Make-up Reviews

Review: Hema Mattifier Gel

Een tijdje geleden liet ik in een shoplog een aantal nieuwe Hema-producten zien. Eén van de producten die ik opeens tegenkwam was de Mattifier Gel. Ik ben dol op primers, dus ik kon niet wachten om dit budget-product uit te proberen!

De Mattifier Gel is een primer op siliconenbasis (lees meer over primers in dit artikel). Hij is qua structuur en werking vergelijkbaar met producten als de Gosh Velvet Touch Foundation Primer of de Sephora Smoothing Primer. Primer gebruik je onder je foundation en dus over je dagcrème heen. De doorzichtige gel vult grove poriën (tijdelijk) optisch op, zorgt voor een mooie gladde basis voor foundation en zorgt er bovendien voor dat je foundation langer blijft zitten. Daarnaast zorgen dit type producten er ook voor dat de huid minder snel vet wordt en zijn dus perfect om te gebruiken bij een vette T-zone.

Helaas is nergens te achterhalen wat deze Mattifier Gel nou werkelijk belooft, maar ik ga er vanuit dat hij als en matterende primer bedoeld is. Ik kan jullie zeggen dat hij zijn werk prima doet! Ik heb al veel verschillende foundation-primers uitgetest en deze doet absoluut niet onder voor de iets duurdere vergelijkbare varianten.
Dit product doet precies wat het hoort te doen: hij vult mijn grove poriën goed op, houd mijn huid mat en zorgt ervoor dat mijn foundation langer blijft zitten. Ik moet hier overigens wel bij zeggen dat ik een vrij droge huid heb met een licht vette T-zone, dus ik kan moeilijk beoordelen of hij een écht vette huid goed mat zal houden, maar bij mijn huidtype werkt hij prima. Aangezien een groot deel van mijn gezicht aan de droge kant is gebruik ik de Mattefier Gel vooral op plekken waar het nodig is, zoals mijn neus en voorhoofd. Vervolgens breng ik mijn foundation op zoals gewoonlijk.

Een nadeel van dit product vind ik de verpakking. Een potje is gewoon geen fijne verpakking voor zo’n product! Ze hadden wat mij betreft beter voor een tube of een pompje kunnen kiezen, want dat was niet alleen hygiënischer geweest, maar ook iets fijner in gebruik. Ook vind ik het potje aan de kleine kant (slechts 10g), maar gezien de lage prijs kan ik er verder weinig op aanmerken.

Voor €4,50 is dit een fijne basic primer en absoluut het proberen waard. Verwacht geen wondermiddel, maar gewoon een fijn product om je make-up langer te laten blijven zitten. Dit is een aanrader voor meiden met een normale/gecombineerde en enigszins vette huid, maar ook voor meiden die eens een keertje een primer willen proberen om te kijken of het voor hen verschil zal maken. Voor €4,50 is het wat mij betreft absoluut het proberen waard!

Hema Mattifier Gel kost €4,50 en is te koop bij Hema. Je vindt dit product niet in het reguliere cosmetica-schap, maar in de display met de tijdelijke producten.

Ik heb helaas geen idee of dit product LE is of dat het een vast onderdeel wordt van het assortiment, dus dat houden jullie nog van mij tegoed!

34 Comments

 • Reply
  Paola
  21 mei 2011 at 08:21

  Ik gebruik nooit primer, maar het verhaal klinkt goed! Denk dat ik het toch maar ga aanschaffen!

 • Reply
  tessa
  21 mei 2011 at 08:51

  klinkt goed
  deze wil ik zeker proberen en vooral voor die prijs

 • Reply
  Joyce
  21 mei 2011 at 09:44

  Klinkt wel fijn, maar ik heb altijd het idee dat primers simpelweg niet zo goed zijn voor mijn huid, dat ze hem verstoppen ofzo.

  • Reply
   Charlotte
   21 mei 2011 at 22:42

   Dat gevoel komt waarschijnlijk door de siliconen. De meeste mensen kunnen er prima tegen, maar sommigen kunnen er puistjes van krijgen. Als je 's avonds gewoon je huid weer reinigt is er niks aan de hand.

 • Reply
  Lisanne
  21 mei 2011 at 09:48

  Klinkt als een fijn product.

  x

 • Reply
  Silva
  21 mei 2011 at 09:49

  Ik ben benieuwd of die ook op mijn huid werkt!

 • Reply
  PinkFairy
  21 mei 2011 at 10:06

  Klinkt goed. Ben benieuwd wat ie dan met vette huid doet.

 • Reply
  Tamara
  21 mei 2011 at 10:54

  Klinkt als een fijn product!

 • Reply
  C_en_C
  21 mei 2011 at 11:29

  Klinkt goed!

 • Reply
  Georgina
  21 mei 2011 at 11:47

  Is dit wel goed voor je huid?? Verstopt het je poriën niet?

