Lifestyle

Review: HelloFresh Veggiebox (+ kortingscode!)

Ik ben dol op eten, maar tegenwoordig vind ik het wel heel erg belangrijk om gezond te eten. Ik merk dat ik me daar een stuk beter bij voel! Toch vind ik het soms nog best lastig om te variëren, dus nieuwe suggesties zijn altijd welkom. HelloFresh is een superleuk concept dat het makkelijker maakt om gezond te eten én nieuwe recepten te ontdekken, waarbij bovendien alle ingrediënten bij je worden thuisbezorgd. Ik was erg benieuwd naar dit concept, dus probeerde ik de HelloFresh Veggiebox uit!

Ik ontving de HelloFresh Veggiebox, waarin je de ingrediënten voor drie maaltijden voor twee personen vindt. Naast de vegetarische box is er ook nog een ‘gewone’ box verkrijgbaar waarin ook vlees en vis kan zitten. Afhankelijk van je wensen kun je dus een passende box kiezen. Omdat ik vegetariër ben koos ik voor de Veggiebox, dus zonder vlees en vis.

Wat me meteen opviel is dat er een enorme diversiteit aan verse ingrediënten in de box zit. Geen pakjes met kant-en-klare sauzen of mixen, maar gewoon echte pure ingrediënten. Daarnaast zit er overal de juiste hoeveelheid van de benodigdheden (moet je die losse knoflookteentjes zien!), dus je hebt vrijwel alles meteen in huis.

Niet geheel onbelangrijk in de doos: het receptenboekje! Hierin vind je de instructies waarmee je alle gerechten kunt bereiden en weet je wat er voor deze week op het menu staat. De inhoud en de recepten verschillen uiteraard per week, dus je zult met HelloFresh elke week wat anders eten.

Het eerste recept dat ik maakte was tortelloni met raapstelen en geitenkaas. Dit was meteen mijn favoriet! Ik vond hem zelfs zo lekker dat ik het de afgelopen weken nog een paar keer opnieuw heb gemaakt. Ik zou het zelf nooit bedacht hebben, zeker omdat ik nooit op het idee zou komen om raapstelen te proberen (heeft in het gerecht iets weg van verse spinazie), maar het beviel erg goed. Daarnaast was dit ook het snelste recept uit de box, ook niet verkeerd!

Het volgende recept was rode bietencurry met linzen en naanbrood. Wederom niet een recept dat ik zelf snel zou maken, vooral omdat ik niet echt fan ben van curry. Ik vond de combinatie met rode bieten erg verrassend en lekker! Overigens vroeg dit recept om het zelf toevoegen van komijnzaad en kurkuma. Ik besloot het komijnzaad weg te laten (komijn is één van de weinige dingen die ik echt niet lust) en had toevallig nog kurkuma in huis, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen dat heeft. Een nadeel vond ik wel dat ik vrij lang bezig was met de voorbereiding van het recept waardoor het lang duurde voordat het op tafel stond. Het was absoluut niet moeilijk, maar het kostte me redelijk veel tijd. Het naanbrood was trouwens wel erg lekker en de ricotta/citroen-saus voegde een bijzondere smaak aan het geheel toe.

Het laatste recept was een notenburger met krieltjes, groenten en pompoenpitten. Deze was ook erg lekker, vooral door de groenten uit de oven. Ik vind het wel jammer dat HelloFresh hierbij voor een vleesvervanger heeft gekozen. De notenburger was best lekker, maar ik ben gewoon niet zo’n liefhebber van vleesvervangers. Deze combinatie was lekker, maar wat mij betreft niet heel erg verrassend.

HelloFresh is een heel erg leuk concept als je nieuwe recepten wilt ontdekken en gezonder wilt eten. Daarnaast is het ook handig dat je zelf nauwelijks boodschappen voor de gerechten in huis hoeft te halen en alles thuisbezorgd wordt. Wel vond ik sommige gerechten vrij veel tijd in beslag nemen, waardoor ik relatief nog best lang bezig was in de keuken. Aan de andere kant heb ik nu wel weer wat nieuwe recepten ontdekt die ik vast nog een keertje zal gaan maken.

Voor deze Veggiebox betaal je €39,00 per week. Daar krijg je drie maaltijden voor twee personen voor, en komt neer op €6,50 per persoon per maaltijd. Dat is is niet goedkoop, maar ik vind het nog best meevallen. Ook voor één persoon is het goed te doen. Omdat ik vaak alleen voor mezelf kook heb ik een paar keer de recepten opgesplitst of heb ik de andere helft de volgende dag als lunch op. Een Originalbox is overigens ook voor één persoon te krijgen.

Ik ben hoe dan ook fan van het concept van HelloFresh en ben absoluut van plan vaker een Veggiebox te bestellen. Voor alle informatie kun je terecht op de website van HelloFresh. Bovendien krijg je met mijn kortingscode ‘PINKYPOLISH34‘ €15,00 korting op je eerste box, dus dat is een mooie manier om HelloFresh een keer uit te proberen. Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. Hmmm, ziet er allemaal zo lekker en gezond uit! Ik ben een echte groenten -en fruiteter, dus dit is wel iets voor mij.

