Huidverzorging Reviews

Review: Garnier Micellair Reinigingswater

Het goed reinigen van je huid is ontzettend belangrijk en als je mijn blog langer volgt weet je dat ik daar altijd flink op loop te hameren. Er gaat geen dag voorbij dat ik mijn huid niet reinig en bovendien zorg ik er altijd voor dat ik eerst mijn make-up goed verwijder voordat ik met een facewash aan de slag ga. Op die manier zorg je dat echt al je make-up goed weg is! Ik gebruik meestal een reingingsolie voor die stap (deze van The Body Shop is favoriet!), maar je kunt er ook een micellaire reiniger voor gebruiken. Een micellaire reiniger is een soort ‘reinigingswater’ dat in staat is vuildeeltjes aan zich te binden. Perfect dus om make-up te verwijderen! Een tijdje geleden heeft Garnier het Micellair Reingingswater uitgebracht. En die heb ik natuurlijk geprobeerd!

IMG_0136

Het Micellair Reinigingswater van Garnier zit in een flinke fles van 400 ml. Kijk, dat is nog eens een mooie hoeveelheid! Voor dit product betaal je €6,99 en je vindt ‘m gewoon bij de drogist.

IMG_0142

Garnier legt op de verpakking nog even uit wat het idee achter ‘micellen’ is. Het zijn dus deeltjes die als een soort magneet vuil, make-up en talg aantrekken. Zo kun je op een zachte manier je make-up verwijderen zonder dat je hoeft te boenen! Een micellaire reiniger is geschikt voor zowel het gezicht, de ogen als de lippen. Waterproof make-up krijg je hier trouwen niet mee weg, maar de meeste langhoudende producten zullen wel oplossen.

Het gebruik is trouwens ontzettend simpel: je brengt wat van het reinigingswater aan op een wattenschijfje en gaat daarmee over je gezicht. Makkelijker kan bijna niet! Verwar dit product trouwens niet met een toner of tonic, want dat is iets heel anders. Qua functie zit een reinigingswater meer in de hoek van een reingingsolie of een reinigingsmelk.

IMG_0140De hoeveelheid ingrediënten is beperkt, wat ik altijd fijn vind. Op die manier is de kans op gevoeligheid zo klein mogelijk, omdat er simpelweg minder dingen in kunnen zitten waar je huid op reageert. Ten eerste vind je water op het label, daar zit uiteraard het meeste van in. Hexylene glycol is een oplosmiddel dat helpt make-up af te breken. Glycerine maakt de huid zacht en disodium cocamphodiacetate is een ingrediënt dat de huid reinigt doordat het ervoor zorgt dat water en olie met elkaar verbonden kunnen worden. Disodium EDTA is een ingrediënt waar ik de functie in dit product niet echt van kan achterhalen, maar het is iets waar metalen ionen zich aan kunnen verbinden waardoor ze gedeactiveerd worden. Volgens mij wordt het ook als een soort conserveermiddel gebruikt om producten stabiel te houden, dus wellicht dat dat hier het geval is. Poloxamer 184 werkt als reinigingsmiddel en polyaminopropyl biguanide heeft een antibacteriële werking en werkt als consserveerdmiddel.

Overigens vind je in dit product geen parfum, alcohol en parabenen terug, dus dat is mooi voor veel huidtypes!

IMG_0138

Ik heb de laatste jaren een paar vrij slechte micellaire reinigers gebruikt, dus ik was benieuwd hoe deze van Garnier zou bevallen. Ik kan gelukkig zeggen dat ik erg positief ben! Hij verwijdert moeiteloos mijn make-up en laat mijn huid soepel aanvoelen. Hij droogt gelukkig dus zeker niet uit! Met 00gmake-up en met name mascara heeft hij iets meer moeite, maar daar gebruik ik even een apart wattenschijfje voor dat ik even op de huid druk zodat de substantie de make-up op kan laten lossen. Dat scheelt al flink. Vervolgens reinig ik mijn huid verder met facewash en is er geen spoortje make-up meer te zien.  Ik gebruik deze niet dagelijks, maar af en toe in plaats van een reinigingsolie als ik het mezelf makkelijk wil maken.

Ik ben van mening dat dit een product is om een make-upremover te vervangen. Het is wat mij betreft dus niet iets wat je in plaats van je facewash gebruikt, maar meer een stap ervoor. Daarom  gebruik ik hem enkel ’s avonds. Meer informatie over het reinigen van de huid vind je in dit artikel.

IMG_0143

De meest bekende micellaire reiniger is Bioderma Créaline H2O. Dit product is in Nederland wat lastig verkrijgbaar, maar wordt alom geprezen door make-upliefhebbers en visagisten. Toen ik het Micellair Reinigingswater zag moest ik meteen aan de variant van Bioderma denken. Ze lijken zoveel op elkaar! Als je ze in gebruik met elkaar vergelijkt merk je ook nauwelijks verschil. Ik besloot ze aan de ultieme vergelijking te onderwerpen door de ene helft van mijn gezicht schoon te maken met Garnier en de andere kant met Bioderma. Ik merkte totaal geen verschil! Hoogstens dat Garnier nog iets beter mijn oogmake-up kon verwijderen, maar daar bleef het dan ook bij. Het Micellair Reinigignswater van Garnier is dus een prima alternatief voor Bioderma.

IMG_0136 Ik ben erg positief over dit product! Ik had hier en daar al wat positieve verhalen gehoord, maar het is extra leuk om zelf te concluderen dat het een prettig product is. Hij verwijdert make-up goed, hij laat de huid niet droog aanvoelen en de prijs van het product is goed (zeker als je ziet hoe veel je krijgt!). Het is absoluut een aanrader als je op zoek bent naar een fijne micellaire reiniger die betaalbaar én goed verkrijgbaar is!

