Huidverzorging Reviews

Review: Eucerin Sun Fluid Matterend SPF 50

 

Nu het warmer wordt gaat de zon steeds feller schijnen. Steeds meer mensen worden zich bewust van de schade van de zon, maar veel meiden beschermen hun huid niet voldoende. Wisten jullie dat de kans op huidkanker groter wordt wanneer je in je tienerjaren vaak bent verbrand? Bovendien wordt de meeste huidschade en huidveroudering opgedaan tijdens je jeugd, zelfs al hoewel je dat in eerste instantie misschien niet zal merken. Goed beschermen dus! Voor het lichaam zijn er veel producten verkrijgbaar die je huid voldoende beschermen, maar veel meiden kunnen geen geschikte producten voor het gezicht vinden. De meeste zonnecrèmes zijn te vet en kunnen vaak beter niet op het gezicht gebruikt worden. Gelukkig heb ik inmiddels een fijne crème gevonden die mijn huid perfect beschermt tegen de zon, maar mijn huid niet vet maakt en dat is de Sun Fluid Matterend SPF 50 van Eucerin!

Eucerin is een merk dat voornamelijk bij apotheken en sommige drogisterijen wordt verkocht. Eucerin richt zich op de ‘moeilijke’ huidjes, met name op de gevoelige, verouderde of onzuivere huid. Dit merk wordt net als Vichy en La Roche-Posay regelmatig door dermatologen aangeraden en is zeker de moeite waard als je met huidproblemen kampt.

Eén probleem waar veel meiden met een normale/vette huid tegenaan lopen is het vinden van een goede zonbescherming voor het gezicht. Zoals ik al vertelde zijn veel crèmes te vet of laten ze een witte waas achter, dus het kan soms een flinke zoektocht zijn. Een tijd lang gebruikte ik een fijn product van L’oréal, maar helaas wordt die niet meer verkocht. Ik moest dus op zoek naar een vervanger! Ik had veel goeds over de producten van Eucerin gehoord, dus ik besloot deze een kans te geven.

De Sun Fluid is een dunne waterige lotion die snel door de huid wordt opgenomen. Deze lotion werkt matterend, dus hij zal je huid absoluut niet vet maken. Ik heb een vochtarme huid maar vooral mijn T-zone kan overdag flink vet worden, maar daar heb ik bij dit product geen last van. Bovendien is de Sun Fluid waterbestendig en bevat geen parfum.

Ik vind het moeilijk om deze crème op zijn werking te beoordelen, maar ik heb het gevoel dat hij mijn huid prima beschermt. Ik heb een zeer lichte huid met sproetjes en rossig haar, dus een hoge SPF gebruiken is voor mij een must. Doe ik dat niet, dan verbrand ik vrijwel meteen en krijg ik extreem veel sproeten. Ik heb de Sun Fluid gedragen op dagen dat ik in de brandende zon door de stad heb gelopen en veel buiten heb gezeten, maar mijn sproeten zijn onder controle gebleven en in ben niet verbrand. Een goed teken dus!

Het is aan jou om te bepalen wanneer je een zonnecrème wilt gebruiken, maar ik gebruik ‘m in de zomer dagelijks. Zeker op dagen dat ik weet dat ik veel buiten zal zijn smeer ik hem op. Meiden met een zeer vette huid kunnen deze prima als dagcrème gebruiken, maar ik gebruik hem als aanvulling op mijn dagelijkse verzorging. Dat houdt in dat ik eerst mijn serum gebruik, vervolgens de Sun Fluid en daarna mijn dagcrème. Het lijkt een hele laag, maar ik vind dit erg goed werken. Overigens is er veel discussie over welk product eerst gebruikt moet worden (dagcrème of toch zonbescherming), maar ik raad je aan om het in de volgorde te doen die jij het fijnst vind werken.

