Huidverzorging Reviews

Review: Estée Lauder DayWear UV Defense SPF 50

In de zomerse maanden doe ik mijn best om mijn huid zo goed mogelijk te beschermen tegen zonneschade, maar wees nou eens eerlijk: hoeveel van jullie denken er nou werkelijk dagelijks aan om SPF te smeren? Ik streef ernaar elke dag een hoge factor te gebruiken, maar in de werkelijkheid grijp ik toch meestal liever naar mijn favoriete (en helaas SPF-loze) dagcrèmes. Daarom ben ik altijd op zoek naar dé perfecte zonbescherming die ervoor gaat zorgen dat ik niets anders wil gebruiken. Ik testte deze zomer de nieuwe Estée Lauder DayWear Advance Multi-Protection Anti-Oxidant & UV Defense SPF 50. Zou deze zo geweldig zijn dat ik niet anders meer wil?

De Estée Lauder DayWear Advanced Multi-Protection Anti-Oxidant & UV Defense SPF 50 belooft een combinatie van anti-oxidanten en hoge zonbescherming om je huid optimaal tegen de zon te beschermen. De SPF 50 houdt schadelijke UVA en UVB straling zoveel mogelijk tegen, terwijl de huid dankzij de anti-oxidanten extra beschermd wordt tegen vrije radialen. Dubbele bescherming en dubbele anti-aging in één product! SPF is immers de beste en enige antirimpelcrème waar je niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. Daarnaast belooft Estée Lauder een lichte susbtantie die op zichzelf of in combinatie met een hydraterende crème gebruikt kan worden.

Estée Lauder valt onder de luxe parfumeriemerken, maar is wat mij betreft één van de weinige luxe merken die daadwerkelijk de hoge prijs waard is, vanwege de grote hoeveelheid werkzame ingrediënten. Voor deze tube van 30 ml betaal je €37,50.

Estée Lauder stopt hun skincare graag vol met anti-oxidanten, en dat is aan deze ingrediëntenlijst terug te zien. Deze crème bevat, net als de andere producten uit de DayWear-serie, een uitgebreide combinatie van extracten. Ik heb helaas niet de uitgebreide kennis om deze lijst volledig onder de loep te kunnen nemen, maar kritische lezers zullen blij zijn om te zien dat deze SPF (in tegenstelling tot veel vergelijkbare producten), geen grote hoeveelheid alcohol bevat.

Net als de andere producten uit de DayWear-serie heeft ook deze crème een aanwezige, komkommergeur. Tot mij verrassing is parfum één van de laatste ingrediënten op de lijst, dus de hoeveelheid toegevoegde parfum is ook zeer acceptabel.

Zoals je op de foto kunt zien is de crème zelf vrij vloeibaar. Ik zie mijn SPF-producten graag wat aan de dunne kant, want dat betekent meestal dat ze niet te zwaar op de huid aanvoelen. Ik had deze SPF op de huid vrij luchtig verwacht, maar het resultaat is juist wat plakkerig en stroef. Hij lijkt (ongeacht de producten die ik er in combinatie mee gebruik) niet helemaal in te trekken en op de huid te blijven liggen. In gebruik is hij niet bijzonder zuinig, maar met een zonbescherming kun je beter ook niet te weinig smeren. Met dagelijks gebruik zal de tube ongeveer een maand of twee meegaan.

Ik heb de Estée Lauder DayWear UV Defense SPF 50 op allerlei manieren gebruikt, om te kijken hoe ik hem het beste in mijn huidverzorgingsroutine kon passen. Ik kwam er al snel achter dat hij in combinatie met mijn dagelijkse dagcrème veel te vet was voor mijn gecombineerde huid. Echter, wanneer ik hem in z’n eentje gebruikte was hij juist niet voedend genoeg en kreeg ik halverwege de dag droge plekken rondom mijn neus en kin. Om een middenweg te vinden gebruikte ik ‘m over verschillende hydraterende serums heen. Dat ging beter, maar nog steeds was de combinatie niet ideaal. Het resultaat was wederom te vet, of juist te droog.

