Budget Huidverzorging Reviews

REVIEW: Hema 3-in-1 Micellar Cleansing Water

Het duurde even voordat ze mainstream werden, maar inmiddels kunnen we niet meer om micellaire reinigers heen. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, want ze zijn hartstikke handig. Nu steeds meer varianten van dit ‘reinigingswater’ te koop zijn duiken er ook steeds meer budgetvriendelijke versies op. En nu ook eentje van Hema! Het Hema 3-in-1- Micellar Cleansing Water is zéér budgetproof, dus ik was benieuwd. Is het een fijne?

Hema 3 in 1 Micellar Cleansing Water - 5 van 5

Een micellaire reiniger gebruik je eigenlijk op dezelfde manier als een reinigingsmelk. Je brengt het aan op een wattenschijfje en vervolgens kun je daarmee je make-up verwijderen of je huid reinigen. Het handige van zulke reinigers is dat het prettig aanvoelt op de huid, het niet vet is, het make-up makkelijk verwijdert en je het niet af hoeft te spoelen. Verwar dit product niet met een toner of tonic, want dat is echt een ander product.

Hoewel veel micellaire reinigers beloven dat het een alles-in-één product is waarbij je geen facewash of toner nodig hebt, ben ik zelf groot voorstander van de double cleansing method, waarbij ik soms een micellaire reiniger als eerste stap gebruik (vaker een reinigingsolie) om eerst mijn make-up te verwijderen, daarna een milde facewash om mijn huid te reinigen, waarna ik natuurlijk ook nog een toner gebruik. Als ik héél er moe ben of laat in m’n bed lig wil ik de facewash nog wel eens overslaan, maar het liefste gebruik ik hem puur om m’n make-up te verwijderen.

Hema 3 in 1 Micellar Cleansing Water - 4 van 5

De meeste micellaire reinigers zijn goed geformuleerd en ook het Hema 3-in-1 Micellar Cleansing Water zit goed in elkaar. Géén parfum en géén alcohol. Dat is een mooi begin! Verder bevat de reiniger een aantal verzachtende en hydraterende ingrediënten, dus dat is ook mooi.

Hema 3 in 1 Micellar Cleansing Water - 1 van 5

Hema wekt met de productnaam en de omschrijving de indruk dat je dit product als make-upremover, reiniger èn hydraterend product kunt gebruiken. Hij is inderdaad niet uitdrogend, dus daar ben ik al heel blij mee. Het enige is dat hij niet zo ‘krachtig’ is. Mijn gezichtsmake-up krijg ik prima met deze reiniger eraf, maar met mascara heeft hij duidelijk meer moeite.

Voor de ultieme test heb ik deze van Hema het op laten nemen tegen het Garnier Micellair Reinigingswater, een van mijn favorieten. Voor het ene oog gebruikte ik Hema, voor het andere oog Garnier. En ook daar werden mijn vermoedens bevestigd. Het reinigingswater van Hema is oké, maar Garnier steekt er met kop en schouders bovenuit. Daar moet ik dan wel weer bij zeggen dat de versie van Hema voor €2,00 voor 250 ml in de winkels ligt en je voor een fles Garnier van 400 ml €6,99 betaalt, maar dat kleine prijsverschil weegt voor mij niet op tegen het verschil in werking.

Hema 3 in 1 Micellar Cleansing Water - 3 van 5

Ik vind het ontzettend leuk dat Hema voor zo’n kleine prijs een micellaire reiniger heeft uitgebracht, maar hij weegt helaas niet op tegen mijn favoriet van Garnier. Deze van Hema is geschikt als je misschien niet heel veel make-up draagt of als je zo’n product eens een keertje wil uitproberen, maar voor een èchte micellaire ‘ervaring’ zou ik toch echt de roze versie van Garnier aanraden!

Hema 3-in-1 Micellar Cleansing Water – €2,00 (250 ml)
Hema

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Ik was wel erg benieuwd naar deze van de Hema! Hoewel ik geen klachten heb over die van Garnier wil ik deze mss toch ook eens gebruiken. Ik gebruik micellair water eigenlijk meer in de ochtend, om even op te frissen omdat het mijn huid niet uitdroogt of vettig maakt.

 2. Ik heb deze ook en ik vind ‘m fijn! Maar ik ben het met je eens dat die van Garnier beter werkt als het gaat om verwijderen van mascara. Fijne review!

 3. Jammer dat je die van Granier beter vindt, vind het super leuk bedacht van Hema wel!

 4. Was al erg benieuwd naar de Micellar Cleansing Water van HEMA. Ik gebruik ook altijd die van Garnier. Nu weet ik in ieder geval dat als die op is ik gewoon weer braaf een nieuwe fles van Garnier koop, hihi!

 5. alena zegt:

  Goede morgen. Helaas maar dit water bevat wel soort fragrance. Zie http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/definition/boswellia-serrata-extract .
  Als ik dit zou mogen plaatsen ivm link dan kan je het natuurlijk verwijderen. Grt.

 6. Die van Garnier blijft hier ook favoriet. En vaak in de aanbieding met een tweede fles gratis 😉

  1. Precies! 😀

   1. Ik ben volgens mij één van de weinige bloggers die niet zo tevreden is over het merk Garnier, haha! Doe mij maar het merk Nivea. Al ben ik inmiddels erg nieuwsgierig geworden naar deze variant van Hema.

 7. Mijn huid zou het niet aan kunnen, maar het is wel een leuke zet!

 8. ik hoor hier eigenlijk best veel goeds over 😀

 9. Jannet zegt:

  Ik ben blij dat Hema hiermee is gekomen, Garnier test nl op dieren helaas, want hij is wel heel fijn, Nivea trouwens ook. Sinds ongeveer een half jaar koop ik geen producten van merken meer die op dieren testen. Dus dan maar een iets mindere werking!

 10. Ik hoor veel goeds voor een leuk prijsje. echter ben ik toch benieuwd maar laqt het staan Door het vele makeup gebruik van mij. Liefs sorays

 11. Super dat hema dit nu ook in zijn assortiment heeft.

 12. Jammer dat het niet zo goed is als die van Garnier! Ben zelf ook gek op die van Garnier.

 13. Linda zegt:

  Jammer dat hij iets minder is dan die van Garnier, maar ik ga hem er wel bij kopen. Heb niet iedere dag even veel make-up op en voor de mindere make-up dagen kan ik dan die van de Hema gebruiken

 14. Ik gebruik nu ook die van Garnier. Absuluut gen klachten over, maar dit is ook de enige die ik tot nu toe gebruikt heb, dus ik heb geen vergelijkingen materiaal. Ik ben wel benieuwd naar die van de Hema. Had je trouwens waterproef mascara op? of ‘gewone’? -x-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.