Haar Reviews

Review: Guhl Rijke Voeding Verfijnde Haarolie

Een goed haarserum is voor mij echt een onmisbaar product. Ik doe weinig met mijn haar, maar een serum is iets wat ik echt elke dag gebruik! Tot een tijdje geleden was het nog best lastig om fijne haarserums in de drogisterij te vinden, maar inmiddels hebben talloze merken er eentje in het assortiment. Zo ook Guhl! Ik probeerde de Guhl Rijke Voeding Verfijnde Haarolie uit.

Guhl noemt dit een haarolie, maar je kunt het gewoon een haarserum noemen. Persoonlijk vind ik dat een passendere naam, aangezien de meeste haar olien nauwelijks daadwerkelijk olie bevatten! Op de ingrediënten van deze specifieke versie zal ik verderop in dit artikel ingaan. De verpakking van de Guhl Rijke Voeding Verfijnde Haarolie kost €9,99 en bevat 100 ml.

Op de achterkant van de verpakking belooft Guhl dat het serum de haarstructuur herstelt, het haar zacht maakt en zorgt voor een mooie glans. Dat laatste is mijn voornamelijkste reden om haarserums te gebruiken, maar wat extra verzorging is altijd mooi meegenomen! Je kunt ‘m op verschillende manieren gebruiken, namelijk als pre-treatment voordat je je haar gaat wassen, na het wassen als leave-in conditioner of op droog haar om het haar extra glanzend te maken.

Kijk, dit is nou precies een voorbeeld van een ‘haarolie’ die eigenlijk helemaal geen olie bevat. Net als veel vergelijkbare producten bevat dit serum vooral veel siliconen die het haar glad, zacht en glanzend maken. Verder vind je op de ingrediëntenlijst nog wat parfum, vitamine e en bloemenextracten. Niet heel spannend dus, maar ook niet heel vreemd.

Het serum is vrij dun en vloeibaar, maar wel iets dikker dan bijvoorbeeld het Grapeseed Glossing Serum van The Body Shop (één van mijn favorieten). Ik doe hem altijd na het wassen in de puntjes van m’n handdoekdroge haar en laat mijn haar vervolgens aan de lucht opdrogen.

De werking van deze olie vind ik aardig, maar ik ben niet echt overdonderd. Van een serum verwacht ik dat het mijn haar zacht en glanzend maakt, en dat de puntjes er mooi verzorgd uitzien. Dat laatste doet deze olie netjes en ik denk dat dat ook de sterke kant van dit product is. Hij komt immers uit de serie Rijke Voeding, die speciaal voor droog haar is (zie hier mijn review van de andere producten uit deze lijn). Voor glans zorgt hij helaas minder goed en dat vind ik toch wat jammer.

Mijn uiteindelijke mening over dit product is ‘muah’. Niet geweldig, maar zeker ook niet slecht. Als je een serum zoekt wat net wat meer voeding geeft dan andere serums, dan zou dit een goede optie kunnen zijn. Wanneer je fijn dun haar hebt kan hij juist wat too much zijn en als je extra glans zoekt kun je wellicht beter een ander product proberen.

Guhl Rijke Voeding Verfijnde Haarolie kost €9,99 en is verkrijgbaar bij drogisterijen als Etos, Kruidvat en DA.

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. Hmm, jammer dat ie een beetje tegenvalt!

 2. Fijn gereviewed! Zelf gebruik ik van andrelon een serum die wel fijn is. Toch zou ik wat anders willen proberen, maar deze van Guhl geeft niet echt glans en dat wil ik onder andere juist! Even verder zoeken..

 3. Zonde dat het product niet is zoals verwacht. Fijn artikel!

 4. Als ik dit zo lees ren ik nog niet naar de winkel. 🙂

 5. Deze lijkt me super fijn! Gebruik zelf ook een serum op oliebasis. Het heeft echt een hemels effect op je haarpunten!

 6. Ik ben gek op Guhl, heel fijn merk!

 7. Ik gebruik op dit moment een keratine spray en soms silk van Biosilk. Vind ik toch net even wat fijner dan een olie.

 8. Mariell zegt:

  Jammer dat hij niet zo geweldig is! Toen ik hem laatst in de winkel zag leek het me juist wel wat.. Ik denk dat ik nog maar even trouw blijf aan mijn Biosilk dan! 🙂

 9. Sjess zegt:

  Ik vind het altijd toch een soort van misleiding, als er geen olie in aanwezig is. Noem het dan gewoon een serum -_-‘ … Had toch iets meer verwacht van Guhl!

 10. Vaak vind ik veel olie’s op elkaar lijken, maak niet uit goedkoop of duurdere merken.. Maar jammer dat ie niet geweldig is..

 11. Ik gebruik elke keer ik m’n haar was serums, momenteel van Schwarzkopff 🙂

 12. Voor haarolie blijf ik toch bij Moroccanoil zweren. Dat is wel prijzig, maar ik doe driekwart jaar met zo’n fles.

 13. duidelijke review 😀

 14. Ik ben zelf ook niet zo een fan van guhl producten, on een of andere reden reageert mijn haar heel slecht op hun spullen. Wat wel echt een goede serum is, is die van dr organic. Hij is wel wat duurder, rond de €20 maar je doet er sel echt lang mee!

 15. Wel heel goed dat ie zo voedt, toch ook wel heel belangrijk! Spijtig dat de glans minder is, zeker omdat het daarvoor is dat je hem hebt gekocht.
  Ik gebruikte vroeger heel veel Guhl, maar nu heel wat minder, ik vind hun producten precies minder sterk geworden

  Liefs,
  Karlien
  http://polishedcats.blogspot.com/

 16. echt een fijn artikel! jammer dat hij niet echt geweldig is. ik weet nu in ieder geval dat dit geen serum is voor mij 😛

 17. Hmm, wat jammer dat dit geen topproduct voor jouw haren is.

 18. Jammer dat hij tegenvalt..

 19. Goede review!

 20. Lijkt me wel nog een fijn serum.

 21. Jammer dat het wat tegenvalt… het klonk best goed 🙁

 22. Klinkt inderdaad maar zo zo. Jammer. Bedankt voor de review!

 23. Femke zegt:

  Ik vind dit serum heerlijk ruiken, maar verder ook tegenvallen. Wel serum is jouw favoriet (als prijs re niet toe doet)? Die van de bodyshop of stiekum toch Elixir Ultime van Kérastase?

  1. In dat geval is het uiteindelijk die van Kérastase, omdat die nog net even wat dikker is en als mijn haar droog is die daar goed bij werkt. Maar voor dag-tot-dag gebruik ik eigenlijk het liefste die van The Body Shop, omdat die perfect is voor ‘gewone’ dagen.

 24. Jammer van de ingrediënten! Ik gebruik een haarolie na het stijlen van mijn haar met de stijltang en ik gebruik die van Dove. Die komt uit Duitsland en deze bevat wel méér oliën dan elk ander uit de drogisterij. Aanrader!

 25. Ik heb deze ook getest (tijdje terug alweer) en ik kwam tot ongeveer dezelfde conclusie. Prima olie (zonder olie..) maar geen wondermiddel. Toch gebruik ik ‘m nog wel regelmatig, omdat ik even geen andere heb!

 26. Wat geestig, ik vind hem zo fijn toevallig vandaag me 2e flesje gekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.