Ik had deze crème zo graag geweldig willen vinden, maar op dit moment werkt hij gewoon niet goed met mijn huid. Ik denk dat de Estée Lauder DayWear UV Defense SPF 50 voor twee huidtypes heel geschikt kan zijn: een vette huid of juist een echte droge huid. Iemand met een vette huid zal deze prima in plaats van haar dagcrème kunnen gebruiken. Je voorziet je huid in één klap van subtiele hydratatie, een flinke dosis anti-oxidanten en een hoge zonbescherming. Score! Voor een droge huid kan deze juist een ideale aanvulling op een dagcrème zijn zodat je huid al helemaal geweldig goed wordt gehydrateerd en je over de zon niet druk hoeft te maken. Helaas, dames met een gecombineerde huid zoals ik vallen een beetje buiten de boot.

De combinatie van anti-oxidanten en SPF 50 is vrij uniek en effectief, maar op dit moment werkt de Estée Lauder DayWear UV Defense SPF 50 gewoon niet voor mij. Ik schrijf hem nog niet helemaal af, want ik denk dat we over een paar maanden, als mijn huid weer wat droger wordt, geweldig goede vriendjes kunnen zijn. Tot die tijd laat ik ‘m nog even liggen, maar voor dames met een vette of droge huid kan hij heerlijk voor deze zomermaanden zijn!

De Estée Lauder DayWear Advanced Multi-Protection Anti-Oxidant & UV Defense SPF 50 kost €37,50 voor een tube van 30 ml en is verkrijgbaar bij verschillende parfumerieën en warenhuizen.

Dit vind je misschien ook leuk...

30 reacties

 1. mmm zo te horen niet een product wat bij mijn huid past.

 2. Ik ben er ook niet zo enthousiast over helaas. Ik kreeg er een allergische reactie op en eindigde met een kloppend, rood hoofd en hoofdpijn 🙁

  1. Wow, da’s niet goed nee! Vaker gehad met producten? Da’s een behoorlijk heftige reactie….

  2. Marielle zegt:

   kan komen door de chemische zonnefilters die er in zitten veel mensen reageren hier allergisch op vooral de filter benzophenone 3.

 3. Estee Lauder is vrij prijzig maar ik hoor er bijna alleen maar goede dingen over. Ik word steeds nieuwsgieriger naar dit merk 🙂

 4. Wat jammer dat het product zo tegenvalt. Dat verwacht je toch niet van zo’n high end merk als Estee Lauder.

  1. Ik zeg absoluut niet dat het een slecht product is (dat is het simpelweg niet), maar het werkt op dit moment niet met mijn huidtype. 🙂

 5. Jammer dat hij nu niet goed bij je huid past want hij lijkt me inderdaad geweldig.

 6. Chiara zegt:

  Probeer eens de Clinique City Block sheer spf 25. Als het erg warm is gebuik ik die ipv een dagcreme. Hij werkt erg fijn onder foundations en helpt zelfs ook te zorgen dat mijn make-up langer blijft zitten. Maar omdat hij licht getint is (hij lijkt te donker, maar uitgesmeerd zie je er eigenlijk niets meer van) kun je hem ook gewoon zo gebruiken met een klein beetje poeder erover voor een hele lichte look.
  Dit is mijn favoriete spf voor de zomer naast de Clinique gezicht zonnecreme. Die trekt fantastisch in en is niet vettig. Die gebruik ik ook ipv een dagcreme.

  1. Die heb ik ook (ik heb er vorig jaar een review over geschreven) en met warme dagen werkt hij perfect, maar op andere momenten heb ik er de laatste tijd een beetje hetzelfde ‘probleem’ mee. Ik vind die overigens wel prettiger in gebruik dan deze!

 7. Jammer dat ie voor jou niet zo goed werkt! De werkzame ingredienten klinken wel echt top 🙂

 8. Jammer dat hij tegenvalt!

 9. Jammer dat het niet werkt voor je, misschien heeft het nog even tijd nodig! 🙂 Was fijn geweest als ie goed zijn werkt deed, vooral omdat er zo’n hoge SPF in zit!