Dit is een echte aanrader voor meiden met een normale/gecombineerde/vette huid en die nooit een geschikte zonnecrème kunnen vinden. Ik ben enorm tevreden met de Eucerin Sun Fluid en kan hem dan ook van harte aanbevelen. Dit is een must-have voor deze zomer! Overigens heb ik de versie met SPF 50, maar er is ook variant met SPF 30 verkrijgbaar. Voor een verpakking van 50ml betaal je €16,50. Dat is niet heel erg goedkoop, maar een goede bescherming van je huid is een investering voor de toekomst, dus dat is wat mij betreft absoluut deze uitgave waard!

Eucerin Sun Fluid Matterend SPF 50 kost €16,49 en is verkrijgbaar bij sommige apotheken en drogisterijen. Kijk voor meer informatie en verkooppunten op de site van Eucerin.

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. Ik weet dat de zon hartstikke slecht is voor mijn huid, maar ik gebruik uit luiheid eigenlijk helemaal niks. Eigenlijk heel slecht en misschien moet ik het toch maar eens doen, net zoals je zegt investeren in de toekomst!

 2. Florie zegt:

  Klinkt heel fijn, ik heb zelf soms last van zonneallergie dus ik vind het niet erg om iets meer te betalen voor een goede zonnebrandcreme !

 3. Klinkt heel erg fijn!
  Maar factor 50 is voor mij een beetje te veel haha! Vooral omdat ik bijna nooit verbrand!

 4. Kirsten zegt:

  Die ga ik ook proberen! Ik heb zolang voor het schap gestaan en getwijfeld en gekeken en gezocht op internet. En er gewoon nog steeds geen. Maar nu weet ik het. Morgen ga ik gelijk naar de winkel! Bedankt! 😀

 5. Ik gebruik op het moment een sunblock van H2Oplus, die werkt ook erg fijn .. Deze lijkt me ook fijn, ik heb ook best last van een vette t-zone 😉

 6. Christianne zegt:

  HEMA heeft ook een matterende zonnebescherming, 20 en 30 geloof ik, als dat wat is, is dat wel een goedkoper alternatief met een iets lagere factor!

 7. klinkt erg fijn!

 8. anne zegt:

  Ik heb het gevoel dat zonnecremes mijn gezicht altijd iets vetter maken en mijn lichaam juist uitdrogen terwijl ik van mezelf een droge/gevoelige huid heb.. -zucht- wat is de huid toch een ingewikkeld orgaan 😉

 9. Brendalee zegt:

  Ik zou hem wel in factor 30 willen hebben. Weet je ook of die er ook is?

  1. Zoals in het artikel staat is hij ook te koop met SPF 30

 10. iris zegt:

  Hee Charlotte, ik kwam via lushiousbeauty/beautyscene op jou blog terecht en ik ben al gelijk fan! ik heb wel een vraagje over deze sun fluid, want op de site staat bovenaan de ingredienten lijst ‘ alcohol denat.’ nou heb ik vernomen dat dat in veel sun fluides te vinden is, maar het maakt mij met gevoelige/vochtarme wangen toch wel een beetje bang. ik wil niet dat ze nog meer uitdrogen door een zonnecreme! aangezien jij ook gevoelige/vochtarme wangen hebt, is mijn vraag of jij het gevoel hebt dat het je wangen ietwat uitdroogt? of gebruik jij het enkel op je t-zone? =) liefs, iris.

  1. Wat leuk dat je zo enthousiast bent! De ingrediënten op de site staan volgens mij op alfabetische volgorde, dus het hoeft niet te betekenen dat het hoofdingrediënt alcohol denat is. Ik gebruik 'm over mijn hele gezicht en hoewel ik makkelijk droge plekken krijg heb ik er totaal geen last van. Ik gebruik 'm dan ook als aanvulling op mijn dagelijkse verzorging, dus dat gaat prima 🙂

   1. Er fijn om te lezen dat je geen last had van droge plekken. Dit wilde ik juist aan je gaan vragen.. Ik heb daar namelijk ook erg veel last van en door de zonnebrand droogt mijn huid juist nog meer uit. Ik ga deze ook halen en dan hoop ik dan net zo enthousiast ben dan, dat jij bent over dit product!

