Haar

Review: Garnier Nutrisse Crème 7.40: Intens Koperblond

Ik verf al jarenlang zelf mijn haar, maar ik denk er eigenlijk nooit aan om reviews van de verschillende soorten haarverf die ik gebruik te schrijven! Hoewel ik nooi heel erg afwijk van donkerblond/lichtbruin/rood ben ik niet altijd even trouw als het om haarverf gaat. Ik neem eigenlijk elke keer een andere kleur of een ander merk, omdat ik het leuk vind om alles uit te proberen! Ruim een maand geleden besloot ik ineens mijn haar lichtbruin te verven, maar ik was het al snel zat. Ik had zin in rood! Dus ik ben meteen maar naar de drogist gegaan en kwam thuis met Garnier Nutrisse Crème in 7.40: Intens Koperblond.

Hoewel ik vaak afwissel heb ik Garnier Nutrisse Crème het vaakst gebruikt, in allerlei verschillende kleuren. Dit is samen met Garnier Olia toch wel mijn favoriete serie. Ze zijn normaliter al prima betaalbaar (ongeveer €14,00), maar ik koop ze eigenlijk altijd voor de helft als ze in de aanbieding zijn (wat heel vaak is).

Het hele idee achter Garnier Nutrisse Crème is dat de haarkleuring verzorgend is en je haar niet beschadigt. Ik snap wel dat merken dat graag promoten, maar uiteindelijk zal alle permanente haarverf je haar toch wel iets aantasten. Het is vooral belangrijk om je haar goed te verzorgen, en dan valt de schade echt wel mee. Dit is overigens geen uitwasbare kleuring, maar een permanente kleur.

Op de zijkant van het doosje vind je een indicatie van het kleurresultaat afhankelijk van je oorspronkelijke haarkleur. Deze foto’s zijn nooit geheel representatief, maar het geeft wel een idee van wat je kunt verwachten. Zelf let ik vooral op de kleurnaam en het kleurnummer. Intens Koperblond zegt eigenlijk al ‘fel rood met een gouden tint’. Doordat de kleurcode met een 7 begint kun je zien dat het meer een blonde tint is waardoor je haar niet donkerder wordt (een kleur die begint met 6 heeft bijvoorbeeld meer een bruine basis). Het is een kwestie van een beetje uitproberen en ervaring opdoen, maar uiteindelijk kun je op deze manier kleuren van verschillende merken met elkaar vergelijken.

De inhoud van de verpakking is vrij standaard. Als eerste een flesje ontwikkelcrème, daarna een tube kleurcrème en als laatste een klein flesje nabehandeling. Uiteraard zit er ook een paar handschoenen en een gebruiksaanwijzing in het doosje.

Het mengen van de kleur is supersimpel: je knijpt de inhoud van de tube kleurcrème leeg in het flesje met ontwikkelcrème, even goed schudden en je mengsel is klaar. Vervolgens kun je het over je haar verdelen. Ik heb dun, maar vrij lang haar wat tot over mijn BH-rand valt. Doordat het vrij dun is heb ik aan één verpakking precies genoeg, maar als je langer of dikker haar hebt kun je misschien beter een tweede verpakking gebruiken.

Het aanbrengen is makkelijk (aan het flesje zit een lang tuitje waarmee je het aanbrengt) en redelijk snel gedaan. Let er altijd op dat je zowel voor als achter de haargrens goed meepakt. Als je heel je haar hebt gedaan laat je de verf ongeveer 25 minuten intrekken. Schrik niet, het mengsel wordt knalrood. Echt knalrood. Vervolgens spoel je het goed uit en breng je de nabehandeling aan, die je daarna ook weer uitspoelt.

Voordat ik begon met verven zag mijn haar er zo uit. Ik had het iets meer dan een maand ervoor geverfd met Garnier Nutrisse Crème 59: Licht Mahonie Koperbruin. Die kleur is al iets vervaagd, maar het bruine zit er nog wel duidelijk in. Op foto’s vind ik ‘m prachtig ogen, maar in video’s maakte het me een beetje hard. Deze foto is bij daglicht genomen, zonder flits of studiolicht.

Het eindresultaat is ontzettend moeilijk vast te leggen, omdat de kleur afhankelijk van het licht er totaal anders uitziet. Een kleur vol dimensie dus!

De volgende ochtend, met studiolicht

Een paar dagen later met zeer slecht en somber daglicht

Een paar dagen later, combinatie van daglicht en studiolicht

Ik heb een beetje gemende gevoelens over het resultaat. Het effect op de laatste foto vind ik prachtig, dat was precies wat ik wilde. Echter, in bepaald daglicht ziet het er knalrood uit, vooral wanneer het weer wat somber is. Knalrood is niet erg, maar de tint die het dan lijkt vind ik niet heel mooi. Ik zat pas ’s ochtends op de fiets, zag m’n eigen reflectie in een bus en schrok bijna van hoe fel het was. Maar, zodra de zon schijnt of ik ergens binnen ben ziet het er geweldig uit. Dus ja, gemengde gevoelens.

