Huidverzorging Make-up Reviews

Review: Garnier Miracle Skin Perfector BB Cream (Originele Versie)

BB Creams schieten als paddestoelen uit de grond. Tot een tijdje geleden waren BB Creams alleen te vinden bij Aziatische merken die alleen online te krijgen waren, maar inmiddels doen alle reguliere merken vrolijk met deze trend mee. Garnier was het eerste drogisterijmerk in Nederland dat met een BB Cream op de proppen kwam. Ik was in eerste instantie zeer negatief, omdat ik ‘m bleef vergelijken met mijn ‘echte’ BB Cream van Dr. Jart (zie hier mijn review). Ik had ‘m overigens nooit zelf geprobeerd, dus toen hij in mijn Glossybox van vorige maand zat besloot ik het er op te wagen. En, wat vind ik er daadwerkelijk van?

In het artikel over de Dr. Jart BB Cream heb ik verteld wat een authentieke BB Cream inhoudt. De crème hoort een hoge beschermingsfactor te hebben (vaak SPF 25 of meer), verzorgende ingrediënten te bevatten en vooral zeer dekkend te zijn. Daarnaast zou de BB Cream eigenlijk moeten functioneren als een dagcrème, een primer en een foundation in één. Als laatste zijn BB Creams over het algemeen vrij licht van kleur, aangezien de Aziatische dames daar de voorkeur aan geven.

En dit is wat Garnier belooft: een crème die alle beauty-stappen in één gebaar combineert met het resultaat van een ‘babyhuid’. De crème heeft een beschermingsfactor van SPF 15, vrij laag dus. Ook werkt de BB Cream verzorgend, doordat hij hydrateert en antioxidanten bevat.

De Garnier BB Cream heeft een vrij lichte maar romige substantie. Zoals je kunt zien is de kleur nog vrij donker voor mijn huid, al is dit de lichtste versie. Overigens valt het me op dat de creme vrij sterk ruikt en aan de ingrediëntenlijst te zien bevat de BB Cream aardig wat parfum. Onnodig wat mij betreft, en zeker niet prettig voor dames met een gevoelige huid. Daarnaast bevat het product ook veel uitdrogende alcohol, dus dames die daar op letten kunnen deze BB Cream beter vermijden.

En dan natuurlijk het effect op de huid! Ik was ontzettend sceptisch, vooral omdat ik ‘m een paar keer op mijn hand had getest in de winkel en telkens weer teleergesteld door de zeer matige dekking. Dit was niet hoe een BB Cream hoort te zijn! Maar toen bracht ik ‘m aan op mijn gezicht:

helemaal zonder make-up

met de Garnier BB Cream

met Garnier BB Cream, minerale foundation en de rest van mijn make-up

Zoals je meteen op de foto’s ziet geeft de Garnier BB Cream niet heel erg veel dekking. Dat was ook meteen mijn voorbarige kritiekpunt, want dat hoort niet echt bij een BB Cream. Toch was ik aangenaam verrast bij het aanbrengen, want op de een of andere manier geeft deze crème mijn huid wel een heel mooi effect. Ik krijg een mooie gloed over mijn gezicht en het lijkt bijna alsof er met een ‘soft focus’-tool over mijn huid is geveegd. Alles is net even wat mooier! Met mijn huid kan ik ‘m overigens qua kleur nog net hebben, maar hij had echt niet donkerder mogen zijn.

Toch moet ik zeggen dat dit echt een crème is voor dames met weinig onzuiverheden. Toevallig had ik op deze foto’s een ‘goede huid-dag’, maar wanneer ik een paar puistjes of veel roodheid heb zal ik ‘m laten staan. Wel denk ik dat dit een perfect product is voor op vakantie, om op te smeren aan de ontbijttafel, wanneer je vervolgens lekker het zwembad induikt. Zo zie je er nog net even wat verzorgder uit, maar hoef je nauwelijks moeite te doen. Als laatste moet ik nog wel even vermelden dat dit voor de meeste dames geen alternatief voor een dagcrème zal zijn, daar is hij niet voedend genoeg voor. Ik gebruik er daarom dus een lichte crème of zonnebescherming onder.

Zo zie je maar dat je mening opeens heel erg kan veranderen over een product! Ik was echt fel tegen deze BB Cream, maar toen ik ‘m daadwerkelijk zelf probeerde was ik toch positief. Ik blijf bij mijn standpunt dat het geen ‘echte’ BB Cream is, maar het is absoluut een prima product. Niet een echte BB Cream of een getinte dagcrème, maar meer iets er tussenin. Overigens heb ik inmiddels de nieuwe BB Cream van Garnier ook in huis (voor de gemengde huid), en die heeft al helemaal mijn hart gestolen. Die is zo fijn! Daar zal ik op een later moment een review over schrijven, maar ik wilde deze toch ook niet ongemerkt voorbij laten gaan.

De Garnier Miracle Skin Perfector BB Cream kost €9,99, is verkrijgbaar in twee verschillende tinten en is te koop bij alle bekende drogisterijen.

Volg PinkyPolish.nl op: Twitter | Bloglovin’ | YouTube | Instagram

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. Klinkt wel prima, maar ik heb gehoord dat die nieuwe versie beter was, dus die wil ik dan eerder dan deze :)!

