Haar Reviews

Review: Guhl Prachtig Lang

Ik ben ontzettend dol op mijn lange haar en ik kan me eigenlijk ook niet anders meer voorstellen! Lange haar heeft zo zijn voordelen, maar het maakt het haar wel wat kwetsbaar. Zo hebben vrouwen met lang haar over het algemeen meer last van droge gespleten punten, terwijl de haaraanzet juist weer vet is. Daar komen lastige problemen als klitten en zwaar haar nog eens bij! Ja ja, het leven van een vrouw met lang haar is niet altijd makkelijk. Guhl heeft een oplossing bedacht en komt daarom met een lijn speciaal voor lang haar, Prachtig Lang!

De Prachtig Lang-lijn belooft alle ‘problemen’ van lang haar aan te pakken. Het zou zorgen voor een frisse haaraanzet, glanzende lengtes en gehydrateerde punten. De lijn bestaat uit drie producten, namelijk een shampoo, crème-conditioner en hair milk spray. Alle producten bevatten aloë vera-melk en citroengras. Aloë vera-melk werkt kalmerend en verzorgend en citroengras werkt talgregulerend en vervrissend. Klinkt perfect, nietwaar?

Ik ben altijd dol geweest op de shampoos van Guhl en ook de Prachtig Lang Shampoo (€ 5,69) is erg fijn. De shampoo heeft een zachte frisse geur en schuimt makkelijk op. Een bijkomend voordeel is dat de shampoo goed geconcentreerd is en dat je er dus vrij weinig van nodig hebt. De shampoo laat zich daarnaast makkelijk uitwassen en droogt de haren niet uit. Voor dames die bepaalde ingrediënten liever vermijden: deze shampoo bevat zowel Sodium Laureth Sulfate als silconen. Ik vind dat absoluut geen probleem en merk dat mijn haren daar beter op reageren dan wanneer ik sulfaat- en silicoonvrije shampoo of conditioner gebruik.

Ook de Prachtig Lang Conditioner (€ 5,69) is erg fijn! Ik heb op dit moment ook nog een andere Guhl-conditioner in de douche staan (Pure Glans), maar die maakt mijn haar ontzettend zwaar en heeft zeer sterke Moringa-geur. Niet mijn favoriet! Gelukkig ruikt de Prachtig Lang-conditioner stukken beter (dezelfde frisse geur als de shampoo) en voedt mijn haar precies genoeg en niet te veel. Fijn! Overigens bevat ook dit product siliconen, maar wederom geeft het bij mij geen problemen.

Het laatste product uit deze lijn is de Prachtig Lang Hair Milk Spray (€6,99). Deze leave-in conditioner is bedoeld om de droge puntjes te hydrateren en de kans op gespleten punten te verminderen. Het is een fijne lichte spray die nog net even wat extra verzorging geeft en ik heb echt het idee dat het wat toevoegt. Ik vind dit overigens geen vervanger voor de crème-conditioner (dat belooft het ook niet te zijn), maar het is echt bedoeld als extra verzorging. Ook dit product bevat een kleine hoeveelheid siliconen, maar als ik naar de ingrediëntenlijst kijk zie ik vooral veel ingrediënten die je haar echt kunnen doen opknappen.

Ik heb onlangs mijn haar weer (gedeeltelijk) geblondeerd en zoals ik kon verwachten is het daardoor behoorlijk uitgedroogd. Dit was dan ook het perfecte moment om deze producten te testen! Ik dacht eigenlijk dat de Prachtig Lang-producten niet voedend genoeg zouden zijn, maar tot mijn grote verbazing is mijn haar er weer helemaal bovenop gekomen. De extreme droge punten bleven uit en mijn haar ziet er gewoon gezond en glanzend uit. Ik heb vrij fijn haar en daardoor zijn veel producten al snel too much, maar met Guhl Prachtig Lang gaat het helemaal goed.

Dit is een fijne lijn voor dames met lang haar dat snel beschadigd raakt! Mijn grote favorieten zijn de conditioner en de hair milk spray, maar eigenlijk hoort de shampoo er natuurlijk ook bij. Ik vind het trouwens wel jammer dat er geen bijpassend haarmasker is uitgebracht, dat zou een mooie toevoeging zijn. Mocht je liever producten gebruiken zonder sulfaten of siliconen dan is dit geen optie, maar voor dames met ietwat droog en lang haar is dit absoluut een goede keus!

