het inderdaad stukken beter!

 20. Ik vind hem juist supermooi!
  Hij is wel mooier op een lichte kleur idd.

 21. Ik vind hem toch leuk! En zeker voor wat afwisseling

 22. Oeh die is wel mooi! heb nog zitten twijfelen of ik hem zou halen, maar misschien dat ik het alsnog ga doen 🙂

 23. Ik heb deze laatst ook gekocht, en hij bleek ook nog eens in de sale te zijn! Ik vind hem ook heel mooi!

  Tip: doe deze over een kleurtje en doe er dan een matte topcoat over, geeft een heel gaaf effect!

 24. Hij geeft een erg leuk effect!

 25. Ik vind het erg leuk om dit soort effecten op nagellakjes te gebruiken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.