 2. Ik heb de nieuwe versie, en ooooh, wat is ie fijn!

 3. Ik heb deze ook, maar wil denk ik de nieuwe versie ook proberen!

 4. Nina zegt:

  Ik heb m nu sinds de glossybox een paar keer gebruikt en ik begin hem steeds fijner te vinden. Dat hij niet zo dekkend is vind ik niet erg, zo heb je in ieder geval geen plamuur effect! En sinds ik ook sproetjes heb, vind ik het zonde als deze verdwijnen door een foundation.

  En hoe zit dat met zonnebescherming? je zegt hier dat je het onder de bb cream zou dragen? Maar wat als je het opnieuw moet aanbrengen, ik vraag me af wat beter is. Vooral als je ook al poeder op je gezicht hebt.. Want zonnebrand moet je toch meerdere malen opnieuw aanbrengen?

  1. Ik draag er eigenlijk altijd SPF 50 onder en ga nooit uitgebreid ‘zonnen’. Ik bedoel dus ook meer voor als ik overdag regelmatig buiten ben, dan hoef je het niet bij te smeren. Als je echt naar het strand gaat of de hele dag op een terras gaat zitten kan je beter gewoon niks aan gezichtsmake-up gebruiken en dan regelmatig bijsmeren 🙂

 5. Deze BB doet inderdaad ook weinig voor mijn huid. Ik heb niet echt het idee dat hij goed verzorgd en ik krijg er ontzettend veel puistjes van. In het begin vond ik het nog wel oké, maar al snel zette ik ‘m toch aan de kant. Voor de ‘mooie huid dagen’ is hij inderdaad wel oké, maar die zijn helaas erg zeldzaam bij mij ..

 6. manuela zegt:

  Ik heb deze ook nog niet geprobeerd, denk ook niet dat ik dat nog ga doen.
  Ik wou wel graag die voor de gemengde en vette huid gaan uitproberen, maar ik wacht daar nog wel even mee tot na je review van die bb cream 😉

 7. Dat ziet er heel goed uit!

 8. Ik heb de originele versie ook en ben er ontzettend blij mee. Voor mij geeft hij voldoende dekking en als het warm is dan voelt hij niet zo plakkerig aan. Ik heb nog een back-up staan, maar als ik die heb opgemaakt dan wil ik de vernieuwde versie ook nog graag proberen.

 9. Van deze kreeg ik heel veel puistjes. Ik denk dat de nieuwe versie beter is voor mij 🙂

 10. Lotte zegt:

  Ik denk dat ik deze toch maar eens ga kopen! Ik heb gezien dat er bij Kruidvat nu een actie loopt voor Garnier cremes: 1+1 gratis. Mooi moment om er meteen twee in te slaan, toch? Alleen nog een (misschien erg dom) vraagje: wat is een minerale foundation precies?

  1. Poederfoundation op basis van mineralen 🙂 Google maar, dan zie je wel wat ik bedoel!

   1. Lotte zegt:

    Oh oke, dankje! En dat breng je gewoon aan met een grote kwast?

    1. Yep, of met een kabuki-kwast

 11. Hij lijkt me erg fijn!

 12. Ik heb deze ook geprobeerd in de winkel en op mijn huid was het echt niet goed. Mijn gezicht werd er echt super droog van. Maar goed dat het voor jou wel werkt!

 13. Ik heb hetzelfde probleem met de tint, eigenlijk te donker voor mijn lichte huid! In de zomer gebruik in het wel af en toe als ik haast heb, maar ik vind mijn tinted moisturizer eigenlijk prettiger. Ik ben wel heel erg benieuwd naar de BB-cream van Misscha, die schijnt wel in hele lichte tinten verkrijgbaar te zijn 🙂

 14. Het klinkt prima, maar ik vind het eerlijk gezegd niet heel dekkend. Ik houd het bij mijn oude foundation.

 15. hij geeft inderdaad niet zoveel dekking, maar eerlijk is eerlijk dat moet je ook niet echt verwachten van een BB cream. Voor de rest ziet je gezicht er wel stralender uit =)

  1. Een (echte) BB Cream hoort juist wel heel goed te dekken, daar staan ze juist om bekend. Vandaar ook dat ik vind dat dit meer tussen een BB Cream en een getinte dagcreme inzit 🙂

 16. Vind deze van Ganier erg fijn, heb deze namelijk zelf ook.

 17. Cynthia zegt:

  Ik heb die nieuwe versie ook gekocht en vindt hem ook veel fijner dan die oude versie zeg maar, krijg er ook geen bultjes meer van gelukkig! en hij dekt veel beter, ook een groot pluspunt!

 18. Anne zegt:

  Leuk dat mening over dit product toch een positieve wending heeft gekregen! Zelf heb ik een vrij vette huid, dus ik gebruik dit product alleen in de winter. De nieuwe bb van Garnier gebruik ik dan in de zomer, wanneer ik minder verzorging en een hogere SPF nodig heb! Voor mij de perfecte combi 🙂

 19. Ik heb hem ook en ben er best tevreden over, ik ben erg benieuwd naar de volgende versie! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.