Guhl is verkrijgbaar bij drogisterijen als Etos, Kruidvat en DA. De shampoo en conditioner kosten €5,69 per stuk en de Hair Milk Spray kost €6,99.

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Ik ben thuis deze lijn ook al een aantal weken aan het testen en eerlijk gezegd ben ik er niet heel enthousiast over! Ik heb zelf snel last van een vette aanzet en wat dat betreft doet Guhl niets voor mijn haar. Dus ben ik weer overgestapt naar mijn oude vertrouwde Charles Worthington (de Volume-versie) shampoo, wat mij betreft dé beste anti-vet shampoo die er is!!

  De conditioner van Guhl gebruik ik overigens nog wel voor in de punten. Die is prima!

  1. Lindsay zegt:

   Waar kan je die Charles Wortington shampoo dan kopen? 🙂

   1. Kelly zegt:

    Bij ons bij de ETOS 🙂

 2. inderdaad jammer dat er geen haarmasker bij zit. het is altijd wel fijn om van alles hetzelfde te hebben 🙂 verder lijken ze me erg fijn
  x

 3. Die leave-in-conditioner lijkt me wel heel fijn!
  Wordt je haar daar niet gauw vet van?

 4. Ik heb de shampoo en de spray, vind ze fijn;)

 5. Erg fijne lijn van Guhl! Alleen jammer ja dat er geen masker bij zit!

 6. Ohh je maakt me wel erg nieuwsgierig, ik denk dat ik hem een keer ga proberen:D

 7. Deze producten moet ik in mijn achterhoofd houden! Als mn shampoo & conditioner op zijn kan ik deze aanschaffen, past denk ik wel bij mijn haar. Nog nooit eerder iets van Guhl gebruikt trouwens..

 8. Nynke zegt:

  Ik heb de shampoo en conditioner laatst in Duitsland gekocht (veel goedkoper dan hier, haha), maar nog niet uitgeprobeerd. Moet nog even een andere shampoo opmaken, dan ga ik deze proberen, ben benieuwd!

  1. susan zegt:

   Hallo Nynke

   Waar in duitsland heb je ze gekocht en hoe duur?

 9. MiriamH zegt:

  Prachtig lang… nou ik heb een kort koppie en ik gebruik hem ook, tot volle tevredenheid! Omdat mijn haar dik enkort is, met krullen, gebruik ik redelijk wat wax om mijn haar te temmen. Veel shampoos wassen dit er wel goed uit, maar drogen mijn haar ook enerom uit. Verzorgende shampoos maken mijn haar juist weer heel zwaar waardoor het niet lekker rechtop blijft staan als ik zin heb ik een wilde coupe 🙂
  Deze shampoo heeft alles voor mij. Reinigd voortreffelijk en maakt maar haar zacht en glanzend, maar niet slap. Het ruikt geweldig trouwens. Ik gebruik met name de shampoo, en de conditioner alleen als ik van plan ben de stijltang te gebruiken. Dan is het wat zachter en glanzender. Dus meiden met kort, dik krullend haar…zeker eens poberen, deze prachtig lang lijn!!!!

 10. ik gebruik eigenlijk nooit Guhl producten, terwijl ik hier wel altijd goede dingen over hoor. Misschien toch maar eens iets gaan proberen!

 11. mij lijkt het wel fijn, maar ik denk dat ik gewoon bij mijn Zomerblond shampoo blijf.

 12. klinkt echt heel fijn, ga de lijn ook maar aanschaffen en kijken wat het met mijn haar doet

 13. Klinkt allemaal goed! Ik heb ook geen problemen met SLS en siliconen in shampoo.

 14. dat klinkt goed zeg! vroeger gebruikte ik altijd de guhl perzik shampoo, die rook super lekker! ik hoop dat ze binnenkort weer een keertje in de aanbieding zijn, dan sla ik wat in..

 15. Deze gebruik ik ook op dit moment, erg fijn!

  p.s ik heb je getagged!

 16. lijkt met erg fijn !

 17. Ik gebruik andere producten voor mijn lange haar. Deze spray gebruik ik als toevoeging, maar ik heb het idee dat het weinig toevoegt. Ik gebruik liever de sprays van L’Oreal Elvive! Ik moet wel zeggen dat deze producten erg lekker ruiken. Misschien zou ik de hele serie moeten gebruiken om meer resultaat te krijgen, maar ik ben gek op L’Oreal Elvive en zet die producten liever niet aan de kant haha. 😉

 18. […] Review: Gulh Prachtig Lang | Pinky Polish […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.