Make-up Reviews

Review: Estée Lauder Pure Color Envy Lipstick – Desirable

Toen ik een tijdje geleden een review schreef over de Estée Lauder Pure Colour Envy Lipstick in de kleur Potent kreeg ik ontzettend veel reacties. Ik was niet de enige die deze kleur zo mooi vond! Tevens kreeg ik van één van jullie de tip dat de kleur Desirable uit dezelfde lijn ook wel eens een kleur voor mij zou kunnen zijn. Op dat moment was er een hele goede aanbieding bij ICI Paris XL (40% korting op alle lipsticks, yes!), dus besloot ik hem gewoon maar eens te proberen!

Estee Lauder Desirable - 2 van 9Ik wilde vooral graag nog een ander kleurtje uit de Pure Colour Envy-serie hebben omdat de substantie echt perfect is. De lipsticks glijden met gemak over je lippen heen, zijn sterk gepigmenteerd, lijken velletjes en dergelijke nauwelijks te accentueren en zijn ook nog eens ontzettend voedend. Een minpuntje is de hoge prijs (€32,95), maar om eerlijk te zijn vind ik deze lipsticks zo mooi en fijn dat ik ze het eigenlijk wel waard vind. Bovendien zijn er regelmatig aanbiedingen waardoor je ze nog net wat goedkoper kun scoren.

Estee Lauder Desirable - 4 van 9

 

Over de verpakking heb ik in de review van Potent al gesproken, maar het is de moeite waard om het nog weer even aan te halen in dit artikel. De verpakking voelt namelijk echt luxe en ietwat zwaar aan in de hand. Natuurlijk is dit geen vereiste bij een lipstick, maar bij zo’n luxe product als dit is het wel een fijn extraatje.

Estee Lauder Desirable - 6 van 9

Estee Lauder Desirable - 7 van 9

Estee Lauder Desirable - 8 van 9

De kleur van Desirable is een stukje lichter en subtieler dan Potent. Potent zit meer in de richting van koraalroze, terwijl Desirable meer de lichtroze en nude-kant opgaat. Zoals je op de foto’s kunt zien gaat deze toch wel een beetje in de lijtjes van je lippen zitten, dus het is aan te raden om hem nog wel een beetje in te deppen met je vingers als je hem hebt aangebracht. Op die manier zal hij er iets egaler op zitten.

Estee Lauder Desirable - 9 van 9

Deze lipstick geeft mijn gezicht een totaal andere uitstraling dan Potent. Bij Potent staat de lipstick meer centraal en is het een echte eyecatcher die mijn gezicht helemaal ophaalt, terwijl Desirable een stuk subtieler is en daardoor ook erg goed met zwaardere ooglooks te combineren is. Ook heb ik het idee dat Desirable mijn huid iets bruiner doet lijken en tevens een soort sultry effect heeft op mijn look. Moeilijk te omschrijven in het Nederlands, maar dit Engelse woord komt er het dichtste bij in de buurt. Niet verkeerd!

Qua houdbaarheid zijn beide kleuren hetzelfde. Vanwege de romige substantie is het niet een echte longlasting lipstick en moet je hem na het drinken van wat thee of na het eten wel echt even bijwerken. Gelukkig vervaagt hij redelijk geleidelijk en gelijkmatig, dus je blijft (met deze kleur althans) niet met een maffe lijn om je lippen achter.

Estee Lauder Desirable - 3 van 9

Als ik tussen Desirable en Potent moet kiezen, merk ik dat ik toch vaker naar Potent grijp, maar dat komt voornamelijk omdat ik meestal vrij rustige looks draag en gewend ben om dagelijks koraalroze lipproducten te dragen. Als ik deze foto’s nu weer terugzie vind ik dat Desirable me toch ook wel erg mooi staat en weet ik zeker dat ik die nog veel vaker ga dragen, vooral als ik iets zwaardere ooglooks draag. Welke kleur je ook kiest uit de Estée Lauder Pure Colour Envy-serie, je zal er hoe dan ook geen spijt van krijgen omdat deze lipsticks zo fijn zijn!

Estée Lauder Pure Colour Envy 120 Desirable – €32,95
ICI Paris XL | Douglas | De Bijenkorf

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Sofie zegt:

  Ik draag heel weinig lipstick, dus ik zocht een nude kleur. Voor mij is deze echt perfect, zó mooi. En inderdaad een onwijs luxe product. Een verpakking met magnetische sluiting, ja ik ben echt helemaal fan.

 2. Wat een mooie kleur! Staat je echt super goed! 🙂

 3. Staat je prachtig. Kan er niks anders over zeggen! Another item to add to my wish list 😉

 4. wauw prachtige kleur, staat je super!

 5. Wauw, dat is een erg mooie my lips but better kleur!

 6. Heel mooi! Hij staat je super.

 7. Ik vind het echt een hele mooie kleur!

 8. Ik vind ‘m erg mooi, maar toch wel erg jammer dat ie in de lijntjes trekt.

 9. Ik vind hem erg mooi en hij staat je ook mooi 😀

 10. Jammer dat de finish niet perfect egaal is. De kleur is nochtans echt wel mooi.

 11. Erg mooie kleur! Ik denk dat deze wel bij elke huidskleur past.

 12. Dit vind ik zo’n mooie kleur! Die zou ik ook nog wel willen!

 13. Mooie lipstick staat je inderdaad heel mooi. Jammer dat het zo in de lijntjes gaat zitten, de prijs vind ik een beetje hoog. Zou het dan ook alleen aanschaffen in combinatie met een korting 🙂

 14. Oeh wauw dat is echt de perfecte nude kleur!

 15. Hij doet me een beetje denken aan MAC Angel 🙂

 16. Heel mooi gepigmenteerd!

 17. Super, wat een mooie kleur!

 18. Oehh wat een pretty!! Het is een mooie, zachte kleur

 19. mooie lipstick
  een heel naturel kleurtje

  liefs
  Karlien

 20. Oh wow! Hij staat je heel mooi!

 21. Oooooh… Wauw.. Ik vind deze ZO mooi! Zodra er weer een goede aanbieding is dan koop ik deze want hij staat al een tijdje op mijn wensenlijstje.

 22. Vind het echt een hele mooie kleur. Staat goed bij je huidskleur. Wil hem zelf ook nog wel gaan testen.

 23. haha Ik heb dat ook wel eens, dat ik perfecte woord alleen in het engels vind maar mooie lipstick de kleur staat je heel goed, ik zet hem ook op mijn lipstick lijstje 😉

 24. Schitterende kleur, dit staat je erg goed. Ik twijfel heel erg of ik ´m zelf ga halen, gelukkig lijken wij een beetje op elkaar qua haar- en huidskleur…. dus ik denk dat ik niet langer meer twijfel, haha. Ik heb laatst Rebellious Rose gekocht van Estée Lauder, dat is ook een mooi lipstickje!

 25. prachtig kleurtje, staat je erg mooi <3
  X

 26. Toevallig, ik heb net dit kleurtje aangeschaft bij de Douglas, met een hele mooie aanbieding! 25% korting op alle Estée Lauder en in een giftset met een mini lipgloss. Echt een super mooie kleur! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.