Nagellak

Review: Herôme French Manicure Glamour set

Inmiddels draag ik eigenlijk nooit meer French Manicure op mijn nagels, maar er is een tijd geweest dat ik niet anders deed! Hoewel niet iedereen fan is van deze look vind ik dat een goede (!) French Manicure juist heel mooi en verzorgd kan staan. Zeker in situaties waar ‘gewone’ nagellak niet echt is toegestaan, maar je wel liever mooie verzorgde nagels hebt. Het is alweer eventjes geleden dat ik French Manicure op mijn nagels heb gedragen, maar toen ik de French Manicure Glamour-set van Herôme uit kon testen was ik toch wel erg benieuwd.

Een klassieke French Manicure is een strak wit randje op de plek waar je normaal het nagelwit zou zien en een zachtroze kleur op het nagelbed. Eigenlijk dus je eigen natuurlijke nagels, maar dan mooier! French Manicure kan heel mooi zijn, maar heeft een slechte naam gekregen doordat het vaak een look is die dames met kunstnagels dragen. Dan hebben ze bijvoorbeeld een extreem lang wit stuk, waardoor het er ontzettend ordinair uitziet. Dat hoeft dus niet zo te zijn, maar het kan wel snel tacky worden.

In de set vind je drie flesjes nagelak die je in combinatie met elkaar kunt gebruiken om de perfecte French Manicure te creëren. White Or Without gebruik je langs de randen van je nagels om het nagelwit witter te maken. Vervolgens breng je over de gehele nagels Natural Nail Colour aan om je nagels een verzorgde look te geven. Als laatste maak je het geheel af met de Protecting Top Coat om alles beter te laten blijven zitten.

Als eerste begin je met schone nagels. Helaas zijn de mijne niet helemaal in topvorm, want ze hebben aardig wat te verduren gehad de afgelopen maanden! Let dus niet op de verkleuringen of scheuren, aangezien ik niet helemaal bij ben geweest met m’n nagelverzorging.

Je brengt White Or Without aan op het wit van je nagels. Probeer daarbij de natuurlijke randen van je nagels aan te houden, want dan krijg je het beste effect. De witte lak is overigens niet helemaal dekkend, maar dat vind ik er juist wel natuurlijk uitziet. Hoewel deze nagellak een gewoon breed kwastje heeft (en niet een dunne striper als kwast), is het prima te doen om ‘m hiervoor te gebruiken. Zorg wel dat je niet al te veel nagellak op het kwastje hebt zitten, anders kunnen de randjes te breed worden. Ok, dit ziet er nog prima uit. Tijd voor de volgende stap:

Oh jeetje, hier gaat het helemaal mis! De Natural Nail Colour heeft een frosty finish, en ik moet zeggen dat ik dit echt niet mooi vind. Of eigenlijk gewoon heel erg lelijk! Dit doet me denken aan de jaren ’90 en het is vooral gewoon heel erg gedateerd. Nee, niet mijn stijl! Herôme had veel beter voor een transparante zachtroze nagellak met crèmefinish kunnen kiezen. Dat was echt veel mooier geweest.

Ik heb de topcoat voor deze foto’s verder laten zitten, want daar was niks van te zien. Ik heb ‘m wel over andere nagellakken gedragen en dat was gewoon prima. Ook de White Of Without vind ik echt een prima nagellak, maar de Natural Nail Colour vind ik gewoon echt helemaal niks. Ik ben er inmiddels achtergekomen dat Herôme verschillende soorten French Manicure-setjes heeft , waaronder ook een Pink- en een Salmon-versie. Omdat dit de Glamour-variant is zit de frosty tint erbij, maar ik denk dat de andere twee sets er een stuk mooier uitzien.

Nee, het effect van deze vind ik niet mooi, maar ik kan me voorstellen dat de andere varianten van de French Manicure-sets er een stuk natuurlijker en eigentijdser uit zullen zien. De topcoat en de White Or Without-lak zijn in elk geval prima, dus als je liefhebber bent van French Manicure zou ik zeker even een kijkje nemen bij de Pink of Salmon-versies! Ook zijn deze twee lakken los verkrijgbaar.

De French Manicure Glamour-set kost €20,99. Nog een kleine tip: tot en met morgen 9 september zijn alle producten van Herôme bij Kruidvat afgeprijsd naar €7,50!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. ik vind dat parelmoer achtige ook niet echt voor een natuurlijk effect zorgen >.< wel jammer!

 2. Voor de rest zonder die parelmoer nagellak zou het wel mooi zijn denk ik =)

 3. geeft helaas niet zo’n mooi efect

 4. ieh wat lelijk die parelmoer-glans! Héél erg oubollig ja, not my style. Ik vind French Manicure heel erg classy ook met kunstnagels, mits het natuurlijk is gezet en niet dat het witte stuk 3 cm lang is. Ik mag voor mijn opleiding geen nagellak of kunstnagels dragen, maar anders zou ik altijd voor French Manicure kiezen, love it!

 5. Ik vind het er ook niet echt mooi uitzien! Geef mij maar de echte originele French Manicure!

 6. Het effect is idd niet zo heel mooi! De orginele vind ik leuker!

 7. Ik vind het effect ook niet zo mooi, de originele french manicure vind ik net iets natuurlijker staan 🙂

 8. Ik vind het effect ook niet mooi, ik zou de originele french manicure wel mooi.

 9. Nah dat frosty kleurtje is meer jaren 90 inderdaad.

  Ieuw, waarom vijl je je nagel van je wijsvinger niet helemaal kort, dat gespleten hoekje ziet er niet goed uit joh

 10. Mmm wat jammer zeg!

 11. Die roze kleur vind ik inderdaad ook echt voor oma’s! Wat zonde van de set, want volgens mij zijn die kwastjes wel heel fijn te gebruiken voor een french.

 12. Ik vind French Manicure altijd een beetje tricky om aan te brengen. Ik weet dat jij echt nagellak-skills hebt, en zelfs bij jou vind ik het resultaat niet mooi strak. Eigenlijk vind ik een FM alleen mooi als de witte lak voor de ‘randjes’ nog wat transparant is, zodat je niet zo’n hard effect krijgt

 13. Ai, die “topcoat” kinda lak is niet echt mooi nee! Daar slaat Herome het echt compleet mis, erg jammer 🙁
  Een mooie zachtroze was waaay better!

 14. Geeft inderdaad een lelijk effect!

 15. Het is inderdaad niet zo mooi 🙂 x

 16. Ik vind parelmoer op je nagels ook echt afschuwelijk lelijk! Eerder iets voor oude dames 🙂 XX

 17. wow, jouw nagela zijn echt lelijk!

 18. nagels*……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.