 10. Erg jammer dat het je tegenvalt

 11. Jammer dat hij nu niet zo goed werkt. Misschien even wegleggen en over een tijdje weer proberen 🙂

 12. Voor mijn portemonnee wat te duur… 🙂

 13. Jammer dat het zo tegenvalt!

 14. ik vind ‘m te prijzig >.<

 15. knoopje zegt:

  Avene heeft een spf 50 voor het gezicht die erg ‘droog’ is, heel fijn in combinatie met dagcreme (of als je een vettere huid hebt op zichzelf). Hij glimt zeker niet.
  Het is een oranje tube met pompje, ongeveer 17 euro volgens mij. Ik vind het echt een aanrader (en gebruik hem dus werkelijk elke dag ;))

  1. Ik zal daar eens een keertje naar kijken, bedankt voor de tip!

   1. Sheila zegt:

    Ik gebruik ook dagcrème van Avene, die vind ik echt heel fijn! Van de Eau Thermale lijn gebruik ik de Light hyrdrating cream (je hebt ook een Rich variant) en hierin heb je keus uit een met SPF en een zonder SPF. De crèmes met SPF zijn ietsje duurder (ongeveer 1,50) maar je krijgt wel gelijk SPF 20, wat heel goed voor een dagcrème is!
    De lichte variant gebruik ik eigenlijk altijd in de zomer, in de winter is dit niet genoeg voor mijn huid. De lichte trekt sneller in dan de rijke variant, maar over beiden kan je prima make-up aanbrengen. Dat vond ik voorheen altijd een groot probleem met dagcrèmes, dat er een soort laagje op m’n huid bleef liggen, maar daar heb ik nu geen last meer van!

    1. Marielle zegt:

     Deze heb ik ook geahd hij is 22 euro voor 40 ml super creme die lichte voor een vette huid omdat je hier zonder problemen een halve theelepel van kan aanbrengen zonder te moeten afpoederen omdat ie glanst! Maar ik gebruik hem niet meer omdat ie zo duur is. Ik deed met een tube juist 2 weken. O ja de spf gaat maar tot spf 20.

 16. Voor mijn droge huid klinkt het erg goed!

 17. Jammer dat hij niet zo fijn is 🙁

 18. Hmm, ik ben benieuwd!

 19. SisiLady zegt:

  Na het enthousiasme van Cynthia kocht ik ‘m in juni op Schiphol en dat scheelt! Sindsdien gebruik ik de crème naar volle tevredenheid, niet veel nodig en heerlijke geur. Ik heb een vrij droge huid en in combi met wat BBcream vind ik de crème top.

  1. Marielle zegt:

   niet veel nodig maar dan kan je beter geenspf gebruiken want spf daalt spectaculair als je weinig smeert.

 20. Bianca zegt:

  Een crème met factor is inderdaad vaak wat vetter. Over een crème met factor smeer ik nu een dun laagje total matteness serum. Het voedt mijn huid iets meer en blijft wel lange tijd mat.

 21. Marielle zegt:

  Voor mij is een gezichtszonnecreme dagelijks smeren routine. Ik smeer het zelf 2X per dag omdat ik in de namidag amper buiten kom. Normaal gezien moet je een spf product elke uur opnieuw aanbrengen.
  Ik ben geen voorstander van dure spf producten en ook niet van een spf met een zeer hoge factor en dat komt omdat als je dure producten gebruikt je minder dan een halve theelepel gaat gebruiken en dan daalt de spf spectaculair! Mensen die hoge spf producten (spf50 of 50+) gebruiken die gebruiken ook minder dan een halve theelepel omdat hoe hoger de spf hoe stroever, vettiger, plakkiger,witter,… en dan denk je dat je goed beschermt bent maar eigenlijk smeer je dan maar een spf 4 ipv spf50 omdat je hierdoor dus ook minder gaat gebruiken.

  Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die spf 50 smeren sneller huidkanker kregen dan mensen die spf 15 smeren. Dat komt dus omdat zij die een hoge spf creme gebruiken veel minder product smeren dan zij die spf 15 gebruikten.

  Spf 15 beschermt tegen 93% van de UV stralen
  Spf 30 beschermt tegen 97% van de UV stralen
  Spf 50 beschermt tegen 98% van de UV stralen

  hoger dan dit bestaat niet.

  Ik raad mensen met een vette of onzuivere huid aan om met hoge UV index spf 30 te smeren en met een wat lagere UV index spf15.

  Een spf minder dan 15 kan je beter niet gebruiken omdat deze heel onstabiel zijn.

  1. Marielle zegt:

   Ik bedoel je moet een spf creme elke 2 a 2,5 uur opnieuw aanbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.