Rood geverfd haar is ontzettend moeilijk mooi te houden, omdat de kleur snel vervaagt. Dat komt mij nu wel goed uit, haha! Ik denk dat ik het nu gewoon laat vervagen en over 1-2 maanden er een iets minder felle tint koper overheen doe.

Als je lichtblond haar heb en je bent op zoek naar een felrode kleur, dan is deze perfect! Bij donkere tinten en bruine kleuren zal het effect iets minder fel zijn, maar zoals je bij mij kunt zien kan het in bepaald licht toch nog heel fel lijken. Ik denk persoonlijk niet dat ik deze tint nog een keer ga gebruiken omdat ik hem voor het mooie net iets te fel vind, maar voor liefhebbers van felrood is hij absoluut perfect.

Garnier Nutrisse Crème kost ongeveer €14,00 en is onder andere verkrijgbaar bij drogisterijen als Kruidvat, Etos en DA.

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Ziet er goed uit! 🙂

 2. wauw staat je goed !!

 3. Op de laatste foto vind ik het er inderdaad het mooiste uitzien! Ik snap dat je het wat rood vind maar opzich staat het niet verkeerd bij je! Eigenlijk wel grappig dat het bij elk soort licht er weer net wat anders uitziet

 4. oeh mooi zeg 😀

 5. Amber zegt:

  Rood staat je erg mooi, het past bij je. Die hele felle kleur lijkt inderdaad een beetje te fel, een beetje nep, terwijl het op de andere foto’s heel natuurlijk oogt. Wat voor natuurlijke wenkbrauw kleur heb jij eigenlijk? Ik moet zeggen dat ik het iets minder naturel vind ogen omdat je wenkbrauwen zo rood zijn ..

 6. Ik vind het je super mooi staan !!

 7. Ik vind het je eigenlijk geweldig staan, maar ik hou dan ook van fel rood. Ik heb mijn eigen haar zelf ook fel rood gehad. Nu is het alweer vrij lang bruin en saai maar ach.

  Liefs,

 8. echt een hele mooie kleur en staat je heel goed! xx

 9. Ik snap je gemengde gevoelens maar ik vind wel dat het je erg goed staat!

 10. Ik vind hem juist in het sombere daglicht heel erg mooi intens van kleur. En je wenkbrauwen matchen ook geweldig!

 11. Ik vind roodkleurige tinten je zo mooi staan!

 12. wauw met somber daglicht valt dat oranje veel meer op, mooie kleur is het.xx

 13. Je kan het heel goed hebben, dat felle. Maar misschien vind ik de koperachtige kleuren je mooier staan:)

 14. Dit is echt een hele mooie haarkleur, staat je goed!

 15. Staat je geweeeldig!

 16. Mooi geworden hoor!

 17. Ziet er goed uit! Fijn merk ook

 18. Ik vind het echt een geweeeeldig mooi kleurtje!

 19. ik vind het je echt heel erg mooi staan!!

 20. Ik laat mijn haren bij de kapper koper ververn, maar ik merk dat de kleur heel snel vervaagd van het mooie oranje koper naar een lichtere vorm. Terwijl ik net dat opvallend koper heel mooi vind. Dus ik zit er ook wat over te denken om tussentijds mijn haren zelf eens een keertje te kleuren. Alleen schrikt het mij wat af, dat ik niet de juiste kleur etc vind. Dus ik vind dergelijke reviews heel erg handig! Meer van dat graag ;-).

 21. Wauw! Dat rode staat je echt super goed.

 22. Grappig, ik vond juist de knalrode (middelste) foto het mooiste. Heel sprekend. Staat je erg goed 🙂

 23. Angelique zegt:

  Fijn deze tips. Nu heb ik een vraagje. Na 47 jaar blondine ben ik 4 weken overgestapt op koperblond. Na 1 week flink wennen ben ik nu blij. Nu gaat de kleur inderdaad al wat vervagen. Maar kan ik beter kleur 7 gebruiken of juist de 6?? Op mijn kruin heeft de kleur namelijk beter gepakt en de zijkanten vervagen en er komen ook blonde hare doorheen. Niet veel maat toch. Kan je mij advies geven?

 24. Marjan blom zegt:

  Zojuist honing blond gebruikt. Het resultaat is een sof. Gewoon bruin. Hoe kan zoiets? De gebruiksaanwijzing goed opgevolgd. Wat een afknapper. Ik was blond. Ben nu lichtbruin.

  1. Eentje van Superdrug (Colour Effects), is niet in Nederland te koop. Aangeraden wordt om volgens mij 6 weken met een permanente kleur te wachten, maar je kunt er wel snel een tijdelijke kleur in doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.