  • Reply
   Charlotte
   21 mei 2011 at 22:40

   Zolang je je huid aan het einde van de dag weer reinigt kan het absoluut geen kwaad.

 • Reply
  Florie
  21 mei 2011 at 11:47

  ik gebruik hem nu al een tijdje en ik vind hem echt superfijn!

 • Reply
  Joan-LovelyStuff
  21 mei 2011 at 11:49

  Klinkt goed zeg, heb de Hema al ingepland voor een bezoekje. D

 • Reply
  Laura
  21 mei 2011 at 12:13

  Goede review heb je geschreven! Deze heb ik net van de week gekocht! Ik heb hem ook al een paar keer gebruikt over mijn dagcrème en onder mijn foundation. Dat was op de gok, want nergens is te vinden hoe dit product werkelijk gebruikt dient te worden (heb zelfs HEMA klantenservice gemaild 3 dagen geleden, maar heb nog geen antwoord). Ik ging er dus ook maar vanuit dat het dan een primer is. Hij geeft wel een mooie 'smooth' huid waardoor foundation mooi egaal verdeeld, maar voor de rest ga ik hem toch nog wat langer testen.

 • Reply
  Madelon
  21 mei 2011 at 12:34

  Nice, maar ik heb net een paar van Gosh gekocht haha

 • Reply
  roos
  21 mei 2011 at 13:02

  Hij lijkt me best fijn, ik gebruik nooit primers.
  Maar ik wil dat wel graag een keer proberen, dus ik denk dat ik dit maar eens ga proberen.

 • Reply
  supketchup
  21 mei 2011 at 15:58

  Klinkt goed! Ik gebruik zelf die van Sephora, die vind ik ook wel fijn 🙂

 • Reply
  Esmay
  21 mei 2011 at 15:59

  Klinkt fijn! heb nu alleen genoeg aan mijn primer van Gosh!

 • Reply
  beautyandso
  21 mei 2011 at 16:49

  Dat klinkt best fijn, voor die prijs ga ik het ook zeker eend proberen!

 • Reply
  Jorna
  21 mei 2011 at 18:15

  Dat klinkt goed! Ik ben qua primers prima voorzien (gebruik GOSH en MAC momenteel), maar ik zal deze zeker onthouden!

 • Reply
  Joyce
  21 mei 2011 at 19:58

  Misschien handig voor in de zomer? Lijkt me fijn!

 • Reply
  beautyblacknesz
  21 mei 2011 at 21:08

  Ik wil wel weten hoe het bij werkt!

  xxx

 • Reply
  Evelien
  21 mei 2011 at 23:26

  Die lijkt me superfijn! Ga m zeker kopem nu!

 • Reply
  Fashion is a party
  21 mei 2011 at 23:30

  mooi dat je toch redelijk tevreden bent: ik heb m ook maar nog niet open gemaakt. moet dat nu toch eens proberen :)!

 • Reply
  Mimi
  22 mei 2011 at 16:56

  Kun je hem ook gebruiken zonder foundation?

  • Reply
   Charlotte
   22 mei 2011 at 21:11

   Dat kan zeker, maar je kan waarschijnlijk beter een poeder gebruik om je huid mat te houden in plaats van dit product.

 • Reply
  LottedeJ
  22 mei 2011 at 17:43

  Leuk! Ik vind het echt zóoo leuk dat HEMA de laatste tijd met wat specialere producten komt. Echt leuk 🙂

 • Reply
  joel
  22 mei 2011 at 19:04

  this one is gonna be mine 😀

 • Reply
  Juul
  22 mei 2011 at 19:52

  Leuk product, ik zocht nog een betaalbare primer!

 • Reply
  DianaAPBL
  24 mei 2011 at 16:29

  Ik heb hem vandaag ook gekocht, moest aan jou denken! Wel heb ik €6 moeten betalen, vreemd!

 • Reply
  Sanne
  28 mei 2011 at 09:27

  Hij klinkt fijn 😀

 • Reply
  Elise
  9 december 2011 at 16:40

  Ik was vandaag in de Hema, en ik liep heel enthousiast naar dit product toe, omdat ik er zoveel goeie dingen over had gehoord. Ik heb een vette t-zone, en wat droog op mn wangen. Het product voelde alleen zo vet aan. Ik heb het idee dat daardoor mijn t-zone alleen maar vetter wordt. Is dat ook zo???

 • Reply
  Ann
  15 maart 2012 at 20:12

  ja , ik heb het ongeveer 3 weken geleden aangeschaft, het is egt heel fijn en niet zo vettig maar omdat ik een hele vete huid hebt gaat mijn huid erg glimmen na een aantal uren maar ik raad het egt aan voor mensen met een normale en drogehuid

 • Reply
  workers comp in Michigan
  15 augustus 2012 at 09:24

  You are a very clever person!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.