Het Garnier Micellair Reinigingswater kost €6,99 en is verkrijgbaar bij drogisterijen als Etos, Kruidvat en DA.

Dit vind je misschien ook leuk...

31 reacties

 1. Is hij ook zuinig?nwant ik gebruik nu de micellaire water van L’Oréal met de witte dop en die is totaal niet zuinig.

  1. Hij is niet per definitie heel zuinig (je moet het wattenschijfje wel behoorlijk goed vochtig maken), maar omdat deze fles 2 keer zoveel inhoud heeft als die van L’Oréal is deze van Garnier sowieso een stuk goedkoper!

   1. Ah oké! Dan ga ik deze maar doen als de L’Oréal leeg is!

 2. Ik gebruik dit micellair water al een hele tijd en ben er erg tevreden over!

 3. ik vind hem zooooo fijn! de mijne is alweer bijna op helaas.

 4. Ik vind dit de beste..
  Eefje

 5. Ik vind hem ook zo prettig. Dit is zeker mijn favoriet!

 6. klinkt erg nice 😀

 7. Ik heb hier ook een review over geschreven. Vind hem erg fijn en heb al een aantal flessen gebruikt inmiddels.

 8. Klinkt goed! Ik hoor er veel goeds over dus ik ga m aanschaffen! xoxo

 9. Ik denk dat ik deze eens ga proberen. Ik hoor hier meer goede dingen over. Ik heb nu die van Nivea bijna opgemaakt, die vind ik ook fijn.

 10. Ik ben hier erg benieuwd naar! Ik gebruik momenteel de micellair water van Nivea, die vind ik ook erg fijn 🙂

 11. Het klinkt heel goed. Deze ken ik niet.
  Maar zal het snel kopen om zelf te testen 😉

 12. Klinkt als een heel fijn product, heb de micellair water nu ook gekocht ben benieuwd 😀

 13. Lijkt me een fijn product!

 14. Bianca zegt:

  Ik ben momenteel zeer tevreden met die van Nivea, maar hoor veel positieve verhalen over die van Garnier.

 15. Deze is fijn! Ik gebruik hem net zoals jij, dus ’s avonds om mijn make-up te verwijderen voordat ik facewash gebruik. Inmiddels heb ik mijn tweede fles er bijna van op en de derde heb ik al op voorraad.

 16. Klinkt echt heel goed!
  Leuk dat je hem ook even vergeleken hebt!

  Liefs
  Karlien

 17. Ik heb hem ook ;D

 18. Ik heb deze ook en ik gebruik ‘m meestal juist ’s morgens met een wattenschijfje, om mijn gezicht te ontdoen van zweet e.d. die ik gedurende de nacht heb ontwikkeld. 🙂 De avond ervoor heb ik mijn huid immers toch al intensief gereinigd met facewash en/of reinigingsolie. Fijn product inderdaad!

 19. lien zegt:

  Deze prikt in mijn ogen. Ik vind deze niet zo aangenaam. Bioderma is veel fijner.

 20. Klinkt erg goed! Denk je dat dit product ook bij een gevoelige huid gebruikt kan worden? 🙂

  1. Ja, absoluut! Sowieso omdat er geen parfum in zit, maar ook omdat het gewoon een heel mild product is waarbij je niet hoeft te boenen en irritatie krijgt. Bovendien zitten er geen ingrediënten in waar de huid makkelijk op kan reageren 🙂

 21. Lijkt me zo fijn!

 22. Rinske zegt:

  Dank voor deze heldere post! Toevallig gebruik ik beide producten (reinigingsolie en daarna H2O van Bioderma), maar daarna gebruik ik geen toner. Mis ik dan een stap qua verzorging? Of maakt het niet uit?

 23. Ik heb aan de hand van dit artikel vanmiddag dit product gekocht. Ik heb het zojuist gebruik om mijn gezicht make-up vrij te maken. Zelfs mijn lastig te verwijderen Clinique mascara is vrij snel verdwenen.
  Thanks for the tip Charlotte!

 24. In tegenstelling tot het micellaire water van de Nivea verdraagt mijn gevoelige huid deze wel heel goed. 🙂 Mascara vliegt eraf zonder dat mijn ogen dik en gevoelig worden. Ik vind hem super fijn.

 25. Miranda zegt:

  Leuk om je review te lezen! Sinds ik die van Nivea heb ontdekt ben ik fan van micellair water en kwam het me wel goed uit dat Garnier in de aanbieding is bij KV. Was zó benieuwd of ik over Garnier net zo tevreden zou zijn, maar volgens mij moet dat wel goedkomen!

 26. […] Charlotte van Pinkypolish.nl test het micellair water met de roze dop. Iets minder enthousiast als Cynthia maar al met al nog tevreden met het resultaat. Lees haar review hier […]

 27. Ik kon hier in het begin heel goed tegen. Maar na een week of 2 kreeg ik last van een jeukende rode plek naast mijn mond. Na een paar dagen zaten ook mijn hele wangen onder de rode jeukende plekken. 🙁 Ik was de halve ochtend in de weer met camouflage stift. Ik ben nu overgestapt op die van ROC en de vlekken zijn eindelijk weg. Ik heb de fles zo in de prullenbak gegooid

 28. Charlene zegt:

  Ik kan tegen geen enkele oogmake-up reiniger. Nu na het lezen van al deze goeie reviews deze fles van garnier aangeschaft. Het resultaat: geweldig spul!!!!! Ik kan na maanden weer mascara op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.