 11. Eva zegt:

  Is spray gebruiken niet een oplossing? Dat is veel minder vet en trekt snel in. Die doorzichtige sprays al helemaal

 12. Klinkt goed, deze ga ik ook eens proberen!

 13. Malikaaa zegt:

  Ik had deze al gezien op Serena haar site en was al benieuwd, maar nu jij er ook enthousiast over bent ga ik hem zeker proberen!Ik heb ook een vette huid, en gedurende de dag gaat-ie steeds meer glimmen, not a pretty sight 🙁

 14. Nynke zegt:

  Ik ga eens kijken bij de drogist.
  Voor mijn lichaam gebruik ik al jaren factor 50, maar voor m'n gezicht kon ik geen goede vinden. Denk dat deze toch wel een goede zou zijn!

 15. myrthe zegt:

  ziet er fijn uit! het is voor mij niet nodig heb geen gevoelige of vette huid, bij mij is het nooit nodig om een speciaal product te kopen, dat vind ik wel fijn

 16. Ik gebruik een spf van kruidvat speciaal voor het gezicht, helaas laat deze een iets witte waas achter

 17. Naar zoiets was ik ook nog opzoek, ben benieuwd naar deze 🙂

 18. Juul zegt:

  Hoi Charlotte, ik volg je site al heel lang maar ik laat nooit een berichtje achter, oftewel lurker hihi.
  Ik ben je echt dankbaar voor deze review want ik zocht al heel lang naar zoiets. Ik verbrand enorm snel en omdat ik dus geen goede zonnebrandcreme had ben ik al 2 keer heel erg verbrand bij mn gezicht. Ook heb ik nu veel meer sproeten gekregen. Nu is mijn vraag, is het heel erg dat ik al twee keer verbrand ben, want ik maak mij er wel zorgen over hihi.. ik wil later niet snel rimpels krijgen hoor:((

  1. Een paar keer verbranden is geen enorme ramp (maar natuurlijk wel vervelend!) en zo lang je vanaf nu je huid goed beschermt hoef je je geen zorgen te maken! Leuk dat je een keer een reactie achterlaat 😀

 19. Juul zegt:

  Bedankt voor je snelle reactie! En ik zou zeggen ga zo door met je blog want ik vind m super!!!:D

 20. Hey,
  Ik heb deze gekocht in SPF30 en ik vind het erg fijn.
  Alleen er zitten kleine korreltjes in… heeft iemand anders dat ook?
  Ik vind het nogal raar, maar bij de apotheek wisten ze van niks >.<
  Dus, heeft iemand anders ook last van korreltjes erin?
  x

 21. I was curious if you ever thought of changing the layout of your website? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better.

 22. Hij lijkt me echt heel fijn, ik ga hem kopen.
  Ik heb volgens mij een beetje dezelfde huid als jou, maar zijn sproeten schadelijk dan?

 23. Lydia zegt:

  Ik stond vandaag in de aphotheker hebben ze alleen factor 50 :S

 24. Marielle zegt:

  Ik heb zelf een gecombineerde/ onzuivere snel vet wordende huid en ik heb deze ook. Zelf vind ik hem helemaal niet matterend, hij maakt mijn huid zelfs wat vet, mijn huid gaat er ook snel weer van glimmen. Ik heb al heel wat gezichtszonneproducten gebruikt en heb tot nu toe nog geen enkel gezichtszonneproduct gevonden die ik geschikt vind voor mijn huid.

  Ik zou deze zelf niet aanraden aan mensen met een vette huid (hij is op silicone basis) eerder aan mensen met een normale of gemengde huid.
  Voorlopig blijf ik maar verder zoeken.

 25. Die gebruik ik ook! Is idd erg fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.