Make-up Reviews

Review: Hema Lip & Cheek Stain + Colour Change Blusher

Een tijdje geleden liet ik jullie de nieuwe Lip & Cheek Stain en Colour Change Blusher zien van Hema. Ik had ze toen net gekocht en moest ze nog reviewen, maar daar is het telkens niet meer van gekomen. Toch kreeg ik ontzettend vaak de vraag wanneer er nou eindelijk een review zou komen van deze producten, dus bij deze, een review!

Ik zal maar meteen eerlijk zijn, want de reden dat ik de review zo lang heb uitgesteld is dat ik er gewoon niet zo van ondersteboven was. Ik vind ze ook niet ontzettend slecht, maar ik ben er gewoon niet enorm enthousiast over en dat maakt een review schrijven al een stuk minder leuk! Ik schrijf liever over producten waar ik echt over wil vertellen, maar aangezien jullie zo nieuwsgierig waren heb ik me toch aan een review gewaagd.

Laat ik als eerste beginnen met de Colour Change Blusher. Deze vloeibare blush is in de verpakking doorzichtig, maar verandert op de huid op basis van de PH-waarde van je huid naar een kleur die kan variëren van lichtroze tot knalroze. Hij kan dus bij iedereen anders uitpakken en je weet dus niet precies welke kleur hij zal worden. Dit type product is absoluut niet nieuw, maar het blijft een grappig concept. Ik heb meerdere van dit soort producten geprobeerd, dus ik was erg benieuwd wat Hema er van had gemaakt.

Tijdens het blenden lijkt het er nog eventjes op dat de blush een kleurtje aan gaan nemen, maar wanneer hij volledig is uitgewerkt is er niks meer van terug te zien (los van een lichtroze vingertop waarmee ik ‘m uitsmeerde). Wie weet ligt het gewoon aan mijn huid, maar zowel op mijn arm als op mijn gezicht bleef deze ‘blush’ kleurloos. Een flinke ‘fail’ als je het mij vraagt.

De Lip & Cheek Stain viel me vooral door de verpakking en de substantie op. De meeste Lip & Cheek Stains zijn namelijk erg vloeibaar en zitten daarom vaak in een lipgloss-achtige huls verpakt. De Hema Lip & Cheek Stain is meer een gel en zit daarom in een tubetje. Een prima verpakking voor een dergelijk product, aangezien dat ‘m ook zeer geschikt maakt om op de wangen te gebruiken.

Deze doet het stukken beter op mijn huid! Ook dit product geeft geen hele felle kleur (al zou je dat in eerste instantie misschien wel denken), maar laat een zacht waasje achter. Dit waasje blijft prima op zijn plek zitten en ook enkele uren na het swatchen zat er nog steeds een roze ‘stain‘ op mijn arm. Houd er overigens rekening mee dat je slechts een klein beetje van de gel nodig hebt als je ‘m als blush gebruikt, aangezien dit product behoorlijk zuinig in gebruik is.

Dit product wordt niet voor niets een Lip & Cheek Stain genoemd, want hij kan ook prima op de lippen gebruikt worden:

Qua houdbaarheid vind ik ‘m op de lippen iets minder, maar hij geeft een mooie roze tint die ideaal is voor meiden die lipgloss al snel te veel vinden.

Beide producten kosten €3,50 per stuk en dat is een prima budget-proof prijsje, maar je kan wat mij betreft de Colour Change Blusher gewoon overslaan. De Lip & Cheek Stain is wel weer een leuk product en is zeker leuk om mee te spelen en te combineren!

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. Vind alleen die lipstain mooi! Van die blush zie ik helemaal niks dus dat is echt niks dacht ik zo 😛

 2. Jammer dat die blush niet super is! Die lipstain daar in tegen vind ik wel mooi. Mooie kleur op je lippen:)

 3. Isabelle zegt:

  Bedankt voor je review!
  jammer dat die blush niet geweldig is.

 4. Die stain ziet er wel leuk uit!

 5. De laatste ziet er mooi uit, mooi kleurtje!

 6. Ik zag die Colour Change Blusher ook in de hema.
  Het idee is grappig maar jammer dat hy niet zo goed werkt!
  x

 7. hm.. jammer dat ze niet zo goed werken. De Lip & Cheek Stain ziet er wel mooi uit (:

 8. aparte producten 😀

 9. Hmm, dit soort producten zijn niets voor mij. Geef mij maar liever iets waarvan ik weet wat voor kleur het is en dat ik straks niet als een clown met roze wangen rondloop..

 10. Wat zonde dat de blush niet werkt, ik had er wat meer van verwacht!

 11. Wat een grappige producten.. alleen ik denk niet dat ik die colorchange blush zou kopen (meer omdat je niet weet welke kleur het wordt haha)..
  Ik neem liever het zekere voor het onzekere, en dan ga ik toch echt voor een blush waarvan ik de kleur al voor ogen heb 😛

 12. Mooi die stain, maar jammer dat die blusher niet goed werkt. Het idee is wel grappig.

 13. Melanie zegt:

  Ik vind die blush ding eigenlijk nog best zichtbaar :$
  Maar dat kan ook aan mij liggen, heb m,n blusher namelijk nooit zo opvallend op :$

 14. Elien zegt:

  die lip and cheek wil ik wel!!

 15. Die Lip & Cheekstain vind ik wel mooi! De colourchange blush heb ik ook, maar die is inderdaad niet helemaal geweldig.

 16. Die eerste hebben een paar van mijn vriendinnen ook, eerst werd ie best wel gepigmenteert laat maar zeggen, maar na een tijdje was de hele kleur weg.

 17. Wat heeft de lipstain een mooi effect !

 18. Ik vind de lipstain/cheekstain helemaal niet slecht maar zou ’t zo eng vinden op die op m’n wangen te smeren, ik ben daar helemaal niet goed in haha dus zou er behoorlijk gevlekt bij lopen denk ik.

 19. Ik heb nog nooit een lip & cheek stain zien liggen bij de Hema.
  Maar het ziet er goed uit, dus denk dat ik er maar naar ga zoeken (:

 20. Wat leuk dat de hema ook is met dit soort producten komt, alleen wel jammer dat het dan niet optimaal werkt.

 21. De Lip & Cheek Stain ziet er nog wel leuk uit

 22. kay zegt:

  De color change is prima, het ligt inderdaad gewoon aan je huid. Bij mij wordt ie net zo’n kleur als de stain, ik heb hem al maanden en dat blijft ook gewoon zo.

  Het enige wat ik er minder aan vind is de gladde feel. Daarom hou ik ook niet van gosh primers.

 23. die lip en cheek stain vind ik heel mooi voor op de lippen!
  denk dat ik die ook maar eens ga halen 🙂

 24. Jammer dat de colour change blusher zo goed als niets doet op de huid zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.