 2. Renée zegt:

  Ziet er allemaal heerlijk uit en ik krijg spontaan trek van dat recept van die curry haha! Ik moet zeggen dat ik het wel duur vind en liever zelf mijn boodschapjes bij elkaar zoek. Dat vind ik zelf ook echt een ‘sport’. Maar als je mindr tijd hebt om boodschappen te doen, inspiratie op te doen et cetera, is dit wel een erg handige service. 🙂

 3. Wauw, wat een geweldige box! Wel jammer dat het vrij prijzig is..

 4. Interessant! Zou ik wel eens willen proberen!

 5. Ik vind dit zo’n tof concept. Lijkt me leuk om steeds zo’n nieuw recept uit te proberen en dingen te eten die ik anders nooit zelf zou maken.
  Ik zou het als ik op mezelf woonde bestellen maar voorlopig woon ik nog thuis.

 6. Lijkt me een erg handig concept, de recepten zelf zien er ook heerlijk uit

 7. Oh, wat een ontzettend leuk concept! Een lekker makkelijke manier om jezelf een gezonde levensstijl aan te meten en toch lekker te variëren. Voor mij als student nog wel wat aan de prijs, maar misschien wanneer ik werk?

 8. Hoor allemaal positieve verhalen over de HelloFresh boxen. Deze ziet er ook weer goed uit.

 9. Het lijkt mij wel leuk om een keer zo’n box te proberen, zeker omdat je dan recepten probeert die je zelf niet zou bedenken. Maar 1 recept per week lijkt me dan wel genoeg, haha.

 10. Wat een onwijs leuke box!! 😀

 11. Dit vind ik een gaaf concept! Toch vind ik het best wel prijzig. Ik snap het ook wel, om alle producten vers af te leveren, moet het allemaal wel snel vervoerd worden enzo, maar ik zou wel arm worden als ik dit elke week zou doen

 12. Lijkt me best wel grappig om eens te proberen!

 13. Ik vind het een leuk concept. Maar mijn boodschappen zijn iets minder kostelijk! Wel heel leuk dat je er een review van schrijft!

 14. Echt een geweldig concept vind ik het!

 15. Cool! Ik kook zelf niet, dus heb dit niet nodig, maar het ziet er wel heel lekker uit. Hmm!

 16. Suzanne zegt:

  Leuk om nieuwe recepten mee te leren kennen en dan later alles zelf in huis te halen om dezelfde recepten na te maken. Om regelmatig zo’n box te bestellen lijkt het me best duur.

 17. *klik* link gelijk door naar de site! Wat klinkt dit interessant zeg! Gelijk maar even een kijkje nemen!

 18. Leuk om te lezen! Ik ken Hello Fresh al een tijd maar heb het nog nooit geprobeerd, vooral omdat het duurder is dan wat ik normaal aan boodschappen besteed. Maar met deze code is het misschien een mooie gelegenheid om het eens te proberen!

 19. Superleuk zo’n box, maar toch ga ik liever zelf naar de winkel om mijn boodschappen uit te kiezen en op voorhand te zien!

  Liefs,
  Joliefie

 20. Wat een leuk concept, hoewel ik mijn boodschappen natuurlijk nog niet zelf doe ^^

 21. Ik kwam toevallig vandaag een flyer (met ook een kortingscode) tegen in de Happi-food die ik bij de Happinez kocht. Ik was erg benieuwd omdat ik erg veel moeite heb met gezonder eten. Ik bedenk bijvoorbeeld echt niet om een moeilijk recept te kiezen waarvan ik de ingrediënten niet ken. Neejoh, zo’n maaltijdpak van Knorr is lastig zat! Maar ik wil meer ‘natuurlijke’ producten gaan eten in plaats van al die gefabriceerde troep met toevoegingen.
  Wellicht dat ik dit toch eens ga overleggen met vriendlief. Even een week aankijken en dan zien we wel. Bedankt in ieder geval voor je goede review!

 22. Ontzettend leuk! Ik vind het ook allemaal erg originele recepten. Het is altijd weer een uitdaging om leuek vegetarische recepten te vinden 🙂

 23. Nathalie zegt:

  Mmm, dat ziet er zo goed uit!

 24. violetta zegt:

  Wij zijn een maand gelden begonnen met h3llofresh. Ik moet zeggen; het is echt een uitkomst!
  Ons grootste probleem was : het verzinnen wat we moesten eten. Vaak belde ik mijn man om te vragen wat hij wilde eten als hij aan het werk was. Ik wist het gewoon niet, maar hij werd er soms boos van dat ik dat niet zelf kon verzinnen.
  Nu word het 5 dagen in de week voor ons bepaald en tot nu toe hebben we nog niks gegeten wat we niet lekker vonden. Ik lust veel meer dan ik dacht. Elke keer vind ik het weer spannend. Hoe gaat het smaken? Ik vind het echt een feestje, hihi.
  Mijn koelkast is nu steeds gevuld en ik hoef helemaal niet zelf de deur uit en te gaan zoeken naar de ingredienten in de winkel
  (Ik heb deze code gebruikt voor 20 euro korting : ZVCVKT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.